Adele. Perfektion.

Okej jag ska sluta pladdra på om VMA's snart, (sitter och kollar på det, det är därför) men ADELE också. Inte för det förvånar en, hon är alltid hela felfri och underbar och perfekt, för att inte tala om begåvad! Men här är hennes uppträdande. Hur bra som helst! Gåshud all the way!


Hon sjöng Someone like you. Också en av mina favorit låtar. Det här börjar bli typ töntigt jag vet, haha men årets VMA's är hitills typ ett av de bästa ever! Eller bäst performances iaf!!

Dags att skaffa en "Musik" kategori kanske?


Bruno Mars tribute to Amy Winehouse

While we're on the subject...

Bruno Mars tribute till Amy Winehouse på VMA's var helt helt helt amazing. Också en av mina favoritlåtar och Bruno Mars version av den, som en hyllning till Amy, tycker jag var jätte fint! Det var nästan så att jag föll en tår. Ja inte för Bruno då, utan för Amy Winehouse. Hon var en av mina favorit artister, och en stor förebild för mig. Ja, inte hennes sätt att leva kanske, men sättet hon sjöng på. Hur hon berörde så det kändes rakt in i hjärtat med hennes röst. Hennes Will you still love me tomorrow, Love is a losing game, Valerie och I'm no good har jag spelat sönder, och gör det fortfarande. Jag blev genuint ledsen när hon dog, men det kändes lite fel att säga eftersom 77 personer hade mördats dagen innan i Norge, och inte knarkat ihjäl sig.
Men ja, Amy Winehouse, RIP! We miss you!

Här kan ni se klippet på Mtv's hemsida (bättre kvalite än youtube klippet nedan).

Jag ryser varje gång jag ser det! Stört bra!


Yoü and I.

Jag älskade Lady Gagas uppträdande på VMA! När hon uppträdde som mannen "Joe". Innan har jag mest tyckt hon var ganska knäpp, och ja, det är hon vell fortfarande, men det här var roligt, fyndigt och rent skådespeleri. Art! Och så älskar jag att hon sjöng Yoü and I, som är min absoluta favorit gaga-sång, så det var kul att den äntligen fick uppmärksamheten den behöver! Älskar den, den är en av låtarna jag jämt går och skrålar på här hemma. Poker face, bad romance, judas och dom andra kan slänga sig i väggen. Nu har det äntligen kommit lite anorlunda, riktigt Bra musik.

Här har ni uppträdandet!


Tröttdöden

Ligger i min säng och dör tröttdöden lite. Har ont i fötterna och det känns som hela jag stinker mat. Idag jobbade jag lunch, och av någon anledning så känns dag-passen alltid mycket längre än både middagspassen och frukostpassen, även fast det kan vara kortare! Kan ju ha att göra med att jag bara sov 5 timmar inatt.

Nu tänkte jag redigera lite NY bilder. Måste bli klar med skiten någon gång! Så går det när man tar runt 2000-3000 bilder på en resa. Då har man att göra sen resten av året typ.

Påväg till times Square & Central Park.


Regn grått regn grått slask snö kallt iskallt slask grått grått grått.


Vill bort från detta gråa eländet NU! Jag vill bort, bort från Uppsala, bort från Sverige, bort bort bort. Anywhere! Who's with me?


Höst & tröst


Har kännt mig knäpp, ledsen och pms-ig de senaste dagarna så idag tröstshoppade jag lite. Och jag har funderat ett tag på dessa nu, och jag har kommit fram till att jag hellre vill ha dessa än både ny höstjacka och några andra platta höstskor (eftersom jag redan har ett par som jag gillar). Plus att dessa funkar året om! Bra köp!
Och ja, jag är mega kär i dom och längtar ihjäl mig tills dom kommer!
Jeffrey Campbell - Everest (den nya modellen), från henrykole.se


List

Snodd från niotillfem.

BRUKAR DU KOMMA I TID:
Ja det tycker jag. Dock ofta väldigt på pricken i tid, vilket mamma klagar på mig för, hon tycker att jag borde komma 5 minuter tidigare för "så gör man". Vilket säkert är sant.. Men det beror på vad det gäller.
 
HAR DU BRA KONDITION:
Lagom. Jag tycker nog att den är sämre än vad den är, för jag tänker att jag har för dålig kondition för att ex. springa en längre runda, men jag cyklar ganska snabbt utan problem in till stan eller liknande. Så lagom säger vi.

NÄR BLEV DU FOTAD SENAST:
Jag kommer inte ihåg. Brukar inte vara med på kort.

HUR KÄNNER DU DIG NU:
Osugen på att gå till jobbet.

VANLIGASTE FÄRG PÅ DINA KLÄDER:
Vet inte. Svart tror jag. Brunt/beiget har jag mycket av just nu också.

BLIR DU BRA PÅ KORT:
Nej!

NÄR OCH VARFÖR GRÄT DU SENAST:
Igår. När jag och mamma satt och diskuterade, och när jag pratade med Andrea om en sak. Jag är en riktig grinolle nuförtiden.  

VAR DET PINSAMT ATT SVARA PÅ DET:
Not really.

