Chia Seeds!

 

Hej! Som ni vet så älskar jag det mesta som heter ekologiskt, superfoods, raw, vegetariskt/veganskt osv. Och jag vet att det är väldigt få av dom jag känner som förstår varför/delar mina tankar om det. Jag och Andrea hade en intressant konversation idag om varför vi blivit så himla intresserade av allt sånt. Vi båda vet att den hände i Sydney, och folk undrar ofta - är alla vegetarianer där eller?! Äter alla meganyttigt där eller!? Är alla lika knäppa som ni där? Haha. Svaret är nej. Australiensare älskar sina steaks, att dricka öl och många äter inte ett dugg hälsosamt. Men utbudet av health foods, och organic foods och ekologiska produkter osv. är definitivt större! Sen varför vi blev så into it just då, var väl för att vi började läsa en massa böcker om sånt.

Nu tänker jag inte sitta och predika för er varför ni ska bli vegetarianer. Jag respekterar allas mat-val, precis som jag förväntar mig att folk ska respektera mina. Men! Nått jag ville dela med mig av är en av de bästa superfoods! Chiafrön! Min frukost har bestått av dom här godingarna den senaste tiden och jag håller mig inte bara mätt länge och tycker det är en bra frukost, dom är fullproppade med nyttigheter också! Här har ni en lista jag hittade:

Here are a heap of reasons to eat chia:

1. Chia is gluten free
2. It is super high in dietary fibre, making it great for digestion and healing digestion issues.
3. It contains 20% Omega 3 ALA, making it a super food for the brain and heart. Chia has eight times more Omega 3 than salmon!
4. It boasts 20% protein
5. The protein is a complete protein with all 8 essential amino acids
6. It is high in antioxidants (It has a four times higher ORAC value than blueberries)
7. Chia contains five times more calcium than milk
8. Chia contains seven times more vitamin C than oranges
9. It contains three times more iron than spinach
10. It contains twice the potassium content of banana
11. It is food for healthy skin, hair and nails
12. It has a positive impact balancing blood glucose levels (making it awesome for diabetics)

Go chia säger jag bara!  Jag gör chiapudding med dom+mandelmjölk+kanel(dom sväller och blir geleaktiga när dom kommer i kontakt med vätska. Så 1msk chia+ca 1dl mandelmjölk=pudding) och sen äter jag det toppat med frukt och en näve nötter! Good stuff! 


Kommentarer
Postat av: Andrea

eeh vadå "jag hittade" ;) haha.

Svar: Haha, okej ANDREA SKICKADE EN LÄNK! Happy? Och matboogg!? Jag är på! Helt skukt, jag satt och tänkte på det imorse! Att du och jag borde göra det!
paulasimons.webblogg.se

2012-09-14 @ 16:26:28
Postat av: Andrea

För övrigt nice inlägg, vi borde styra upp en matblogg istället

2012-09-14 @ 16:27:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0