New years eve

Gott nytt år hörni! Hoppas ni får en bra kväll! Puss!


New Years

Imorgon är det nyår! Can you believe it? Nytt år redan! Tiden går aå himla himla fort! Men samtidigt aå känns det ju som jätte längesen det var nyår sist. Jag har verkligen hunnit med mycket det här året tycker jag. Samtidigt så känns det som jag inte fjort någonting..

Jag ska spendera min nyår i Uppsala i år. Har haft ubgefär noll förväntningar och det känns jättebra. Jag tycker att jag haft så många misslyckade nyår i Uppsala, så i år förväntar jag mig ingenting. Jag tycker man ska sluta förvänta sig att det kommer att bli den perfekta festen, det perfekta partyhumöret och den perfekta natten. För om man förväntar sig att allting ska bli så himla perfekt så är det så himla lätt att bli besviken.
Hur som helst så kommer min nyår spenderas med god mat och goda vänner. That's all I need. Det kommer nog bli ett väldigt skönt och trevligt nyår! Nyktert också för min del, eftersom jag inte får dricka när jag äter min medicin. Ett chill nyår utan förväntningar. I like.

391818_352374141446513_100000217898010_1602704_813776494_n_largeC42efbd8d878041ca777635135c95c53_largeTumblr_lx1434w1xq1qm0gz0o1_500_largeTumblr_lwzoabrcaz1qgjdf4o1_500_largeTumblr_led6demxjm1qalo8mo1_500_large
Weheartit

De sista bilderna är vart resten av mina familjemedlemmar befinner sig denna nyår. Dubai (Atlantis på The Palm på bilden) och Sydney (The Opera House och Sydney Harbour Bridge på bilden). Två riktiga nyårsstäder. I wish I could join them!


Julafton


När jag vaknade vid 9, gick jag upp för trappan i min pyjamas. Där hade mamma tänt en massa ljus och gjort en stor god frukost. Så himla fint.

Så kom mormor, och vi ringde Andrea på skype, så hon fick vara med på vårat julmys. Vi pratade med henne och började äta lite frukost.

Vi ställde Andrea en bit bort så hon kunde se bättre, så fick hon vara med när vi öppnade julklappar också. Såhär glad var Theo när vi gjorde det. Det var längesen jag såg han så överlycklig. Det var fint.

Efter vi ätit frukost och öppnat alla fina julklappar så pratade vi med pappa och Rasmus i telefon, och tackade för presenterna och önskade God Jul osv. Sen gjorde vi oss i ordning. Vi skulle åka till Stockholm lagom till Kalle Anka. Ludde fick såklart följa med, och han var nytvättad och nyborstad.

Och jag var ju också med. Hej hej.

Sen började vi åka ungefär vid kvart i två. Lars körde och Ludde satt i bak och försökte dra till med sina sötaste puppy eyes för att få komma upp och sitta i mitt knä.

Vid tio i tre kom vi fram till Bromma, till mina fina kusiner. Här är Filip och Clara. Och min vackra mormor!

Efter Kalle Anka och lite julgodis spelade vi ett frågesport spel. Sen dukades det bord och fixades med mat. Mamma var snygg.

Min kusin Alice, som är så himla vacker. Mormor och Lars.

Dom hade en finfin gran och såhär såg det ut när vi skulle äta.

Theo kunde inte riktigt sitta still vid maten (som vanligt), så Birthe (min mammas tvillingsyster) agerade lekledare och gav han några tomebloss som man kunde hänga upp i granen att leka med.

Det var ju såklart jätte roligt, så det höll honom road en stund.

Ljuset som stod på bordet hade Birthe gjort själv. Det blev jag lite imponerad av.
Fina mormor & Clara.

Alice, Clara och Mamma.

Efter maten lekte vi paketleken. En lek som vi brukar leka varje år istället för att byta presenter familjerna emellan.
Det funkar så att alla köper ett paket, som innehåller nått som dom flesta skulle bli glad att få. Sen turas man om att slå med två tärningar. Varje gång det blir lika nummer på båda, så får man ta ett paket från mitten och öppna det. När det gått runt några varv och alla paketen är öppnade så börjar rond två. Då ska man göra samma sak fast ställa en klocka på 15 minuter. Utan att se den. När nummrena på tärningarna då blir lika så får man sno paket av varandra. Det ska gå ganska snabbt och det blir alltid roligt och knäppt. När klockan ringer så får dom personerna som har paket behålla det/dom. Vissa blir ju utan ibland men det är ju bara för skojs skull, så det gör oftast inte något.
Efter det spelade vi ett flaggspel som någon hade köpt till paketleken. Sen åt vi dessert och pratade och till sist åkte vi hem igen.
Det var en himla mysig julafton förutom att några av oss fattades. Jag undrar om jag någonsin kommer fira en jul igen då hela min familj är i samma land i alla fall. Hur som helst så har vi ju skype och telefoner, thank goodness.


Stan

Idag har jag vart på stan och hängt med Maria. Vi köpte lite nödvändigheter och sen satt vi och fikade jättelänge. Myspys. Hade på mig nya t-shirten, nya skorna och min fina varma halsduk.

Haha..

Fy vilket äckelväder det har varit idag! Regn, blåst och grått. Ush! Men när jag kom hem hade mamma lagat jättegod wok till mig. Gott!! Nu ska jag nog titta på en film!

Puss!

 


Årsresume del 1: Januari

Jag håller på att smida på en årsresumé. Men jag tror nästan jag kör månad för månad, för annars blir inlägget så himla himla långt, om man ska få med ett år i ett enda inlägg. Här har ni Januari:

I Januari vad jag ju i Sydney. Johanna hade precis kommit och hälsat på mig, och vi skålade in nyår på en stor altan i Seaforth, i ett stort hus med utsikt över hela Sydney nästan. Vi såg inte bara fyrverkerierna från stan, utan från Bondi, och alla andra ställen på den sidan stan där dom sköt fyrverkerier. (Hade inte med mig systemkameran så det blev tyvärr inga ordentliga bilder på dom fina fyrverkerierna.)

Annars när hon var och hälsade på så turistade vi, hängde på caféer, hängde på stranden en del, gick på bio, åt på restauranger, hängde en del med Mats & Danne och co, festade osv.


När Johanna åkte hem, och Andrea kom tillbaka började jag jobba en massa igen, med det blev även bio och restaurangbesök, strandhäng på vackra Tamarama Beach och lugna stranden i Watsons Bay, nån springtur på Coastal Walk här och där och utgång med Steph och gänget på Fringe bar. Det var ungefär mitt Januari.


Jullov?