HADE DU EN BRA KVÄLL IGÅR:
Jarå. Mysig té kväll med mamma och Theo.

DIN FAVORITDRYCK PÅ MORGONEN:
Kaffe eller té och vatten.

KAN DU LAGA MAT:
Ja. Jag tycker dessutom om det så då blir ju maten ännu bättre. När man orkar vara kreativ lixom.

ÄR DU NYTTIG:
Ibland jättenyttig ibland inte nyttig alls. Det går ju lite upp och ner det där.

ÄR DU BLYG:
Nej

VILKEN TID GICK DU UPP IDAG:
Klockan åtta.

VILKET TV-SPEL SPELADE DU SENAST?
Hmm vet inte. Singstar kanske? Längesen var det i sånna fall!

VILKET TV-SPEL ÄR DITT FAVORITSPEL?
Singstar och SSX 3 är vell dom jag spelat och tyckt om mest.

HUR MYCKET KRÄVS FÖR ATT DU SKA BLI FULL?
Trots att jag dricker jätte sällan så kan jag vara läskigt svårpåverkad ibland. Men ibland inte alls så jag kan inte svara på detta, det varierar från gång till gång.

HAR DU SPYTT OFFENTLIGT?
Ja, en gång tror jag.

JAG SOVER:
på natten, i 6-9 timmar.

VAD SA DU SENAST?
"Hallå!" till Theo när han kom hem.

VAR DU PÅ FESTIVAL I SOMRAS?
Nope.

VEM RINGER DU NÄR DU ÄR ARG/LEDSEN?:
Jag ringer nog ingen då, då vill jag helst vara själv, eller få kramar av mamma. Så mamma skulle jag vell ringa om hon inte var i närheten.

VAD SKULLE DU BEHÖVA NU:
En höstjacka, eftersom min beiga skinnjacka är spårlöst försvunnen (nån som vet vart?!?)

HAR DU SNYGGA SKOR:
Ja, fast inte alla. Mest snygga är dom som är påväg hem till mig just nu.

VAD VAR DET FÖRSTA DU SA I MORSE:
"Heeeeej Luddeeeee" i prata-med-hundar-röst. Ingen annan var hemma.

HAR DU SOVIT I DIN EGEN SÄNG INATT:
Japp.

HAR NÅGON ANNAN SOVIT I DIN SÄNG I NATT:
Nej men Ludde har sovit på den idag.

HAR DU KÖRKORT:
Tyvärr inte.

ÄR DU ENSAM NU:
Ja...

VAD SER DU FRAM EMOT MEST DENNA VECKA?
Kräftskiva på fredag hos Anna ska bli kul!

Nu måste jag skynda mig till jobbet. Puss på er.


Frittata


Igår gjorde jag frittata till lunch. Frittata är en italiensk maträtt som är ungefär som omelett fast lite anorlunda. Det är jätte enkelt att göra och man kan ha ungefär allt i. Allt man tycker om lixom. Denna gång hade jag zucchini (hemodlad!), lök, spenat, soltorkade tomater, gräslök och basilika i. Det var en god kombination vill jag lova! Sen var det ju kesella, lite mjölk, salt och ägg i såklart. Och såhär gör ni en frittata:
Sätt på ugnen på 175°. Stek zucchinin och löken i en stekpanna, på ganska låg värme, så att den får fin färg och så att man kan göra annat samtidigt.

Kläck äggen i en bunke och vispa med en gaffel. Häll i en skvätt mjölk och en skvätt vatten om man vill (det gjorde jag) och vispa lite till.

Skölj spenaten, riv sönder den lite och lägg i den i äggsmeten tillsammans med klippt gräslök.

Blanda i löken och zucchinin när den stekt klart. Plus salt, basilika (och andra kryddor om man vill) och skär några soltorkade tomater och ha i. Ta en eller två skedar kesella och vispa ihop det hela.
Ta fram en ugnssäker form (helst utan avtagbara kanter, då kan det rinna äggsmet emellan och så blir det jobbigt att städa ugnen sen) och häll i allt i den, och krydda lite mer, om man gillar kryddor som jag.

Den är färdig när den är fast och har fått lite färg, efter ca 15-20 minuter. Ta ut, skär upp en bit, ta fram bestick och njut. Klart!
Jag tog dock ut den ganska tidigt för att jag var mega hungrig och orkade inte vänta mer. Så om man vill ha den fastare och med lite mer färg så väntar man kanske fem minuter till. Men det är inget måste, så länge den är fast så funkar det att ta ut den, för jättegott var det!


Bondi mornings

När jag tänker tillbaka på min Sydney tid, så är det vissa stunder och platser man minns mest. Man glömmer bort att chefen var knäpp, att jobbet var drygt, att hyran var dyr osv. Man kommer ihåg de fina stunderna, när man gjorde något speciellt eller var på någon extra vacker plats.
En av dessa vackra platser är Bondi. För många är Bondi Beach nog förknippat med ett tv-program på Mtv om livvakter. Andra kanske bara har hört namnet eller sett någon bild på en överbefolkad strand. Vissa håller sig borta därifrån och tycker det är för turistigt, klishigt eller ytligt. Men det är inte så jag ser på Bondi. Inte alls.

