Island Life

Sorry guys, det funkar inte att ladda upp bilder. Jag har ett inlägg sparat som utkast, med bilder, som jag ska ladda upp så fort jag har bättre internet. Ni som har mig på instagram kan kolla in där, där jag precis la upp 3 bilder. Och sen la jag precis upp en på facebook nyss också. Så check that out.

Igår hängde vi på stranden hela dagen. Eller en strand var det inte, det heter "the split" som är längst ut på ön, där det finns en bar och lite bryggor och sånt där man kan bada och snorkla. Jag snorklade en liten snabbis och hann på en kort stund se sjöstjärnor, randiga fiskar, blåa stora fiskar, en fisk lika lång som min arm typ m.m. Och detta var bara precis där alla badar! Det måste vara helt amaazing ute vid barriärrevet! Belize har världens näst största barriärrev efter australien, så imorn ska vi på snorkeltur och simma med hajar, rockor, sjökor, fiskar och sköldpaddor! Det ska bli kul!
Igår hade vi en crazy utekväll. Ön är ganska liten så vi känner typ halva ön redan. Vi träffade massa killar under dagen, olika gäng från australien, israel, californien och en engelsman, så vi styrde upp förfest på vårat hotell, och sen möttes vi alla upp på det enda utestället på ön på kvällen där vi dansade till shakira och annan bra musik och went loco! Hahaha. Det var superkul! Men jag var dock lite för full i slutet, men it was fun!
Det är ungefär det som har hänt so far här på ön. Det plus att vi har ätit amaazing seafood!!! Idag har vi en bakisdag och Anna ligger och sover fortfarande.
Jag älskar mitt liv just nu och jag vill aldrig åka hem! Jag borde typ åka tillbaka till flores och jobba hos våran kompis där så kan jag stanna i centralamerika forever. Nej men seriöst, jag planerar redan min nästa trip hit. För mycket att se och för lite tid! Jag är så sjukt glad att jag åkte hit, men det förstår ni nog!

Caye Caulker, Belize!

Hey! Nu är vi i Belize, på ön Caye Caulker. En ö i karibien! Love it! Det var lite sorgligt att lämna Flores och alla fina människor vi träffat där :( , men the travelling continues! Och Belize är inte sämre, snarare tvärt om. Havet, som jag har längtat så efter, alla gator är sandgator och alla går barfota och säger "go slow" och "no worries man" på rastafari dialekt.
Idag ska vi gå runt och fota lite så då ska jag försöka få upp nån bild eller två. Jag har dock försökt lägga upp ett inlägg med bilder från vårat sista dag i Flores, men internet är för segt tyvärr. I will keep trying!!
Igårkväll åt vi en lite för dyr men amaaazing seafood middag! Shrimp kebab (grillade räkor på spett med grönsaker) och Baracuda fisk med cIlantro rice och coleslaw. Helt sjuukt gott. Vi tyckte vi var värda en god middag efter att ha sagt hejdå till flores och rest hela dagen!
Nu ska vi ut i solen!
Puss!
♥♥

Yesterday

Hola! Igår tog vi en båt över till en annan ö. Där vandrade vi lite i jungeln, var uppe vid ett view point där man såg flores from above, och hängde vid en strand som låg där. Jag var ganska övertrött för jag har sovit dåligt dom senaste nätterna, men det var såklart roligt ändå. Speciellt när vi hade gänget (dock inte hela gänget) med oss! Vi har blivit som en liten familj här på flores, och det gör det bara tråkigare att åka härifrån. Men Belize kommer att bli grymt, så jag ser ju fram emot det också!

image description

Här har ni en liten del av familjen, uppe vid the view point igår. Fr. Vänser Anna, Erin från California(över Anna), Nic från New Zealand (till höger om erin), Nicci från Australien (sittandes bredvid mig), Chris från london (på andra sidan om mig), och Aljaze från slovenien uppe i trädet.

Så här såg solnedgången från våran veranda ut igår. Eh ja, ni förstår nog why i love it here!

 


Only in Guatemala

Vi hade världens SJUKASTE dag igår! Alltså helt stört! Ni vet hur saker ibland inte riktigt går att återberätta, för det blir aldrig lika bra som själva händelsen, var gårdagen! Det var bl.a. en Barfight och sen blev vi rånade på ett helt sjuuuukt sätt av en snubbe på en restaurang (detta ska jag dock försöka berätta senare!!). Helt sjukt! Men det var en otroligt rolig dag! Och jag kan officially säga att jag älskar Flores och vill aldrig åka hem!


