Må bra lista

Hittade den här typ hälso/må bra listan och tänkte att den skulle vara rolig att svara på, eftersom jag tjatar om att vara vego, och bloggar om mat hela tiden osv. så är den väl ganska passande.
 
Vad är ditt humör just nu?
Trött (borde sova!) men glad! 

Vart och när är du gladast?
När jag reser. Utan tvekan. Det finns ingen gång jag är så lycklig som när jag är utanför Sveriges gränser och upptäcker nya platser (Vilket egentligen är lite tråkigt för jag önskar på ett sätt att jag kunde vara megalycklig och tillfreds med livet här också!)

Vad anser du vara de viktigaste egenskaperna hos dina vänner? 
Att dom är ödmjuka, ärliga personer som bara får en att må bra och ger en energi. Och förståelse och snällhet såklart. 

Vilken levande person beundrar du mest? 

Jag beundrar många. Min mormor för att hon är cool - hon tränar mer än mig och cyklar oftast istället för att åka bil, och verkar trots ålder och sånt ha ett väldigt roligt och aktivt liv. Så vill jag också vara när jag är nästan 80!
Sen Christina Aguilera för att hon är bäst, Kris Carr för att hon är fantastisk, människor som följer sina drömmar, och många många fler som jag inte kommer på. 

Vad är din högst värderade ägodel? 
Min kamera och mina bilder från resor och fina minnen, om det nu räknas som en ägodel. 

Vad gör du för att le och må bra? 
Sjunger, lyssnar på bra musik, hänger med fina vänner och familj, tittar tillbaka på bilder/filmer från roliga minnen, dagdrömmer.

Vad gör du för att försöka hålla dig hälsosam? 
Jag försöker få i mig så mycket vitaminer och bra mat som möjligt genom naturliga källor (växtbaserade), försöker avstå från animaliska produkter och äta ungefär 90% helt vegetariskt, promenerar rätt mycket och tränar lite då och då. 

Beskriv vad du äter på en dag?
Får denna fråga ofta; "Är du vegetarian?? Vad ÄTER du då??", så jag svarar lite mer allmänt och försöker reda ut detta för er som undrar. När jag lagar mat till mig själv äter jag oftast veganskt. Till lunch och middag- mycket soppor, grytor, sallader och sånt. Mycket bönor, nötter, frön, rotfrukter, quinoa, grönsaker (i alla former) frukt och sånt. Frukost - typ gröt eller chiapudding med mandel/havremjölk med nötter och frön på, finn krisp med mandelsmör/jordnötssmör (ekologiskt) på, frukt, men det händer även att jag äter löskokt ägg och andra saker. Det jag är sugen på! Jag äter alltid vegetariskt (lakto ovo)  förutom när jag är bortbjuden och någon bjuder på fisk (som jag mest äter för att underlätta för folk). Men utöver det så äter jag det jag har lust att äta. (Ja, jag äter godis och sånt också.) 

Äter du några extra vitaminer?
Nu på vintern äter jag d-vitamin, och sen brukar jag äta en "vegetarian-vitamin" med lite järn, zink och vitamin b12 och sånt i, bara för att vara på den säkra sidan. 

Har du några naturliga skönhetstips? 
Kallpressad ekologisk kokosolja! Jag tar bort sminket med det, använder det som hudkräm, ansiktskräm och hårinpackning, och mitt hår/hy blir helt sjukt mjukt och fint av det! Min hy har aldrig varit så "lugn" eller "icke-irreterad" eller vad man ska säga sen jag slutade tvätta ansiktet med vatten och tvål och började ta bort smink och smörja in mig med kokosolja i ansiktet på kvällen, och sen bara låta hyn vara på morgonen. Och nej, hyn blir inte fet av det! Torkar du ut din hy blir den fet och oljig. Om du ger hyn olja (naturlig såklart) så behöver den inte överproducera egen olja. Om kokosoljan känns för fet, pröva med jojobaolja som är den oljan som är mest lik hudens egna olja. Och sen använder jag naturliga & ekologiska shampoo och balsam och andra produkter också. Vem vill smeta på en massa kemikalier som kroppen inte kan ta hand om på sig?? 

Vad slösar du mest pengar på?
Mat och resor. Fast jag tycker inte det är att slösa så mycket. 

Ett favoritcitat som du försöker leva ditt liv efter?

Don't dream your life, live your dreams. Live, love, laugh. 
 