Hej! Idag har jag inte gjort mycket vill jag lova. Men jag har spanat på flygbiljetter till Costa Rica, lagat god foul, och lite annat sånt. Det känns ungefär som jag går i skolan och har jullov. Jag sover för länge om dagarna och är uppe för länge på nätterna. Vad har hänt med mina rutiner? Trots att jag är ledig brukar jag nästan alltid vara uppe innan 9-10. Rasmus tycker jag är knäpp då, eftersom jag "kan" sova hur länge jag vill.. Men jag gillar rutiner! Så imorgon ska jag upp lite tidigare och försöka ställa om dygnet. Om det inte regnar blir det nog en morgonpromenad också!


Vet ni? Detta var en annan av mina julklappar. Ett litet keyboard som man kopplar in till datorn och så kan man göra spela in musik osv med det. Hur roligt som helst! Först måste jag ju såklart lära mig att spela, och lära mig programmet, men det kommer!


Julafton

Bilder från julafton kommer, dom ska bara redigeras först! :)
Här har ni en från morgonen, när vi åt frukost, skypade med Andrea och öppnade paket!  Julmys!

I die


Alltså.... !!!
Tänkte kolla på The Ides of March med George Clooney och Ryan Gosling. Alltså jag dör när jag ser honom. Han är så sjukt snygg!

Mellandags-shopping

Igår var jag och Michelle på stan och kollade mellandagsrean lite. Det enda jag egentligen skulle göra var att lämna tillbaka en grej och köpa skor (för att jag snor mammas stövlar hela tiden). Självklart så blev det ju inte bara det. Michelle, som egentligen var den som från början ville check out mellandagsrean kom hem med en påse. Jag kom hem med tre. Så nu är jag en t-shirt, en stickad tröja, en långärmad tröja och ett par stövlar rikare (eller några hundralappar fattigare, det beror på hur man ser på det hehe). Det slutade faktiskt med att jag köpte likadana stövlar som mamsen, haha. Men det var ju därför jag snodde dom hela tiden! Dom är så snygga! Jag kan visa dom en annan gång, men här är i alla fall t-shirten.

Så himla basic men åh vad jag gillar den! Köpt inne på Weekday.


Brunch


Varför inte göra en god brunch av lax-resterna från julen? Det gjorde jag imorse. Hur gott som helst!
Äggröra, gravad lax, cream cheese, körsbärstomater och gurka. Mums!

Frukost-set

Fick en jättefin julklapp av Theo, som han hade köpt till mig helt själv! En fin stor kopp och tilhörande fat. Frukostarna framöver är räddade!
(testar att blogga från iPaden, med nån blogg-app. Skulle vara väldigt smidigt om det funkar!)

 


 


The Christmas Song

Andrea påminde mig om det här klippet när hon postade det på facebook, och då kom jag på att jag faktiskt aldrig lagt upp det här. Jag vågade aldrig förut för att jag var förkyld och inte nöjd med det, men nu bryr jag mig ärligt talat inte.

Jag sjöng i Nordens största kyrka framför ca 1500 pers och även fast det inte är perfekt så är jag faktiskt stolt över mig själv att detta var första gången någonsin jag uppträdde framför för folk och att jag vågade! (det sjukaste var att jag inte ens var nervös!) Det vår två år sen nu, på julen.

The Christmas Song - av lilla mig. Ha i åtanke att jag var förkyld nu ;)

God jul på er!


iPad

Jag bloggar just nu från min sprillans nya iPad! Det känns helt sjukt om jag ska vara ärlig! Jag trodde ärligt talat aldrig att jag skulle äga en sån här! Jag fick den i julklapp av min älskade pappa, och jag kan säga att det känns som att jag typ är i framtiden (med risk för att låta tantig) haha. Men den är jävligt cool (det jag förstår mig på av den hittills) och när jag väl kommer igång med den kommer jag säkert vara en riktig nörd som inte kan slita sig en sekund. Jag är riktigt nöjd. Inte bara med den, utan med alla mina julklappar som jag fått! Jag hade ingen aning om att jag hade vart så snäll i år ;). Jag tycker jag fick så mycket fint att jag nästan börjar undra om jag förtjänar allt! Nejdå, men jag är så sjukt tacksam för mina fina fina presenter. Jag berättar mer imorgon vad jag fått!

Puss på er, och God Jul. Imorgon lovar jag något extra roligt i bloggen. Vi kan kalla det en julklapp!

Dagen före


Ligger i sängen med tända ljus och tänd julstjärna i mitt mörka rum, med en nytvättad snarkande hund vid fötterna. Dan före dopparedan. Julmusiken är på lite svagt i bakgrunden. Julklapparna är köpta, inslagna och befinner sig nu under granen. Ett dagen-före-lugn har sköljt över mig. Jag har kännt mig så stressad med hur jag ska hinna allting men idag blev allting äntligen klart och då kan man bara börja njuta istället.

Jag, mamma och Theo har spenderat kvällen hos Lars, Nils och Linnea. Vi har ätit julmat. Lekt paketleken. Pratat, ätit paradis choklad och lite sånt. Det var jättemysigt! Nils och Linnea firar med sin mamma imorgon så det här var väl lite julfton nummer ett för dom. Så nu känns det verkligen att det är jul tycker jag.

Imorgon vaknar vi vid nio-tiden. Då kommer mormor hit och vi har lite julfrukost och öppnar paket och sånt. Det har vi börjat göra på morgonen istället för på kvällen på senare år och jag måste säga att jag tycker om det mycket bättre. Då slipper man gå och vänta, och tänka hela dagen "Kommer hon verkligen bli glad för det där?. Kommer han uppskatta det där?". Då har man lixom den delen avklarad. Sen vid ett nån gång så åker vi till Stockholm, till Bromma till kusinerna och tittar på kalle anka, äter middag, leker paketleken och julmyser.
Så spenderar jag julen!

Det känns dock lite tomt när jag och Theo är de enda barnen i våran familj som är här hemma och firar jul i år. Rasmus är i Dubai, och Andrea är ju, som ni vet, i Australien. Men det blir nog mysigt ändå. Men resten av familjen saknas ju. ♥
Såhär såg julen ut för två år sedan. Då firade vi hemma hos oss på kvällen.
Jul 2009
Det var en väldigt mysig jul!

Om jag inte checkar in imorgon så får ni ha en jätte jätte God Jul! Ta hand om varandra!
Låten: Coldplay - Christmas Lights

Skrikande papegojor, bråkande systrar och restaurangbesök.

