Tisdag

Godmorgon. Nu har jag sovit ca 10 timmar, så nu tycker man att jag borde vara pigg. Men jag känner mig fortfarande sjuk. :( Jag har ont i huvudet och känner mig snuvig. Aja, jag kan iaf ligga i sängen hela dagen för jag är leeeediiiig idag !

Regnet öser ner där ute. Det ska tydligen bli en regnig vecka. Orka.. I'm in need of sun!! Oh well.. På lördag ska jag på birthday party. Det är min kompis Stephanie som fyller år ska fira på en bar i Darlinghurst/Surry Hills. Det blir nog kul! Självklart så jobbar jag morgonen efter.. Men men.

Har inget vettigt att skriva..Vill mest fortsätta sova! Pusshej!♥


Några liter te tack.


Hejhopp. Nej jag mår inte bättre. Ush ush. Det var en tyst och tråkig dag på jobbet tills Steph och Sara kom vid 2, då blev det mycket roligare! Jag gillar mina jobbar kompisar i Bondi! Vädret on the other hand blev inte det minsta bättre under dagen, så när jag slutade stod jag kvar och pratade lite, sen köpte jag mig varm choklad, som jag inte druckit på år och dar' känns det som, och tog 380an hem. Nu är jag hemma, tycker mest synd om mig själv, och är sugen på allt onyttigt som finns i världen typ. Ni vet, ibland har man sånna dagar. Funderar på att springa ner till vår lilla affär längre ner på gatan och köpa mig en choklad bit och sen kolla på film. Ja det låter som en bra eftermiddag. Det plus några liter te såklart.

Pusshejs!


Förkyld!

Jag har fått någon form av förkylning! Inte kul! :( Jobbade hela dagen igår som sagt, och mådde piss när jag kom hem. Men det var ändå helt okej att jobba igår, för jag jobbade med snälla tjejer. Men nu när jag sovit ut lite (gick och la mig vid 10) så känner jag mig lite bättre! Så förhoppningsvis går det bättre att jobba idag! Jag jobbar ändå bara till 3. Sen ska jag bums hem och krypa under täcket och vila ännu mer! Jag är ledig imorgon och på onsdag och det sista jag vill är att vara sjuk på mina lediga dagar! Jag hoppas på fint väder så jag kan hänga på stranden! Det ser dock inte så lovande ut just nu.. Blåsigt och regnigt.

Igår när jag kom hem så överraskade Andrea mig med hemgjorda köttbullar, skagenröra och potatis och sås. Svennestyle! Mmmm vad gott det var med riktig mat for once! Vi äter inte så mycket vettigt här hemma. Typ sallad, linser, bönor, nudlar och gröt är typ min basföda. Vilket man tröttnar ganska snabbt på..

Ni har blivit lite dåliga på att kommentera tycker jag.. Jag tror ju typ att ni inte finns då juu :) Haha nerå, bara det att förut när jag loggade in så hade jag oftast några söta små kommentarer att läsa, och nu har jag nästan aldrig några :( Haha vilken tönt jag är.

Nu ska jag dricka mer te och sminka mig ! Have a nice day!♥

In need of a hug.

Ush jag mår inte bra idag. Det är molnigt och regnigt, jag känner mig förkyld, och jag ska jobba till 9 ikväll. 9 timmar.. Blää vilken skit dag. Jag vill åka hem och gömma mig under täcket och dricka te hela dagen! Ush jag skulle behöva en stor hoppas-du-mår-bättre-snart-kram idag. Aja, jag fick iaf sova 8 timmar! Men jag känner mig fortfarande helt slut. Okej, nu ska jag försöka vara positiv.. På tisdag är jag ledig. Guud vad jag längtar! Glad första advent förresten! Jag vill baka lussebullar, pepparkakor och dricka glögg! Men det får bli nån annan advent. Plus att jag och Andrea är rädda för våran ugn så bakandet skulle nog inte gå så bra.. Hoppas ni njuter av allt advents mys där hemma i allafall! Njut lite åt mig med! <3

When I grow up.. I want to be..?