Ritual Morning Dip
Jag kommer aldrig glömma när jag för första gången vaknade klockan 5 på morgonen för att snabbt dra på mig joggingskorna, bikini och shorts och gå ut till busshållplatsen i mörkret på en stilla Oxford Street, som annars alltid var högljudd och trafikerad. Bussen både hördes och syntes på långt håll och på den satt nån sömnig kostymnisse och nån halv sliten tjej med gårdagens kläder. Jag somnade vell själv nästan på bussen men när bussen svängde ner och in på Cambell Parade, där man ser utsikten över hela Bondi Beach från en höjd så vaknade jag till. Jag gick av på den tidiga busshållplatsen och började promenera mot Coastal Walk, som börjar i slutet av södra delen av stranden, och fortsätter längs vatten och klippor och vackra utsiktsplatser hela vägen till andra stränder och stadsdelar...
Joggers Break
Jag gick ut på udden och stod där ett tag medan solen sakta men säkert började lysa upp den gråa himlen. Jag hade aldrig upplevt ett sådant lugn i Bondi förut. Det var bara någon enstaka surfare i vattnet och några joggare uppe, och nån ensamvarg på stranden, annars var det helt folktomt. Världen föddes på nytt kändes det som, och jag var där för att se det hela. Helt underbart.
Morning People
Solen fortsatte att gå upp, och man kände att det blev varmare, bara efter några minuter. Så då bestämde jag mig att det var dags för min joggingtur. Jag gick ner till stranden, tog av mig skorna och joggade fram och tillbaka barfota på den långa stranden några vändor.
LapsHorizon Stare
När jag kände att jag var klar hade flera surfare dykt upp..
Summer fitness
..och likaså joggare.
Wave of the Day
Men det var fortfarande inte i närheten av så många som är där under dagtid. Klockan var fortfarande bara 6 eller 7 på morgonen och jag kunde snabbt konstatera att det här var den absolut bästa tiden på dygnet att vara i Bondi.
Morning CalmMorning Rituals
Bondi BirdsSummer – Before work
Världen började vakna till liv. Surfare var nere och surfade innan jobbet. Fiskmåsarna hade vaknat och började den dagliga jakten på någon att tigga mat av, en pappa och en son var påväg ner till vattnet för ett morgondopp och jag satte mig ned och tittade på allting. Det vackra stället jag befann mig på, fina människor som fick bli som skådespelare i min film, vågorna som slog in mot stranden, surfarna som redan fått sig några bra vågor var, sanden mellan tårna och den blåa himlen. Där och då var jag helt övertygad om att jag aldrig någonsin skulle kunna lämna havet bakom mig. Jag var tvungen att stanna där föralltid.
1st light lip glow
Jag hoppade i vattnet själv och dök under dom stora vågorna och hoppade över dom mindre. Känslan av att dyka under en stor våg, då håret följer med vågen, men du är påväg mot andra hållet, och sen kommer du upp och tar ett stort andetag, hoppar upp lite för att det ska skvätta lite extra och kännas lite dramatiskt, den känslan är en av mina favoritkänslor.
Jag tittade på en gubbe i 60-70 års åldern som bodysurfade, ni vet när man dyker med vågen och följer med den  in, och han åkte hela vägen in och var så duktig på det att man nästan kunde tro att han hade en osynlig bräda under sig. Jag prövade också, och kom inte längre än några meter... äh kanske när jag är 70 då.
Ski Racers @ Sunrise
Shadow Walkers
Det blev varmare och varmare och en vanlig sommardag på Bondi Beach var påväg att börja. Men just morgonen, det är det bästa. Lugnet, känslan, det gyllene ljuset och solens morgonstrålar mot ansiktet, vågornas läte som inte störs av något annat ljud än kanske någon förbispringande joggare, den vackra morgonhimmelen och att sitta på stranden och stirra ut mot havet och soluppgången och tänka och koppla av, det är vad jag älskar med Bondi. Älskar och saknar!♥

Bilder från Aquabumps.com som har helt amazing bilder på Bondi, Sydney och andra vackra ställen i världen!


V&M

Hello! Jag har spenderat dagen med dessa två. Vi hängde på Ikea, tills det stängde, då åkte vi vidare till Gränby Centrum och var där en snabbis. Vi hade inga ärenden att göra eller liknande det var mest bara för att göra något!

´
Bild på Vickie och Michelle, lånad från Michelles blogg.
Btw, ser ni vem Vickie är lik??


Hard work work.

Har jobbat ärslet av mig i 10 timmar. Och OB hela dagen. Dubbelnice! Jag jobbade med Bella och Andrea, ruuligt! Så, trippelnice till och med. Nu är jag så trött så jag vill decka här i sängen med kläder, smink och alltihopa på men jag ska faktiskt tvinga in mig själv i duschen. Är iiinte så fresh om man säger så..




Goodnight folks!!


