Todays dinner


Omelett med vitlöksstekt zucchini och spenat, med avokado och spenat sallad och knäckemacka med avokado! Muuums!


Watsons Bay



Detta är vart jag hängde idag. Watsons Bay var det, och bussen gick direkt från mig! Jätte bra ju. Det var en väldigt lugn strand, på gränsen till tråkig, men det var väldigt avslappnande. Det var inte alls många på stranden jag var på, vilket var en ganska skön omväxling mot bondi. Jag låg och solade lite, tog mig en liten simtur i den lugna vattnet och läste tidning. Skön dag! Jag såg även en pingvin!! As ballt ju! Den simmade förbi några som badade. Ja jag vet, as skumt med pingviner i värmen, men det finns faktiskt! Har hört att det finns utrotningshotade pingviner i Manly också. Coolt!

Nu är jag hemma och har ätit middag och nyss kom Andrea hem också på ett bra humör för skolan gått bra för henne. Kul!

Puss!♥

Lugn morgon

Godmorgon. Jag vaknade imorse riktigt jävla trött. Vet inte vad det är med mig. Det går i perioder det där. De första månaderna jag var här kunde jag vakna klockan 7-8 på morgonen och vara jätte pigg. Det är som bortblåst nu! När jag vaknar så känner jag mig helt död trots att jag sovit i 8 timmar.

Jag sov i alla fall inte vidare när jag vaknade, trots min trötthet. Men jag kände mig stressad, vilket är det sista jag vill göra på min lediga dag, så jag sket i att springa imorse och har istället ätit en god grapefrukt till frukost och tagit det super lungt hela morgonen.



Dagens planer är att gå och lämna tillbaka en overdue biblioteks bok, äta lunch och sen bege mig till Watsons Bay. Det är en strand jag aldrig varit på. Jag vill snokla, så jag ska se om jag kan köpa något billigt cyklop och ligga i vattnet och titta på fiskar i några timmar. Shit vilket perfekt dag det låter som.

Men först 30+ sunscreen! Shit vad viktigt det är. Trots att jag smörjde in mig jätte noga med Spf 30 och Spf 15 igår så brände jag mig. Så idag blir det 30 över hela kroppen! Jag har verkligen fått ny respekt för solen när jag bott här! Hellre vit än rynkig, bränd, solfläckig eller det värsta att få hudcancer! På med solkrämen säger jag bara!

Puss!


Tamarama

Min söndag har spenderats på Tamarama beach. Jag tog bussen till Bronte och sen promenerade jag till Tama. Det är alltid lite mindre folk där än på Bronte och Bondi Beach, och också färre turister=skönt.
Vågorna var mega stora som vanligt men jag har lärt mig handskas med det. Tycker typ att det är roligare ju större dom är nu. Jag simmade en ganska bra bit ut, typ enda till surfarna och dök under vågorna och simmade. Så himla skönt, plus att det var mindre folk där ute. Man får nämligen bara bada mellan två flaggor pga. farliga undervattensströmmar på resten av stranden, och det är inte ett så stort område, så alla står och trängs och krockar i varandra. Därför var det skönt att simma ifrån alla skrikade tjejer och barn lite. Det var jag, surfarna och biffiga killar längre ut, haha.


Stranden till vänster är Bronte beach. Den lilla stranden i mitten är Tamarama beach, och den till höger är Bondi beach. Och ni som inte förstått vad jag pratar om för coastal walk hela tiden så är det som en promenad väg som går mellan stränderna uppe på klipporna. Man ser början av den lite, den vita vägen mellan Bronte och Tama. Ser ni? Sen fortsätter den ju ända till Bondi. Och skulle man vilja gå åt andra hållet så fortsätter den ända till Coogee Beach. Men det har jag inte prövat än. Kanske imorgon, eller i övermorgon? För då är jag också leedig! ♥

När jag kom hem så blev den tonfisk sallad och en liten oplanerad tupplur. Börjar märka av bakis tröttheten lite hehe. Sover nog tidigt ikväll och går upp tidigt och springer imorgon bitti! Sounds like a plan!