Ibland funderar jag lite på vad jag ska göra nästa höst. Det är svårt att veta vad man vill ibland. Jag vet att jag inte vill stanna i Uppsala. Jag vet jag vet, it sucks, för jag vill gärna bo nära mina nära och kära, men jag vill bo någon annanstans än i Sverige när jag väl har chansen. Jag har miljoner olika drömmar och förslag i mitt huvud. Åka tillbaka till Sydney och börja plugga här? Flytta till Paris och plugga, dricka champagne och lära mig flytande franska? Flytta overseas till det stora äpplet, eller San Fran och plugga? Bara Vart är en väldigt svår fråga. Men vad jag vill plugga in the future är ännu svårare. Det finns typ 5 områden som intresserar mig. De flesta är inom Arts. Musik, Foto, Mode osv. Jag kommer aldrig att bli en kontorsnisse som tjänar stora pengar fast inte egentligen gillar sitt jobb. Jag vill älska mitt jobb i framtiden. Just eftersom att det är någonting som man måste lägga ner så otroligt mycket tid på. Så därför vill jag jobba med något jag älskar. Och det är i den banan jag tänker. Men det är så mycket jag älskar! Jag älskar foto. Jag älskar att dansa. Jag älskar att sjunga. Jag älskar mode. osv. osv. osv. Så hur i helvette väljer man?


Haha!


white lace


Nu har jag parkerat i sängen, och innan jag somar tänkte jag bara visa en liten fin detalj från hemma hos oss. Nämligen våra fin fina lyktor i vitt spets som pryder våran badrumsvägg. Dom inhandlades på den tiden när vi inte ägde nån lampa, och när badrumslampan var trasig. Nu funkar dock lampan men jag har inget emot att bara använda lyktorna som lampa ändå. Det blir dubbelt så mycket mysfaktor då if you ask me!


Friday, Saturday

Igår var jag ju i manly på dagen med Sanna, Jenny och Mia. Vi låg på stranden lite, tills det blev molnigt, gick runt i affärer och åt ben & jerry's kulglass. Gott! Jag tog Peanut Butter Cookie Dough vilket tydligen är nån "Aussie style" smak. Den var god! Meen det blev inga bilder för jag glömde kameran hemma. Jag vet. Jag är sämst.


Så ser Manly och Manly beach ut i alla fall! Bilder snodda från google!

Sen åkte vi hem, jag åkte ända tillbaka till Paddington, duschade och fixade mig rekordsnabbt och sen åkte jag tillbaka, hem till Sanna och Jenny. Där var Andrea, Finn och Mia också och vi snacksade och förfestade. Sen blev det utgång i the Rocks. Jag hade dock bestämt mig för en lugn och "tidig" kväll, eftersom vi festat dagen innan också, och eftersom jag skulle öppna på jobbet klockan 9 morgonen efter (Idag alltså). Men så tidigt blev det inte. Vi hann dansa loss på både Argyle och Löwenbrau (den där konstiga tyska baren/klubben med as rolig musik) men sen kände jag och Andrea att det var dags att börja röra sig hemmåt vid 1. (Hon skulle också upp och jobba) Så vi åkte hem och jag somnade direkt. Sov i 3-4 timmar, upp och fixade mig och åkte till jobbet. 10 timmars pass idag. Jätte roligt att jobba så länge när man är svintrött och bakis vill jag lova! Sjukt jobbiga kunder idag också. Oh well..

Där har vi the Rocks också. Nu ska jag däcka i min säng och sova uut! Jag börjar 12 imorgon. I Bondi. Det blir nog trevligt. Sist jag jobbade där en söndag var det nice :) Hoppas det är fint väder så kan jag chilla på stranden på min break. Nu blåser det typ storm ute!

Puss, Godnatt!


Tröttttt

Bakis+10 timmar på jobbet - ingen bra kombination! Plus att jag såg en mega kackerlacka inne på toan nyss och panikade och sprang därifrån. Jobbigt om jag blir kissnödig igen!

Kareoke night!

Igår kom det som sagt hit ett gäng tjejer. Vi förfestade lite här hos oss och sen var det kareoke på Fringe som gällde. Det var kul! Nästan alla av oss sjöng lite, det blev några dåliga låtval hehe, men för det mesta så rocked vi stället! Jag älskar karaoke! (haha tönt!).



Idag är jag ledig och ska till Manly med Mia, Sanna och Jenny. Manly är typ norra delens Bondi om man säger så. Jag har bara varit där en gång, men det var på en bar där på natten, så det ska bli kul. Ska försöka ta lite bilder också! Dock tror jag inte att jag orkar släpa på systemkameran så det får bli lite sämre bilder med den andra..

Nu måste jag smörja in mig med solskyddsfaktor 30 (mycket viktigt i detta land!!!) och sen åker jag!

Lateer! ♥


The Fringe Bar.

Ikväll blir det pre drinks hos oss, och sen rör sig gänget mot The Fringe, där det är kareoke kväll ikväll. Vi ska skåla, sjunga, skråla och umgås. Det blir nog en bra kväll!