Dear mom and dad. I'm eloping to marry the ocean, and I'm afraid I can't promise i'll ever be back.

loving her hair

sources: gypsiesandhippies.tumblr, google, unknown


Stars, tea and hedgehogs

Jag sitter och dricker halvkallt snabbkaffe och gör ingenting Det är soligt ute men jag är lite inne i en hellre-blek-och-cancer-fri fas så jag orkar inte bry mig. Jag kan sitta och titta på det fina vädret inifrån och njuta. Det funkar det med! Jag lovar. Solens strålar genom fönstret funkar också som lyckopiller! Hur som helst..

Igår efter jobbet var jag jätte jätte trött, så jag lät mamma roa sig och tackade jag till jobbet som barnvakt för kvällen. Jag och Theo tittade på Ratatouille och åt godis och sen kom bästa Maria förbi en sväng!

Vi tittade på stjärnorna, stjärnfall och flygplan som såg ut som stjärnor, pratade om kärlek, familj och 20-talsfester på min balkong och drack té med Theo, som berättade för Maria att igelkottar älskar pannkakor. Så ni vet lixom.. Mysigt vare!!


Everest



DESSA står högst upp på önskelistan just nu. Jeffrey Campbells "Everest" skor. Så så så snygga. Fatta i höst! Jag dör! Jag skiter nog i att köpa en vettig höstjacka och köper dessa istället! I'm in love.. Ni vet, jag och skor...


I <3 NY

Aloha! Idag jobbar jag lunch, vilket jag aldrig gjort förut, så det blir väl kul med lite omväxling. Fick massa nya pass igår också. Score! Har precis ätit omelett till frukost och nu ska jag börja sminka mig. Det ska tydligen bli jättevarmt idag.. Hmm, I'll believe that when I see it, för nu ser det väldigt grått ut!

Idag och i helgen håller vi tummarna för New York. Att orkanen Irene vänder så den inte förstör denna vackra stad!

På tal om New York så kommer det mer bilder så småningom, men det tar sån himla tid att redigera. Så jag redigerar lite då och då så kommer det mer bilder till slut. Men när vet jag inte. Redigera är inte det roligaste jag vet och det tar sån himla tid.. Jag kan sitta en hel dag och redigera NY bilderna och så har jag ändå inte kommit igenom hälfen. Så..


Dream away

Jag har inflamerat tandkött där min andra visdomstand håller på att växa ut. (Haha nästan käkinfektion Michelle)
Det är löning idag och det gör humöret höjs en bra bit! Speciellt eftersom jag jobbade mycket i Juli. (Spara, res, spara, res!)
Ikväll när jag jobbade så hade vi as kul! Jobbade med Izabella och Josefin och vi skrattade oss igenom hela middagspasset ungefär.
Andrea, sluta gnäll. Du vill inte hem du bara tror det, vänta på sommaren bara! What I would do to trade places with you right now! Jag saknar ihjäl mig efter Sydney.
Förövrigt så är jag inne på resebloggar, surfforum, och volontärsidor varje dag nu för att jag är så så så sugen på att åka någonstans och bo, jobba och surfa hela dagarna. Just nu är det det enda jag vill.

Här får ni underbara bilder att glo på och drömma er bort i.




sources: quesabroso.tumblr, hipsterzodiac.tumblr, resten unknown.
Sorry, jag ska bli bättre på att skriva källor.


Mickey Smith

I never set out to become anything in particular,
only to live creativly and push the scope of my experience
for adventure and through passion





Pretty Little Liars

Hallå! Idag har jag vart ledig! Skönt! Har dock inte gjort så mycket roligt. Städat, lagat mat och massa annat behövligt här hemma. Men sånna dagar måste ju också finnas ibland!

Nu på kvällen har jag tittat på True Talent som är ett nytt svenskt sångprogram på Tv3 (sånt gillas alltid) och så ett avsnitt av Pretty Little Liars nyss. Som växlar mellan att vara ganska töntigt och mega spännande. Just nu är jag verkligen hooked iaf... Ja, säg en serie jag inte är beroende av he he..


Pretty Little Liars

Nu ska jag gå och lägga mig (alldeles för sent) för att sedan vakna 06.00 imorgon för en morgonpromenad med mamma, som har blivit rutin. Skönt men fan vad trött man är när man ska gå upp!
Extra kärlek till Andrea och Maria som utan tvekan är mina mest hängivna kommenterare. Haha, love♥


Karma


Everything you do and say comes back to you
I am disappointed in so many ways
You can assume whatever you want,
But when are you going to realize that not everything I do is about you
Not even a little bit
In fact, none of it is.


Braid my hair


Långt och tjockt hår och lös fläta NU tack! Typ snyggast ever!


Soul Surfer

Hello. Ska till jobbet om en kvart. Tittade nyss på filmen Soul Surfer och blev såhäääääääääääääääääääääär sugen på att surfa. En väldigt inspirerande och bra film var det! Vill se mer surffilmer nu! Ska ladda ner en massa så kan jag se på dom ikväll efter jobbet :)

Det är en sann historia och handlar om Bethany Hamilton som blev attackerad av en haj, och blev av med sin ena arm. Bra film!!
Laterz

Monday

Hallå! Helgen har var bra. Gott med kräftor, och paj och allt annat som fanns på bordet, och kul med snapsvisor! Och mysigt med släkten såklart. Bilder kommer!

