Video travel diary part 1

Här är en video från den första veckan av min resa. Bryssel, flyg över Cuba, Mexiko, Playa del Carmen, Tulum, Chetumal, Belize, San Pedro, Caye Caulker & Bellas Hostel på Caye Caulker är några av ställena som är med i videon. Det plus alla fantastiska människor som jag träffat hitills. Enjoy! 
Detta gottgör förhoppningsvis för den dåliga uppdateringen! Detta är vad jag suttit och pysslat med istället för att blogga hela tiden.
 

Antigua

Hej!! Befinner mig just nu i Guatemala! Lämnade Caye Caulker efter en vecka på ön i fredags. Då åkte vi till San Ignacio, som ligger vid Belize-Guatemala gränsen. Där stötte vi helt randomly på några tjejer som vi hängt med några dagar innan, på Caye Caulker, som vi hade sagt hejdå till och trodde att vi inte skulle träffa mer. Blev så himla glad! Två tjejer från Kanada och två från England som jag kommut så himla bra överens med! Och jag kom med två till från hostelet, en jättesöt amerikansk tjej och hostelägaren av hostelet "Bellas" som vi bodde på på Caye Caulker. Han skulle till Guatemala och köpa lakan och grejer till hostelet (för det är billigare) så vi bestämde oss att haka på! Hur som helst så åkte vi alla och hälsade på på en bondgård i San Ignacio, i jungeln, som ursprungliga ägaren av Bellas hostel har startat upp. Sen åkte vi hem, lagade en megastor middag och hade ännu en galen kväll tillsammans. Vi gick ut och fick se vad San Ignacios uteliv hade att erbjuda - vilket inte var sådär jättemycket. Vi hamnade på ett Casino till slut, där dom iaf hade ett roligt dansgolv, och sen fyllekäk på ett tacostånd för 3kr/taco! 
 
Dagen efter gick vi på marknad i San Ignacio, och sen gick vi till ett Maya ruin område som hette "Cahal Pech" på eftermiddagen. Vid 18tiden vinkade vi hejdå till tjejerna ännu en gång och så åkte jag, Kenzie (amerikanska tjejen) och Jeff (han som äger hostelet på Caye Caulker) vidare mot Flores i Guatemala. I Flores har jag ju varit förut, så jag gick och hälsade på några på Cafe Yaxha där vi hängde en del sist. Den tjocka lilla söta tanten som jobbade där kom ihåg mig och blev så glad så att hon fick tårar i ögonen när hon såg mig. Det var fint! 
Sen stötte vi på Ben från San Diego och Stew från York (några andra vi hängde med på Caye Caulker) på gatan på Flores också, som vi stannade och pratade lite på. Så himla roligt att man bara stöter på folk man känner sådär. Sen hoppade vi på en nattbuss till Antigua där vi är nu.
 
Antigua är jättevackert. Staden är omringad av vulkaner och har fina färglada hus och en jättestor marknad. Vi kom imorse, så hitills har vi hunnit med marknaden men inte så mycket mer. Just nu är dom andra ute och utforskar men jag var för trött så jag hängde kvar på hostelet. Sitter och provsmakar konstiga frukter med nån hippiekille just nu, som hade köpt alla av dom konstigaste frukterna och skrivit upp namnen och dokumenterar hur dom smakar haha. Åt en asgod frukt nyss som smakade som en blandning mellan mango och ett äpple. 
 
Förlåt för ett megarörigt inlägg, men har inte sovit mycket inatt haha. Men bättre än inget right? 
Puss!! 