Bilder från Google.
Jag älskar Fringe Bar. Lixom känslan. Och varje dag i veckan händer det något nytt. Måndagar - Comedy Night. Tisdagar - Trivia. Torsdagas - Karaoke. Lördagar - Fringe Bar markets på dagen och nattklubb på kvällen. Osv. Awesome!


Lånade facebook pics.

Här kommer lite bilder snodda från bl.a. Andreas facebook. Bara för att jag är så dålig på att ha med mig kamera och ta kort när vi gör saker.


Vårat lilla kök.


Pizza på Mickys Café i Paddington


The fringe med Sanna och Andrea. (Inne på toan hehe)

Rooftop Bday Party

Jag & Mia


Födelsedagsbarnet har "photobattle" med Andrea i trappan.


Jenny, Mia och Sanna.


Andreas skolkompis Sofie, Sofies pojkvän och Hanna.


Nedanför "the roof". Darlinghurst/Surry Hills. (Bild lånad från födelsedagsbarnets facebook album)


En liten bild

Jag vet att ni vill ha bilder på mig, men jag känner mig alltid så jävla ful nu för tiden så jag är helt enkelt inte med på bilder, och jag tar inga bilder på mig själv. Men nu har jag börjat försöka. Endast för eran skull! Happy? Här är jag precis innan jag gick till bussen! Och nu sitter jag på bussen. 9-3 i Newtown idag. PUSS

Christmas in the park.

Hej! Jag veet , det suger att jag inte bloggat. Men jag skyller på internet igen! Har inte haft nått helt enkelt! Men jag hatar det, jag vill vara (och har varit i flera år nu) en sån som bloggar varje dag.. Men det går ju lixom inte. När vårat internet tar slut har vi inte alltid råd att fylla på det, så då blir det såhär.

Förra torsdagen åkte jag till CBD (central business district, "stan" med andra ord) och gick till Hyde Park och satte mig och läste. Det skulle vara ett Christmas event som jag tänkte att jag kunde check out när jag ändå inte hade något vettigare att göra med min dag. Det skulle vara Christmas Tree Lighting, nån show och fyrverkerier (älskar att det alltid händer saker i denna stad!). Men när det väl började så märkte jag att det var typ jag och barnfamiljerna. Och när showen väl började märkte jag att det var som att titta på barnprogram. Så jag orkade inte vara kvar alltför länge. Men jag fick iaf gratis Lindt choklad :). Innan jag åkte hem gick jag runt och fotade lite i Hyde Park



Jag har nämnt att fladdermössen här är mega stora va? Det flygger omkring hundratals på natten, flaxar med sina stora vingar, hänger sig i ett träd sådär upp och ner, inga konstigheter. Jag tycker dom är ganska freaky!

Sen har jag som jag skrev om vart på rooftop birthday party. Fest på ett tak mitt i stan, kan det bli bättre!? Älska tak ! Haha. Nej men det var kul. En massa andra svennar där. Mucho trevligt. Kvällen slutade med indisk mat. Och eftersom vi bor nära stan tog det inte lång tid att komma hem. Vilket var bra för jag skulle upp och bakis-jobba dagen efter. Det var mindre kul.

I måndags efter jobber så åkte jag raka vägen till stranden efter jobbet där Andrea låg och chillade i eftermiddagssolen. Så satt vi där medan solen höll på att gå ner och lyssnade på musik och åt glass och hade det mysigt. Jag hade lätt badat om jag hade bikini men det hade jag icke. Men vattnet var lugnare än vanligt och skönt. Eller Andrea sa att det gjorde ont på henne för att det var så kallt, men jag tyckte det var skönt!

Och igår var vi på Harry Potter! Can't wait for the next one! Men oj oj oj nu måste jag skynda mig meega mycket för att göra mig i ordning till jobbet! Lateerz <3


Beachin' and Partyin'!

Ligger på stranden i Bondi och försöker få lite färg. Är ledig idag! Ikväll blir det rooftop birthday party i darlinghurst (i stan typ) hos en svensk tjej. Det ska bli ku! Mindre kul att öppna på jobbet bakis imorn men what the hell. Man lever bara en gång! Det är dåligt med internet hemma så det är förklaringen till the lack of updates. PUSS!

Fågelliv

Det är ett jävla liv utanför vårt fönster varje dag. Fågelliv that is. Dom kvittrar och kvittrar och ibland är det irreterande, men såhär på morgonen är det ganska avslappnande tycker jag. Att allt annat är tyst men så hör man fåglarnas kvitter som bryter tystnaden. Fint. Sen är det kul när dom sätter sig utanför ens fönster så man kan knäppa fina kort på dom :)
Nu ska jag göra mig i ordning till jobbet... Nothing new there.