Morning view

Jag har blivit förkyld. Igår på kvällen kände jag mig hel död, och somnade nästan direkt efter vi ätit middag. Men faktiskt så klagar jag inte, för vad är bättre än att ligga och kurera sig i en hängmatta med den här utsikten?

image description

Jag har precis vaknat. Anna ligger fortfarande och sover. Igår var vi och badade i skön på förmiddagen. Jäätttee skönt! Som jag har längtat efter att få bada! Trots att jag är sjuk så kan jag inte slita mig, det måste bli ett litet dopp idag med! Igår när vi låg på bryggan träffade vi en tysk kille, som är ägare till restaurangen som vi bor precis bredvid nu. Han skulle ta med sin syster och sin mamma, som var och hälsade på, till nån grej i jungeln och frågade om vi ville följa med. 20 minuter senare sitter vi på flaket på hans bil och är påväg. Vi skulle basically hikea i jungeln över massa hängbroar och upp till en utsiktsplats. Det var jättekul! Och vackert! Tyvärrr hade jag ingen kamera med mig, och annas hade inget minneskort i sig, så vi har inga bilder. Men fint var det! Dock känner jag inte att nån/några timmars hike var den smartaste idén när jag redan kände mig krasslig. För det blev inte bättre av det direkt.


Efter vi hikeat i jungeln så kom vi hem och bytte om snabbt, och flyttade våra grejer från rummet på cafe yaxha och in i lägenheten som vi bor i nu, som vi fått låna av My. Sen gick vi ett gäng till ett barnhem där My volontärarbetar. Ett barnhem med ca 40 föräldrarlösa tjejer, som drivs av nunnor. Det var jättefint att få komma dit. Alla tjejer ville kramas och fläta ens hår och sitta i knät. Det spelade ingen roll om man kunde spanska eller inte, utan det var lixom närheten från en äldre kvinna som dom behövde. Det var verkligen jättekul, ett starkt minne från den här resan! Jag tog inga bilder, för jag hade inte med mig kameran. Jag ville fokusera på tjejerna istället för att fokusera på att exempelvis få bra bilder. Dom andra hade dock kamera med sig(och det äälskade tjejerna ju! Att vara med på bild!) , så någon bild kanske dyker upp!


 


Isla de Flores, Petén, Guatemala

Här kommer en liten översikt över hur flores ser ut.

Nere vid vattnet är det bryggor och fiskebåtar. Fåglar flyger lågt längs vattnet och tuctucs, cyklar och moppar brummar förbi.

Flores är väldigt litet. Det finns en "yttre cirkel" som är vägen längs vattnet där man kan promenera, hoppa i vattnet från nån brygga, och där det ligger mysiga restauranger med utsikt mot sjön. Sen finns det en inre cirkel också, och en central park som ligger i mitten.

Det är inte långt till andra sidan sjön, där det ligger hus och lite djungel och så.

Det flesta av husen är också väldigt färgglada, vilket jag tycker är fint.

Fiskmåsar flyger över huvudet och pelikaner ser man också ibland.

På cafe yaxha får man in färska fruktsmoothiesar som är jättegoda och gör en jättemätt!

Och lite såhär ser det ut på gatorna. Man går runt ön på 7 minuter och alla jag mött har varit snälla. Så det är mysig stömning och jag trivs!

 


Cafe Yaxha

Vi tog en lååång sovmorgon imorse. Som verkligen behövdes! Idag mår jag lite bättre, dock fortfarande förkyld. Bummer! Men men. Vi har ju inte hunnit se så mycket av Flores än, så idag, om energin tillåter, ska vi väl ut och promenera lite och se ön. Och om vädret tillåter! Nu är det fint men det stod tydligen på väderprognosen att det skulle regna. Vi får se helt enkelt. Jag vill mest fokusera på att bli frisk! Vi åt precis en JÄTTEgod brunch. Jag åt fruktsallad, yoghurt with honey and granola, och ett kokt ägg. Amazing! Det behövdes också kan jag säga!
Vi bor på ett ställe som heter Cafe Yaxha som är en blandning av hotell, språkskola och restaurang. Jäätteetrevlig personal! Supersnälla och hjälpsamma! Det känns lite som alla är en familj här! Mysigt!
Jag har inte fotat någonting här i Flores än, och när vi var ute på mayaceremonin i jungeln så dog kameran. Inga batterier. Så himla typiskt! Men jag tror dom andra tog lite bilder. Jag kan se om jag får låna några.
Flores är alltså en liten ö som ligger utanför staden Santa Elena, i Petén här i Guatemala. Tydligen så skiljer sig Flores väldigt mycket från resten av Guatemala, det är mycket säkrare och så, och det märks! Det känns nästan som en liten mysig grekisk fiskeby. Fast inte grekisk såklart, utan centralamerikansk, men lite så.
Jag ska försöka lägga upp lite bilder senare!
Puss!