Caye Caulker

Har snart dreads i håret. Gårdagens maskara på mig. Inte duschat på ett tag. Bara sovit 2 timmar inatt...Men jag har också saltvatten i håret, solbränd hy, badat i karibiens blåa vatten istället för att duscha varje dag, och haft för himla roligt för att ha tid att sova! 
Träffar nya roliga människor varje dag, och vi är ett stort skönt gäng här på hostelet, och trots att alla är från olika länder så är alla ganska likasinnade, glada livsälskare. Älskar det! 
Vi badar och solar, paddlar kanot, dricker öl och rom, hänger i köket och lagar mat, tittar på filmer, dansar, dansar lite till, spelar gitarr, sjunger karaoke, äter hummer så det snart börjar spruta ur öronen, äter shrimp, lobster & fish coconut curry, går runt barfota, hänger i hängmattor, skrattar, festar, stannar vakna hela nätterna, pratar om livet, står på händerna, ligger på filtar och kollar på stjärnorna och lyssnar på the beatles, tittar på fiskar och stora rockor som simmar förbi, snorklar, simmar, lyssnar på reggae, john mayer, jack johnson och gammal soul/blues/jazz musik, älskar livet, bygger brasor och dansar runt dom, har mysiga regndagar, dricker färskpressad juice, hugger ner kokosnötter och dricker direkt ur dom, läser böcker, flätar håret, målar naglarna, köper handgjorda smycken, pratar med locals, äter bönor och ris, glömmer bort hur man pratar svenska, dansar ännu mer, skrattar ännu mer, fixar jobb för att slippa betala för boende, och jag känner mig bara sjukt hemma och har det lite svårt att slita mig och åka härifrån. Men no stress. Jag känner mig så fri och glad och mår himla bra. Och det händer så sjukt mycket på ett dygn så jag har inte riktigt hunnit sätta mig ner och blogga ordentligt. Lovar att försöka bättra mig. Men to make up for it så kommer det upp en film snart som jag satt ihop från min första vecka! Stay tuned! 

Paradise

Hoppade på bussen till Chetumal fredags, med två jättesnälla aussie tjejer som jag träffade på Weary Traveler. På vägen träffade vi en holländsk tjej också, och vi blev snabbt kompisar! Vi reste hela dagen i princip. När vi kommit fram till Chetumal så hoppade vi på en båt till Belize. det var en rolig resdag dock! Vi kom fram till Caye Caulker vid sju tiden kanske, och jag kände direkt att det var rätt val att åka tillbaka. Det första dom säger när man går av båten på bryggan är "Welcome to Caye Caulker, Welcome to paradise!" på skön jamaikansk dialekt. Och så är det verkligen!! Man känner direkt av den sköna, avslappnade karibiska känslan, och det första man hör är reggaemusik strömmande ur högtalarna från närmsta strandhak. 
 
Vi gick direkt till Bellas hostel, som är det andra hostelet på ön (det finns bara två). Dom hade, precis som alla andra ställen, fullt, men ägaren är en flummig kille med noll koll, och han ba: Det är helt fullt tyvärr, men om ni vill så får ni ju sova på madrasser på golvet? Så det gör vi nu! För ca 25kr natten! Helt sjukt värt! 
 
Hostelet är jättemysigt. Alla är ihoptryckta i 3 rum, och på övervåningen finns ett litet kök och en veranda där alla hänger hela dagarna. Man känner sig som en liten familj. På kvällarna är det bästa förfesterna innan man drar vidare till I&I Reggae bar. Och när det stänger vid 1 så går alla vidare till Oceanside nightclub. Enda nattklubben på ön med sandgolv och rolig dansmusik!! Åh vad jag älskar Caye Caulker! Andra gången jag är här och gud vad man lätt fastnar här!! 
 
Idag blir det häng vid the Split (längst ut på ön där man badar, och hänger på en skön bar som ligger där), och sen får vi se! Har inte kommit så långt än. Så himla lat. Fick lite frukost av en kille på hostelet så nu är det bara att byta om och börja röra på sig. Men ingen stress. "Go slow" är ju mottot på ön! 
 

Life

Tjabba! Nu är buss och båtbiljett bokad till Caye Caulker imorgon. Har ju varit där redan, men älskade det så mycket så nu när jag är så nära känner jag att jag lika gärna kan åka dit bara nån dag eller två innan jag åker neråt i resten av Belize. Det blir nice! Dock så ser det ut som att vädret kommer att vara lite sådär.. Det skulle tydligen bli storm idag, men so far så har det bara duggat lite och vart lite småkyligt.. Men det gör inte mig nått. Bara att ta på sig en tjocktröja sen är allt bra!