Denna månad var det åtta månader sedan jag kom hem från Sydney. Det är alltså en månad längre än hela tiden jag var i Sydney. Men det känns som att jag var borta sjukt mycket längre än den lilla tiden jag vart hemma nu. När jag åkte till Sydney försökte jag att inte ha några förväntningar alls. Men samtidigt var jag så full av förväntningar att jag nästan sprack, och jag kunde inte vänta tills jag fick bo med min storasyster, i ett nytt spännande land som jag aldrig hade varit i förut. Jag kommer ihåg när jag precis landat i Sydney. När jag klev utanför flygplatsen och andades in Australisk luft, och försökte ta in så mycket Sydney som möjligt på en gång. Jag var i Australien! Jag kunde inte förstå det! Jag skickade ett sms till Andrea i stil med "Jag är här!! Väntar på taxi..." Jag hade en konstig adress nerkluddrad på en lapp, och visade den för taxi chauffören och vi körde iväg. Han var trevlig och trodde att min syster var rik eftersom hon bodde i Mosman.. Jag förstod inte riktigt varför han trodde det förrän i efterhand när jag gått på Mosmans gator bland alla megahus och silikontanter. Jag tittade ut ur taxibilens fönster och tyckte att allting var så coolt och träden var så stora och jag förstod fortfarande inte riktigt att jag bodde i Sydney nu, och en lång tid framöver. När jag kom fram och gick ur taxin och räknade pengarna så visade det sig att taxichauffören lurat mig på pengar.. Han som var så trevlig. Han trodde väl att jag var rik.. Andrea mötte mig nere vid porten till hennes lägenhetshus och det var först då jag förstod att nu är jag verkligen i Sydney, där Andrea bor! Och nu skulle jag också bo här. Allting var så annorlunda. Allting var så spännande. Allting var så bra.

Sju månader senare var det dags att åka hem. Jag kunde inte ens tänka mig att komma "hem" till Sverige. Sydney var ju mitt hem nu. Jag och Andrea hade vår fina lilla lägenhet i älskade Paddington. När vi hade ledig tid tillsammans så promenerade vi ner till Five Ways och åt middag, eller köpte hem vin och och ost och pratade om livet. Vi gick på alla bios som dom visade på biografen, och vi bråkade om allting. Vi spenderade för mycket pengar restaurangbesök och lyxmat och sen levde vi på nudlar innan nästa löning kom. Det var en kort bussfärd ner till stranden. Det var promenadavstånd till centrala Sydney. Det fanns skrikande papegojor utanför vårt fönster och spindlar stora som en handflata kunde komma och hälsa på ibland. På en ledig lördagsmorgon kunde man bara springa ned till Oxford St och köpa färsk fruktjuice och krämig yoghurt till frukost, eller gå upp jättetidigt och åka till stranden och titta på soluppgången. Jag hade surfat, jag hade jobbat och slitit, jag hade festat, jag hade hängt en massa på stranden.. Jag hade egentligen gjort det som jag kom dit för att göra, men ändå kände jag mig inte redo för att åka hem. Men det gjorde jag ju ändå och nu är det åtta månader sedan. Det här med tid tycker jag känns så konstigt ibland. Det känns som att jag var i Australien så himla himla länge. Minst ett år kändes det som. Och ibland säger jag fortfarande när folk frågar mig vad jag gör nuförtiden att jag precis har varit i Australien. Men det har jag ju inte. Det var himla längesedan nu och nu är det inte långt kvar tills Andrea flyttar hem från Australien. Jag saknar så himla mycket. Inte bara henne. Jag saknar att gå och mathandla på Wollies med henne. Jag saknar att försöka tvinga med henne till stranden. Jag saknar att promenera runt i Paddington med henne. Jag saknar att sjunga karaoke på Fringe Bar med henne. Jag saknar att bråka om täcket med henne. Jag saknar Sydney och vårat liv ihop. Men jag vill inte tillbaka till Sydney. Jag vill till nya platser. Men jag ser och kommer alltid att se Sydney som en himla himla fin period i mitt liv. Och en extra fin period i sitt liv att dela med sin syster. ♥

Andrea, en kväll i Paddington.

Photobucket
PhotobucketPhotobucket
En Andrea, bubbel, en mezetallrik och jag på Micky's Café i Paddington.
(bilder lånade från Andrea's blogg)


En soluppgång vid stranden.


En karaokekväll på Fringe.

I love you sis. ♥

Lussebullsbakande

Jag har fullt upp med julklappsköpande och sådant denna vecka! Idag ska jag träffa Sara på stan, och även försöka köpa lite julklappar. Jag har inte ens många att köpa till i år, men det hela blir ju svårare eftersom dom inte önskar sig något heller. Då måste man ju ha fantasi och försöka tänka ut något fint ändå!

Igårkväll var jag hos Michelle och vi bakade lussebullar, lyssnade på julmusik och drack te! Det var juligt och mysigt! Och lussebullarna blev så goda att vi såklart var tvugna att äta fyra var. Sen blev vi ju proppmätta, undra varför.


Nu måste jag skyda mig lite och göra mig i ordning! Pusshejs. Ni får gärna komma med fyndiga juklappstips till en mamma, en mormor och en tioårig lillebror. Och även till såndär julklappslek där man ska köpa något som kan passa alla...


En julfika



Nu är jag ledig i resten av December och snart är det jul!! Yes yes yess!!! Dock känner jag mig lite småsjuk, men men.

Baby it's cold outside.



Ser ni!? SNÖ!!! Visst det kanske smälter bort om nån dag eller så, men åh vad mysigt! Jag sitter och lyssnar på på Baby it's cold outside och har precis ätit granatäpple till frukost. Underbart! Dessutom jobbar jag mitt sista julbordspass idag, och det ska bli så skönt när det är över!
Have a nice day!!

Julgodis!

Jag och Theo har gjort julgodis ikväll! Knäck och Rocky Road! Ni får tyvärr inte se någon bild på knäcken, för även fast den blev god så blev den inte så vacker. Men såhär såg Rocky Roaden ut.


Det har varit så extremt skönt att vara ledig idag och inte göra någonting (att baka julgodis var den största ansträngningen jag gjort idag.. har alltså inte gjort mycket annat). Jag har varit helt slut i kroppen, och i huvudet de senaste dagarna, men idag har jag fått återhämta mig lite. Imorgon är det sista jobbpasset i December, och sen ska veckan spenderas med att köpa julklappar, träffa fina vänner och få julkänsla till max!


You and Me in the City of Dreams

Här är födelsedagspresenten som jag gjort till Michelle. Nu har hon äntligen fått den, så nu kan jag ju visa den för er också.

Det är en bok, med bilder jag tagit från våran underbara New York resa. Här är lite av innehållet:

Hon blev jätte glad, så glad att hon började gråta. Så det var ju bra. Det var ju det som var tanken lixom. Att hon skulle bli glad alltså. Nu vet ni! Det var därför jag alltid satt och redigerade bilder från New York. Det tog en jävla tid vill jag lova! But it was worth it. ♥

Birds flying high, you know how i feel.