Party in Paddo

Gårdagen bjöd på jobb, två livs levande älvor som kom och hälsade på (mer om det sen), och utgång i Paddington på kvällen. Jag mötte upp Steph och co. vid Paddington Arms hotel där det blev en snabb drink, sen drog vi vidare till Paddington Inn, där det var mer folk och bättre atmosfär. Men sen ville vi dansa så då rörde vi oss mot Fringe bar. Vi dansade och dansade och dansade i flera timmar, tills benen inte orkade mer. Då var det en 1 minuts busstur hem för min del. Jätte skönt att ha så nära!


Jess, Karis, Stephanie och Philip.


Jag, Karis och Jess promenerandes till the Fringe.


@Fringe bar. (Jag vet jag ser cp ut.)
 
Jag blev väckt imorse av en fin syster kommandes med god nyköpt frukost. Surdegsbröd, lycheefrukter och juice! Mums! Så det blev avokado och körbärsttomats macka och philadelphia och sylt macka till frukost! Lyx! (Till skillnad från den vanliga glamourösa havregrynsgröten)

Idag är jag ledig - så jävla skönt efter gårdagens 10 timmars pass! Så det blir självklart stranden. Åh! Det absolut bästa jag vet är att simma och hoppa i dom stora vågorna. Bästa känslan i världen. Jag vill inte flytta ifrån de fina stränderna här! Att inte bara kunna åka till stranden när man vill. Vad är det för liv? Haha. Får se till att fortsätta leva så i framtiden! Nära havet ska jag bo!!
Just nu snurrar det i huvudet med framtidsplaner.. Är lagom confused!


Skön fredag.

Denna dag har bestått av Jobb 9-3. Det var en skön dag på jobbet, det gick snabbt och jag gjorde inte så mycket annat än att stå och läsa bloggar från min mobil to be honest (det var typ inte en enda kund på hela morgonen).

Efter jobbet åkte jag hem och bytte om, sen blev det en springtur på coastal walk plus en snabbdopp i havet innan jag åkte hem igen. Jag hade inte tid att sitta och torka så det såg ut som jag hade kissat på mig i mina springshorts på vägen hem. Ifall ni ville veta det.

Coastal Walk.

Sen kom Andrea hem och vi åkte till Surry Hills för att äta middag. Vi hamade på en restaurang som hette bills, och det var tydligen någon känd kocks restaurang, som hade x antal kokböcker som stod fint uppställt där inne.


Det var supergott i alla fall, vi drack vitt vin och jag åt lax och quinoa sallad och Andrea åt kyckling lever paté som hon tyckte jätte mycket om men jag inte alls tyckte om. Det händer typ aldrig, då vi båda tycker om typ allt.

Nu blir det sängen och sen jobb tidigt imorgon. Woho.. . . .


Oracle Fox


Australian Flavour.

Jag vill vara smal och ha virkade shorts.


Bloggpaus?

Oj oj vilken bloggpaus det blev där. Har inte vart på internet mycket och om jag har vart det så har det vart genom mobilen, och eftersom det inte går att blogga genom mobilen längre (måste kolla upp det) så ja, har det blivit som det blivit. Jag har för det mesta bara jobbat jobbat jobbat de senaste dagarna. Men i fredags var jag och Andrea och åt indiskt och sen gick vi på bio. Vi såg Black Swan och det kan ha vart den mest disturbed film jag någonsin sett. Visst, jag får ju skylla mig själv när jag inte läste vad den handlade om innan. Mer såhär gick det till "Åh den handlar om balett, Den vill jag se! Nu ser vi den!!". Men så fort filmen började kände man att det var en psycho film. Vissa filmer är ju bara filmade så ni vet. Men baletten var fin och så, och Natalie Portman var duktig, men det är ingen film jag rekommenderar!


Sen hade jag bara sett den första movie postern också. Hade jag sett den andra innan så hade jag nog inte gått och kollat på den. Jag tycker inte om psycho filmer!

Idag tänkte jag åka och bada efter jobbet, men jag har sån himla huvudverk som inte vill ge sig så jag orkar ingenting! Så nu ska jag kolla på Vampire Diaries istället!
Puss!