Ikväll åt jag middag på hostelet och drack några öl med gänget här....som vanligt. Öl är typ som vatten på det här stället haha. Maten kostar 55 pesos (ca 28kr) men för 70 pesos får man 2 öl till maten, alltså bara 15 pesos extra. 7kr för två öl alltså.. Gaanska bra!! Nu ska jag gå och hitta nått att äta, kanske en midnatts taco? Haha, sen är det läggdags! Imorgonbitti blir det upp tidigt för att packa och åka till Belize!

Puss!


Mexico!

Yesss det funkade att ladda upp lite bilder! Här är några från flygresan och från första dagen på stranden med ett gäng svenskar från hostelet! Alltid lika vackert att flyga över Karibien, och stranden i Tulum levererar som vanligt! Den där första Coronan var så Sjukt nice! Corona är verkligen Karibien för mig!! Idag har jag mest hängt i hängmattan, men också tvättat och handlat lite!! Imorgon drar jag vidare till Belize med bl.a. några sköna aussies från hostelet! Fan, vill vidare till länderna jag inte varit i än, men det kommer. Och både i Guatemala och Belize så har jag ju bara varit på ett ställe, så jag har ju resten av dom länderna kvar att upptäcka! I'm excited!!

En måndagskväll i Bryssel


Tulum

Jag har försökt enda sedan Bryssel att lägga upp bilder från kameran på bloggen. Men den vill verkligen inte. Nackdelen med att blogga från en iPad, hur dålig är inte bloggappen?!? Och det funkar inte att lägga upp bilder när jag bloggar från safari heller, så ja, ni får checka instagram och facebook istället där jag försöker lägga upp en bild då och då. Och självklart fortsätta försöka ladda upp ett blogginlägg med lite fler bilder.. Men hitills har det gått segt! 
 
Jag är hur som helst framme i Tulum i Mexiko. Ja, igen.. Jag har ju varit här två gånger förut (en gång i början och en gång i slutet på min förra Centralamerika resa). I Bryssel var jag i 24 timmar, och det var kallt (hade ju nte dom tjockaste kläderna med mig) men annars fint. Jag var så himla trött så jag spenderade det mesta av tiden i min varma hostelsäng, men hann även med lite cafébesök och att gå runt och fota lite. Sen klockan 5.09 tog jag bussen till flygplatsen, och 7.20 gick mitt plan till Mexiko. Det tog ungefär 10-11 timmar tror jag, så när jag var frammei Cancun och hoppade på en buss till Tulum så var jag trött
 
Kom fram till Tulum och checkade in på The Weary Traveler. Bor i en dorm med 4 svenska killar, och gud vad det är svenskar överallt om man jämför med förra gången! Lite tråkigt tycker jag, eftersom jag älskar att träffa människor som man absolut aldrig skulle stött på hemma, men det är väl lite trevligt också. Åt Weary Travelers goda mat till middag, man får köpa fisk, kött eller kyckling och grilla själv, så ingår sallad och grönsaker som man kan grilla. Att vara vegetarian i Centralamerika är inte lätt vill jag lova! Dom flesta rynkar mest på pannan när man säger "No carne por favor" (inget kött tack) och tror att en vegetarian betyder att man bara inte äter rött kött men gärna kyckling och fisk. När man sedan förklarar att man inte äter det heller så tycker dom officially att man är knäpp. Nu äter jag ju fisk då och då, mest för att underlätta, så då blir det inte lika svårt att hitta mat! 
Hur som helst så avslutades kvällen igår med live musik på hostelet och tidig sänggång. Sov som en stock mellan 22 och 4, då jag vaknade och var jättepigg. Lyckades somna om två gånger så nu är klockan 9.21 och jag ska gå ner och äta frukost! Idag blir det stranden, utan tvekan! Åh vad jag har saknat Karibien!
 
 

And i'm off!!

Nu sitter jag på en flygbuss påväg till Skavsta. Jag har sagt alla mina Hejdån och allting känns bara konstigt. Konstigt på ett bra sätt, men konstigt. När man har gått och längtat efter något så himla länge, och sen helt plötsligt så är det dags! På något sätt så tycker jag att det går bättre att förbereda sig när man åker på spontana resor, som man inte vet att man ska åka på förän någon vecka/några dagar innan. Vilket är jätteknäppt egentligen, för det borde ju vara tvärt om! Hur som helst så känns det jävligt bra! Jag är påväg ut för att upptäcka nya fina platser på jorden igen, vilket är ungefär det bästa jag vet! Jag har ungefär noll planer, men det här kommer bli så himla bra! Men jag kommer självklart sakna er här hemma. Åh. Livet!