Waterfalls, jungle and Maya ceremony

Hola! Mycket har hunnits med sen sist! Palenque var coolt och mysigt. Vi bodde i jungeln i en hydda och hängde med resten av alla hippiesar och travellers på restaurangen som låg bredvid om kvällarna. Köpte handgjorda smycken av en hippietjej som blev Annas nya idol, och lyssnade på livemusik och tittade på fireshow. Första dagen var vi och tittade på ruinerna som låg i jungeln i ett gigantiskt område! Som en stor mayastad! Vi har dock tröttnat lite på ruiner så vi hände mest i jungeln bland alla lianer och tog bilder.

Morgonen efter hoppade vi på en buss för att åka och titta på vattenfallen Misol-ha och Agua Azul. Jättevackra båda två!
Jag hoppades jättemycket på att få se apor och toucans i Palenque (eftersom dom finns där omkring) men så blev det tyvärr inte. Jag fick nöja mig med att höra aporna. Howler monkeys är det som finns i trakterna, och dom låter som lejon ungefär när dom vrålar! Helt sjukt! Annars såg vi mest massa megaödlor och Iguanor, och en kolibri såg jag!
Från Palenque hoppade vi tidigt igårmorse på en buss mot Flores i Guatemala. En collectivo, en båttur ner för en flod, och en lång guppig busstur senare anlände vi på Isla de Flores, i Petén i Guatemala. Men vi hann verkligen inte vila då. För då skulle vi på Mayaindian festival i jungeln! Så vi hoppade vi på en till collectivo och åkte ut i jungeln i mörkret.
Väl framme så satte vi upp tält i mörkret och fick det förklarat för oss vad som skulle ske. Det skulle ju vara equinox och för mayaindianerna är detta tydligen extra speciellt. Så vid soluppgången skulle vi promenera in till ett ruinområde i jungeln och titta på en mayaceremoni. Och i och med att 2012 är sista året på Mayakalendern, så skulle det vara ännu större i år!
Vi drack någon öl eller två och lyssnade på musik och tittade på stjärnorna innan vi gick och la oss. Sov i ca 4 timmar(och vaknade x antal gånger p.g.a. howler monkeys och annat ljud) och klockan 4.30 var det dags att gå upp och promenera till Maya siten i mörkret. "Watch out for snakes and jaguars guys". Ja, jag var ju lite halvnojig sådär.
När vi kom fram till ruinerna (som väldigt få personer ens vet om att de existerar, alltså=inga turister) så stod det en grupp Mayaindianer i en cirkel och tände rökelser och rökte någon form av tobak. Sen tände dom eld och rabblade texter på mayaspråk, dansade, spelade instrument, kastade olika grejer i elden och bad. Det var sjukt intressant att se! Och coolt hur dedikerade dom var till att bevara deras traditioner som går hur långt bak i tiden som helst!
Sen gick solen upp och efter ett tag tog tröttheten över, så vi tog en sista titt på allt, och gick tillbaka till tälten och vilade lite innan vi åkte tillbaka till Flores.
Tyvärr så har allt runtflängande utan sömn och vila satt sina spår, så idag känner jag mig jätteförkyld. Jag ska försöka sova ut inatt (trots åskvädret som nyss rullade in) så är jag förhoppningsvis piggare imorgon.
Och till er som undrar så har vi inte kännt av jordbävningen i Mexiko det minsta. Hade vi vart kvar i San Christobal så hade vi nog kännt av det en hel del, men det är vi ju inte så det var ju tur!

In the jungle the mighty jungle.

Hola! Befinner mig i Palenque i jungeln, och har finns det daligt med internet. Jag vaknade av skrikande faglar och apor imorse!! Haha! Om ca 2 dagar ska vi in i Guatemala, till Flores. Sen far vi se! Skriver nar internet ar mer tillgangligt! Puss!


San Christobal de las Casas

Hej! I tisdagskväll kom Anna till Merida. Det kändes jättekonstigt att prata svenska helt plötsligt! Efter lite om och men bestämde vi oss för att hoppa på nattbussen till San Christobal.

Efter ca 15 timmars bussresa med ett byte i Palenque så var vi framme! San Christobal är en mysig stad uppe i bergen, som känns ungefär som en blandning av att vara i en by i Alperna, i en mysig europeisk stad och i en indian/mayaby.