Hernandez

I början av andra veckan Johanna var här var vi på Lindt Cafét. Tog inga bilder där dock, kanske för att vi var upptagna med att bli attakerade av duvor. Inte nice!
På tisdagen efter jobbet så hängde vi med Mats och Danne, och gick på The Tourist på bio. Inga bilder från då heller men men, det var trevligt.
Onsdagen (efter jobbet) bjöd på Darling Harbor häng på eftermiddagen och mys middag på tapas restaurangen Hernandez på kvällen. Dom har god Sangria och goda tapas rätter, men framförallt så är atmosfären as mysig. Ja, jag är medveten om att jag låter som en gammal tant.
Johanna beställde chorizo och vitlöks kyckling och jag beställde garlic prawns och musslor i tomatsås med massa kryddor m.m. Har typ ätit musslor 1 gång innan och visste inte om det var gott men det var det. Man måste ju chansa lite ;) Det ser himla gott ut tycker jag iaf, det var därför jag var tvungen att pröva.

Sen beställde vi mojitos också och satt och pratade om allt mellan himmel och jord. Detta var lätt en av de mysigaste kvällarna tycker jag!
Saknar redan min Johanna banana!


Dans på rosor?

I'm sorry to say at jag har noll blogglust eller bloggork just nu. Sen funkar det inte att blogga från mobilen heller, vilket gör det ännu svårare, då jag inte spenderar så mycket tid framför datorn. Nu jobbar jag mest. Vill jobba ihop en massa pengar dessa kommande veckor och sen resa/göra nått kul! Så framöver kommer jag nog inte ha så många roliga äventyr att berätta om annat än "Idag var jag på jobbet" och "Andrea är jobbig" typ.. Kul va?

Min hosta vill inte ge sig. Får host attacker hela tiden. Hur Fan blir man av med en jävla hosta!? Min hostmedicin för 15 dollar (100 kr för er som undrade) funkade ju inte ett piss heller. Bajs. Jag är så jävla sugen på att börja träna!!!! Träna as in springa på coastal walk, men den här hostan går ju inte bort nån gång. Så fort jag utför minsta fysiska ansträngning som att gå upp för trappor, gå lite snabbare till bussen osv. så kommer det en hostattack som typ aldrig slutar. Så jävla irreterande! Kunderna lämnar typ affären på jobbet för att dom blir rädda för att jag ska smitta dom med nån dödlig sjukdom eller nått. Inte kul.

Förövrigt jobbar jag resten av veckan. Förutom torsdag och då jävlar ska jag ligga i sängen hela dagen och inte göra något annat än att dricka te kopp efter te kopp och googla huskurer mot hosta & förkylning.

Blä. Är inne i en skit period. Men jag visste att det skulle bli såhär när Johanna åkte. Eftersom jag var ledigt lite mer så ligger inte inkomsten på topp dessa kommande 2 veckor. Så jag pretty much lever på nudlar och havregryn och jobbar varje dag. Men men. Livet kan ju inte alltid vara en dans på rosor.. Eller..?


Hosta

Hello. Jag är fortfarande mega förkyld och min hosta börjar låta hemsk! Ush. Ska nog gå och köpa hostmedicin idag! Andrea är tillbaka och det märks. Allting är back to normal. Med andra ord syskonbråket är igång igen. Varför tycker man att det är en bra idé att bo med sin syster? ... Okej, vi har mysiga stunder tillsammans också, och det är ju skönt att bo med varandra eftersom vi känner varandra så himla bra.. Men IBLAND vill man bara rip eachothers heads off.... Just nu är one of those moments ifall ni undrade.


Hehe det bästa med syskonbråk är ju att dom går över lika snabbt som dom börjar...
Jag hinner tyvärr inte lägga upp mer bilder från när Johanna var här nu, för jag måste fixa mig och åka till jobbet om typ 10 minuter. Och med denna dator/detta internet tar det inte ens i närheten av 10 minuter att lägga upp lite bilder. Segast ever!

Igår efter jobbet var vi iaf hos Claire och Alan som hade en liten fest för att Alan fyller år i helgen. Varken jag eller Andrea var in the mood eftersom hon var jetlaged och jag är sjuk, men vi ville hinna träffa dom innan dom åker på Onsdag. Då ska dom åka och travel och sen flyttar dom ifrån Australien.

Nu ska jag hosta lite till och sen sminka mig. Puss


First Week

Nu har Johanna åkt hem. Det känns tråkigt, vi har haft det så himla mysigt och kul tillsammans under dom 16 dagarna hon vart här! Vi har verkligen gjort nånting varje dag, och försökt hinna med så mycket som möjligt!
Tänkte börja lite med bilder från första veckan.