Lycka

Var och tömde mitt skåp på jobbet med Jennifer igår. Det låter knäppt, men det känns sorgligt. Det är slutet på ett kapitel i mitt liv. Ett bra kapitel. Ett fint kapitel. För nio månader kom jag hem till Sverige efter Centralamerika, och det enda jag ville var tillbaka. Tillbaka till livet där man vaknar varje dag och inte har någon aning om vad dagen bringar. Och somnar lycklig varje natt för man har haft ännu en helt underbar dag i det okända. Varje dag är ett äventyr, allting är spännande och nytt och och man skrattar så att man får ont i magen varje dag. Lycka. Ren lycka, helt enkelt. Att åka ifrån det och komma hem till vardag känns alltid tungt. 
 
När jag kom hem så levde jag ett bra tag på alla fina minnen. Gick igenom bilderna och log för mig själv. Men det var dags att ta tag i vardagen. Jag hade ett jobb som bara kändes så himla ångestframkallande att gå tillbaka till, och jag ville ha något nytt, bra jobb, och jobba mycket, så att jag snabbt kunde åka iväg till Lyckan igen. För det var väl det jag letade efter egentligen. Samma lyckokänsla. Att må så himla bra och bara känna sig så himla tacksam att man lever varje dag! 
 
Så fick jag mitt jobb på Ica. Jag jobbade hela sommaren. Mådde inte jättebra den sommaren. Tänkte för mycket och levde för lite. Längtade tillbaka och gick långsamt in i samma mörka hål som jag varit i förut när jag inte mått bra. När man hatar allt. Sig själv framförallt, just för att man hatar allt. Varför kunde inte jag hitta den lycka som alla andra verkade finna i att bara vara hemma. Varför var jag tvungen att fly och åka iväg för att må bra? Men jag jobbade på, så mycket jag kunde, flydde någon vecka till Grekland, och sen en vecka till för att jag kände direkt hur bra jag mådde av att se havet igen. 
 
Sen kom hösten. Jag bestämde att om man är inte känner sig glad på sommaren, när allting ändå är grönt och blommigt och fint, så mår man nog ännu sämre på hösten, när allt blir mörkare och tråkigare. Men jag tänker vägra! Jag bestämde att nu tänker jag må bättre. Jag vet att jag kan vara en positiv, glad människa som mest ser det som är bra i livet, och inte det som är dåligt. Så den människan tänker jag tvinga fram igen. Och sånt fungerar faktiskt! Istället för att se mörkret och regnet och rusket, så såg jag dom eldiga vackra löven, levde på dom soliga dagarna och jobbade mycket, men försökte även hitta tid åt vänner. Vad jag inte förväntat mig var att hitta fina vänner på jobbet också. Hela sommaren hade jag mest sett jobbet som ett jobb och inget annat. Men helt plötsligt var det till och med roligt på jobbet ibland, och det fick mig att må så himla mycket bättre.
 
Under hela sommaren och hösten, hur dåligt eller bra jag än mådde, så såg jag hela tiden ljuset i slutet av tunneln. Jag hade hela tiden ett mål. Snart snart snart snart får jag resa igen. Snart får jag vara helt obeskrivligt lycklig igen. 
Men sen kom det till en punkt där jag insåg att jag behöver inte längta efter lyckan längre. Längtan efter att resa fanns där, jättemycket. Men att längta efter att komma bort och må bra igen behövde jag inte göra. För jag mådde  helt plötsligt så himla bra igen! Jag behövde inte sätta mig på ett flygplan. Jag behövde inte fly. Jag behövde inte sitta på en strand i karibien, eller på favortirestaurangen i Sydney. Jag kunde vara lycklig i mig själv, av bara livet. Jag kunde se att livet kan vara fint och bra och lyckligt även fast man inte trivs jättebra där man bor, även fast man "bara" har ett jobb på Ica, även fast man längtar bort mest av allt. Jag har hela mitt liv varit en positiv, glad människa, en "no worries" person, en som ser glaset halvfullt istället för halvtomt.. Och det känns himla fint att ha hittat tillbaka till den människan. Livet är så himla bra, och allt allt allt har med inställning att göra! 
 