Wasted Tears

Här har vi en annan som har en röst som man bara dör av. Haley Reinhart. Så himla himla vacker röst och jag undrar fortfarande hur hon inte vann American Idol när hon var med! Men hon har gett ut ett album sen dess osv. så det går ju inte direkt dåligt för henne. 
Helt jävla sjukt bra är hon!
 

Think green

 Igår var typ världens stressigaste dag på jobbet. Dog av trötthet när jag kom hem! Idag har jag dock vart ledig, och det känns som min kropp behöver lite rehab. Typ bra mat och vila. Har haft återkommande huvudvärk enda sedan förra veckan, och jag tror det är all stress. Jag stressar på jobbet. Jag stressar över resplaner. Jag stressar över det mesta just nu. Inge bra!
Så för att vara extra snäll mot min kropp idag drack jag färskpressad green juice till frukost. Till er som undrade sist så hade jag denna gången persilja, äpple, stjälkselleri, broccoli, lime, mynta, ingefära och citrongräs i min juice. Jag silar bort själva "fruktköttet" eller vad man kallar det, så att det bara blir juice. Fruktköttet sparar jag och gör sen någon form av kikärtsbiffar med. Blir jättegott!
 
Ett glas grön grönsaksjuice (+nån frukt om man vill) är så himla bra för kroppen. Man får en riktig vitaminboost av de råa grönsakerna (eftersom vissa näringsämnen förstörs och kan inte tas upp av kroppen när man värmer upp maten), massa energi, det rensar kroppen och de gröna grönsakerna gör kroppen mer basisk och hjälper kroppens självläkningsprocess! Plus att det är en fräsh god morgondrink!! Och dricker man det ur ett fint glas så känns det extra lyxigt! Tips!
Haha, nu ska jag sluta babbla och fortsätta titta på The Voice. Säsong 3, så himla bra!

Sunday morning

Ännu en jätteskön morgon! Jag älskar mornar. Okej, jag älskar inte att gå upp jättetidigt och vara trött, men jag älskar att göra morgonen till en mysig stund. Tända ljus, ta sig tid att äta god frukost och sitta länge länge och bara ta det lungt.
Idag jobbar jag hela dagen (som vanligt). Men jag började senare än vad jag trodde, så jag har fått extra lång tid på mig nu på morgonen! Jätteskönt!

Beetroot+Goat cheese

Jag har frestats av den här bilden varje gång jag åkt buss på senaste tiden. Därför var jag tvungen att göra nått liknande ikväll efter jag tränat. Kombinationen av rödbetor+salt+getost är ju nått av det godaste som finns! Hade lite färsk timjan på och hade det i ugnen tills rödbetorna blivit mjuka och osten smält. Alltså, godhetsdöden!
 

Lördag

Godmorgon tänkte jag nästan skriva. Jag har haft en otroligt skön morgon/förmiddag. Är ledig idag! Det behövdes verkligen efter en vecka av jobb, för lite sömn och spänningshuvudvärk som inte velat ge sig. Jag har druckit chai te, redigerat bilder och växlat mellan julmusik och Christinas nya skiva. Har redan mina favoritlåtar. Så himla duktig den kvinnan! I vissa av låtarna dör jag typ av hennes röst. Amazing! 
Happy Saturday hörni!

Hair

Börjar ju bli rätt mörkhårig igen nu, i och med att jag inte har varit i solen på ett tag. Det gör inte mig så mycket, men jag skulle inte tacka nej till en liten brunare/gyllenbrunare färg. Tycker inte den råttfärgade skandinavien-hårfärgen jag har är så värst snygg på vintern (när den solbleks är det okej!). Är ju fortfarande blond i topparna men är nästan lite sugen på att tona utväxten lite. Typ som snyggaste Aly Michalka eller Fanny Lyckman.

Sen vet vi ju alla by now att jag ALLTID ångrar mig när jag gått till frisören, så jag borde inte... Men är lite sugen! 


Lotus

Imorgon släpps Christinas nya album och jag är lika excited som vanligt! (Ja, inuti mig bor en 11-årig groupie fortfarande!) Jag har hört några av låtarna redan och i like what i hear! Det känns mer Christina än förra albumet!  Jag tycker so far att Stripped och Back to Basics albumen är bäst. Har verkligen lyssnat sönder båda två. Men det ska bli spännande att höra resten av det här albumet och se om det är lika bra! (Ja, jag har förbeställt det på Itunes. Xtina foh evahhh♥♥ haha).

November

Man hinner ju knappt blinka, så har halva november redan gått. Nästan lite läskigt hur snabbt det går!