Det är iskallt på kvällarna och varmt på dagarna. Vi strosar runt bland caféerna och affärerna och spenderar lite mer pengar än vad vi gjort innan. Vi har ätit på en amazing vegetarisk restaurang som vi hittade här om dagen, jag har unnat mig nån kopp kaffe, som jag annars inte dricker (för det är lokalt kaffe som odlats här, riktigt gott!), druckit té på Salon de Thé, varit på Mayamarknad (med hur mycket fina smycken, kläder, väskor och sjalar som helst! Jag önskar att jag kunde frakta hem precis allt!), varit på matmarknad där vi köpte ingredienser och sedan lagade jättegod guacomole och massa annat mysigt! Idag var vi på ett ställe som hette Canyon del Sumidero som var jättevackert! Jag visar bilder sen! Här har ni en bild från en utsiktsplats man kan gå till, där vi var igår. Det är roligt att ha en reskompis!


Nomadas Hostel, Merida

Oj vad jag bloggar idag. Idag har jag gått runt i stan lite. I den här staden kan många engelska och nästan alla vill prata med en och ge en tips om Merida, fråga vart man kommer ifrån, prata om bra Maya-affärer som man borde gå till, sälja någonting, och vissa vill bara prata. Väldigt trevliga människor dessa mexikanare! Merida är en storstad som är van med turister, och det märks! Dock så ser man inte såå många turister, men i'm sure they're everywhere.

Nu ligger jag i hängmattan igen. Det är så varmt så man orkar inte med mycket annat. Måste gå och hitta nån lunch! Är så dålig på att äta här. Dels för det finns dåligt med vegetariskt, dom tror ungefär att om man är vegetarian så äter man inte rött kött, men allt annat. Stackars alla veganer som reser i mexiko säger jag bara, för allt vegetariskt jag beställt in har vart dränkt med ost! Och sen så vill jag inte äta ute hela tiden, och hitills har jag inte hittat nån stor supermarket, utan bara mindre affärer med chips, kakor, glass och lite burkmat.

Men nu ska jag dricka upp min resorb här (så viktigt när man svettas så mycket!) och sen gå på supermarket jakt i hettan! Här har ni en liten bild på hostelet här. Blåa och orangea väggar (som man inte ser). Fint!

 


Cenotes Escondido

Här har ni två bilder från när vi cyklade in i djungeln till Cenotes Escondido i Tulum. Så fint!

image description

Under klippan där fanns det en grotta, som dykarna sen dök in i, och var borta enda tills vi cyklade därifrån. Måste funnits en massa att se där nere!

 

 


Playa las Palmas & Ruinas, Tulum

image description
Jag påväg ner till Playa Las Palmas i Tulum
image description
Mayaruinerna vid havet i Tulum.
image descriptionimage descriptionimage description
Som sagt, sjukt vackert!

Playa Paraiso, Tulum

Under min korta vistelse i Tulum så hann jag verkligen förälska mig i stället. Stranden var en av de vackraste stränder jag sett! Verkligen ett paradis!

Här har ni en yogapose från tjejen jag träffade från New York, som var yogainstruktör. Fint med havet i bakgrunden!


Izamal, "The Yellow Town"

YES! Snabbare internet! Vilket betyder BILDER! Här har ni några bilder från Izamal! Jättefin liten gulmålad stad, verkligen vackert! Jag var bara så sjukt trött och less för att jag inte fick tag på Anna när jag var där, och jag hade så lite energi kvar, så det var därför jag klagade. Efter jag fått sova, och gick ut i staden dagen efter så var jag på bättre humör och gillade staden mer. Dock rekommenderar jag endast en dagstur hit. Efter man sett staden (som inte är stor) så finns det inte mycket mer att göra, och det är dyrt att sova över natten. Men ja, jag var inte på topphumör när jag kom dit, men som tur är så syns ju knte det på bilderna! Och det kommer ju heller inte vara det man minns mest!

 


Salsa in Merida

Hello! Jag befinner mig nu i Merida, vilket tydligen är the capital of the Yucatan Peninsula. Det är alltså en av de största städerna i den här delen av Mexico. Idag har jag vart ute och tittat runt i staden lite, ätit en veggie burrito som var det första vettiga målet på ett tag, och legat i hängmattan. Nu på kvällen har jag varit med på en gratis salsaklass! Det var roligt, och jag vaknade till lite så jag känner för första kvällen sen jag kom att jag inte behöver gå och lägga mig klockan 20(hej jetlag!)! Yes! Nej men det var kul, och det gick jättebra för mig och min danspartner, som var en brittisk äldre man.