Puss!


Jag, uttråkad på jobbet..


Aloha!

Jag står på jobbet(bloggar från mobilen), och jag har en känsla av att det kommer vara en väldigt tyst morgon.. Yay.. Det är molnigt idag men förhoppningsvis klarnar det upp senare idag! Igår tog jag mig min första riktiga springrunda med Andrea. Med riktiga menar jag att jag gick ut och sprang och endast sprang. Annars brukar jag typ powerwalka och springa. Det gick sådär, av nån anledning protesterade min mage (när protesterar den inte?) och jag fick svin ont efter typ halva rundan. Men jag sprang hela rundan ändå! :-) Nu kom min första kund för dagen. See ya! Puss

Goodnight!

Godkvällis. Jag ligger i sängen och har ont i huvudet. Är nog lite dehydrated idag, har inte druckigt tillräckligt med vatten. Efter jobber idag så åkte jag in till CBD, köpte skor och shorts och 2 tröjor. Ja, det behövdes kan jag säga! Eftersom att mina gladiator sandaler sjungit sin sista visa och jag fick ett argt sms av Andrea att jag hade snott hennes flipflops (till att jobba i!) i söndags så bestämde jag mig för att det inte går att skjuta upp mer. I needed new stuff! Så jag köpte två par shorts , ett par gladiator sandaler, ett par flipflops, ett as fint långt linne/klänning och ett annat linne. Åh :) Shopping makes me happy!

Sen häslade jag på Danne på jobbet innan jag åkte hem. Eller just det! Jag har ju inte berättat det! Världen är så sjukt liten ibland! När jag och Andrea checkade in på hostel i 2 dagar förra veckan för att pest control skulle spruta ner vår lägenhet med gift, pga att vi hade bed bugs i mattan, så att vi inte fick sova här på två nätter.. Gissa vem jag träffar vid receptionen på hostelet (som vi bokade kvällen innan). En av killarna (Daniel) som vi hängde med i Aiya Napa hela veckan vi var där förra sommaren. Då bodde vi på samma hotell, och lärde känna varandra där, och What are the chances att vi tar in på samma hotell igen, fast på andra sidan jordklotet! Helt sjukt!! As kul ju, men heelt sjukt !


Haha från vänster: David, Martin, Jennyfer, Calle, Tove. Liggandes: Daniel. Åh det var en rolig resa! Shit vad kul vi hade!

Nu måste jag sova! Mitt huvud dunkar och jag ska upp klockan 6 imorn. Wooh. Godnatt! Or shall I say "Goodnight, sleep tight, don't let the bed bugs bite" - Literally. Ush.  


Collage


Såhär vill jag göra på min vägg! Med kort på alla jag tycker om! ... Men då slår nog min landlord mig. Får göra det i framtiden, i nån lägenhet jag äger eller nått.


Jul!

Men oj! Jag har precis insett att halva november har gått. Hur kan tiden gå så himla snabbt?? Det är helt sjukt! Det är snart bara en månad till Andrea åker hem och firar jul med kära mamsen. Och jag blir kvar här och får göra något eget av det. Visst, det är inte första gången jag firar jul utan min mamma, eller min syster, men det kommer att kännas konstigt att vara familjelös under en så, för mig, familjär högtid. Am I making any sense? Okej, familjelös är jag inte, men att dom är långt borta är for sure! Bröderna mina ska fira jul hos pappsen i Dubai i år. Jag tror vi aldrig har varit så splittrade på julen. Visst, nått år har jag, Rasmus och Theo vart hos pappa, och Andrea vart i Sverige med mamma, men i år är Simons-syskonen i hela 3 olika kontinenter. Det ni!

Jag älskar julen. Inte presenterna. Inte nödvändigtvis julafton. Inte maten. Inte kylan. Men helt enkelt julkänslan. Man blir glad inombords av julkänsla tycker jag. Jag är en sån som tjuvstartar med att lyssna på jullåtar i november (ibland till och med oktober!).  Jag älskar jullåtar! Just för att man blir så glad av dom! Jag vet inte varför, men just julen betyder nått speciellt för mig. Så därför kommer det nog vara lite svårt för mig att inte vara nära min familj och släkt i år. När dom sitter där hemma och dricker glögg och myser så sitter jag på andra sidan jordklotet helt ensam. Nejdå, jag ska försöka göra det bästa av situationen och se till att jag får mig en mysig jul här med, men jag kommer ju ändå sakna min kära familj! Oh well.. Nu ska jag sluta babbla. Här får ni en jullåt om ni också har lust att tjuvsstarta! :)
Have yourself a merry little christmas av Christina (såklart).


