Vardag.

Igår och idag har det vart ganska kallt. Det är skumt för för bara några dagar sen var det riktig sommarvärme. Typ man-blir-svettig-även-i-shorts-och-tshirt-väder. Men inte nu! Nu är det mer man-fryser-i-jacka-och-leggings-väder. Haha, gotta love mina förklaringar.

Igår kom dom och städade vår heltäckningsmatta. Det blev bättre, men den är fortfarande inte världens fräshaste. Fast jag bryr mig faktiskt inte så mycket längre. Nu vet man ju att den är rengjord iaf.

Medan carpet-cleaners var här tog jag och Andrea en liten trip till Bondi Junction och gick runt i shopping mallet där. Det är så sjukt för både jag och Andrea känner oss så hemma i stora shopping malls. Antagligen för att det känns som att vi är i Dubai då. Men jag blir typ helt lugn och känner mig hemma.. Skumt. Vi gick och kollade upp lite grejer på ett gym och gullade med söta hundvalpar i djuraffären (Varför kan vi inte köpa en nu igen Andrea..?). Sen tog vi bussen hem igen. Den korta biten. Men det var för kallt för promenad tyckte vi. Excuses hehe..


På kvällen vardagslyxade vi med middag på Micky's Café. Allt dom har verkar helt gudomligt! Vi åt pizza. När man, som jag, aldrig äter pizza så kan det vara riktigt gott att äta ibland. Speciellt om den har spenat, kyckling, sweet chili, grönsaker och gräddfil på! Shit vad gott det var!

Idag har jag jobbat från 9-3 men ikväll blir det celebrations! Andrea har sin sista exam just nu, så sen ska vi fira! Det blir nog fira hela helgen för henne! Men jag ska jobba på lördag morgon, ska öppna, så inget party för mig imorgon kväll iaf. Men ikväll och lördag kväll: Why not!? :D

Cheers! ♥

Citylife

Jag förstår att ni vill ha bilder. Jag älskar själv bilder. Men ett inlägg med bilder (iaf många bilder, och jag tar ju alltid för många bilder hehe.) med mitt sega internet och min sega sega dator tar ca en timme att göra. Bildera är så sega på att ladda när dom är så stora, och jag vägrar ladda upp mindre bilder. Men ja, här får ni iaf lite bilder från min promenad genom stan, Hyde Park och ner till The Opera House! Enjoy!

Hyde Park

Sk8erboy.

Taking a bath.

Parklife

Sydney Tower.

Let's Skate.

Art collides with public space. (Foto utställning i Hyde Park)

Rub the nose, throw in a coin and get good luck.

Litet träd..

The Opera House

"I do"

Bridge climbers.



Working 9 to 5.. nästan.

Hello. Idag har jag jobbar 9-3 och sedan tagit mig till stan från mosman och tagit mig en snabb 40-min powerwalk hem. Shit vad den sträckan känns kortare än vad den är!

Anyways, att jobba var vell kul. Hade önskat att det var lite mer liv dock, men några knäppa/roliga/skumma shoppande tanter träffade jag allt på. Sen har jag bara vart hemma och vart riktigt jävla trött. Gick upp 6 imorse och har stått/gått på benen hela dagen. Så nu ska jag och Andrea nog sätta på 90210 och somna. Hehe.

Puss

Update

Heeellloo. Igår tog jag mig en långpromenad ner till The Opera House. Så nu har jag fått min dos av turistande på ett tag. Men det var väldigt fint väder och en mysig dag! Annars har det inte hänt så mycket. Andrea har exams och stresspluggar inför det och jag försöker stay out of her way typ.. Imorgon ska jag jobba på hennes jobb. Eller ja, mitt jobb också nu I guess. Vill inte jobba där för länge, men det funkar ju tills jag får nått bättre ! Ska jobba Tisdag, Torsdag och Lördag den här veckan. Sen blir det nog utgång i helgen också, för att bl.a. fira att Andreas exams är over :)

Nu ska jag ut på promenad! Puss

I veckan..



Bilder från våran första vecka i Paddington. Vi åt tacos på Mad Mex kvällen som vi hade flyttat in. Och sen dessert på ett choklad café här i närheten (farligt!). Men vi firade vår inflyttning. :) Dom andra bilderna är bara lite olika från i veckan. Ser ni att träden är maffiga? Och ja, jag tjatar om det hela tiden!