Vi har vart på Moonlight cinema. När solen gått ner (ca 08.30) körde filmen igång. Vi såg Inception och den var jätte bra!


På Nyår så hamnade vi i Seaforth på en hemma fest (och födelsedagsfest). Det var ett stort stort hus, med pool och veranda med utsikt över hela stan (och fyrverkerierna)

Det var riktigt vackert!

Tyvär fick vi inga jätte bra bilder på fyrverkerierna men dom var iaf timade och riktigt stora. Detta var 9 o'clock fireworks, som dom har "for the kids".

Sen blev det 12 slaget och Champagne sprutades.

Och dom riktiga nyårsfyrverkerierna drog igår. Som var ännu fler, ännu större och ännu bättre. Som sagt, inte så bra bilder.

Mats och Johanna, och alla andra på festen, kollar på fyrverkerierna.

Johanna, Mats och Danne.

Sen dansades det och partades hela natten och vi kom hem runt 5-6 på morgonen.



På nyårsdagen sov vi riktigt länge och sedan drog vi ner till ett riktigt överbefolkat Bondi. Sjuukt mycket folk!



Söndagen efter nyår så hade vi picknick vid Opera Huset. Där såg vi en fin papegoja. Vi gick även upp vid Opera Huset på trapporna, och inuti, bara för att vara lite extra turistiga. Sen blev det Bondi igen på eftermiddagen.

Det var första veckan tisdag-söndag. Jag lägger bara upp sånt som vi har bilder från :) Annars blir det ju tråkigt.
Med tanke på att detta inlägg har tagit mig ca en och en halv timme att göra så väntar jag med nästa inlägg till ikväll, för om 2 timmar ska jag till jobbet, så jag har inte tid att sitta vid datorn mer.

Förövrigt är jag mega förkyld och var tvungen att sjukanmäla mig (för första gången) från jobbet igår. Men idag har jag iaf inte feber tror jag, så det ska nog gå bra att jobba i 6.5 timmar. Ser dock inte alls fram emot 8.5 timmars passen på lördag och söndag! Aja, bättre än 10 timmar iaf!
Puss!


Back to work

Att börja jobba efter några dagars ledigt känns tungt. Att ha drabbats av en mega förkylning samma dag känns tyngre... Stackars lilla mig. Jag kommer tappa rösten och stå och hosta och snörvla på kunderna typ. Kul. På tal om nått annat, som faktiskt känns bra är att jag har träningsverk. Jag och Johanna har vart ute och sprungit 2 dagar i rad. Längs coastal walk- som jag lungt kan kalla mitt nya favoritträningsställe! Man glömmer lixom bort att det är jobbigt för att man har så mycket annat att fokusera på. Utsikten! Surfarna i vattnet nedanför. Osv. Sen körde vi styrka på toppen och självklart stretchade vi på stranden och dök i vågorna lite efter! Det jag vill komma fram till är att jag kommit igång. Jag VILL träna bara för att det är så mysigt och avslappnande där. Love it. Förövrigt så beror det sega bloggandet på att Johanna är här, och vi försöker få ut så mycket tid som möjligt med varann nu, innan hon åker. Vilket är imorn *gråt gråt*. Men efter det lovar jag bättre uppdatering och bilder från när hon vart här. Vi har haft det helt underbart tillsammans! Men nu sitter Andrea på ett plan hem hit. Så jag kommer inte ens hinna va ensam. Mys! <3

Beach day

Hej! Just nu sitter jag på en av dom proppfulla bussarna påväg från Bondi Beach. Jag och Johanna har vart på stranden hela dagen. Legat och solat och badat en massa. Vattnet var helt klarblått idag och trots maneter och undervattenströmmar så var det jätte skönt att bada. Hoppa i och dyka under vågorna. Gud vad jag älskar det! Eftersom det är sommar här nu så har dom börjat filma Bondi Rescue på stranden nu, och när vi var på strandpromenad idag så råkade jag gå mitt framför kameramannen. Ush! Jag känner mig inte så sugen att vara med på tv när jag är osminkad, bakis och allmänt ful. Haha. Oh well. Vi hade jättekul igårkväll. Vi förfestade ett bra tag hos killarna, i stan. Sen hamnade vi på sidebar, ett backpacker ställe i stan. Det var smockfullt av dansande och glada människor, as kul! Sen slutade kvällen hemma hos killarna igen. Dom bor förövrigt 13 pers i en lägenhet! Haha. Mysigt... Ikväll ska vi ut igen! Får se vad det blir hitills har vi blandade planer. Men what i do know är att nu ska jag hem och duscha av mig all sand! Puss

