Thursday

Igår var jag ledig och hängde med Andrea och Alice hela dagen/kvällen. Mys hos mormor, shopping, middag på Basilico, tjejsnack, terapi, god mat och rödvin. Bättre kan det nästan inte bli! Mer sånt!! Här får ni lite dåliga mobilbilder.

Finaste, snyggaste, bästa Alice och Andrea. 

Vi åt italienskt, med rutiga dukar och rödvin och allt! 

Den här bilden har ingenting med saken att göra, men var tvungen att visa ändå. Fina träd från min promenad idag. Älskar höstfärgerna! 


Fall Bucket List

Hej! Idag är jag ledig, och det råkar vara en sån där grå, duggregnig och ruggig dag. En såndär man bara vill dricka te och mysa under varma filtar. Vilket jag också planerar att göra, men tänkte också sysselsätta mig med att läsa böcker, skriva ner drömmar och göra en fall bucket list. Jag har bestämt mig för att jag är jätte glad över att det är höst. Hösten är jättefin på sitt sätt, och full av inspiration och nya starter. Det finns massvis man kan göra på hösten, men prio ett för mig är att jag ska vara Glad den här hösten! Inge höstdepp och gå och klaga över allting, som vissa har en tendens att göra på hösten.

Skriv ner cirka 10-15 mysiga, roliga, inspirerande saker som du vill hinna med i höst. Sen är det bara att ta dig tid och börja bocka av dom. Hösten kommer garanterat bli roligare på det sättet! Den kan se ut ungefär såhär..

Det kan stå precis vad som helst på din lista, men huvudsaken är att det är roliga saker som får dig att må bra!

 


Instasummer

Lite såhär har min sommar sett ut, genom inte bara min instagram, utan mina vänners också. Bilderna är lånade från Andreas, Susannas, Marias och Saras instagram. (@aisimons, @sannawestin4, @marrekung, @sarabath)

 Jag var brun och precis hemkommen från Karibien. Det var en lunch på Unico, bakning med Sara och Maria och Valborg, genom Marias insta. 

Sara fyllde 21 och hade middag med långbord på Villa Romana. Jag och Maria var pepp och gungade till musiken på valborgspicknick. Mys vid ån med syster och Sanna och vindrickande hemma med Andy.

Inflyttningsfest, lunchfixande med Sanna och Andrea, och födelsedagsfirande hemma hos kusinerna. 

Vi fick några få soliga ljumma kvällar, och det firades med picknick och häng på uteserveringar. 

Sanna fyllde 21 och det firade vi med en heldag i Stockholm, här genom Sannas insta. 

 Mys i Sannas källare. Bästa kusin Alice tog studenten. Picknick i Salabacke. Festglada tjejer på Rasmus student. 

 Det blev midsommar som firades på bästa sätt med snaps och dans runt midsommarstång hos Selanders. Sen åkte vi hela familjen till Grekland en vecka. Och när vi kom hem igen så gosade vi mest med grannens kattungar hela tiden. 

Sen var jag hemma och jobbade två veckor. Sen blev det Greklandsresa nummer två med två glada tjejer. Sen jobbade jag ännu mer och helt plötsligt har det blivit höst. Jag och Maria åt frukost på hotell, och det var ungefär första gången jag kände höstkänslor. Så där får instagramsommaren ta slut. 


Holey moley, me oh my, you're the apple of my eye

Jag har gått och skaffat mig Pinterest. En samling av en massvis olika saker som jag tycker är fint och inspirerande. Här är den och den fylls på lite hela tiden.

Lite sånt här till exempel. 

Alla källor hittar ni på Pinterest. 


<3

Hittade den här bilden från förra vintern. Åh vad jag saknar min plutt!! :( ♥

Kan dessutom inte hjälpa att tycka det ser lite mysigt ut med snön på marken! Jag har alltid hatat vintern, men på senare år har jag börjat tycka det är ganska mysigt..fram till jul typ.. Sen är det det värsta som finns!! Då flyr jag gärna landet!  Då är det så himla mycket lättare att stå ut med vintern också, för då vet man att fram till jul är allt bara mysigt, med massa te och tjocka halsdukar och goda soppor, sen slipper man resten. Den tiden när man bara går och längtar och längtar efter att snön och minusgraderna ska försvinna och att det ska bli vår. Det slipper jag gärna! Och de senaste vintrarna har jag faktiskt varit borta under just den tiden också. Förra året var jag i Sydney då. Och i år vart det ju Dubai, sen Mexiko, Guatemala och Belize, och båda åren kom jag hem lagom till vårtecken och Valborg. 