Fina fåglar utanför mitt fönster här om dagen.
En sak är säkert; Det märks inte att det är mitten på December.

Sleepyhead

Jag var helt medvetslös av trötthet imorse när jag hade ställt klockan. Så då snoozade jag i två timmar till. Jag vill verkligen bara fortsätta sova idag, gärna hela dagen, men det går inte tyvärr. Idag ska jag nämligen bjuda med mamma, mormor och Lars på julbord på jobbet. Inte för min skull då, eftersom jag har ätit samma julbord i en vecka nu, men för deras skull såklart. Vi som jobbar mycket nu under julborden får bjuda med oss våran familj och komma och äta julbord gratis. Sen jobbar jag ikväll också.. Skippar nog att äta då. Två gånger per dag.. nja där går gränsen...

Sono_largeTumblr_lj3pge6vca1qgg8auo1_500_large
Nu borde jag fixa mig. Men jag är så trötttttt. Tror inte jag har återhämtat mig från i måndagsnatt när vi var på Lucia Movie Night. Har lixom inte sovit igen några timmar riktigt.

Ikväll efter jobbet kommer nog Michelle hit och då ska hon äntligen få hennes födelsedagspresent! Ja, jag är mer än en månad sen med att ge den till henne, då hon fyllde år den 12 November. Men men, den som väntar på något gott.. Efter hon öppnat den så kan jag ju visa er vad det är också, om ni vill!

Pusshejs.

Pure Beauty

Elizabeth Olsen. Source.


9 days to Xmas.

Jag har ont i halsen. Det känns som att jag har haft en evig underliggande förkylning sedan oktober. Som att så fort jag anstränger mig så känner jag mig mega förkyld, men inte annars. Men men.. Som en tant på mitt jobb alltid säger; "Man skan'te klaga". True.

På lördag är det en vecka kvar till Julafton. Can you believe it? Det känns nästan som att jag har missed out on lite julmys eftersom jag jobbar hela tiden. Men vi har ju julmys på jobbet i alla fall. Jag och Izabella sjunger och dansar runt till jullåtar i matsalen medan vi städar golven. Så ja, julstämningen finns kvar.

Idag fick jag även en julklapp av pappa, som Rasmus hade haft enda sedan höstlovet (när han och Theo var och hälsade på pappa senast). Jag blev jätteglad! Nackdelen var ju bara att jag inte fick öppna den till julafton och nu längtar jag ihjäl mig för att jag är hur nyfiken som helst! Den ligger här bredvid mig och jag vill egentligen bara slita upp den och se vad det är. Jag kan inte ens gissa lixom! Jag känner mig som ett litet barn! Men det där med julklappar är ju alltid lite extra spännande. Håller ni inte med? Nu vill jag bara ha snö, sen är julen gjord!

Tumblr_lurbvf5dj51r2uon8o1_1280_largeTumblr_lw65ftasza1qcrwv2o1_500_largeTumblr_lw3oifjhcj1qendoao1_500_largeTumblr_lvsp7ucpmm1qelp2lo1_500_largeTumblr_lw8ta6nzxa1qjzvcco1_500_largeEfde490400273f014ed53adb_large


Swept away in an instant


Mamma berättade ikväll om en kund till henne, som berättade om hans lillasysters man. Den mannen var en, som ni kanske läst i tidningen, som sveptes bort av vågorna när det stormade så mycket för någon månad sedan. Han jobbade med sitt filmteam och dom tittade efter ett ställe att filma på, där dom antagligen skulle filma en stormig scen, och så gick den ena åt ett håll, den andra åt ett annat och sen kom den ena aldrig tillbaka. Och det var den här kundens svåger.

Så himla himla himla hemskt att jag började gråta när hon berättade det. Med ett nyfött barn och två andra barn så finns bara mamman kvar utan den hon planerat att spendera resten av sitt liv med. Bara sådär. Så himla oväntat.

Jag ryser bara jag tänker på sådant. Men det får mig mest att tänka på att man måste måste ta vara på livet. Man måste leva, och inte bara "vara". Jag tänker ofta på sådant, och försöker då göra någonting åt det jag är missnöjd med. Just för att det som finns omkring mig, personerna, min vardag, händelserna och så vidare, ska bli så bra, lyckliga och smärtfria som möjligt. Man har inte tid att slösa. Även fast man kanske tror att man har hela livet på sig, så kan man ju faktiskt bli borsvept av en våg bara sådär, eller annat sådant som är mera sannolikt. Man vet verkligen aldrig. Om man mår dåligt över någonting, om man tycker någon är dum, om man bara är, istället för att leva, om man ligger och deppar och väntar på bättre tider, om man mest tycker livet är jobbigt, istället för så underbart som det faktiskt kan vara så försök försök försök att göra någonting åt det. Det kommer självklart alltid finnas bättre stunder och sämre stunder, men försök att göra det bästa av varje stund.

Jag har alltid sett mig själv som en väldigt livsglad person. När jag var yngre levde jag verkligen i min egna värld och tyckte inte att någonting var jobbigt. När jag flyttade ifrån alla mina kompisar när jag precis gått ut 6års och jag hade mina bästa kompisar här, och allt annat som var tryggt och bra. Så flyttade vi till ett land där alla bara pratade arabiska och engelska och jag pratade inte någon av dom. Jag var tvungen att gå i skolan och försöka lära mig både språket som läraren pratade och vad hon försökte lära ut. Jag var helt plötsligt tvungen att försöka hitta ett nytt hemma, som skulle vara lika tryggt och bra. Och när mamma då frågade mig om jag tyckte det var jobbigt att vi flyttat, och om jag saknade Sverige och mina kompisar och så, så sa jag "Det har jag inte tid att tänka på, det finns ju så mycket kompisar här med och så mycket roligt att göra". Jobbigt fanns lixom aldrig för mig.

Det förändras ju självklart, och jag har efter det både varit det lyckligaste och gladaste jag vet, och det ledsnaste och deppigaste jag vet. Men när man är i det mörkaste stället man har varit på, så måste man någonstans försöka tänka att nu kan det bara bli bättre, eller det skulle ju kunna vara så mycket värre. Och sen så får man inte glömma att det är inne i ditt huvud deppigheten sitter. Ingen annanstans. Det är därför också bara du som kan ta itu med det. Man får någonstans bestämma sig att "Nu tänker jag må bättre". Och så gör man allting för att göra det. Om det då är saker/personer/omgivninen som försämrar ditt "må-bättrande" så måste man göra någonting åt det med. Hur jobbigt det än är. Man väljer lixom sin omgivning själv. Man väljer själv hur man vill leva sitt liv. Det är ingen annan som väljer åt en.
Så det är så himla synd att slösa det med att vara missnöjd eller bara tycka att det är jobbigt. För som sagt, den där vågen kan alltid komma imorgon och svepa bort dig. Så lev! Istället för att bara va.