Randoms från lägenheten



Lite bilder från senaste veckan. Alla tagna i eller från lägenheten. Ja, visst har vi fin utsikt bort till Sydney tower. När mattgubbarna har vart här och städat mattan, och när vi har köpt lite mer möbler så kan ni få lite bilder på hur den ser ut. Men just nu är det lite stökigt och ja, möbler saknas.


Hyde Park, CBD

Ligger i sängen och degar. Har precis ätit frukost bestående av äggröra, avocado, tomat och spenat. Gott. Tänkte ta en mega powerwalk ner till Double Bay idag, till vår real estate och hämta nycklar. Så att vi har två par, istället för bara ett. Kan ju vara bra! Soligt väder också :) Nice!

Annars vet jag inte vad jag ska göra. Måste hålla lite hårdare i pengarna just nu, så jag kan inte riktigt ta mig nånstans, för mitt busskort är sluut.. Bra att jag ska jobba imorn då! Fast det är inte långt att gå till CBD(mitt i smeten), så jag kanske tar mig en sväng dit, och strosar lite i Hyde Park med kameran min. Aja vi får seeee.


Hyde Park från Sydney tower. Bild från Google.


Chocolate Strawberries

Jag är verkligen på seg-tjockis humör idag. Jag vill bara krypa ner under täcket och kolla på OC och läsa tidningar. Och äta chocolate covered strawberries. (YUM! Dom har världens godaste sånna i en fruktaffär här i Paddington.. Bara 1 dollar each!) Höhö. Fatso.. Jag skyller på att det snart är that time of the month.. Heh too much info woopsie.



Yuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum. Juste.. jag skulle ju bli smal.. heh.


Sydney Map

För er som fattar noll när jag snackar om alla områden i Sydney, tänkte jag lägga upp en liten karta.


Nu kanske ni fattar lite mer när jag pratar om de olika områdena! :)
Där det där A:et är, där bor vii! Älskade Paddington! Jag gillar verkligen det här området!

Sen att det har samma namn som Nallen Paddington är ju också lite gulligt. Hehe.




Funky Femme

Aloha. Eller ska jag säga G'day Mate? Dock används det inte så ofta som man tror. Har typ inte ens hört det en enda gång.

Imorse var jag på Andreas jobb och träffade hennes chef. Kommer förmodligen få jobb där. Dock hoppas jag på att jag får jobba på nått ställe närmare Paddington än Mosman (Där Andrea bodde förut, och där hon jobbar). Men dom har massa affärer i hela Sydney, och jag sa att jag bodde i Paddington, så det blir kanske Newtown eller Balmain eller nått. Har dock ingen aning om vart ställena ligger med det ska jag googla fram :) Närmare än Mosman verkar det som iaf.
Funky Femme heter affären där Andrea jobbar. Dom har inte så jätte fina kläder, men villa är helt okej, sen kan man hitta några som till och med är fina. Men det blir nog ingen stor shopping där i framtiden.

Var inne på några affärer här i Paddington här om dagen, och oh myyyyy vad fina kläder det finns. Dock väldigt dyra. Men typ Sass & Bide - HEJ PERFEKTION! Men men, jag får se till att jobba mycket nu så jag har råd att shoppa lite! För jag har insett hur lite kläder jag tagit med mig hit. Typ bara klänningar.. Och det är fortfarande typ växlande vår väder här, så ibland är det lite kallare. Men summers comin' up så jag klarar mig nog.


Finally internet.

Äääääääääääntligen har vi internet i lägenheten. Shit vad internet beroende man är när man typ dör om man inte får använda det regelbundet i typ en vecka. Men men, dagens ungdom.. eller nått.

Vi bor ju nu som sagt i Paddington. Lägenheten är stor (för att vara en 1 bedroom apartment) men inte den fräshaste. Alla lägenheter här har typ heltäcknings mattor (vilket jag tycker är äckligt och fult), och våran är inte så nice. Men vi ska försöka tvinga våran real estate kille att skicka hit en carpet cleaner. Men annars så gillar jag den! Och läget är som sagt NICE. As centralt och ett coolt område. Enligt min Sydney guide som jag haffade på flygplatsen så är Paddington stället där alla fashionistas kommer för att shoppa. Så det är ju Nice :) !