Puss!


Shoelovin.

DSC_0120 copiaDSC_0089 copiaDSC_0034 copiaDSC_0010 copia
Source:theblondesalad
När jag såg detta så dog jag lite. Herregud vad jag saknar mina skor där hemma! Och min garderob! Det är mycket dyrare att shoppa här, plus att dom har fulare mode, plus att det som väl är snyggt är oftast jätte dyrt! Jag saknar H&M! Och Weekday! Och alla sånna affärer där man alltid hittar nått till ett reasonable price! Men nu när jag får lön i veckan funderar jag på att shoppa lite. Jag har inte köpt nått sen jag kom hit för det har vart så mycket annat som behövts! Men nu så!


Newtown 9-3

Yes så jobbar jag ända tills fredag. I newtown 9-3. Börjar tröttna på att jobba i Newtown känner jag. Men tjejen som är på semester kommer snart tillbaka och tar tillbaka sina pass, så då kommer jag inte jobba i Newtown nått mer. Förhoppningsvis blir det Bondi och Mosman sen. Där gillar jag att jobba :)


Newtown. I den orange/beiga byggnaden till vänster ligger Funky Femme affären.

Jag drömde om att jag bråkade med min chef inatt. Eftersom hon har världens humör så är det nog lätt hänt. Det bådar inte gott.. Nejdå, enligt Andrea så tycker hon om mig så det är ju bra :)

Puss!


Wear sunscreen

Hello!  Har kommit hem från jobbet nu, har precis ätit nudlar till middag (standard maten) och nu tänkte jag kolla på Friends!

Jobbet var roligt idag! Jag jobbade med två tjejer som är jätte snälla, en svensk och en Aussie. Vi stog mest och pratade hela dagen. Förutom när våran franska bitch till teamleader kom in i affären lite då och då. Hon och jag hade ett långt argument om skin cancer. Hon var så sjukt envis och hade så himla fel att det bara var komiskt. Basically så har hudcancer och solkräm enligt henne ingenting med varandra att göra, och det spelar ingen som helst roll om man använder eller inte använder solkräm för man kan få lika mycket cancer ändå. Men enligt mig (vilket jag trodde alla typ såg som en självklarhet) så är det ju mindre risk att få hudcancer om man använder solkräm! Duuh ! Det var komiskt, för vi båda sa åt varandra att gå hem och googla men jag vet ju till 100% att jag har rätt, jag behöver inte ens googla för att det är så självklart! Oh well..

Jag älskar verkligen Bondi. Inte bara för att stranden där är nice, men för att det är så mycket folk och så mycket liv där. Lite mer unga party människor också. I like it! Och jag gillar att jobba där också. Bara att stå och vänta på bussen och kolla ut mot havet i solnedgången - det kan ju inte bli bättre! Nu när det har vart varmare de senaste dagarna så känner jag verkligen att jag inte har ett piss att klaga på! Jag jobbar mycket, visst. Vi har en dyr hyra, visst. Vi har bedbugs i vår lägenhet, visst. Men vad har jag egentligen att klaga på!? Fyfan vad livet är bra ändå!

Bilder från min lunchbreak idag.

Min goda lunch-sallad: Sweet potato sallad & Greek Sallad. Yum! Sen ett fullsmockat Bondi. Fint väder + helg + Bondi = Fullsmockat med turister och locals som söker sig till havet! Helt sjukt! Bussen dit som brukar ta 10 minuter tog typ 40 minuter imorse!

Jag jobbar hela nästa vecka förutom lördag, men om det är bra väder så ska jag ska försöka åka till Maroubra beach efter jobbet och hänga på stranden med min nyfunna vän Steph (Aussietjejen som jobbade med mig idag). :)

Puss!♥


13 Nov, Bronte Beach

Godmorgon! Solen skiner idag med (so far.. klockan är tjugo i 8) och idag jobbar jag 11-7 i Bondi affären. Ska nog åka dit lite tidigare och sitta på stranden och läsa innan jobbet. Myspys!