Morgon shopping och eftermiddags beachin'

Imorse åkte vi till Bondi Junction och åt frukost. Vi drack fruit juice inne på David Jones, cafét längst ner, och jag åt en god "turkish vegetarian" macka med haloumi och andra godheter på. Sen gick vi runt och kollade i affärer lite. Vilket resulterade att båda kom hem med sprillans nya Seafolly bikinisar och lite annat reafynd. Jag köpte äntligen min fina bikini som jag suktat efter typ sen jag kom hit. Johanna köpte också en superfin bikini (som jag också vill ha.. det kanske blir mitt nästa bikini köp, fast i en annan färg)


Här är min fina bikini. Fast jag köpte den andra modellen på underdelen, den vanliga. Så himla fin!

Så efter shoppingen ville vi ju inviga våra fina bikinisar + bada och sola som vi inte gjort på några dagar. Så då åkte vi till Bondi, trots att det var lite molnigt, och dök och hoppade i vågorna och låg och solade i eftermiddagssolen.

Nu sitter vi och äter middag, och ikväll blir det utgång. Det blir nog förfest med Danne och Mats och gänget sen får vi se vart kvällen tar oss!

Puss !♥


Breakfast time

Okej det får bli ett snabbinlägg, för min mage kurrar så vi ska snart gå och äta frukost på nått kafé. Jag vill ha färskpressad JUICE!

Igår efter jobbet blev det stranden, hälsade på lite hos mina fina jobbarkompisar på jobbet i bondi, åkte hem, gick och åt thai-middag i Paddington. Sen avslutades kvällen på Max Brenner Chocolate bar. Gott!!! Jag och Johanna är riktiga choklad monster!

Nu, som sagt - FRUKOST!


Res!

Jag och Johanna satt och pratade om att resa igår. Att resa är verkligen bland det mest lärorika man kan göra! Nu menar jag inte att ta en charter till canarieöarna och drika fruktiga drinkar vid hotell baren varje kväll, och bekanta sig endast med svennarna vid bordet bredvid, som också brännt sig lite av allt solande vid hotell poolen och den desperata tanken av att bli brun som en pepparkaka på 7 dagar. Visst, det är också en resa, men inte på samma sätt, och man lär sig ju inte direkt så mycket av det. Möjligtvis att använda solkräm på näsan nästa gång. Det är i alla fall inte att resa på det sättet jag pratar om. Jag pratar om att resa till nått helt annorlunda ställe, där det inte finns nån guide från fritidsresor som guidar dig. Där du är helt och hållet utanför din "comfort zone", där du själv måste upptäcka landet, och där du själv måste upptäcka hur man kommunicerar med den icke engelsk talande taxi chauffören. Det är sånna resor jag pratar om. Där du träffar på folk från helt olika kulturer. Du äter mat du aldrig hört talas om förut. Du möter människor som lever sitt liv så olikt ditt att det faktiskt är svårt att tro att ni är så lika - ni är båda bara människor. Du lär dig inte bara en massa nytt om världen - utan framför allt lär du dig om/lär känna dig själv! Ett gäng sånna resor vill jag göra i mitt liv. Australien var ett ganska "safe" val för mig. Jag har min syster här, och även fast detta också är en resa som jag lär mig sjukt mycket av, så är jag inte nöjd än! Inte ens i närheten! Jag tror att ju mer man reser/har rest, ju mer vill man resa! Ju mer upptäcker man att det finns så mycket mer att se! Jag vill besöka alla kontinenter innan jag är 30. Kanske till och med pröva att bo i alla! Jag är ju på god väg. Jag har ju redan bott i 3 av dom! Europa, Asien (mellan östern) och Australien. Hur som helst, det jag vill komma fram till är - RES! Det är så många som vill resa men aldrig gör det! Som säger "åh jag vill åka dit, jag önskar jag kunde åka dit och dit, åh jag har alltid velat åka till.." Min fråga är: Vad stoppar er? Pengar? Det går alltid att spara. Allt går om man vill! Inget jobb, ingen inkomst? Mitt tips är sluta klaga och gör någonting åt det! Gå och sök jobb! Sluta inte tills du har får nått! När du har fått ett (förr eller senare så kommer du få ett!), öppna ett sparkonto! Sen sätter du upp mål, hur mycket du ska lägga undan och spara varje månad och hur mycket du kan ha kvar att spendera varje månad. Är din dröm att resa, så Res! Det går! Jag lovar! Sen finns det dom som alltid kommer att hitta andra ursäkter. "Jag har alla mina vänner här, jag kommer sakna dom för mycket", "Jag har min flickvän/pojkvän hemma, som jag inte kan lämna", "Jag vill inte ge upp mitt jobb, tänk om jag inte kan få ett lika bra igen!". Era vänner , om dom är riktiga vänner, (och detta är ett bra sätt att få reda på det) kommer alltid finnas kvar när du kommer hem. Samma med din flickvän/pojkvän - är det meant to be så klarar ni nog att vara ifrån varandra lite. Och jobb - man kan alltid ta semester. Vill du resa längre än bara några veckor? Ett år? Några månader? Prata med din chef och se om ni kan komma fram till en lösning. Annars är det inte omöjligt att få nya jobb. Som sagt - det är så lärorikt, och framförallt kul! Jag älskar att resa, och jag tycker att Alla borde resa runt lite i sitt liv! Jag tänker aldrig sluta! Det går hur många plan som helst varje dag, och det finns hur många platser som helst att upptäcka. Varför inte utforska den jord vi faktiskt bor på? <3