Jag orkar inte skriva om allt jag har gjort sen jag kom hit, men jag har vart på många utforsknings promenader. Gått ut en gång och festat, med bl.a. aussie army-guys, hehe. Flyttat. Vart vid stranden. Osv. Här kommer lite blandade bilder från veckan som gått! (Kom ju hit förra onsdagen)



Bilderna är från Mosman, och Balmoral Beach, förra veckan. Fotade mest fåglar hehe. Men dom var så närgångna så jag var helt överlycklig med kameran i högsta hugg haha.
Anyways.. Nu måste jag gå av internet (inte kul att betala internet själv.. då måste man tänka på att inte använda det för länge hehe.) Men i'll be back soon :) Ska försöka ta mycket bilder åt er !

Puss!


Paddington!

Helloo. Jag och andrea sitter och kollar pa 90210 I lagenheten. Var lagenhet!! :D Vi fick lagenheten sa vi har nu flyttat till Paddington! Och jag kan redan saga att jag stor trivs har! Paddington har en stor gata som gar anda till mitt I stan dar det finns en massa coola affarer, cafeer, bookstores och barer. Kanns lite som soho I new york sager Andrea. I like it, coola manniskor med coola klader ocksa! Haha :) sokte jobb idag ocksa, har I paddington I en affar. Hoppas hoppas! Men nu maste jag ga, ska forsoka fixa internet I lagenheten sa fort som mojligt(ar inne pa andreas mobil just nu)! Pusssssss

Livet leker lite!

HEJ! Har lyckats haffa internet en liten stund!

Igår var en jätte bra dag, och jag är så lycklig att jag åkte hit! Trots saknad av er där hemma. Jag och Andrea gick och fikade mitt på dagen och satt på en mysig uteservering och drack iskaffe och pratade i solen. Sen gick Andrea till jobbet och jag promenerade ner till Balmoral beach. På vägen såg jag en jätte stor ödla! Såg typ ut som en mini dinosaurie! Haha. Den satt där mitt på vägen, så jag gick fram och skulle fota den. Men sen började den gå as snabbt mot mig, så då blev jag rädd och halvsprang därifrån haha. Mobbat.

Balmoral var hur fint som helst och jag satt där by myself i solen i flera timmar ute på en liten ö gjord av klippor. Musik i öronen. Sol stekandes på ryggen. Kakaduor som promenerar förbi i gräset. Kameran i högsta hugg. Papegojor i träden. Vågor som slår mot klipporna. Otrolig grönska och exotiska träd. Segelbåtar seglandes förbi. Värme och vår. Ja, jag tror nästan jag hamnat i paradiset! Fick en massa bra bilder också, som jag lägger upp så fort jag kan!

Sen på kvällen gick jag, Andrea, Mia, Sanna och Jenny ut och åt på en japansk (eller var det thai?) restaurang och åt as god mat och drack en massa vin! Vet ni, man tar med sitt egna vin till restaurangerna här. Rätt smart if you ask me! Slipper man spendera pengar på dyrt restaurang-vin.
Sen blev det utgång. Det började på Oaks, ett ställe där Andrea och dom brukar hänga på här i Mosman. Sen hittade vi några sköna Aussies som vi åkte till Manly med, och så dansade vi och partade där resten av kvällen.

Ja, det var en lyckad utgång! Vi hade as kul. Hittade en as skön kille som jag dance battlade med! Hahaha so funny!

Men nu ska jag hoppa i säng för jag är svintrött! Vi har fått lägenhet nu btw! I Paddington! Yay!
PUSS

So Far

Hitills har jag hunnit:

Bli lurad av en taxi chauffor som tog for mycket betalt.

Sett Opera Huset ca 4 ganger (lika coolt varje gang!)

Sett laskiga konstiga faglar!

Blivit fragad om jag var American, for att jag hade en accent. (Jag tankte: det ar ni som har dealekt inte jag! haha)

Atit god tacos.

Deckat i 6 timmar mitt pa dagen pga. jetlag.

Pratat med Andreas chef om jobb.