Kom på ganska sent att jag kanske borde äta middag, så jag gick till närmsta convenience store och försöka hitta nått matigt. Kom där ifrån med 2 ägg och en påse jordnötter,så nu har jag ätit omelett till middag ochlite jordnötter. Alla småaffärer verkar mest ha chips och kakor. Men jag ska försöka gå till en ordentlig supermarket imorgon.

Och guess what. Jag har fått tag i Anna! Så hon kmmer nog in till Merida imorgon sen ska vi diskutera vart vi ska åka. Vi vill lite olika så vem vet, det här kanske fortsätter att vara en solosemester. Men det är ganska skönt ibland det med!
Nu ska jag snart sova. Mina salsakompisar gick ner på stan till nån fest, men jag vaknade vid 5 imorse (ja jetlagen är fortfarande kvar) så jag kände mig inte jättepigg på det. Jag ska dock försöka vara uppe längre ikväll så att jag kanske i alla fall kan sova till 7-8 imorgonbitti.
Puss!

Tomorrow is a new day.

Hej! Jag ligger i sängen på ett hotell i Izamal. Fanns inga hostel här å så det här var det billigaste jag hittade. Har inte fått tag i Anna,och eftersom vi skulle ses i Izamal så vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Det är för dyrt för att stanna här fler nätter så imorgon åker jag nog in till Merida (en stor stad) och hänger där tills jag får tag i henne.
Har haft världens jobbigaste dag med krångliga bussar, lång väntan, fulla hotell, dyra hotell, tunga väskor, dåligt med mat osv. Så nu har jag precis ätit chips till middag (vilket var det vettigaste jag hittade på den lilla affären nära hotellet) och ligger och tittar på dåliga brittiska tv program (för det är bättre än spanska, och spanska dubbade) och tycker synd om mig själv.
Förövrigt så är Izamal en söt liten stad, men kullerstensgator, och gula byggnader. Har inte riktigt hunnit "njuta" av den än eftersom jag var så less på allt, och himla trött, när jag väl kom fram. Men imorgon ska jag fota lite och försöka se det fina i staden, eller snarare byn innan jag åker till Merida. Tomorrow is a new day!

Hostel la Candelaria.

Bakgården på hostelet här i Valladolid är en djungel.

Yessss det gick att ladda upp en bild. Den är tagen med iPaden, och uppladdad på instagram, så den är såklart i mycket mindre format än kamerabilderna. Men ja, en bild fick ni iaf!


Valladolid

Bussresan igårkväll bar jättesmidig från Tulum till Valladolid. En stor resebuss med AC och filmer somspelades på skärmarna. "The Tourist" var dubbat på spanska. Fint fint. Kom fram i Valladolid och insåg att det inte gick någon buss föränn dagen efter till Izamal, så jag checkade in på ett hostel, och det är där jag är nu. Hostel la Candelaria. Nu tänkte jag gå ut på stan i Valladolid, fota lite och vänta på min buss som går klockan 12. (nu är klockan 9.40)
Puss!

Rastlös!

Har suttit på hostelet och laddat min iPad hur länge som helst! Det går så hiiimla segt, uttaget kan inte ge så mycket el känns det som.. Och jag kan inte lämna iPaden medan den laddar, eftersom då kan någon sno den ju. Så jag är lagom rastlös! Aja, hur som helst, om 1 1/2 timme hoppar jag på bussen till Valladolid som ska ta runt 3 timmar. Sen hoppas hoppas jag att jag snabbt hittar en buss till Izamal därifrån, så jag inte kommer fram alltför sent! I värsta fall kanske jag får hitta nått hostel i Valladolid och sova där över natten. Jaja, det löser sig!

Har precis sagt hejdå till min vän från New York. En asskön tjej som är yogainstruktör, surfar, är vegetarian och har rest typ öööverallt! Indien, runt i Afrika, runt i Asien, Peru, Costa Rica osv. osv. En miljard resehistorier! Hon ska nu neråt mot Belize och jag ska ju som sagt innåt i landet. Vissa människor är så inspirerande!