Sangria, Tapas & Mojito

Hello.

Igår kväll så gick jag och Johanna till Hernadez på Oxford street. Ni vet, tapas stället som jag, Andrea och Mia, Sanna, Jenny och Claire åt på innan Andrea skulle åka till Sweden. Det var supermysigt. Vi satt utomhus under träden och ljusslingorna, beställde in en halv liter sangria och tapas. Jag beställde Garlic Prawns och Black Mussels in tomato sauce nånting. Jag har typ ätit musslor en gång förut och visste inte om jag ens tyckte om det, men det var gott! Efter maten så satt vi och pratade om livet, om människor, om att resa, om allt och ingenting. Beställde in en varsin Mojito och stannade tills det nästan var ingen kvar. Sen gick vi till ett café och åt affogato. Typ exakt som när jag var ute och åt där med dom andra. Men både ställena är så mysiga, och har sin egna lilla charm. Cafét spelar LP skivor och ser ut som en gammal amerikansk diner. I like it. Sen ligger dom ju i så bra anslutning till varandra också. Bara över gatan.


Hernandez

Bra kväll!

Om en vecka åker Johanna hem och det vill varken jag eller hon! Det är så himla mysigt att ha henne här!

Bilder tog vi faktiskt igår. Lägger upp nån annan dag, för nu, som vanligt, så måste jag skynda mig till jobbet! Men sen är jag leedig i några dagar! Hallelujah!

Cheers!♥


The Tourist



Igår efter jobbet så mötte jag upp Johanna och Mats på stan. Vi gick runt lite, gick och åt på food court, gick och hälsade på Danne på jobbet. När han slutat gick vi hem till dom lite, 13 pers i en lägenhet - nice? Haha. Aja , sen blev det bio inne i stan. The Tourist såg vi. Jag gillade den, Angelina var vacker och Depp var bra! Snart är det bara en vecka tills min kära Johanna åker hem :( Oh noo. Men jag behöver inte vara ensam iaf, för samma dag som hon åker kommer Andrea tillbaka! :)

Nu ska jag gå och fixa mig inför jobbet. 9-3 Newtown. Blää.


Rain and Lindt chocolate.