Nu i veckan jobbar jag som en tok ungefär, men det ska bli rätt så skönt. Jobbade ju inte på hela förra veckan så jag har haft en liten mini semester kan man säga. Det regnar och är pissväder hela tiden nu så då kan man lika gärna jobba.


Jag vill ha hav, strand, surfing, värme och en het man!


Confused

Det känns som att jag har så mycket känslor inom mig just nu, och så mycket tankar. Nästan så att det svämmar över. Både bra och dåliga sånna, men det känns som om jag försöker översätta allting i ord, ex. försöka skriva av mig så blir allt bara en stor sörja.

höst.
familjen.
jobbiga läkarbesök.
att jag snart måste påbörja någonting som jag vet är ett helvette och som jag verkligen inte orkar gå igenom igen, trots att jag vet att det är värt det i slutändan.
att det här har vart min värsta sommar ever, inte på grund av vad jag har gjort, utan på grund av hur jag har mått.
att jag inte vet vad jag vill göra, plugga eller vart jag vill åka. bara det att jag vet att jag vill bort.
fast ändå så vet jag inte om jag vill bort än.
att jag inte har rutiner och fulltidsjobb, vilket bara ger mig mer tid att sitta och tänka på dumma saker.
att jag på vissa sätt inte känner mig som mig själv längre, men på andra sätt så känner jag mig more myself than ever.
att vissa människor som inte ger en endast bra energi kanske inte är värda att ha omkring sig, hur jobbigt det än är att inse.
att jag saknar Sydney så in i helvette just nu, och jag vill bara fly hösten här och åka tillbaka till min varma, vackra, roliga stad med underbara stränder, min älskade syster och roligare liv.
att jag ändå inte vill det utan jag egentligen vill någon annanstans.

ja och lite så fortsätter det..
trots detta så försöker jag inte tänka så mycket och bara hålla mig occupied, för då slipper jag fundera på allt för stunden, och må bra istället. det är det jag måste fortsätta med. men ibland är det svårt.

Imorgon åker jag till Aspö som sagt. Jag åker lördag morgon och kommer tillbaka söndag eftermiddag. Så en liten bloggpaus blir det. Men jag kan inte säga att jag har så mycket vettigt att säga ändå för tillfället..


Rasmus 18 år


Förra fredagen så var vi på Skarholmen på kvällen.

Det var lite småkallt om man inte satt i solen, så vi funderade på om vi skulle sitta inne. Men så blev det inte, för vem kan motså den här fina utsikten?

Vi var där för att fira Rasmus, som fyllde 18 den 2a Augusti. Och för att äta såklart.

Pappa
Theo

Fina fina mamma!

Lars

Det var mysigt. Vi fick filtar, hade ljuslyktor på bordet och drack och åt gott. Det är jättemysigt på Skarholmen på sommaren för er som inte visste det! Och man är där alldeles för lite! 

Jag åt en jättestor, men jättegod räksallad!

Pappa åt skagen och hamburgare och resten åt deras grillbuffé, med massa kött, fisk, sallader och grilltillbehör. Bilderna är på pappas och mormors tallrikar.

Mamma, Theo och Pappa.

Rasmus fick presenter.

Och såhär glad blev han för det.

Sen gick solen ner, och då blev det direkt mycket kallare.

Så då åkte vi hem och drack kaffe hemma hos oss. Mysig kväll! Och Andrea, vi saknar dig!


Rehab

Hallå! Inte vart så blogg-pigg de senaste dagarna. Har inte orkat. Men jag har bland annat firat Rasses 18års dag i efterskott med middag på skarholmen med (nästan, Andrea du är saknad) hela familjen, gått morgonpromenader med mamma, vart på grönan med pappa, Rasse och Theo, promenerat och druckit té med Anna, vart hos hudläkaren, hängt med Maria och ätit mega god sallad på Barista m.m.

I helgen ska vi ut till Aspö, i skärgården, för årlig släktkräftskiva med kusinerna (på deras nya landställe). Det ska bli jättemysigt! Känner att jag behöver komma bort lite. Har vart mycket drama, bråk, känslor och krångel på senaste tiden, från olika håll, så jag behöver några dagar i skärgården för att clear my head. Lite rehab kan man säga..


Det är så himla fint där! Just what I need..


Off the Map

Känner mig lite hängig idag. Hoppas jag inte håller på att bli sjuk. Jag sitter iaf och dricker té och tittar på Off The Map. Som också är en serie av Shonda Rhimes som är en av tillverkarna för Greys Anatomy och Private Practice. Men jag fick nyss reda på att denna serie också hade blivit cancelled. Varför börjar jag hela tiden kolla på bra serier som redan efter första säsongen blir cancelled. As ovärt att fastna för serien då ju! Hatar när dom gör så! Men men.. Off the Map är jätte bra iaf, och handlar om doktorer som jobbar på en klinik i Amazon jungeln.




Godmorgon!

Jag vaknade klockan 6 imorse för en powerwalk med mamma, innan hon skulle till jobbet. Vi gick i en timme och sprang även lite. När vi kom tillbaka så åt jag frukost, satt och läste tidningen med mami, och somnade såklart i soffan. Vaknade och nu fryser jag, känner mig förkyld, nyvaken och hela köret. Vad hände? Kände mig as pigg imorse..