Tagit pa mig for mycket klader och gatt ut och insett att det var as varmt ute.


Nu ska jag och Andrea ga hem tror jag. Jag vet inte nar jag har internet access nasta gang, men forhoppningsvis om inte allt for lang tid!


Balmoral, Mosman.


Denna strand ar ganska nara dar vi bor for tillfallet. Ska forsoka ga ner dit nan dag och ta lite kort! Kan inte fatta att jag har sjukt fina strander i narheten dar jag BOR! Awesome kansla. Jag alskar havet!



Arrived in Sydney!

HEJ! Jag befinner mig just nu p[ andreas skola. Vi har inte internet hemma, s[ det kommer g[ ett tag mellan blogginl'ggen.. Men jag loovar att f;rs;ka blogga s[ ofta jag kan.

Jaa, nu ar jag framme iaf. Kom ig[r. Akte en liten trip till andra sidan stan med Andrea for att lamna lite papper ang. en lagenhet vi vill ha. Fick lite sightseeing po kopet. Opera huset och allt ar aas fint! Och allt annat ar ockso fint! Vaxtligheten ar exotisk. Traden ar as coola och stora! Det finns m[nga coola foglar! Overgangs stallena later som leksakspistoler nar man ska go over (precis som Andrea sa!) och jag smofnissar varje g[ng! Vadret ar varigt och ganska varmt.

Ja, jag har inte gjort so mycket sen jag kom hit. Jag promenerade runt och fotade idag. Gick till ett stalle dar det var as fin utsikt over vattnet! Helt underbart vackert. Onskar jag kunde lagga upp bilder, men som sagt, har inte internet hemma an. Sen gick jag och hangde lite i affaren dar andrea jobbar (och jag med snart, forhoppningsvis). Sen gick vi hit, och nu sitter jag och gor mina internet-behov och andrea pluggar med sin study group eller natt sont.



Lovar att blogga sa ofta jag kan!!! Men nu i borjan kommer det vara lite segt.. Om ni undrar nagot so ar det bara att froga i kommentarerna !

PUSS!♥


Jag och flygplatser...


Här sitter jag nu!

Jag är ganska vimsig och virrig av naturen. I get it from my mom. Då kan ni ju tänka er hur det går när jag är ensam på en flygplats. Ja, jag lyckades gå helt fel både på Arlanda och i Frankfurt. Nu i Abu Dhabi hade jag ju hjälp av min tyske vän, men nu har han gått iväg. Han skulle promenera lite. Men jag är för trött för sånt så jag stannade kvar. Men nu börjar det bli lite väl tomt här i gaten så jag börjar undra... Har jag hamnat fel igen nu??

På Arlanda kollade jag på mitt seat number och trodde att det var min gate. Gick till 20 A och det var inte en kotte där.. Jag ba hmmm.... jag frågar. Så var jag heelt fel.

I frankfurt (mega flygplatsen!) så gick jag hur långt som helst åt ett håll, och var bombsäker på att det var rätt. Sen när jag frågade i Service Center så var jag på fel Terminal.. Så då fick jag åka lite tåg sen. Höhö..

Nu ska jag gå på toa och sånt och leta rätt på min kompis. Så att han kan hålla rätt på mig och så att jag inte tappar bort mig själv igen.

Puss.


What am I supposed to do when the best part of me is always you?

Detta satt jag och skrev på första planet.

Jag visste inte att det fanns så mycket tårar i mig. Jag har alltid trott att jag var "made of stone" och att jag inte kunde gråta! Men jag inser nu att jag aldrig hade något att gråta för helt enkelt.

Jag ska ut på äventyr. Stora äventyr. För vissa kanske det kan ses som litet.. "Bara 7 månader", men för lilla mig är detta jätte stort. Och det har hela tiden kännts hur kul som helst. Folk har frågat "hur känns det?" och jag har svarat "bra!","roligt!","spännande!" osv.. Det jag inte fattat föränn nu, när jag faktiskt sitter på planet, är hur mycket jag kommer att sakna mitt vanliga liv, som jag ville bort ifrån. Självklart vill jag det fortfarande, men jag insåg nu att det inte är så lätt att bara ta sitt pick och pack och bara åka. Hur mycket roligt som än väntar, och hur bra det än är dit man ska, så lämnar man alltid något bakom sig.