Igår var jag på Bronte Beach hela dagen. Det är den som ligger nära Bondi. Man kan ju gå coastal walk i mellan dom. Eftersom det var lördag så var det helt packat med folk. Den här månaden är det en konstutställning längs coastal walk med skulpturer av olika former som heter "Sculptures by the Sea", så på grund av det så var det väl ännu mer människor! Men jag hittade mig en liten plats bland alla hängivna solare och la mig och läste. Efter som det fläktade så skönt kände jag mig inte i behov av att bada, men jag bestämde mig att jag var tvungen att ta mitt första dopp (Nej, jag har inte badat sen jag kom hit). Det var is kallt i vattnet och vågorna var sjukt stora. Man får inte bada på hela den stranden utan dom har delar där det står varningsskyltar att det är farliga undervattensströmmar, och kommer man nära dom delarna i vattnet så visslar livvakterna och viftar surt att man måste hålla sig borta därifrån. Vilket jag tycker är as bra! Hur som helst så försökte jag hålla mig nära vattenbrynet, men när jag ville gå lite längre ut kom det en stor våg och jag blev omtumlad och hamnade lite längre upp på stranden. Detta hände två gånger (tubtopp bikini var dessutom inte ett så smart val, hehe) så efter att jag fått nog av kallsup gick jag upp och solade igen. Jag undrar om australiensarna vet hur det är att bada i lungt och skönt vatten, som man inte typ drunknar av. Oh well.

Nu måste jag get ready for work. Men här är lite bilder från igår! Jag tog inte så många för jag kände mig oinspirerad och jag tyckte det var fult när det låg så mycket människor på stranden haha. Men här är några.


Sculptures by the Sea!




Som sagt.. Inte lite folk.


Det där vill jag göra!!




Centennial Park



Jag har kommit fram till att jag älskar att motionera i Centennial Park vid solnedgången! Mycket vackert och väldigt avslappnande. Ett plus för att parken ligger precis vid våran lägenhet. Två plus för att den är enorm. Lite minus för att man nästan tappar bort sig i den. Men I love it!


Duggregn



Ja som sagt, när det regnar här så öser det verkligen ner. Tog dom här bilderna när det var storm. Duggregn existerar inte i detta land typ.


The past week.

Fy skäms på mig. Nu ska jag skärpa mig med bloggandet! Anledningen att jag inte har bloggat har vart för vi inte haft internet mostly, men också för att vi bodde på hostel i 2 dagar för att dom hade sprayat ner våran lägenhet med bedbug-gift. Men nu ska ni få en fet update!

Förra helgen var vi bjudna på engagement party. En svensk tjej som Andrea känner har förlovat sig med sin Aussie pojkvän, och dom hade en fin fest ute i Cabarita på en restaurang som han var delägare i. Det tog sjukt långt tid att åka dit för mig och Andrea. Vi skulle egentligen the ferry till Parramatta, men efter raceande med en cab från Paddington till Circular Quay (I hamnen vid Opera huset, där dom flesta bussar, tåg och färjor går) så missade vi färjan med typ 2 minuter. Så då frågade vi när nästa gick, då sa tanten som jobbade vid färjorna bitchigt "Honey there are no more ferries to Parramatta!" Vi ba jaha !? Vad gör vi då?
Det slutade med att vi tog tåg, sen ett till tåg, och sen en taxi så kom vi äntligen fram till den fina restaurangen vid vattnet. Det som var så sjukt irreterande var att när vi kom fram, kom Sanna också fram MED EN FERRY! Så det gick alltså fler. Jävla bitch tant!
Anyways. Det var en jättefin restaurang, det var mycket folk, människor i alla åldrar, trevliga svennar osv. Paret höll söta tal till varandra. Plockmaten var typ from heaven! Massa seafood, stora räkor med aioli, oysters (som jag smakade för första gången! Det smakade inte mycket, men det var helt okej!), skagenröra, andra goda röror, ostar, olika små appetizers som servitörer/servitriser gick runt och bjöd på. Sen var det open bar också, så vi drack en massa bubbel och åt god mat och dansade en massa. Sen åkte vi på efterfest till parets hus, som också låg vid vattnet och var riktigt stort och as fint. Anyways, bra kväll!!

Lite framgooglade bilder när jag googlade på restaurangens namn. Så såg det ut iaf! As fint!

Sen jobbade jag söndag-fredag. Det var världens storm i början av veckan. Stormar i lite mer tropiska länder är så läskiga! Jag har aldrig sett moln blåsa så fort, och enda gången jag sett så många blixtrar efter varann var i Dubai sist när jag och Andrea och Michelle var där. Jag sprang till fönstret lite då och då och sa "Woow den var stor! Woow kolla den blixten" typ. Haha.