Cenotes

Hej! Idag har jag och en tjej jag träffat, från New York, hyrt cyklar och cyklat till Cenotes. Vilket är typ en källa med vatten i mitten av djungeln där man kan snorkla och dyka in i grottor. Vi fick tips av en local att åka till en annan Cenotes än den alla turister åker till. Så vi cyklade dit, och in i djungeln och till slut kom vi fram till en stor källa med kristallklart vatten där man kunde bada, och hoppa från en klippa, och snorkla och dyka in i en undervattensgrotta. Det bästa av allt? Inga turister! Vi var där helt själva i början! Sen kom det två som skulle dyka, och två till som skulle bada, men det var så tyst och fridfullt!! vi nöjde oss med att bada, jag hoppade från klippan, och med att mata fiskar. En massa småfiskar!

Ikväll ska jag ta bussen till Valladolid som är 2 timmar bort, och där hittar jag förhoppningsvis en buss till Izamal, "The Yellow Town". Där ska jag möta upp Anna, och sen får vi se vart vi åker sen! Yay, det ska bli kul att få en resekompis! Och vet ni vad!? Sanna har precis bokat en resa hit också för att möta upp oss! Woho!!!

Jag önskar jag kunde ladda upp bilder, men det funkar verkligen inte! :(


Tulum, Mexico!

Hej! Jag befinner mig i Tulum, och här är det VACKERT! Idag var jag på stranden på morgonen, och nu på eftermiddageb har jag varit vid Maya Ruinerna. Det var bland det vackraste jag sett! Nästan så att jag börjar undra om allt detta är en lång underbar dröm! Just nu ligger jag i en hängmatta på hostelet jag bor på. Det spelas reggae i bakgrunden och dom håller på att tända grillen och göra i ordning för kvällens middag. Jag åt middag här igår, man får köpa och grilla själv. Jag åt grillad fisk med grillad zucchini, broccoli och lök till. Så himla gott! Efter det så däckade jag vid klockan nio och sov i tio långa timmar, efter att inte ha fått en ordentlig natts sömn sen Dubai.

Men ja, jag har det underbart helt enkelt! Imorgon ska jag nog åka och snorkla i grottor i Cenotes, och sen på kvällen/natten ska jag försöka ta mig till Anna, som är längre in i landet.

Jag kan tyvärr inte ladda upp bilder för internet är för segt. Men ni som har mig på instagram och facebook kan kolla där. Där lyckades jag få upp några bilder! På instagram heter jag paulasimons.

Puss!


On the plane

Skrev ett blogginlägg på planet för att fördriva tiden, men kunde förstås inte publicera det. Men nu så:
Flygresan har hitills gått bra. Det sitter ingen bredvid mig så jag har fått två platser för mig själv. Så jag har lyckats sova nån timme eller två. Skönt.
Snart flyger vi över Miami och det är ca 2 timmar kvar till vi landar. Det har vart jättefin utsikt från planet. Stora isberg när vi flög förbi grönland,  och fina stränder nu när vi flugit förbi USAs kust. Jag är faktiskt inte nervös, som jag trodde jag skulle vara. Jag flyger själv in till ett land som jag aldrig varit i förut. Det känns mer spännande än nervöst. Resten av alla på flyget är skrikande barn och charterfamiljer, jag som hoppades på att kanske hitta en backpacking kompis. Men det gör inget, för om en dag eller två ska jag möta upp Anna! Ja, hon är också här. Hon skrev till mig i Dubai att hon var i Mexiko och att jag borde komma och joina henne. Först tänkte jag ååh, vad nice det skulle vara, jag önskar jag kunde. Sen tänkte jag, eller egentligen, varför skulle jag inte kunna? Jag har mer eller mindre sparat hela hösten till en Centralamerika resa, som inte blivit av än. Jag har inget heltidsjobb eller annat som jag behöver komma hem till.. Så why not? Planen var ju från början Costa Rica, men det visar sig vara väldigt dyrt där om man jämför med de andra länderna i området. Så när Anna sa "Kom! Det är så vackert här!" så kunde jag helt enkelt inte stå emot! Costa Rica får bli någon annan gång!
Så jag började titta efter billiga sista minuten och till slut var det här flyget, som avgick 24tim efter jag landat i Sverige från Dubai, det billigaste alternativet. Först tänkte jag att nej, det lär ju inte gå, jag måste ju ha några dagar at packa upp, och packa om, och vaccinera mig, och göra nytt pass (då mitt går ut snart) och hinna landa lite innan jag åker iväg igen. Men sen så tänkte jag att hellre att jag kommer iväg billigare och har mer fickpengar än att jag hinner "landa"  lite i Sverige innan nästa resa. Så då bokade jag! Samma kväll som jag flög hem från Dubai.
Gårdagen var bland de stressigaste dagarna jag haft. Hade en miljon saker att göra, och ännu fler saker att tänka på och komma ihåg.
Men nu sitter jag här. Jag hann packa. Jag hann vaccinera mig. Jag hann göra ett nytt pass ( eller ja, ett provisoriskt pass iaf). Jag hann inte sova så mycket, men det har jag försökt ta igen nu på planet.
Nu ser jag fram emot en månad i Centralamerika (och Nordamerika som Mexico faktiskt tillhör). Jag är redo för ett äventyr. Let the Adventure begin!

