Julbak

För att få känna lite julstämning, men mest för att använda det fina receptet jag fick av mormor på vykortet imorse så bestämde jag mig för att göra ischoklad.

Så jag åkte en snabbis till Bondi Junction för att handla. Who knew att kokosfett typ inte existerar i vanliga mataffärer här. Jag frågade på 3 olika mataffärer och alla 3 som jag frågade såg ut som frågetecken. Jag prövade att fråga efter Coconut Fat, Coconut Oil, Coconut Butter, men ingen fattade någonting. Nära att ge upp så svängde jag förbi en Organic Health Food affär och när jag frågade där så vände det! Hon visste precis vad jag pratade om så då var det bara hem och baka sen.


Det var lätt som en plätt! Smält mörk blockchoklad med kokosfett på låg värme. Låt svalna. Vispa ägg och häll i chokladsmeten lite i taget, medans du vispar kraftigt. Häll i formar, In i kylen - Klart! Jag hade valnötter i några, mandlar i några och russin i några, och resten fick vara utan.

Mission accomplished. Julstämning = sisådär 7 av 10 (med tanke på att det var så varmt i mitt kök så chokladen nästan smälte av sig själv, och med tanke på att jag stod själv och gjorde detta.)

Nu är klockan aldelles för mycket igen. Imorgon är det julafton, I can't belive it. Jag jobbar imorgon, 9-3, men sen ska det firas på svenskt vis i Lane Cove! 
Dan före doppare dagen idag alltså. Tiden har gått så sjukt snabbt från det att jag lämnade Uppsala i September enda tills nu.
På ett sätt känns det som jag precis kommit och inte hunnit med mycket alls än, men på ett sätt känns det som jag har varit här, och borta från alla jag älskar hur länge som helst.

Nej nu måste jag verkligen hoppa i säng. Godnatt!♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0