Igår jobbade jag, 06.15-13-50. Sen cyklade jag hem. Åkte till Ikea med mamma, och smed planer inför att pimpa mitt rum. Jag har en idé och det kommer bli grymt känner jag. Jag visar såklart när det är gjort!

Sedan hämtade pappa upp mig och Theo och vi åkte och köpte mat. Dom köpte kebab och jag köpte sushi. GOTT! Sen var jag gaanska trött eftersom jag hade vaknat 4.30 (av mig själv!?) och jobbat osv. Så jag somnade ganska tidigt! Skönt!


Otur!!!

Hej! Har inte kunnat blogga alls för min dator har inte funkat. Och nu när det problemet väl är fixat så börjar vårat internet krångla. Det har aldrig vart så segt! Vi snackar 10-minuter-för-en-sida-att-ladda-upp-segt. Sjuuukt drygt. Har jag sagt att min familj har mest otur med teknik i hela världen typ. Självklart är det ju inte bara det. Vår kyl, frys, spis, dvd och mammas dator har ju självklart gått sönder inom samma månad. Japp. Vet inte vad det är för fel. Eller, vet inte varför vi har så otur!

Ja, återkommer när internet blir en aning snabbare och jag kanske till och med kan ladda upp en bild. Eller kanske när jag orkar vänta 20 minuter för att allt ska funka.. Time will tell.


Paint your lips red a rainy day and pretend you're Marylin Monroe.

Look pretty, play dirty.

 


Fabulous hair



fashiontoast.
Så jävla fin och så jävla fint hår. I want!
Förövrigt så vill jag meddela att jag har prövat mitt nya shampoo nu och jag älskar det! Det luktar underbart och det känns inte som håret blir lika torrt som det blir av annat shampoo (använder inte balsam, så då behövs ett shampoo som inte torkar ut håret så himla mycket. Använder istället jojobaolja i mina slitna och torra toppar efter jag tvättat det.) Så detta shampoo kommer jag definitivt att fortsätta med!


Dator-lös

Hej! Tänkte bara säga att min datorladdare har slutat funka, och ovanpå det så har mammas dator gått sönder samtidigt. Så om det blir segt med bloggandet så vet ni varför! Puss på er!

Harry Potter marathon.

HEJ! Jag är hemma hos Michelle, och vi har Harry Potter maraton. Vi båda vill nämligen se den nya filmen och Michelle hade inte så bra koll på filmerna, tror inte hon har sett alla ens (!), så nu har vi harry potter maraton så att vi kan se sista sen! Vi har även vart ute på en timmes powerwalk och nu gör vi tonfisk sallad och ska kolla på andra filmen!! Mys! Perfekt sysselsättning när det är så tråkigt väder!!


Vi såg 2an imorse och nu är det 3an som gäller!!

Puss!


One of these mornings


Random photos from summer mornings.
Ph: me
minsäng,enfinfjärilsomflygitvilse,minzucchiniplanta,mittrum,engodsommarfrukost,-ll-

Godmorgon!♥

Saying something stupid like I love you.

Eftersom jag aldrig sjungit i någon riktig kör eller liknande så har jag aldrig riktigt lärt mig det där med att sjunga stämmor. Så när jag och pappa försökte oss på det idag med låten Something Stupid med Robbie Williams och Nicole Kidman så tog det ett tag innan vi satte stämmorna. Men när vi väl började bli bättre så bestämde vi oss för att spela in det så att vi kunde lyssna på om det lät rätt. Och ja, här har ni resultatet.
Problemet är bara att jag, som sjunger stämman som är "annorlunda", sitter närmre kameran, så jag hörs bättre. När det egentligen borde vara tvärt om, eftersom pappa sjunger den "vanliga stämman". Eller så borde det vart så att vi båda hördes lika mycket, men men, nu blev det som det blev. Here it is. Be nice...



Det låter absolut inte felfritt, men vi hade kul iaf! Och ja, jag har ingen aning om varför jag viftar med händerna så mycket. Hehe..
Lääskigt!


Something's got a hold on me.

Hallå! Idag är jag på bra humör. Det är jag för att jag har haft en jättebra dag! Pappa har varit här och vi har i stort sett spenderat hela dagen med jamma. Sing our lungs out med andra ord. Haha. Det är nämligen pappa som jag och Andrea har fått våra sångfågel gener ifrån.
Vi har sjungit allt ifrån Christina Aguilera, Etta James och Adele till Frank Sinatra, Robbie Williams och Amy Winehouse. Vissa framför lyrics och bakgrundsmusik och andra acapella. Underbart!



Bara för att jag är på så bra humör så tänkte jag till och med bjuda på en video på när vi sjunger lite. Och jag tycker sånt är lite pinsamt och läskigt så ni får vara snälla och icke judgemental. Men det är inte värsta wail låten så såå läskigt är det inte. Så roligt ska vi inte ha, haha. Fast jag lovar inget än för jag håller på att konvertera videofilen så att den funkar att ladda upp, men är inte hundra på hur man gör.. så vi får se helt enkelt. Men men. Stay tuned.