Destination Cancun!

Nu sitter jag på planet! 12 timmars flygresa (förhoppningsvis sover jag en del) och sen är jag framme i Cancun runt klockan 13 lokal tid! I Cancun tar jag första bästa buss ner till Tulum, som ligger 2-3 timmars bussresa bort. Dock kollade jag vädret och det ska tydligen regna när jag kommer fram. Men vad gör det, när man är i Mexiko? :-D Jag är så himla excited och magen är lite pirrig! Min första backpacker resa, och det här kommer bli SÅ bra! Puss på er! <3

Tulum

Detta karibiska paradiset kommer att vara första stoppet på min resa och här planerar jag på att spendera första natten. Alltså SER ni hur det ser ut?? Jag dör lite av tanken att jag kommer få doppa mina fötter i det turkosa havet om minst 2 dagar. Ibland är livet jävligt bra!

image description

Tulum, som även pryder omslaget av min Mexico guidebok, sägs vara helt fantastiskt vackert. Det får vi se imorgon, då jag kommer att befinna mig där!

Till er som undrar så kommer jag blogga så ofta jag kan (och vill) på resan. Kommer inte att vara datorlös, så det blir nog inga problem!

 


24h stop.

HEJ! Jag har landat i Sverige efter en lång natt med nattflyg. Har inte sovit mycket alls vill jag lova! Men just nu har jag inte tid att sova!

För imorgon åker jag till MexiKo!!!! Det är sant! Jag bokade en sista minuten, och jag kommer antagligen vara där i ungefär en månad! Backapacka runt i solen, vid fina stränder, se coola mayatempel, åka ner till Belize ev. Guatemala och bara ha det allmänt BRA! Jag är så HIMLA glad!
Men jag har tyvärr inte tid att blogga heller. Nu ska jag ner på stan och vaccinera mig och göra en miljard ärenden. Dubai - Sverige i 24 timmar - MEXIKO!
JAG ÄLSKAR ATT RESA!

Jonas Peterson Wedding Photography

Jonas Peterson fotar dom finaste bilderna på de finaste bröllopen runt om i världen. Sådana bilder som man verkligen får en att stanna upp, och stirra, och tappa bort sig i skönheten av bilden. Han fångar både omgivningen och känslorna så fint så det känns nästan som att man är där.

Det är den sortens fotograf jag önskar kunna bli någon dag. Inte just bröllopsfotograf, men en sådan som får upp känslorna från motivet i bilden. Inte bara en bild på det man ser, utan att även känslor och stämning följer med in i bilden.

Kolla in hans blogg så förstår ni nog.

 


Monday

Imorgon åker jag hem, och vad har jag gjort idag? Suttit Inomhus större delen av dagen framför datorn och planerat en kommande resa! Haha. Men jag känner att det gör ingenting om jag missar några soltimmar här om jag ändå snart ska resa iväg igen(dessutom brände jag mig igår, så idag har jag vart snäll mot min hud). Jag berättar inget mer förrän jag vet 100% om det blir av eller inte(jag är så himla dålig på att hålla tyst om sånt här!), men jag kan inte sluta tänka på det, jag är så HIMLA excited! Jag vill, jag vill, jag vill!

Finns det nått bättre än att travel the world?


Dreaming, Planning, Hoping..

Nästnäst sista dagen idag! Buuh! Men det är lite planer på gång i mitt huvud! Med lite tur så stannar jag inte i vår-Sverige alltför länge! Älska spontana resor! Dom blir alltid bäst!

image description

 


Le Pain Quotidien

Hello, ligger i soffan medan Rusty ger min fot en dusch. Fattar egentligen inte varför hundar slickar på en, det lär ju inte direkt vara gott att slicka mellan någons tår!? Haha mysigt värre.
Igår var jag och pappa och åt på Le Pain Quotidien. Det är ett av mina favoritcafén utan tvekan! Love it! Jag brukade äta frukost där i Sydney.
image description
image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description
Dom hade ett erbjudande med 2 courses för 48 Dhs, så vi började med soppa båda två.
image descriptionimage description
Jag åt Lentil and Lemon Soup som kom serverat i en "bread bowl" och pappa åt soup du jour som var kycklingsoppa.
image description
Till varmrätt åt pappa lax och spenat quiche som såg god ut.
image description
Jag åt "Fishermans pot" som var en helt underbar gryta med  lax, räkor och massa grönsaker. Sen var jag proppmätt och lite till kan jag lova.