Filmlista

Jag hittade denna på Sandras blogg och tyckte den var rolig så jag bestämde mig för att låna den. Jag har så typisk tjejig filmsmak som man kan ha, men here we go:

Bästa film: The Holiday och The Notebook är dom första som poppar upp i huvudet. Men listan kan förstås göras lång.
Bästa tv-serie: Friends har jag nog vart mest trogen mot genom åren. Har sett alla avsnitt mer än tio gånger, om och om igen. Jag kunde varenda liten replik när jag var yngre. Men just nu så är jag inne i en Vampire Diaries period!
Tumblr_lhtgazgirl1qcxop7o1_500_large

Regissör: Jag har ingen större koll på Regissörer. Det finns många många duktiga!
Favoritskådespelare: Rachel McAdams, Natalie Portman, Brad Pitt, Johnny Depp, Ryan Gosling(!) är några jag gillar.
TV-serier jag följer: The Vampire Diaries, Secret Circle, 90210, Grey's Anatomy, Private Practice, Gossip Girl, Desperate Housewives, Hart of Dixie, Pan Am och Pretty Little Liars. Ja, jag är världens serienörd.
Komediserie: Förutom Friends så är jag inte så mycket för komediserier.
Mest romantiska filmscen: Dessa två! Från Pretty Woman, och The Notebook!

http://images3.cinema.de/imedia/9388/3189388,oH1A5A1F9IU0GEuAI18ccD37sQ1jjpI+3LfrkRQBo2iE8PryzCaqA8xnlbR4ZOYzviab4zNXnlvT18HBbnTgaw==.jpg

Tumblr_lhicqstnff1qefqqdo1_500_large

Skräckfilm: Jag tittar inte på skräckfilmer, tycker inte om dom! Jag har inte ens sett en hel skräckfilm. Jag har sett ungefär det högra hörnet av skärmen i The Ring och The Omen som ingen tyckte var läskig utom jag. Så ja, där har ni mitt skräckfilms history.
Min favoritfilm när jag var liten: My Girl var en film jag älskade när jag var liten. Sen Parent Trap också, jag och Andrea kunde replikerna, danserna, allt.

Tumblr_lv5wqyofpf1qafgl6o1_500_largeTumblr_lvwy3gcwro1r6aoq4o1_500_large393599_2812731440865_1336157315_33151069_171812060_n_largeTumblr_lurw22irml1qzk2upo1_500_large

Hetaste skådis: Det Vet Ni Redan. Ryan freakin Gosling. Min drömman nummer ett. Jag och Michelle satt och hade en konversation förra veckan om hur jag skulle flytta till New York (där han bor) och accidentally "bump into him on the street" och sen skulle vi bli störtförälskade. Såklart. Det är ju så livet funkar.
Hetaste svenska skådis: Svår! Vad har Sverige ens för kända tv-hunkar förutom Kinnaman och Skarsgård? Jag har ingen aning..? Så av dom två måste jag nog säga Joel Kinnaman (om han är snaggad). Det hela blir lite små lustigt då han faktiskt har dejtat en av mina vänner.
Bästa svenska film: Som sagt så är jag inte ett stort fan av Svenska filmer. Men jag måste säga att jag har skrattat en del åt Josef Fares filmerna Jalla Jalla och Farsan. Men det är inte alls den typen av filmer jag egentligen tycker om.
Bästa filmdjur: Dory, spelad av Ellen DeGeneres

Tumblr_l18mxn8cwb1qbcfq4o1_500_large
Bästa tecknade film: The Polar Express & Finding Nemo. Det kanske bara räknas som animerade filmer förresten..

Bästa Disney-film: Lejonkungen, Pocahontas och Tarzan. När jag var liten skulle jag dock alltid klä ut ming till antingen "Maariaan" i Robin Hood, eller "Fönheten" i Skönheten och Odjuret, men overall så tycker jag bäst om dom förstnämnda.
Basta filmscen: Dansscenen på taket i Step Up.


Dansen, musiken, solnedgången, Channing Tatum.. Allt!

Bästa scen i en TV-serie: Den är absolut inte den bästa scenen jag sett i en TV-serie, men det är en jag kommer ihåg efter alla år. I OC, när Ryan ska flytta i första säsongen och alla är ledsna, och så dansar han och Marissa en sista gång på Julie och Calebs bröllop.

Jag älskar låten också, det kanske är det som gör det.


Basta TV-serien i år: Secret Circle och Pan Am!

6193826190_f73976f8ac_z_large


Film crush: Jacob i Crazy, Stupid, Love (!). Graham i The Holiday. Jared i Into the Blue. Johnny Depp som Jack Sparrow. John i Dear John, Noah i The Notebook.... Ja the list goes on and on.

Tumblr_ltfw0mdzbx1qg8cbto1_500_largeTumblr_lubuzhvq921r3lb2fo1_500_largeTumblr_lvwtpsgh3g1r78rzuo1_500_large

TV serie crush: Stefan i Vampire Diaries. Derek i Grey's Anatomy.. och Mark i Grey's Anatomy.

390513_288812161156349_100000827032809_729380_1702366656_n_large

Om jag skrev en film: Skulle den vara en kärlekshistoria..
Favoritgenre: Drama, Romance, Romantiska komedier. Sen musik och dansfilmer också!! Och Surffilmer!  
Film du ser framemot: The Vow
Bästa kärlekspar: Noah och Allie
Bästa film i år: Breaking Dawn tror jag nog!

Vem skulle spela dig: Gärna Scarlett Johansson efter som hon är snygg och bra skådespelerska!
Vem skulle va din motspelare: Någon av dom på favorit skådespelar-svaret. Helst Ryan såklart.

Första filmcrush: Den första jag kommer ihåg är Chad Michael Murray i Cinderella Story.Tumblr_lw3gr4vloc1qi1l0fo1_500_large


Film-soundtrack: Soundtracket till Grease! Gud vad vi var galna i det i 6an!
Tv-serie-soundtrack: One Tree Hill har alltid grym musik på sina soundtracks!

 


RG

Tumblr_lsib0ypcef1qbq52fo1_500_large

Alltså . . . . . !!!!!!!!

(Jag vet, nu tycker ni det börjar bli tjatigt med allt Ryan Gosling tjat, så jag ska inte tjata. Men titta bara!)