Pink

Godmorgon! Jag är ledig idag! Heaven! Vaknade dock till kyla och jättetråkigt väder :(. Men men. Inge depp för det!

 

Jag startade morgonen med min superfrukost! Med hallon i, och granatäppelkärnor, banan, cashewnötter, solrosfrön och linfrön ovanpå. Mums! Mer rosa i livet behövs! (Ja, nästa inlägg kanske inte handlar om mat, haha.. Men jag lovar inget!)


Statistik

Ibland undrar jag verkligen vilka ni är som tittar in här. Jag skriver mest för min egen skull, så jag bryr mig inte så mycket, men det skulle vara så intressant att veta. Ni är ju flest från Sverige, men även några återkommande besökare från andra länder (kartan nedan), till och med länder som jag inte känner någon i..Konstigt!

 Alla gröna länder är länder som besökt/besöker min blogg. Schweiz lixom, och Estland? Hur hittar dom hit kan man undra, när jag skriver på svenska..? 

Men men, kul kul! 


Chia Seeds!

 

Hej! Som ni vet så älskar jag det mesta som heter ekologiskt, superfoods, raw, vegetariskt/veganskt osv. Och jag vet att det är väldigt få av dom jag känner som förstår varför/delar mina tankar om det. Jag och Andrea hade en intressant konversation idag om varför vi blivit så himla intresserade av allt sånt. Vi båda vet att den hände i Sydney, och folk undrar ofta - är alla vegetarianer där eller?! Äter alla meganyttigt där eller!? Är alla lika knäppa som ni där? Haha. Svaret är nej. Australiensare älskar sina steaks, att dricka öl och många äter inte ett dugg hälsosamt. Men utbudet av health foods, och organic foods och ekologiska produkter osv. är definitivt större! Sen varför vi blev så into it just då, var väl för att vi började läsa en massa böcker om sånt.

Nu tänker jag inte sitta och predika för er varför ni ska bli vegetarianer. Jag respekterar allas mat-val, precis som jag förväntar mig att folk ska respektera mina. Men! Nått jag ville dela med mig av är en av de bästa superfoods! Chiafrön! Min frukost har bestått av dom här godingarna den senaste tiden och jag håller mig inte bara mätt länge och tycker det är en bra frukost, dom är fullproppade med nyttigheter också! Här har ni en lista jag hittade:

Here are a heap of reasons to eat chia:

1. Chia is gluten free
2. It is super high in dietary fibre, making it great for digestion and healing digestion issues.
3. It contains 20% Omega 3 ALA, making it a super food for the brain and heart. Chia has eight times more Omega 3 than salmon!
4. It boasts 20% protein
5. The protein is a complete protein with all 8 essential amino acids
6. It is high in antioxidants (It has a four times higher ORAC value than blueberries)
7. Chia contains five times more calcium than milk
8. Chia contains seven times more vitamin C than oranges
9. It contains three times more iron than spinach
10. It contains twice the potassium content of banana
11. It is food for healthy skin, hair and nails
12. It has a positive impact balancing blood glucose levels (making it awesome for diabetics)

Go chia säger jag bara!  Jag gör chiapudding med dom+mandelmjölk+kanel(dom sväller och blir geleaktiga när dom kommer i kontakt med vätska. Så 1msk chia+ca 1dl mandelmjölk=pudding) och sen äter jag det toppat med frukt och en näve nötter! Good stuff! 


Figs & Walnuts

Haha ja, jag tycker om att fota och blogga om mat. Det vet ni by now. Så ja, här är ännu ett matinlägg.

