Julafton


När jag vaknade vid 9, gick jag upp för trappan i min pyjamas. Där hade mamma tänt en massa ljus och gjort en stor god frukost. Så himla fint.

Så kom mormor, och vi ringde Andrea på skype, så hon fick vara med på vårat julmys. Vi pratade med henne och började äta lite frukost.

Vi ställde Andrea en bit bort så hon kunde se bättre, så fick hon vara med när vi öppnade julklappar också. Såhär glad var Theo när vi gjorde det. Det var längesen jag såg han så överlycklig. Det var fint.

Efter vi ätit frukost och öppnat alla fina julklappar så pratade vi med pappa och Rasmus i telefon, och tackade för presenterna och önskade God Jul osv. Sen gjorde vi oss i ordning. Vi skulle åka till Stockholm lagom till Kalle Anka. Ludde fick såklart följa med, och han var nytvättad och nyborstad.

Och jag var ju också med. Hej hej.

Sen började vi åka ungefär vid kvart i två. Lars körde och Ludde satt i bak och försökte dra till med sina sötaste puppy eyes för att få komma upp och sitta i mitt knä.

Vid tio i tre kom vi fram till Bromma, till mina fina kusiner. Här är Filip och Clara. Och min vackra mormor!

Efter Kalle Anka och lite julgodis spelade vi ett frågesport spel. Sen dukades det bord och fixades med mat. Mamma var snygg.

Min kusin Alice, som är så himla vacker. Mormor och Lars.

Dom hade en finfin gran och såhär såg det ut när vi skulle äta.

Theo kunde inte riktigt sitta still vid maten (som vanligt), så Birthe (min mammas tvillingsyster) agerade lekledare och gav han några tomebloss som man kunde hänga upp i granen att leka med.

Det var ju såklart jätte roligt, så det höll honom road en stund.

Ljuset som stod på bordet hade Birthe gjort själv. Det blev jag lite imponerad av.
Fina mormor & Clara.

Alice, Clara och Mamma.

Efter maten lekte vi paketleken. En lek som vi brukar leka varje år istället för att byta presenter familjerna emellan.
Det funkar så att alla köper ett paket, som innehåller nått som dom flesta skulle bli glad att få. Sen turas man om att slå med två tärningar. Varje gång det blir lika nummer på båda, så får man ta ett paket från mitten och öppna det. När det gått runt några varv och alla paketen är öppnade så börjar rond två. Då ska man göra samma sak fast ställa en klocka på 15 minuter. Utan att se den. När nummrena på tärningarna då blir lika så får man sno paket av varandra. Det ska gå ganska snabbt och det blir alltid roligt och knäppt. När klockan ringer så får dom personerna som har paket behålla det/dom. Vissa blir ju utan ibland men det är ju bara för skojs skull, så det gör oftast inte något.
Efter det spelade vi ett flaggspel som någon hade köpt till paketleken. Sen åt vi dessert och pratade och till sist åkte vi hem igen.
Det var en himla mysig julafton förutom att några av oss fattades. Jag undrar om jag någonsin kommer fira en jul igen då hela min familj är i samma land i alla fall. Hur som helst så har vi ju skype och telefoner, thank goodness.


Kommentarer
Postat av: Andrea

Megamysiga bilder! Birthes ljus var coolt, och Alice är så sjukt vacker. Dör.

Miss you <3

2011-12-30 @ 04:20:52
Postat av: Paula

Tack! Ja visst var det! Och jag vet, sjukt vacker!

Miss you too sis!

2011-12-30 @ 12:11:53
URL: http://paulasimons.webblogg.se/
Postat av: marre

sjukt mysiga bilder och skönt pepparkakshus med godisar!!

2011-12-30 @ 20:55:26
Postat av: Paula

Tackar :) haha det är Theos.

2011-12-31 @ 00:48:52
URL: http://paulasimons.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0