Michelle


Modell: Michelle Jeng. Foto: jag.
Där kom lite fler bilder från förra helgen, när jag och Michelle hade photoshoot. Det kommer ännu fler, fast dom har jag inte tagit tag i att redigera än så ja, dom kommer när dom kommer.

across the deep blue ocean under the open sky, oh my


tumblr & flickr faves.
sources:weheartit tumblr, gypsies&hippies tumblr, heavenlyflower flickr, hipsterzodiac tumblr, unknown


Frukost i solen.

Imorse 07.23 fick jag sms av morgonpigga anna. Vi skulle ut och gå och sen skulle hon bjuda på frukost.

Det var jätte soligt, och skönt med en morgonpromenad. Och när vi kom hem till Anna så hade hon dukat såhär fint!

Vi drack grönt champagne te..

..och åt gröt med russin, mandlar och linfrön. Sen satt vi i solen till det var lunchtid nästan, och herregud vad varmt det är idag! Jag smälter bort!


Picnic in the park.

Igår hade jag och några picknick igen. Mest för att det var soligt och 25+, men också för att det är så mysigt att ha picknick och för man måste passa på innan sommaren tar slut.

Efter jobbet skyndade jag mig hem för att snabbt träffa pappa och Theo, sen fixa lite picknick-mat, fixa mig och snabbt cykla iväg igen.

Jag cyklade för att träffa fina Sara. Så cyklade vi och satte oss på en filt i stadsparken.

Jag hade mina fjäderskor på mig, som jag köpte i New York.
Jag bidrog till knyt-picknicken med en matpaj med tomater, zucchini, fetaost, rödlök och hemgjord pesto i, som jag hade hunnit göra i all stress efter jobbet.

Sen kom Desirée med Daniel och Pontus.

Och så kom Frida.

Sara var glad. Det var jag med, för att allt var så sommrigt.

Min tallrik. De andra hade med sig sallad, oliver, baguetter, brieost, melon, jordgubbar, chips och lite sånt. Gott var det!

Sen dök Michelle upp, som var jätte less. Hon hade fått böter av dumma busskontrollanter. Men jag tror vi gjorde ett bra jobb att få henne på andra tankar och bli glad igen.

Daniel och Desirée var glada, och kom med nyheten att dom skulle flytta in tillsammans. Det var gulligt.

Sen dök Maria och hennes nya pojke upp, och dom hade med sig vin och jordgubbar, som satt fint efter maten.

Och Maria var ju fräknig och söt som vanligt såklart!

Sen när det var mörkt cyklade vi hem. För det blir faktiskt mörkt på natten nu. Åh nej.. Jag vill att det alltid ska vara sommar!


Blueberries and picnic

I onsdags så mötte jag upp Anna på eftermiddagen.

Vi cyklade ut i skogen, igen.

Och plockade blåbär, igen.

Den här gången var det eftermiddagssol och vi satte oss bland barr och buskar i solen och plockade och babblade.

Anna envisades med att ta kort på mig, så ja, där har ni en suddig bild på mig med.

Loka reklam? ;)

Sen mötte vi upp Sanna också. Handlade, och cyklade ner till vattnet och hade lite picknick.

Det blåste en massa och blev lite småkallt, men mysigt var det!

Sedan cyklade vi hem till Anna och drack té och värmde oss, men efter någon timme cyklade jag hem för jag skulle upp och jobba. Men det var en fin onsdag!


Sunny Wednesday

Aloha! Min morgon har spenderats med dessa två.

Theo och jag vaknade och gjorde as god smoothie. Sen efter nån timme eller så kom pappa hit, som landade klockan 7 imorse, och ska va här på semester ett tag. Vi bjöd papsen på frukost och satt och pratade lite. Mysigt. Det är så himla himla varmt idag, jag vet inte vad jag ska ta mig till för att svalka mig!! Men hellre värme än kyla!! Så jag klagar inte!
Idag har jag och Anna planer på att plocka blåbär, och sen eventuellt koka ihop en middag senare ikväll med Sanna också! Mys!


Happy 18th!

Idag fyller min lillebror Rasmus år! Lillebror och lillebror jag kan inte säga att han är liten direkt. Längre och större än mig har han vart i många år. Men idag fyller han 18! Då kanske man till och med börjar räknas som lite vuxen också! Oh my..
Han är dock inte här hemma så att vi kan fira honom, utan han är på partyresa i Magaluf med hans killkompisar. Men jag får väl ta ut han på en krogrunda eller nått när han kommer hem.
Grattis!

Bild på oss från Portugal förra året. Han ser ju inte så mycket yngre ut i alla fall.


Go all organic.

