Naturally

Goodmorning. Eller okej, jag vaknade för några timmar sen, men det är fortfarande innan tolv så vi räknar det som morgon! Idag är jag ledig och det är sköönt. På mina lediga dagar försöker jag alltid gå runt smink fri och inte bry mig så mycket. Slappna av helt enkelt. Idag ska jag ta mig en trip till bondi junction och köpa ansiktsprodukter från "Perfect Potion" som är en affär med en massa naturliga produkter, essential oils och annat bra. Allt är certified organic = as bra! Andrea och jag (mest Andrea dock) läser böcker efter böcker om varför man ska leva organic (ekologiskt på svenska?), och bara använda naturliga organiska produkter på sin hy osv. Man blir jätte inspirerad. När jag kommer hem kommer ni tycka att jag har blivit en freak typ!

En bok som jag kan rekommendera (som jag håller på att läsa nu) är "NATURALLY,  How to look and feel healthy, energetic and radiant the organic way" som är skriven av Jo Wood, som är fru till en av Rolling Stones snubbarna. Hon berättar om hur hon var sjuk och hur läkare gav henne massa mediciner som inte hjälpte, och sen vände hon sig till en naturläkare som mer eller mindre berättade att det inte handlade om att bota symptomen (som de flesta läkare gör) utan om att bota källan av problemet. Så hon började mer eller mindre leva ett liv fritt från kemikalier (som finns i allt från mediciner, till hudlotion, rengöringsmedel till maten du stoppar i dig) och började leva helt Organic, och efter det har hon aldrig känt av sin sjukdom igen osv. Man blir jätte inspirerad. LÄS DEN! Hon berättar även farorna med att äta allt icke-ekologisk, farorna med att få i sig alla farliga bekämpningsmedel, hormoner, pesticides osv.  som finns i nästan all icke ekologisk mat vi äter. Som sagt, jag säger bara klicka hem den från amazon.com och läs den!


Vi har iaf börjat gå åt det mer ekologiska hållet. Vi har tvättmedel, diskmedel och rengöringsmedel som bara kommer från naturliga produkter, inga faliga kemikalier alltså. Vi köper för det mesta ekologisk mat m.m. Efter jag läst den här boken så tycker jag verkligen den är hemskt hur mycket farliga kemikalier man har utsatt sin hud, sitt hår och sin kropp för! Utan att ens tänka på det! Det är inte konstigt att vi har så många sjukdomar som vi har idag.

Jag säger bara LÄS på förpackningen! Vet du vad det är du använder på din hy?/Stoppar i din mun? Om du ser nått på innehållsförpakningen som låter som nån konstig skum kemikalie som du inte vet vad det är så är det nog precis det det är! Men andra ord, varför utsätta din kropp för detta när du inte vet vad det är eller vad det har för effekt på din kropp. Skadlig eller icke skadlig!


Kommentarer
Postat av: Andrea

word sista.

2011-03-17 @ 03:40:50
URL: http://www.aisimons.blogspot.com
Postat av: Michelleeeen

Intressant!

2011-03-17 @ 11:02:06
URL: http://michellejeng.blogg.se/
Postat av: Paula

Ja! Du borde VERKLIGEN läsa den, som har problem med torr hud, eksem och allergier. DO IT DO IT!

2011-03-17 @ 23:08:08
URL: http://paulasimons.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0