Och snart är detta "tråkiga", fina, långa kapitlet snart slut i mit liv, och ett annat börjar. Ett som förhoppningsvis är ännu finare och bättre, men på ett helt annat sätt. Jag har varenda gång kännt att jag lämnat skiten bakom mig när jag åkt iväg, för att komma iväg till ställen där allt är bra och livet leker. Men att känna att man inte lämnar någonting som är skit bakom sig, utan någonting som faktiskt är fint och bra, det är en helt ny känsla. Men jag gillar den! Vad 2013 bringar har jag ingen aning om. Men att jag ska vara riktigt jävla sjukt lycklig är en sak som är säker! 
 

Out of the loop

Hej hörrni. Vet att jag vart världens sämsta på att blogga. Men jag har haft fullt upp! Snart snart lovar jag att det blir lite mer spännande bloggning igen! Jag har sagt upp mig på mitt jobb, och i måndags var mitt sista jobbpass. Lite sorgligt faktiskt, men nya äventyr väntar! 2013 ska bli så himla bra!! Eller det är det redan till och med!

Vi har flyttat... Igen, och här finns inget internet, så det har blivit lite mer begränsat internet användande från min sida. Dessutom gick min iPad sönder i veckan, så ja, jag kände mig ganska out of the loop ett tag! Men tack vare bästa Elgruvan på vaksalagatan gick paddan snabbt att laga, men lite ont gjorde det i plånboken, meeen det var det värt!

Stället vi bor på nu har ett piano i vardagsrummet!!! (Det är ett hus mamma och dom hyr innan det nybyggda huset äntligen är klart.) Jag sitter mest och plinkar lite varje dag och lär mig nya låtar och sjunger hela tiden när alla andra är på jobbet. Åh vad jag mår bra av sånt! Ett piano är typ det första jag kommer köpa den dagen jag flyttar hemifrån!!! 


Be Amazing

En av mina gladaste stunder under 2012. Kom igen nu 2013!


My 2012

Gott nytt år vänner!!!
Jag kände att en årsresumé av det här året kunde bli väääldigt lång, och tidskrävande. Så jag försökte klämma ihop allt i ett litet kollage. Allt fick ju inte plats. Inte ens hälften av det som har hänt detta underbara år fick vara med på kollaget. Men några highlights i alla fall!

På bild:

De 4 bilderna uppe i vänstra hörnet: 1. Nyår hos Sanna med middag och mys. 2. Februari i Dubai, kite beach. 3. Killarna och jag på min födelsedag i februari. 4. Nasimi Beach vid Atlantis på The Palm i Dubai. 

 

Uppe i högre hörnet: 1. Lyckliga jag första gången jag satte min fot på en strand i karibien. I Tulum i Mexiko i mars. 2. Bästa Flores-familjen i Guatemala vid El Mirador viewpoint. 3. Ananasjuice på Caye Caulker i Belize i April- "Welcome to Caye Caulker, Welcome to paradise" Så var det verkligen! 4. Sköna Isla Mujeres gänget på Garrafon de Castilla stranden i Mexiko. 

 

Nedre vänstra hörnet: 1. Town Hall vid Grand Place i Bryssel i April, påväg hem från Centralamerika. 2,3. Valborg i Uppsala med fina vänner. 4. Solbrända nyhemkomma jag och bästa syster återförenade när hon flyttade hem från Australien i April. 

 

Nedre högra hörnet: 1. Lillebror tar studenten i Juni! 2. Grekland med familjen i Juli. 3. Grekland med bästa Anna och Sanna i Augusti. 4. Mysiga höstdagar i Oktober! 

 

Sen hände det ju typ hundra mer bra grejer i år. Men det vet ni ju redan, och ni kan ju alltid kolla i arkivet! 

Mitt 2013 har inte börjat jättebra. Jag är förkyld, har nog småstukat armen lite, och känner mig extremt utmattad och utarbetad! Har sjukanmält mig från jobbet imorgon, så imorgon ska jag vila och bri frisk! Så det så. 

Let the adventures of 2013 begin!! 


RSS 2.0