Helloo! Igår efter jobbet gick jag och Johanna till Lindt chocolate café. Eftersom vi inte haft så tur med vädret de senaste dagarna så blir det mer film och cafémys. Vad mer kan man göra när regnet öser ner? Jag åt en god liten salt caramel macaroon och två lindt bollar. Och johanna åt en god chokladig tårt bit. Indulgence! Gud vad jag bar ska äta nyttigt när johanna åker hem haha. Vi har inte direkt vart så duktiga på den fronten när hon vart här! Men men. Det är vacation, även för mig eftersom ja vart ledig lite extra när hon vart här :-) Vi satt iaf där i några timmar medan regnet smattrade utanför. Det var jätte mysigt tills det flög in en duva inne på cafét! Så hittade den inte ut igen så den flög in i fönster efter fönster, och blir mer och mer skadad för varje gång. Jag och Johanna panikade borta i hörnet (vi båda är livrädda för duvor) medan den bara kom närmare och närmare oss, och flyger lägre och lägre (eftersom den lär ha vart lite snurrig efter alla fönsterkrashar) mot oss. Tror ni inte att av ALLA ställen inne på cafét så ska den landa vid mig!? Den landa bakom mig på stolen jag satt på och jag springer därifrån halvskrikandes. Long story short så räddades dagen av en tant där inne som bar ut den igen (med HÄNDERNA! EUW!). En fågel flög in i mig förra sommaren och nu det här. TRAUMA! Gud vad jag hatar fåglar! Ikväll blir det nog bio. Planen var att om vädret var bra så skulle vi sätta oss på en uteservering vid vattnet och dricka vin. Men vädret svek oss så nu blir det bio istället! Det är ju alltid mysigt det med! Tror det blir The Tourist med Angelina och Depp. Hotness! Puss!

At work

En liten bild från vårat turistande igår. Just nu står jag på jobbet. Och eftersom det är måndag så är det dött.. Boring. Efter jobbet ska jag möta upp Johanna i stan och så ska vi gå till Lindt choklad caféet. Ja, vi försöker ju göra lite turistiga grejer så Johanna får se staden ordentligt :-) Men nu: back to work.

Tourists

Godmorgon. Idag är det måndag och nu, efter att ha vart ledig fre-sön, så väntar en ny jobbvecka. Igår så vaknade vi vid klockan 8. Gjorde oss i ordning, sen promenerade vi till the Opera House. Där hade vi en liten picknick och satt och åt frukt och choklad doppade jordgubbar. Sen turistade vi lite och gick upp till Opera huset och tog kort osv. Sen var det Bondi som gällde, för vi båda dog lite av värmen. Men när vi kom fram till Bondi hade det hunnit bli lite molnigt. Men vi la oss på stranden ändå. Vi låg och solade ett tag tills det började blåsa alldeles för mycket. Då åkte vi hem igen. Men jag lyckades bränna mig i ansiktet, trots att det var molnigt och trots att vi inte låg där så länge. Ännu ett bevis på att solen här är så sjukt stark!




Johanna visiting.

Hello!!

Jag vet att updateringen har sugit de senaste dagarna. Men nu när Johanna är här så tar jag mig inte direkt tid att sitta framför datorn. Vi försöker istället göra så mycket roligt som möjligt tilllsamans om dagarna, medans vi kan lixom.

I onsdags gick vi runt i affärer lite i Westfield i Bondi Junction, och sen gick vi ut och åt. Mysigt mysigt!
I torsdags var vi på moonlight cinema på kvällen och såg Inception (båda av oss var retarded och hade inte sett den än haha.). Det var jätte mysigt att gå på bio utomhus, men när solen gick ner blev det lite kyligt och fladdermössen  var jobbiga och lät ganska mycket. Sen såg jag ännu en mega spindel. Ush. Nackdelen med Australien är definitivt alla äckliga kryp!
På nyårsafton (igår) var jag ledig! Woho. Vi vaknade sent, åt god fruktsallad till frukost, och sen åkte vi in till stan för lite last minute dress-shopping inför kvällen. Vi både hittade fina klänningar, sen åkte vi hem, fixade oss, sen bar det av mot seaforth. Vi skulle på ett stort house party med utsikt över skyskraporna och alla fyrverkerier. Det var jätte kul! Vi minglade. Vi dansade (!). Vi såg Grymma fyrverkerier! Och hade ett allmänt bra slut på 2010/början på 2011. Vi kom hem när solen gått upp och sov till klockan 2 idag! Då bar det av mot Bondi Beach där vi badade och solade i några timmar, åt middag och nu har vi precis kommit hem igen. Nu ska jag duscha och sen ska vi nog kolla på film!

Puss! Jag lovar er bilder och bättre uppdatering inom en snar framtid!


RSS 2.0