Mitt badrumsskåp går sakta men säkert mot endast ekologiska produkter. Inte bara för att det är bra för miljön, utan jag lovar er, man märker stor skillnad. Till exempel mina ansiktsprodukter (dom i mörkbrun flaska), som jag har varit utan ett tag nu för att de förra var slut. Eftersom de är från en affär i Australien så har jag inte vart så snabb med att skaffa nya. Så då har jag använt mig av lite andra produkter, exempelvis Cliniques ansiktstvätt osv. Men i veckan beställde jag nya från deras webshop och herregud vilken skillnad det är. Bara första gången jag använt dom så märker jag enorm skillnad i hyn. Hyn blir lugnare, finare och man märker på alla sätt att den mår bättre. Vilket inte är så konstigt eftersom den slipper alla dumma kemikalier som finns i alla andra produkter.
Men verkligen hörrni - tips tips! Och eftersom jag haft dålig hy i flera flera år så har jag prövat nästan allt. Och dessa är garanterat de bästa jag någonsin prövat.


Här har ni ett mer detaljerat inlägg om mina ansiktsprodukter och vad de innehåller.
Förutom mina ekologiska ansiktsprodukter så använder jag:
Ren jojobaolja - Finns att köpa på Life och andra hälsokost affärer. Den använder jag i ansiktet som ansiktskräm (efter jag tvättat det på kvällarna). Ni kanske tycker det låter konstigt att använda olja i ansiktet men jag blir inte bara mindre oljig i ansiktet, utan den är även helt underbart återfuktande för huden och den sjunker in jätte snabbt. Ska även vara bra för rynkor etc. Min mamma är frälst sedan jag tvingade henne att köpa den!
Jag använder den även som sminkborttagning på ögonen (jag tar två bomullstussar och blöter dom och kramar ur vattnet, droppar på några droppar på varje tuss och gnuggar mjukt mot ögonen. Jag använder vattenfast maskara och detta är det bästa jag hittat att ta bort med. Dessutom svider det inte det minsta i ögonen och jag har även upplevt att jag har fått längre ögonfransar sen jag började använda den).
Sen använder jag även några droppar i håret i topparna (som är jätteslitna och torra) efter jag tvättat håret, då det fortfarande är fuktigt. Silikondroppar kan slänga sig i väggen - it works like a charm.
Biologika Vanilla Kiss Organic Deodorant - Denna köpte jag i en hälsokost affär i Australien, men man kan hitta aluminiumfria ekologiska deoderanter på hälsokosten här hemma med. Just den här luktar helt underbart och jag blir inte irreterad i armhålorna av den, som jag lätt blir av alla andra deoderanter.
Certified Organic Urtekram Rose Shampoo  - Detta Shampoo köpte jag på Hälsokraft (en hälsokost butik i Täby centrum) här om dagen. Så jag har faktiskt inte testat det än, men när jag använde ekologiskt shampoo och balsam för några månader sen kommer jag ihåg att jag kände förändring i kvalitén på håret. Ja förändring till det bättre såklart. Och mitt hår blir så himla lätt slitet så nu tänker jag testa att inte använda några som helst kemikalier i håret och se om det blir bättre. Det innebär alltså ingen slingning, ingen mousse/spray, och inget annat som är fullproppat med starka kemikalier som bara skadar håret.

Ja, där fick ni en utförlig förklarning. Men jag lovar er, testa ekologiska skönhetsprodukter. De är bättre för dig och de funkar bättre!

You're stuck on me and my laughing eyes


Detta var bara första bildbomben då. Enjoy. (^Och glöm inte att playa musiken ^)


Modell: Michelle Jeng. Foto: jag.


"Behind the Scenes"

I söndags gjorde jag och Michelle något som vi planerat länge. Vi båda hade en bild i huvudet över hur resultatet skulle bli och inspirationen bubblade inom oss. Så vi tog äntligen tag i det. Vi åkte ut till vackra platser och gjorde det, det vi gillar att göra. Nämligen att modella (Michelle) och fota (Jag). Vi är ett ganska bra team på det sättet måste jag säga. Jag är överlycklig över att ha en (assnygg)modell att fota och Michelle gillar att ha en fotograf att bli fotad av. Dreamteam skulle jag vilja säga. Sen att vi råkar vara bästa kompisar är ju bara en bonus!

Här är några, vad ska man säga, "behind the scenes" bilder, eller "före" bilder, sen kommer ni ju även självklart få se mer av resultatet. En bildbomb väntar kan jag lova.

Medans jag agerar stylist...Så agerar Michelle makeup-artist..

Före - Efter..Good job! Hehe.

Nu återgår jag till mitt eviga redigerande och sen blir det typ en miljard bilder på Michelle framöver. Men det får ni leva med. Hon är ju inte direkt jobbig att titta på.

Happy Monday.

Just nu: Kronärtskocka och film. Kan det bli bättre? Jag dör för att kronärtskocka är så gott!! Tänkte se filmen Selena med Jennifer Lopez. Ha en bra kväll!♥

Baby i've been here before

AG3KLZ on Make A Gif, Animated Gifs


Ljuvligt

Igår var jag och Michelle ute på äventyr! Bl.a. hängde vi ute på en äng i några timmar. Ni kan läsa om dagen på Michelles blogg här. För jag har ju inte tid att blogga, då jag har en miljon bilder att redigera. Här får ni ett smakprov..


Foto: Jag. Modell: Michelle Jeng.
Jag vet, fokusen är inte på topp men jag tycker om bilden ändå!


RSS 2.0