Barra de la Cruz

Har dåligt med internet för tillfället. Är i Barra de la Cruz, är på stranden dag in och dag ut, surfar, hänger med surfare (som är ungefär miljoner gånger bättre än mig), läser böcker i hängmattor och har det bra! Och igår kom Anika hit från Panama också! (En kanadensisk tjej som jag rest med i ca 3 månader). Har saknat henne!! Efter här blir det Puerto Escondido igen, och sen upp för kusten! Sen får vi se vad som händer. The possibilities are endless! 
 

Lördags lista!

Tänkte att en lista kunde vara kul. För en sån har jag inte haft på länge. Lånad av Niotillfem
 
hur såg du ut för ett år sedan?
 
 Såhär! Har ungefär en miljard selfies från den här tiden. Kände mig kanske extra snygg eller något.. Det var juni i sommarsverige. Jag hade kommit hem från Centralamerika drygt en och en halv månad tidigare och drömde om pojkar i andra länder och längtade tillbaka. Men det var ändå en rolig månad i sverige med studentfirande för Rasmus och Alice, mycket myshäng med Anna, Sanna och Andrea, jobb på Ica och roligt midsommarfirande hos Selanders! En bra glad månad! 
 
vilket är ditt mest använda ord denna vecka?
 Antagligen "Hola!" 
 
har du någon fobi?
 Fötter på mig (denna fobi har jag haft hela mitt liv men börjar dock bli lite bättre!) och flaxande djur som kan flyga in i en. Den sistnämnda blir bara värre och värre i och med att fler och fler saker flyger in i mig (duvor, nattfjärilar, andra flygande kryp här nere, fladermöss som flyger in i ens rum mitt i natten osv.) Ush! 
 
vad är det godaste du har ätit hittills i veckan?
 En jättegod stor "sushiboll" täckt i rostade sesamfrön med massa goda grönsaker i som spenat, svamp, zucchini osv. med ingefära, wasabi, soja och allt vid sidan om. The "Hippie-Ball" hette den. Alltså.. Godhetsdöden efter att inte ha ätit sushi på 5 månader! Det var väl värt dom 48 kronorna (vilket är mer än jag annars spenderar på en måltid). 
vad är det finaste någon har sagt till dig idag?
 Eftersom jag precis vaknade har jag inte hunnit prata så mycket med nån, men hon som jobbar morgonpasset på hostelet sa "Buenos días Paula. ¿Cómo estás?" - tyckte det var fint att hon kunde mitt namn när jag bara träffat henne snabbt här om dagen.  
 
vad åt du till frukost idag? 
Har inte ätit frukost idag än, men är sugen på ananas! Det här var iaf min frukost igår! 
 
när kände du dig riktigt nöjd med dig själv senast?
 När jag förstod det mesta av en hel lång konversation på spanska som min kompis hade med en taxichaufför här om dagen. Och i förrgår när min kompis åkte härifrån och han var mer orolig över att resa själv än jag är. Cheers to independence! 
 
vad tror du kommer bli roligast i helgen?
Om jag vågar mig på att surfa idag så kommer det helt klart vara roligast (vågorna här är ungefär trippelt så stora som i Costa Rica. They don't call it "Mexican Pipeline" for nothing..) annars så kommer jag nog gå ut ikväll, så det lär bli kul!! 
 
vilken är din pepplåt för tillfället?
Macklemore & Ryan Lewis - "Thrift Shop".. Och "Can't hold us".. Och ungefär allt med Macklemore! 
 
vad har du sysselsatt dig med då du har haft dötid i veckan?
 Fotat en massa och redigerat bilder! Och skypat med folk och svarat på mail som det har tagit alldeles för lång tid att svara på. Förlåt! 
 
har du gjort/kommer du göra något i veckan som du inte gjort förr?
Det tvekar jag inte på men har inget specifikt planerat sådär. Eller jo, surfa i mexiko, det har jag inte gjort förut! 
 