Åt detta till middag nyss. Sallad med alla möjliga grönsaker i. Toppat med valnötter och fikon - som gjorde hela salladen! Tips!! Såg att dom säljer färska fikon billigt nu, både på Ica och i andra affärer. Passa på!!!

Har jobbat 11 timmar idag! Elva jävla timmar med 45 minuters lunch! Har stått upp hela dagen och nu är jag så trött så att mina ben viker sig och jag kan typ inte tänka klart. Men fan vad nöjd jag är att jag får jobba så mycket som jag får. Okej, 11 timmars pass är lite att ta i (det var någon som var sjuk så jag hoppade in), men fan vad detta kommer löna sig i slutändan!!! Imorgon jobbar jag 8-16 och jag undrar på riktigt hur jag ens ska orka gå upp ur sängen haha. Nej då. Det blir bra! 


Love what you do, Do what you love

Hello. Jag sitter och drömmer som vanligt. Idag har jag gjort en massa Vision Boards. Kollage och mind maps med drömmar och mål! Sånt är bra!

Söndagskvällen spenderades hos Sanna. Vi drack te och pratade om livet, planerade resor, pratade drömmar osv. Myskväll Paula och Sanna style helt enkelt!!

 

Idag har jag vart ledig, underbart! Har bl.a. vart på Elgiganten och försökt bli av med viruset på min dator och klappat på fina kameraobjektiv och lite sånt. Vill köpa, men måste spara pengar.. Hmm svårt det där. Eller inte egentligen. Resa är prio ett. I alla lägen. 
Träffade en gammal kompis från skolan igår på jobbet och fick frågan: Har du inte rest klart nu?! 
Klart!? Det kommer aldrig hända. Aldrig. Som i Mexiko när vi stötte påen gammal man som reste för hela sin pension. Backpackade runt. Det kallar jag livet.
 

Varmaste teet och skönaste sängen

Min helg består av jobb denna helgen! Mindre roligt, fast väldigt roligt för reskassan. Har jobbat 10 timmar idag, och har ett lika roligt pass imorrn. Dessutom har jag jobbat alla dagar utom en den här veckan. Det går bra nu..(förutom att jag är helt död hehe)

Nu - mitt godaste chai te och min älskade säng! Det har aldrig vart så skönt att ligga i sängen klockan 21.30 en lördagskväll!! Klockan står på 7 imorgonbitti. Godnatt!


Lunch

Detta är resultatet av när jag har tråkigt hemma, och leker med min kamera. Jag ville ha något att filma, så det blev en matlagningsvideo! Haha! Så här ser ofta mina luncher ut hemma. Goda sallader! Det här är utan tvekan min favoritkombination just nu. 
 Och se till att ni har en god olivolja! Jag har en som är helt underbar som jag och Anna köpte med oss hem från Grekland. Den gör att allting blir hur gott som helst! Vad jag gör när den tar slut är en bra fråga.... 
Aja. Hoppas ni gillade min lilla video :).  Måste filma mer! Det är så kul!

Live your dreams

Jobbar som en galning nu. Vilket inte ger mycket tid över till annat. Och det är precis det jag vill. Enda anledningen till att jag bor kvar i den här stan är för att jobba och spara ihop pengar igen. För att sen kunna åka på ännu en drömresa. Och det är precis det jag gör nu. Värt! 
Sätt upp mål. Jobba mot målen. Och till slut kan du uppfylla dina drömmar! Jag lovar! 
 
 
 
 
 

Älskade Stockholm

Ett inlägg i veckan verkar vara min nya grej. Vet inte riktigt vad som har hänt med blogginspirationen.. Men men.

Idag var jag i Stockholm och hälsade på Michelle hela dagen. Så himla mysigt med bästis-häng! Jag saknar det!Vi var hemma hos henne lite, sen gick vi och åt sushi, gick i affärer och gick runt och tittade på någon matmarknad som var vid Sergels Torg. Där hade dom mat och delikatesser från olika länder. Vi köpte inget men det var roligt att titta! Sen gick vi hem till henne och drack te, innan det var dags för mig att åka hem igen.

Jag älskar Stockholm. Så himla skönt att få en paus från Uppsala då och då. Vilken tur jag har som har en bästa vän där då ♥


RSS 2.0