Godnatt!


Att utvecklas, mogna och välja framtid.

Jag känner mig trött i hela kroppen. I huvudet med men inte i ögonen. Trots noll sömn så lyckas dom hålla sig öppna. Det är så svårt det här med livet ibland. Vad man vill göra. Vart man ska gå. Vem man vill vara. Vem man är. Vart man är och hur man ska ta sig frammåt. Jag har under det senaste året vetat att jag någon gång snart måste ta tag i mig själv och faktiskt bestämma mig. Vad ska jag göra. Visst, man behöver inte bestämma sig. Det finns inga sånna måsten i min värld. Men samtidigt så finns det det. Jag ignorerar pressen som andra har på mig, och som samhället har på mig. Men sedan sätter jag egen press på mig själv. Inte för att jag tycker om att känna mig pressad, utan för jag vet att det är dags att ta sig någonstans nu. För min egen skull alltså, inte för någon annans. För jag vill så mycket. Jag vill frammåt. Jag vill lära mig nya saker, jag vill uppleva nya saker.
Men det är inte bara längtan att komma bort som sätter den här pressen. Utan det är att utveckla mig själv. Det senaste året så har jag sett hur otroligt mycket man kan förändras eller snarare mogna och utvecklas på så kort tid som ett litet år och några månader. Inte bara det att jag har varit utomlands, och sett och upplevt nya saker och förändrats i och med det, vilket jag såklart har. Men många av sätten jag tänker på idag, och hur jag är, är helt annorlunda från hur det var för två år sedan ungefär. Samtidigt så är jag ju samma jag.

Det är lite intressant det där, med att växa upp. Det känns som att vissa växer upp, men mognar aldrig. Och vissa mognar kanske, men växer inte riktigt upp på samma sätt. Det finns en stor skillnad, och om jag ska placera mig själv i någon av kategorierna så skulle jag säga att jag har mognat, och inte vuxit upp så mycket.

Nu på senaste tiden har jag tänkt mycket mycket på vad jag vill. Jag vill inte fortsätta jobba med någonting bara för att få pengar. Jag vill jobba med någonting som jag brinner för. Det är ungefär så mycket jag vet om min framtid. Och för att jobba med någonting jag brinner för så ska jag utbilda mig inom det området och bli det bästa jag kan bli på det. När jag tänker på sådant får jag bilder i mitt huvud om hur mitt liv kan se ut om 3-4 år, och då blir jag helt överlycklig. Det är ungefär så jag menar. Att jag vill frammåt. Jag vill utvecklas. För att sedan kunna bli sin bästa version av sig själv, inom alla områden. Men det som är viktigast för mig, är att man lyssnar på sitt hjärta. På sin dröm. På sin passion. Jag vet vad jag kanske borde göra, men vad vill jag mest av allt göra. Vad är det som mitt hjärta vill mest egentligen, och hur kan jag kombinera den drömmen med vad min hjärna vet att jag borde göra.

Jag har med andra ord suttit och googlat skolor runt om i världen och inom olika områden de senaste veckorna. Jag är förvirrad. Ungefär lika förvirrad som jag var för ett år sedan, på ett sätt. Men på ett annat sätt så har jag ju i alla fall mognat, och allting börjar bli lite lite lite klarare nu. Samtidigt så har jag fortfarande ingen aning om vart jag är om ett år. Det är så himla svårt, men om man lyssnar på hjärtat mest så är det ju egentligen så himla lätt..

Nu ska jag sluta babbla. Om ni förstod någonting av ovanstående så säger jag grattis, det gjorde inte jag.

Lucia Movie Night 2011

Inatt var jag som sagt på Lucia Movie Night. För er som inte vet vad det är så kan jag berätta det! Varje år håller SF Bio i en liten Lucia tillställning som heter Lucia Movie Night. Det är natten till Lucia (mellan den 12e och den 13 dec) varje år, och SF öppnar då dörrarna för tre unika hemliga förhandsvisningar på filmer som inte haft premiär i Sverige än. Ibland har dom inte ens haft premiär i världen. Det börjar oftast runt elva/tolv på kvällen och håller på enda till sju/åtta på morgonen och man har ingen aning om vilka filmer som visas innan filmerna börjar.

I år gick vi som sagt i Stockholm på biografen Park. Det var en mysig biograf och det var en massa folk där. Tror dom får in runt 700 personer där inne.

Filmerna i år var 1. New Years Eve. 2. Puss in Boots. 3. En gång i Phuket.
När jag märkte att den första filmen var New Years Eve blev jag överlycklig, då jag sett trailern flera gånger och tänkt "Åh den måste jag se!". Den var jätte mysig!! Mycket bättre än filmen Valentines Day som har samma stuk tycker jag. Den var i alla fall den bästa av filmerna i år tycker jag. En cheezy Paula film helt enkelt.

Puss in Boots
var också bra. Men inte jättebra. Jag älskar animerade filmer så det var inte det, men den var på något sätt lite förutsägbar och och typ lite barnslig. Man blev aldrig riktigt förvånad över vad som hände lixom. Jag vet inte, svårt att förklara.. Men Theo skulle nog älska den! Men jag tycker det är lite konstigt att dom visar animerade filmer när det är åldersgräns 15+ för att gå på Lucia Movie Night. I don't mind för jag gillar som sagt animerade filmer, men man hörde när folk pratade (i toakön osv) att det var många som var missnöjda över det.

Den sista filmen var en svensk film och hette En gång i Phuket. Jag brukar inte gilla svenska filmer alls, men den här var faktiskt lite mysig. Men det var till och med folk som gick hem när dom hörde att det var en svensk film. Vafan, man får ju vara lite open minded om man betalar för att se tre "hemliga" filmer. Det kan ju vara precis vilka filmer som helst egentligen så då tycker jag det är lite töntigt när folk bara går hem när dom inte tror att dom kommer att gilla filmerna. Aja, jag tyckte iaf att det allt som allt var bra filmer i år.

Mitt emellan två av filmerna var det en kille som friade till sin tjej uppe på scenen. han var utklädd till tomten och låtsades att hennes stolsnummer hade vunnit ett pris (personalen på bion var med på det här). Så hon kom upp på scenen, och då började "tomten" klä av sig, så får han micken och säger "Hej Älskling".. Då fattar alla vad han ska göra och alla ställer sig upp och jublar. Så friar han och hon säger Ja. Det var jätte gulligt. Sen visades det en liten trailersnutt som han hade satt ihop om dom två. Så himla fint.