vad oroar du dig för?
Att min res budget inte kommer räcka till när jag vill att den ska räcka.. Men det löser sig. 
 
vem är den kändaste personen du har sett på senaste tiden?
Såg Justin Bobby från the Hills hela tiden i San Juan del Sur i Nicaragua. Han bor där och har en frisörsalong. Tror till och med vi stod och dansade med honom på dansgolvet en natt.
 
vad har varit mest förvirrande på senaste tiden?
 Killar! Ni är så konstiga ibland, haha! 
 
hur ser dina senast tagna webcam-bilder ut?’
Jag och världens bästa Anika innan vi gick ut i Jaco i Costa Rica förra fredagen. Japp, osminkad och allt, visst är jag duktig!? :) 
 
har veckan varit bra än så länge?
Den har varit jättebra! Kom till Puerto Escondido i tisdags och blev blixtförälskad i det! Jag kommer nog stanna här ett bra tag! 
 

Puerto Escondido, Oaxaca, Mexico!

Hej! Efter 4 dagars bussresor, en natt i Managua (Nicaraguas huvudstad), en natt i San Salvador (El Salvadors huvudstad), några timmar i Guatemala City, några timmar i Tapachula (Mex) så är jag nu i Puerto Escondido, i Oaxaca i Mexiko! Kom hit i tisdags och hitills kan jag redan säga att det ligger långt upp på listan av mina favoritställen! Det är extremt vackert! Havet är jätteblått, vågorna är jättestora (runt 4-6 meter höga!), varannan människa är en pro surfer (för tro mig, det måste man vara för att surfa vågorna här), stränderna är jättevackra, solen skiner varje dag, solen går ner runt 19-20 istället för runt 17-18 som nere i Costa Rica, och som vanligt så är Mexiko billigt, och det är öl och (vego) tacos som gäller. Har hittar ett jättebra ställe med dom absolut godaste tacos jag ätit i mitt liv för 12 kronor! Eh ja, jag bor där nu! 
 
Idag eller imorrn ska jag försöka hyra bräda och ge mig ut och surfa. Ja, inte i dom 4 m stora vågorna såklart, utan vid en strand där dom är lite mindre! Jag är astaggad för jag har inte surfat sen Costa Rica! 
 
Jag åkte hit med en kompis, som åkte härifrån igår. Så nu är jag själv igen, för första gången sen Guatemala, där jag var själv i typ 2 dagar, annars sedan början av min resa. För när man reser själv, så är man ju oftast inte själv. Man träffar på underbara fina människor/kompisar överallt att hänga med. Men just nu känns det faktiskt skönt att ha lite alone time!! Och jag vet att om några timmar kommer jag säkert vara omringad av nya kompisar igen. Så just nu säger jag skål till att vara själv i världens vackraste Puerto Escondido, och tillbaka i landet där allting faktiskt började, den här resan. Låt ett nytt kapitel börja! 
 
Mer bilder på facebook. Och det kommer upp fler hela tiden! :) 

Endless Summer

 
Trots att Costa Rica helt klart har varit en favorit, så är det snart dags att bege sig härifrån. Jag hade planerat att spendera så himla mycket mer tid här (och vet att jag kommer göra det i framtiden), men snart börjar våran mission att escape the rainy season. Jag tycker inte det gör jättmycket att det regnar lite varje dag. När det väl regnar, så spöregnar det verkligen, har aldrig sett så mycket regn! Men det börjar oftast regna på kvällarna, så man har hela dagarna utan regn. Och sen gör det mig inte så mycket om det regnar på dagarna heller, för vi är oftast i vattnet hela dagarna och surfar ändå. Då är det nästan skönt att det regnar så man inte bränner sig.
Hur som helst så är planen att röra sig uppåt, mot Mexiko igen! Efter det får vi se vad som händer. Men jag kommer hundra procent komma tillbaka till Costa Rica och Nicaragua när det är high season igen! Två underbara fantastiska länder! 

RSS 2.0