Igår var vi bjudna till en fransk tjej som heter Claire på middag. Hon jobbar också på funky femme, i Mosman där Andrea jobbar. Så igår efter jobbet så åkte jag hem, gick ut och powerwalkade, duschade och åkte till Mosman i den härliga eftermiddagstrafiken. Det som brukar ta typ 10 minuter tog en halvtimme, så ja det tog ett tag. Hur som helst så bjöd hon på mat och goda ostar (såklart, hon är ju fransk), och Poires Belle Hélène till dessert. Vilket typ är glass, chokladsås och söta tillagade päron. Det var gott!
 

Sen såg jag min första possum igår också! Jag freakade inte som jag trodde att jag skulle, men det kan ha vart för att jag var "prepared". Claire och hennes pojkvän har nämligen en Possum som brukar komma och hälsa på på deras baksida, som dom brukar mata osv. (!) Så när jag var på baksidan så kollade jag efter den hela tiden. Och när den väl syndes så satt den typ tyst i ett hörn och gjorde inte så mycket. Och den var mycket mindre än vad jag trodde att den skulle vara. Hur som helst så är det ändå sjukt äckliga djur!

Idag är jag ledig, och det är riktigt varmt så jag åker nog till bronte snart och chillar på stranden ett tag! Sommaren har anlänt lite och igår och i förrgår, och idag har det vart stekhett. Jag jobbade igår och i stekhett väder, i en affär som inte har en fungerande aircondition var det Inte så kul vill jag lova. Oh well, hellre värme än kyla!
Puss!!


I'm alive!

Jag lever, jag lovar!! Jag har bara inte haft nått internet på ca 4 dagar. Men nu är jag tillbaka! Har mycket att berätta, men också mycket att göra just nu. Pest control kommer hit imorn för att ta död på våra bed bugs, för vi var tvugna att reschedule sist. Så nu ska det tvättas, dammsugas, packa ner alla kläder i sopsäckar, boka hotell osv. Ja, vi måste bo på hotell 2 nätter eftersom vi inte får sova i våran nergiftade säng tills giftet har torkat typ.

Jag lovar att komma med en lite bättre update snart, och berätta om bl.a. helgens festligheter!
Puss!


Sovmorgon

Tjabbatjenamittbena. Vaknade vid 8 idag av mig själv. Det var "att sova ut" för mig. Haha. Men nu när jag jobbar i Newtown går jag upp typ 6 varje morgon, så ja att vakna 8 utan alarm är sovmorgon. Jag deckade skapligt tidigt igår också. Andrea kom hem med indian-takeout. Det var gott! Vi läste lite tidningar, satt och pratade lite och sen låg jag i sängen vid typ nio. Men med tanke på hur jag mådde igår var det as bra! För idag mår jag bättre! Förhoppningsvis håller jag inte på att bli sjuk utan jag var vell bara övertrött efter några nätter i rad med dålig sömn.

Eftersom ingen av oss har handlat på jätte länge hade vi ingenting hemma att äta till frukost. Så jag tog mig en promenad till IGA (mataffären i Paddington) och köpte hem russin och torkade tranbär som vi kunde ha på gröten. Det blev gott! Jag jobbar afternoon shift idag, börjar vid två. Jobbar dock med min chef.. Det ska bli mindre kul. Men men, hon slutar ändå en timme efter jag kommit dit, så då är jag själv i 6½ timme. Har aldrig jobbat kväll i Newtown affären förut. Det är lite drygt för dom enda bussarna som går direkt hem till mig slutar gå vid halv sju. Och jag slutar halv 9. Så jag får åka till stan och byta. Aja. Gud vad jag babblar om ingenting! Nu ska jag duscha, sen fixa mig och ta mig till jobbet!

Lovar att blogga lite roligare imorn och på lördag för då är jag leedig! Imorgon ska vi på engagement party. En kompis till Andrea har förlovat sig och ska ha förlovningsfest imorn. Det ska bli kul :)

Pusshej!

Tuesday

Idag mår jag inge bra. Jag har vart sjukt trött, haft ont i huvudet, mått illa, haft halsbränna och haft ont i magen. Konstigt, för Andrea verkar heller inte må bra. Jag skyller på att vi bor bland äckliga kryp! Angående det så ska pest control komma hit på fredag. Innan det ska vi tvätta allt vi har, koka våra sängkläder och sovkläder typ, damsuga en massa osv. Sen får vi inte vara hemma på 3 timmar efter dom vart här. Med andra ord ska dom försöka ta död på allt levande skit (bed bugs) som finns här inne. Hoppas hoppas hoppas det funkar! Dock har jag hört att det kan ta några besök av pest control innan dom är borta. Trevligt! Konstigt nog, jag som lätt blir så äcklad av sånt, så gillar jag ändå våran lägenhet. Om dom aldrig skulle försvinna och vi skulle bli tvugna att flytta skulle jag bli lite ledsen. Jag älskar Paddington och jag trivs i lägenheten! Aja, nu håller vi tummarna för att pest control fixar det här!