I november (det som är kvar) lovar jag att sova bättre, sluta dricka kaffe...igen, göra mysiga saker (som tex på lördag när jag ska äta brunch med bästis för att hon har fyllt år), träna hårdare (kan inte gå idag, har träningsverk överallt), spara mer pengar, och mest bara njuta av att det är en mysig tid, och att det är jul snart! Ja!! :)


En vecka

Hjälp vad fort en vecka går! Jag har jobbat, som vanligt. Men även hunnit med middag hos Anna, med Sanna. Det blev mycket resprat och ännu mer skratt! Dom är roliga dom! Sen har jag även vart i Stockholm och firat/sagt hejdå till Alice, som fyller 19 idag, och åker ut och reser i några månader snart. Behöver jag säga att jag är jätte avundsjuk?
Det enda jag lever på nu är 1. Att det är jul snart! 2. Att jag jobbar och jobbar och det kommer att löna sig. Jag behöver bara hålla ut lite till!
Idag blev min mobil stulen på gymmet. :( Visst, den senaste tiden stängde den av sig själv lite då och då, och levde sitt egna lilla liv, så jag försöker trösta mig med att den var påväg att gå sönder ändå. Då känns det bättre! Så jag är telefonlös i några dagar, så att ni vet.
Sen har jag noll blogglust nuförtiden, men inspirationen flödar inte direkt när man jobbar 9-10 timmar om dagen, och kommer hem och bara vill sova. Men det går ju i vågor det där.
 

Hej helgen

Jag har haft en sån himla fin helg. Min enda lediga helg i månaden och jag har haft fullspäckat schema. Jag har bland annat halloweenfirat, gjort en pumpa, haft tjejmiddag, myst med mina tjejer, vart i Stockholm, suttit och pratat, planerat, tipsat, fått tips, visat bilder, tittat på bilder osv. med Ullis och hennes kompis Sophie, som också var i Centralamerika i början av det här året. Men dom var längre ner i Centralamerika, dit jag vill åka, och jag var längre upp, dit dom funderar på att åka, så vi satt och snackade resor och tipsade varandra osv. Jättekul och mysigt! Sen åkte jag hem till bästis igårkväll och drack te och åt middag och tog igen sånt som behöver tas igen när man inte ses så jätteofta. <3
Bra helg som sagt. Nu är det måndag morgon och en hel veckas jobb väntar. Here we go!

1. Halloween middag i lördags med snygga utklädda tjejer! 2. Pumpasoppa med getostcreme. 3. Min pumpa!! Som jag gjorde jättesnabbt, men som blev ganska bra ändå! 4. El Remate i Guatemala. Vi satt ju och kollade igenom massa bilder igår, och gud vad jag saknar allt! 5. Jag och min finaste bästis i våras. 


Green Morning

Godmorgon! Jag börjar denna lediga söndag med lite färskpressad grön juice! Min kropp säger ja tack!!!
Nu vankas det Stockholm!

Work hard, play hard

Fick kommentaren idag -
"Paula, du jobbar ju asmycket, du bränner ju ut dig själv"
Ja? That's the point! Work hard, play hard. Just nu är jag inne i work hard perioden bara.
Men! I helgen är min enda lediga helg i månaden och det vankas Halloweenmiddag, Centralamerika prat, Stockholmbesök och förhoppningsvis lite bästismys också! Jag är pepp!

Nu säger jag Godnatt och försöker bli så utvilad som man kan bli inför 9onde arbetsdagen på rak imorgon. Woop.

Titta min fina apelsin jag gjorde igår. Haha. Hade inte gjort nått Halloween-igt alls i år..än, så jag pimpade min apelsin lite igår innan jag åt den. Happy Halloween! 

(Och vet ni?! Det är JUL snart!!!!! :D)


Hello winter

Det är kallt kallt kallt ute nu! Vinter! Minusgrader och frost dom flesta mornarna. Men sol också så det är mysigt!

Ikväll hade vi inventering på jobbet. Alla varor i hela butiken skulle räknas, så vi stängde tidigare idag och började räkna. Räknetävling med Jennifer, bullar, frukt, frusna händer (efter räknande av frysvaror) och lite sånt sen var det klart! Ganska mysigt till och med var det!

Nu ska jag sova och om ca 7 timmar ska jag vara på jobbet igen. Alltså 5 timmars sömn. Yay..
Såhär brukar marken se ut när jag går till jobbet. Ganska mysigt trots kylan!


RSS 2.0