I will never stop dreaming!

There is no app for adventure, no download for living in the moment.

 

Sources: 12


New bikini!

Hello! Jag och pappa kom nyss hem efter att ha vart på både Emirates Mall, Dubai Mall & djuraffären för att klippa Rusty. På Dubai Mall köpte jag ny bikini!!! :) Jag är jätteglad för jag hittar sällan bikinisar som jag gillar och som passar! Den är från Roxy och ser ut såhär.. Fast den är snyggare i verkligheten än på bilderna, man ser inte färgerna så bra.

I like it! Så imorn ska jag definitivt få lite sol, i min snygga bikini!

Ni har blivit väldigt dåliga på att kommentera förresten! Tråkigt!


Nasimi Beach

Igår vad vi som sagt på Nasimi Beach, som ligger på The Palm Jumeirah, vid Hotel Atlantis hela dagen. Det är helt underbart där. Man betalar 250 Dhs per skalle för att ligga på en av deras solbäddar, och sen äter man och dricker för den summan (eller mer såklart) också. Sjukt värt! Vi drack drinkar, åt god mat, lyssnade på livemusik, solade, badade och jag njöt till fullo! Jag kunde inte sluta tänka "Vad ska jag hem och göra?"..

På kvällen var vi bjudna på brazilian bbq hos pappas jobbarkompis. Det var vi och en massa icke engelsktalande brasilianare och några till. Det var jätte trevligt och kvällen slutade med att jag, pappa, och alla brasilianare stod och dansade salsa och drack caipirinhas. Så idag gör huvudet lite ont vill jag lova.

 


Cheers to the feakin' weekend

Hello! Det är helg, pappa är ledig och nu bär det av till Nasimi Beach på Palmen. Cheers!


Roxy Spring 2012

Jag vill vara hon på bilderna! Så himla vackra bilder. Hon, håret, kläderna, smyckena, omgivningen. Jag dör snygghetsdöden.

Source: The Roxy Blog


Hot!

Idag var det VARMT! Sådär fuktigt och jobbigt! Fast nej, i'll take that back, värme är inte jobbigt! KYLA är jobbigt! Ush vad jag inte vill komma hem till ett snöigt Sverige. Jag vet att ni har haft lite vårvärme men förra året snöade det väl i April eller något? Så jag vågar inte hoppas på vår helt.

Händer inte så mycket nytt här. Jag chillar till MAX and I love it. Ikväll blir det nog dinner and a movie eller något sådant.

Hejhej från poolen idag.

 


You gotta way that you makin' me feel I can do anything

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage description
Jag kom på att jag kan ju powernapa vid poolen! Så nu ska jag promenera dit. Här har ni en av mina nya virkade toppar. Den är från Cotton On faktiskt, som jag lovade mig själv att aldrig mer shoppa på i Australien. Men när jag hittade en Cotton On i Dubai Mall kom jag inte riktigt ihåg varför, och jag överöstes med Sydney längtan. Sen köpte jag en ny fin ring också, från Topshop. Är väldigt kräsen med ringar, men den här var fin nog att få sitta på mina kräsna fingrar.
Jag ska försöka knåpa ihop en Dubai Guide senare, efter att ha fått förfrågan på det. Your wish is my command. Hehe.
Men nu väntar solen och poolen.

Wednesday 29th Feb

29onde Februari var det igår! Skottår! Det firade jag med shopping i Dubai Mall. Kom hem med fina saker. Bl.a. två likadana virkade toppar i olika färger. Kunde helt enkelt inte välja! Nu börjar shopping budgeten ta slut, och nästa vecka åker jag hem! Vill inte vill inte vill inte! SNÄLLA Sverige bjud på torr asfalt, sol och vårlukt!

Dubai Mall

image description

Dubai Aquarium & Underwater Zoo.

Pappa igårkväll. Cause one screen just isn't enough. (Det roliga är att iPaden och Blackberry'n inte ens är med.)

På kvällen igår lyssnade vi på Amy Winehouse & Haley Reinhart bl.a. på youtube på projektorn. Mys mys.

Nu ska jag ta en powernap (jag gick upp tidigt imorse för att äta frukost med pappa innan han skulle jobbet) Sen blir det ut i solen! I loove vacation!

 


RSS 2.0