The Social Network igår var bra by the way! Dock var jag riktigt trött i slutet. Klockan var då kvart i tolv nånting och jag hade vaknat klockan 6. Så jag höll nästan på att somna. Men jag lyckades hålla mig vaken och ja, det var en bra film. Intressant i alla fall. Kul att få veta hur facebook kom till osv. Eftersom jag/du/vi/alla/hela världen är ganska beroende av det. Hehe.

Det har vart mega varmt hela dagen, men nu när jag kommit hem från jobbet så verkar vädret växla till molnigt. Allt är som vanligt med andra ord. Men det gör ingenting. Jag planerar att ligga i sängen och vila hela resten av dagen ändå, och hoppas på att mitt ständiga illamående går över.

Puss!

Andy

By the way! Andrea bloggar ju också, för er som inte visste det, och hon har lagt upp en massa bilder nu. Så gå in och kolla om ni vill se bilder. Jag är inte så duktig på att lägga upp bilder från min vardag.. Men jag ska försöka bättra mig!

Här är Andrea's Blogg.

Puss!!


Taste Newtown

Idag var det svinkallt ute. Ja ja ja, ni har det värre och kallare i know. Men idag var det riktigt kallt för att vara här! Frös som fan på jobbet och stod som klistrad framför värmefläkten hela dagen! Men jag var också duktig och städade stockroom! Det belönades sedan av mig själv med en god lunch från Taste Newtown. All deras mat är organic och chemical free och dom har sjukligt goda sallader! Jag blandade chickpea & pumpkin sallad med green been & avocado sallad och det blev sjukt fräsht och gott!


Såg nyss att dom hade en hemsida. Dom här två blandade jag:

Chickpea & Pumpkin

Chickpeas and Japanese pumpkin with green beans, topped with Spanish onion, parsley and capsicum in a sweet chilli dressing.
Bean Avocado
Garden fresh beans, avocado, capsicum, tomato, Spanish onion, topped in poppy seed olive oil dressing

GOTT! Det är lätt mitt favorit lunch ställe. As we all know: Jag ♥ goda sallader!

Sen hittade jag ett as gott tugummi på foodworks som smakar glass!

Mint Chocolate Chip! Det var till och med min favorit glass när jag var liten! As bra ju! Om man har ätit och vill ha dessert. Då kan man bara äta ett gott tuggummi istället!

Haha roligt att jag bara bloggar om saker man äter. Kvällen bjuder på bio. Igen. Men det är så mysigt! Det är Melbourne Cup idag. En public holiday när alla klär upp sig och går och kollar på horse races. Jag och Andrea känner oss dock lite för trötta för att göra det, så det blir bio istället. Haha vad hände där? Where has the party in us gone?
Vi ska se "the social network". Eller facebookfilmen som den kallas. Undra om den är bra :) Har hört blandade reviews av den!

Puss!


Rain rain go away!

Regnet öser ner ute. Och öser är en underdrift. Det forsar ner för gatan nedanför. Som tur är så började det regna precis när jag kom hem. Så jag behövde inte hänga utomhus i detta väder. Nu sitter jag i vårat kök/varagsrum och chillar vid köksbordet. Haha. Ganska mobbat, men jag älskar vårat köksbord! Saker som bord, någonstans att sitta, möbler överhuvudtaget tar man ju för givet så himla mycket när man bor hemma hos mamma. Nu uppskattar jag dom mycket mer haha!

Jag tänkte precis börja göra middag till mig och Andrea. Foul typ. Men så skickar hon sms och säger att hon precis åt. Meeen då. Då blir det middag till mig själv bara, men frågan är vad. Jag vet inte om jag vill göra foul om det bara är till mig själv.. Och vi har ingenting hemma. Eller jo typ havregryn och en tomat. Hm vad kan man göra med det? Haha. Jag hittar nog på nått.

Jag tänkte gå ut och springa idag efter jobbet. Men helt ärligt så vill jag inte gå ut nått mer idag. Jag har fått nog av regnet nu! Summer where are you?

Har inget vettigt att skriva så nu skiter jag i det. Puss på er!


RSS 2.0