Frittata


Igår gjorde jag frittata till lunch. Frittata är en italiensk maträtt som är ungefär som omelett fast lite anorlunda. Det är jätte enkelt att göra och man kan ha ungefär allt i. Allt man tycker om lixom. Denna gång hade jag zucchini (hemodlad!), lök, spenat, soltorkade tomater, gräslök och basilika i. Det var en god kombination vill jag lova! Sen var det ju kesella, lite mjölk, salt och ägg i såklart. Och såhär gör ni en frittata:
Sätt på ugnen på 175°. Stek zucchinin och löken i en stekpanna, på ganska låg värme, så att den får fin färg och så att man kan göra annat samtidigt.

Kläck äggen i en bunke och vispa med en gaffel. Häll i en skvätt mjölk och en skvätt vatten om man vill (det gjorde jag) och vispa lite till.

Skölj spenaten, riv sönder den lite och lägg i den i äggsmeten tillsammans med klippt gräslök.

Blanda i löken och zucchinin när den stekt klart. Plus salt, basilika (och andra kryddor om man vill) och skär några soltorkade tomater och ha i. Ta en eller två skedar kesella och vispa ihop det hela.
Ta fram en ugnssäker form (helst utan avtagbara kanter, då kan det rinna äggsmet emellan och så blir det jobbigt att städa ugnen sen) och häll i allt i den, och krydda lite mer, om man gillar kryddor som jag.

Den är färdig när den är fast och har fått lite färg, efter ca 15-20 minuter. Ta ut, skär upp en bit, ta fram bestick och njut. Klart!
Jag tog dock ut den ganska tidigt för att jag var mega hungrig och orkade inte vänta mer. Så om man vill ha den fastare och med lite mer färg så väntar man kanske fem minuter till. Men det är inget måste, så länge den är fast så funkar det att ta ut den, för jättegott var det!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0