Jag skämtade bort det, det kändes inte verkligt, jag fattade inte. Men sen vid första riktiga Hejdå-kramen på flygplatsen; då kom tårarna. Helt av sig själv dessutom. Jag behövde inte ens försöka!! Det var jobbigare än vad jag trodde att säga hejdå. Att säga Hejdå till alla mina fina fina vänner och min fina familj. Jag är så otroligt lyckligt lottad över att ha så mycket fina människor runt omkring mig som älskar mig. Och när jag sedan var ensam, inne på flygplatsen, det var först då jag fattade att jag skulle lämna alla.

När jag precis satt mig på planet kom det lite mer tårar. Okej, där ljög jag, lite var det inte. I cried like a baby rent utsagt. Hon i flygplansstolen bredvid småstirrade lite på mig när jag satt där och läste ett fint brev jag fått, och tårarna bara rann.

Jag läste klart brevet och kände att jag ville svara på det direkt. Så jag tog upp mobilen, men precis då börjar planet röra på sig, så jag stoppar ner den igen, sätter mig och kollar ut genom fönstret, tänker på alla mina fina och snyftar lite till.

Sen lyfter planet och vi åker in i det gråa täcket som Sverige hösten så snällt bjuder på. Snyftar lite till. Damen bredvid glor fortfarande. Visste inte att det skulle kännas såhär jobbigt.

Sen plötsligt så syns en ill-rosa himmel och det gråa molnen blir som en matta under oss. Jag kollar upp mot den vackra himlen och då vänder allt. Jag påminns om varför jag gör detta. Allt känns lättare. Jag ska ut på nya äventyr och alla mina älskade nära och kära stöttar mig till 100%. Och det bästa av allt: Dom finns kvar när jag kommer hem. Dom finns där och lyssnar på mina historier om allt jag varit med om.

Så nu ska jag ta ett bett på min flygplansmacka och blicka frammåt. Mot nya upplevelser och nya äventyr.

Paula


Abu Dhabi flygplats.

HEJ! Jag sitter nu på Abu Dhabis flygplats, med gratis internet! Awesome! Sitter i min gate och väntar på mitt plan till Sydney. Har precis flugit 6 timmar från frankfurt, och innan det 2 timmar från arlanda. Nu väntar dock det värsta flyget. Typ 14-15 timmar i ett plan. I'm not so excited!

Jag har fått en tysk kompis som också ska till Australien. Vi satt bredvid varandra på senaste flyget. Han skulle stanna i 3 veckor och typ road-tripa längs kusten. Verkar ju kul! Dock känns det som att en sån resa hade vart roligare om man hade någon road-trip buddy, vilket han inte har. Aja..

Det var lite jobbigt att säga hejdå på flygplatsen! Men det kommer jag till sen! Satt och skrev ett låångt inlägg på planet. Hade ju dock inte internet då, så jag publicerar det snart :)

Allting känns bra, och spännande! Det känns konstigt att verkligen vara helt ensam och bara ha sig själv att tänka på. Känns som att jag är van att leva i flock nu för tiden... ♥. Men detta är nyttigt för mig. Att få ge mig ut ensam, och växa lite on my own.

Nu ska jag facebooka lite. Hörs sen!


It's today

Godmorgon godmorgon. Jag blev väckt jätte tidigt imorse av att Theo kom in i mitt rum. Sen kunde jag inte riktigt somna om så nu har jag sovit för lite, och har huvudvärk.
Jag som hade tänkt sova längee idag så jag kan hålla mig vaken så länge som möjligt i natt! Vill inte sova på första och andra planen nämligen. För om jag lyckas sova hela sista planet kanske jag är lite pigg när jag kommer fram. Och då kanske jag slipper få mega jetlag.. eller nått. Jag kommer fram 06.20 till Sydney. Så om det blir som "morgon" för mig (när det egentligen är 8 timmar bakåt), och jag lyckas hålla mig vaken hela dagen sen, så kanske jag inte blir så jetlagd!

Men nu ska jag minsann åka och förtids rösta! Visst är jag duktig att jag kommer ihåg det! Sen komme Michelle och Maria hit!

PUSS!


Many goodbyes.

