Tisdag

HEJ! Idag är det mulet och kallt. Det är så konstigt hur vädret ändras så drastiskt här! Igår var det hur varmt och fint och soligt som helst, och idag när jag vaknade regnade det och var as kallt! Kul..

Jag jobbade 9-3 idag, och det var iiiiingee folk alls, vilket fick mina 6 timmar att gå väldigt mycket saktare! Men men. Imorgon är jag ledig, finally, så idag vill jag göra nått kul. Andrea är dock spårlöst försvunnen och jag kan inte ringa henne för mina pengar på mobilen är slut. (okej, jag vet att hon är och träffar Sanna, men jag är as rastlös så jag vill också göra nått!) Dock ska jag få lön idag, så jag ska fylla på mobilen så fort jag fått den!

Igår när jag kom hem från jobbet så var jag sugen på att göra nått, eftersom jag bara jobbade till 3, och eftersom det var så himla fint väder. Så jag och Andrea bestämde oss för att gå Coastal Walk. Det är en liten gångväg längs kusten på klipporna mellan Bondi Beach och Bronte beach, på ca 3,5 km. Så vi tog bussen till bronte och promenerade där i solnedgången. Det var Riktigt mysigt. Sånna stunder älskar jag. Sånna när man mår bra, har underbar utsikt runt om kring sig och typ känner "there's nowhere else i'd rather be right now". Vi tog en miljarder kort, så jag lovar att lägga upp några sen! När vi kom till bondi satte vi oss på stranden lite tills vi såg vår sista skymt av solen, och sen gick vi och åt Falafel. Det är alltid så mycket liv i Bondi. Även på vardagar. Jag älskar det!


Coastal walk bild, snodd från google. Så ser det ut iaf.

Nu ska jag redigera lite bilder från igår! Puss!  


Kommentarer
Postat av: Fredrika

Hej, gillar verkligen din blogg! Jag och en kompis ska åka till Sydney snart och planerar att vara kvar där ett tag och jobba osv. Hur fick du tag i jobb och boende? Har förstått att det är ganska dyrt att bo, men samtidigt lätt att få jobb? :)

2010-10-21 @ 01:29:18
URL: http://fredrikam.blogg.se/
Postat av: Paula

Hej! Tack så mycket! :)

Åh vad kul! Ja det är ganska dyrt att bo här. Men det beror ju på vad man vill på i för område, hur centralt man vill bo osv. Kolla boende på http://sydney.gumtree.com.au/ och leta. Det är oftast vecko hyra som dom skriver. Jag bor med min syster så när jag kom hit så hade hon redan kollat på lite lägenheter, och jag med, hemifrån på gumtree osv. Så när jag väl kom hit så bodde vi i hennes gamla lägenhet i nån vecka, och då fick vi en lägenhet som hon hade vart och kollat på. Men ja, kolla där och när ni väl kommer hit kan ni ju åka och kolla på dom osv. Om ni inte vill dela lägenhet med nån (ganska många som gör det för att det är billigare). Men ja, allt går att hitta på gumtree.

Jag fick jobb väldigt lätt, dock var det också genom min syster. Men jag har hört att det är jätte lätt att få jobb, och att dom gillar svenskar som jobbar för att vi tydligen är "hardworking."

Lycka till!

2010-10-21 @ 09:28:18
URL: http://paulasimons.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0