Andra år när jag och Michelle har gått på Lucia Movie Night har det varit:
2006: Deja Vu, The Holiday och The Prestige. Detta var nog det bästa året! Trots att jag slumrade till och missade en hel del av The Prestige.
2007: We own the Night, Juno och Bee Movie. Jag sov nog lite på Bee Movie också men det gjorde inte så mycket, dom andra var jättebra!
2008: Yes Man, Eden Lake och Zack and Miri make a porno. Eden Lake var sämst sämst sämst. Äckligare och hemskare film att visa får man leta efter. Riktigt dåligt! Yes Man var ju rolig iaf.

Idag kommer jag nog inte röra en fena. Jag har sovit tre timmar (nu på morgonen) enda sen natten till måndagen, så ja, jag är lagom trött.

Mobilblogg

Sitter på tåget. Jag är ledig och påväg till Stockholm och Lucia Movie Night! Jag och Michelle brukar ju gå nästan varje år, men i år tänkte vi change it up och gå i Stockholm istället för Uppsala. Sen följer Vickie och Ullis med också! Vi får se vad det blir för filmer! Puss

Tredje Advent.

Idag har vart typ världens värsta dag. Okej jag överdrev, men jobbet idag var inte kul. Det var stressigt, långt pass, jag hade mega mega mensverk (typ jagorkarinteståpåbenenjagvillbaraliggaochgråta-ont) och det var tusen saker att göra som vanligt. Speciellt i slutet. Men men. Efter jobbet vart det middag hos mormor med kusinerna (eller okej, en kusin var bara med) och det var jättemysigt. Vi träffas alldeles för sällan enligt mig.

Idag saknar jag min älskade syster väldigt mycket också. Kom hem nån himla gång då! ♥
Vackra syster!

Jag och Theo klädde även våran gran ikväll. Det var mysigt och tredje adventigt, förutom att vi bråkade lite. Jag känner mig lite sur så nu ska jag sluta blogga innan det här blir ett ännu mer bittert inlägg.

Julstämning

Jag börjar acceptera att det nog blir en snöfri jul i år. :( Tråkigt!! Men julstämningen är på topp ändå! Jobbar ju julbord varje dag nu i princip, och vi har julmusik, pepparkakor, julmat osv. Massa julmys! Fast julmaten kan jag säga att jag redan, efter 2 pass, är jättetrött på. Även fast jag typ mest äter laxen och sallader. Aja, bara lite mer än en vecka till av julbord! Woho... eller?

Tumblr_lv0olbdgh21r4t2llo1_500_largeTumblr_lt6zxuwkmz1r39wngo1_500_largeCentral%2520park%2520in%2520winter,%2520new%2520york%2520city_largeCute-girl-purple-snow-white-favim.com-47686_large

Sources: 1,2,3,4

Nu ska jag promenera till jobbet. Och göra i ordning, servera och äta ännu mer julmat.. fy. Nej, men förutom det så är det ganska mysigt med julborden! Ikväll jobbar jag med Sanna också. Wiie.


Dreams

Jag drömde så sjuka drömmar inatt. Det var som en långfilm typ! Att jag skulle få ett vampyrbarn, som jag dödade. Jag brände upp mina kusiners hus (av misstag). En jätte super snäll version av Chris Brown var min man (tyvärr inte Ryan Gosling alltså). Några vampyrer var ute efter oss så vi var ständigt på flykt. Någon som såg ut som Cam Gigandet och hans dumma gäng misshandlade och bröt benen på min hund! Osv. osv. osv. Helt twisted och konstigt! Svar: Ja, jag kollar på för många filmer och serier. Haha. Ibland vaknar jag och tänker: Shit det här borde jag skriva ner det skulle bli Bästa filmen! Sen så glömmer man ju såklart bort det innan man hinner med sånt.

Idag ska jag göra lite ärenden med mamma, sen ska jag direkt till jobbet och jobba hela kvällen. Det har vart storm hela natten/morgonen men nu börjar det äntligen lugna ner sig! Skönt!
Roligt inlägg va.. not.


Ryan Gosling


Tänkte bara säga godnatt, och att jag planerar att drömma om min framtida man inatt. Ryan, oh Ryan. Varför är inte alla killar som honom undrar jag!?

Julborden har börjat på jobbet, och jag jobbar non-stop enda till jul ungefär. Så om ni undrar varför uppdateringen suger så är jag most likely på jobbet mest hela tiden.

Lite favoriter.

Favorit..
dag: Lördag!
månad: Juli, Augusti och December.

stad: som jag varit i..Sydney & New York & Dubai.
land: För svårt!!

grönsak: Sparris!!! Jag har sparris till Allt, och ibland äter jag bara sparris som lite snacks typ. Megagott!

dryck: Kall dryck - vatten. Varm dryck - chai té.

låt: Just nu - Try a little tenderness, Otis Redding.
http://grafika.gadzetomania.net/tapetki/15_d.jpg
TV-program: Vampire Diaries mest tror jag.
musik: Soul/jazz
http://www.christinazone.com/wp-content/uploads/2011/03/ChristinaAguileraTheVoice1.jpg
artist/grupp: Christina Aguileraaa (vilken nyhet)
frukt: Ananas och Jordgubbar (gärna tillsammans)
affär: Zara

café: Micky's Café i Paddington, Sydney.
blomma: Orkidé

The Polar Express

Börjar nästan bli lite tradition med julfilm varje kväll. Ikväll såg jag och Theo Polarexpressen. Jag hade lovat honom att se den med honom jättelänge, så nu gjorde vi det äntligen! Lätt en av mina favorit julfilmer!

Tumblr_lufdzoj8je1r41ycdo1_500_largeTumblr_ldypt2dl5j1qcjsxoo1_500_largeTumblr_ldouzdag7f1qapkj4o1_500_largeTumblr_lcxezkpkxw1qc5fnro1_500_large
weheartit.



Pescetarian

Idag fick jag reda på vad det heter när man är halv vegetarian som jag. Pescetarian. Haha det låter så himla avancerat och töntigt. Det innebär alltså att man inte äter kött, kyckling, eller några andra "landdjur" men man äter fisk & skaldjur. Och såklart en massa grönsaker, bönor, frukt osv.
Det var dagens onödiga fakta...
http://ionianecklace.com/img/health/slimming/h/675.jpg
Good stuff!

Chickpea & Spinachballs

Här är mina kikärts- och spenatbollar som jag gjorde idag. Dom blev jättegoda, dock så behövs det någon sås till, så det inte blir allt för torrt. Annars kan man ju steka dom om man vill ha dom lite saftigare, men det här var ju som sagt en nyttigare variant.

 

Jag följer inte något recept så ofta så jag har svårt att ge exakt recept men här får ni på ett ungefär:

 

1½ burk kikärtor, ca 1 dl bladspenat (jag tinade fryst bladspenat och pressade bort vattnet, men färsk är nog ännu bättre), 1 vitlöksklyfta, Persilja, Spiskummin, Koriander, Salt, Citronpeppar, en skvätt Olivolja och lite vatten(ca en msk).

 

Mixa alla ingredienser i en matberedare. Ni får avgöra själv hur mycket olivolja och vatten det behövs för att få den rätta konsistensen. Men det ska gå att rulla bollar med händerna med det. Desamma med kryddor, börja med nått kryddmått av allting sen får man smaka och känna om det behövs mer av något.

 

Rulla bollar. Lägg i en form. Grädda i ugnen på ca 200°C och varmluft så dom får lite stekyta. Jag vände lite på mina efter 10-15 minuter så att dom skulle bli likadana på undersidan, men ja, man får göra som man vill.. Totalt var dom i ugnen ungefär 20-25 minuter. Man kan nog ha dom inne längre men jag orkade inte vänta.

 

Ta ut dom och ät! Jag åt det med lite creme fraiche och sparris, och extra salt och citronpeppar. Men man kan äta det med vad man vill. I en wrap tex. med massa sallad och viltökssås tror jag också skulle vara jätte gott. Då blir det mer matigt lixom.

 

Vilket otroligt rörigt recept. Förlåt. Men som sagt, jag blandar bara ihop lite tills det blir bra.


Huslig

Idag har jag varit huslig! Jag har städat och damsugit. Sen har jag precis gjort goda kikärts och spenatbollar (en nyttigare version av falafel ungefär), och dom är i ugnen just nu. I'm huungry. Nu sitter jag och försöker installera våran skrivare till mammas dator, för jag är sugen på att skriva ut massa kort.. Vi får se hur det går.

Mobilbild från imorse när jag vaknade. Liite snö i alla fall!


Love actually is all around

325603-11-1322867531924_largeTumblr_l8azkofrnx1qb1njwo1_500_largeSimplesmente-amor_largeTumblr_ks37v9ke2g1qzd46po1_500_large

Det ligger snö på marken utanför (Yess!) och jag har precis tittat på Love Actually. Obligatorisk julfilm för er som inte visste det. Jag har slappat nästan hela dagen idag. Börjar bli lite rastlös av ledighet. Men jag kommer ångra mig att jag sa det snart, för från och med på torsdag jobbar jag i princip varje dag till jul! Julborden drar igång. Men det bästa är att Sanna ska småjobba lite på julborden så det kommer ju bli kul!


Sources:
1,2,3,4


It's beginning to look alot like...


...Christmas

1 En soluppgång i september, 2 Julbelysning i ett av våra träd, 3 Frostig morgon, 4 En liten julpresent från Maria, 5 Min nya höstgula halsduk som jag tycker om väldigt mycket, 6 Julstjärna från THE One, 7 & 8 mammas hyacinther

Hello Hello

Sen frukost, solsken och Christina Aguilera. Bra morgon!
http://userserve-ak.last.fm/serve/_/47412961/Christina+Aguilera+aguilera138.png
Source


Noël

Idag har jag sorterat alla miljarder bilder på min externa hårddisk. Så himla himla skönt. Jag får typ panik när alla mina bilder ligger huller om buller.
Nu på kvällen så kom Maria hit. Vi pratade, drack glögg, åt lussebullar och tittade på julfilm!

http://luellasays.files.wordpress.com/2010/12/noel1sheet.jpg?w=432&h=640

Noel hette filmen. Jag hade aldrig hört om den förut. Den hade många bra skådisar, men själva filmen var lite sådär.. Det känns som det alltid är så när det är jättebra skådisar med. Som om dom försöker få så många bra skådisar som möjligt för att promota filmen, när själva handlingen inte är så bra.


Img Source


Kvällens middag.

Rökt lax. Räkröra. Sparris. Sallad och en liten toastbit som man kunde lägga allting på om man ville.
Så himla enkelt men så gott!


Bakning och en rökande fransman

Idag har jag varit hos Michelle i princip hela dagen. Men nu på kvällen har jag varit hemma och bakat pepparkakor med Theo. Såhär såg det ut..

Baka baka..

Ute ur ugnen..

Och såhär såg alla mina pepparkakor ut när dom var klara. Ser ni min rökande fransman där uppe i hörnet? :)
Sen har jag ätit lussebullar, druckit glögg och tittat på Så mycket bättre också. Finfint och juligt!

December, make my wishes come true.

Tumblr_lvilftf4bg1qke87jo1_1280_largeTumblr_lva2yn2mrx1qjrrofo1_500_largeTumblr_ltw544aogo1qi9p54o1_500_largeTumblr_lvis7uql541qmdjeto1_500_largeF81d8731a17a1e20233cd41c3e9b2995_largeTumblr_lvf3gpjbsq1qc2yu0o1_500_largeTumblr_lvhz3qmv4y1qcmy8fo1_500_large253711_10150308087868793_226748328792_9311841_5884618_n_large383014_10150963025730094_502100093_21561027_789320269_n_largeChristmas-winter-gallery-albums-wallpapers_largeWinter-love-snow-cold_large
Sources: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12
Hello December.
Poolen på sista bilden har jag believe it or not badat i. Den ni!


World AIDS day.

Idag är det World AIDS day. En dag tillägnad åt de som kämpar mot AIDS världen över. Här är en fin fin video gjorts av sjukt begåvade personer, "Artists Against AIDS worldwide - What's going on"

Christina Aguilera, Alicia Keys, Justin Timberlake (*NSYNC), Gwen Stefani, Sean Combs, Britney, Jennifer Lopez, Destiny's Child, Wyclef Jean, Bono, Eve, Nelly Furtado, Backstreet Boys, Ja Rule, Nelly m.fl. har gjort denna fina sång och video.
Så fina och duktiga människor som gör en så fin sak.
Idag tänker vi på de som är sjuka i denna hemska sjukdom!

1 December 2011

Det är storm ute. Blåsstorm alltså, inte snöstorm (tyvärr), och jag sitter inne med mina tända doftljus och tänd julstjärna, julmusik och chaité! Mys!

Igår åkte jag till Susanna på kvällen. Sen kom Anna också och vi kokade ihop en god middag bestående av lax, spenat, god sallad, sås och lite sånt. Jätte gott var det! Sen drack vi hur mycket té som helst ungefär och kollade på "Halv åtta hos mig" och "Sex and the City 2". Sen fick vi en mysig idé att vi skulle sova över och gå upp tidigt tidigt och titta på julkalendern. Så det gjorde vi! Jättemysigt! Sen åt vi en uppdukad god frukost också som Sanna dukat fram! Så himla fint!




RSS 2.0