Ledsen för dålig uppdatering idag.. Meen ni fattar nog. Jag har haft fullt upp!


Madde hos mig i somras.
Sa Hejdå till Madde imorse. Känns så sjukt konstigt att vi inte kommer ses på 7 månader ! Vi har inte vart ifrån varandra längre än typ 3 veckor ända sen 7an typ! Och du ska vi vara ifrån varandra i mer än ett halvår! Kändes inte riktigt som ett hejdå påriktigt. Kändes typ overkligt. Men men, skype, msn och facebook finns!!

Vid halv tolv gick jag på en lååång promenad med Anna! Mucho trevligt! Sen blev det det andra Hejdået för idag. 

Hahahaha Anna, jag och Madde på en studentskiva i våras. Den bjuder vi på!

Sen skyndade jag mig ner på stan. Köpte ny mineral foundation och var på apoteket en snabbis.
Sen träffade jag Sara, och vi gick mest runt och pratade, köpte typ 1 kg godis till Andrea (som längtar efter svenskt godis) och sedan satte vi oss på Unico, och pratade även lite med en stressad stackars Desirée som typ jobbar ihjäl sig där. Men det är bra, då kan ju hon komma och hälsa på mig sen ! :D :D Gulle! Det var iaf kul att jag hann träffa henne innan jag åker.

Sara och Dessie hos mig i somras.
Jag och Sara satt iaf och åt och fikade en stund sen skulle hon till jobbet och jag skulle hem. Det blev ännu ett Hejdå. Det var lite sorgligt, men vi lovade att skypas och msna och facebooka mycket! Och så sa jag till henne att hon skulle tvinga dom andra att skypa mycket också haha :) Sen lovade hon att hon skulle styra upp en träff med hela gänget och kolla resor ner till mig i december. Det skulle va så kuuul om alla kom till typ Jul och Nyår! :) ♥

När jag kom hem så väntade middag med la familia! Mormor kom, Linnea och dom kom så åt vid god avskedsmiddag for me. Toast skagen till förrätt. Kött med svamp och kantarell sås till varmrätt och äppelpaj till efterrätt. Allt made by mami! Det var gott! Sen vart det massa Australien prat, lite tårar, massa tjat på att mamma och dom ska komma och hälsa på (Jag och Linnea tjatar som bara den, vi hoppas på sportlovet!). Sen blev det mer hejdå, fast dom träffar jag imorgon igen!

Sista kvällen i Portugal i somras. Och ja, det blir nog en Portugal resa nästa år igen. Yay!

Nu ska jag fortsätta ladda musik här hemma, lägga in på min externa hårddisk, se till att ha det mesta packat och sen gå och lägga mig. Imorgon får jag besök av många filurer som vill ses en sista gång innan jag åker. Mysigt♥. Så då vill jag ju hinna vara med dom istället för att vara tråkig och stå och packa hela dagen.

Godnatt! ♥


It's Tomorrow!

Nästsista natten jag sov i min säng inatt då, på ett bra tag. Eller ever, för det känns som min säng håller på att braka ihop. Två plankor har lossnat på undersidan. Oh well, what do i care, den är mjuk och skön ändå!

Jag och Madde bojkottade kulturnatten helt igår och var hemma och hade myskväll. Låg och lyssnade på musik och pratade. Kollade på nån 11 September-film och hade en allmänt lugn kväll. Skönt!! Sista sån Madde-Paula kväll in a while! <3

Dagens planer är nog att träffa Anna en snabbis. Packa. Träffa Selma en snabbis och förhoppningsvis så hinner jag med stan! Har några sista ärenden att göra. Shit, det är verkligen imorgon!! Wooh.
Australia here i come!


Stress

Rensar, Packar, Letar lägenheter och stressar. Det är vad jag gör just nu. Aah kunde jag inte bara tagit tag i det här med att rensa och packa ner alla prylar liiite tidigare. Typical me. Det vet ni vell vid det här laget. Men just nu har jag en dator-letalägenhets-paus.

Madde är påväg hit. Jag sa till henne att jag inte är världens roligaste just nu, utan jag är sönderstressad och måste packa. Hon sa, det är lungt, jag kommer ändå somna. Haha, typiskt oss. Madde bor i min säng när hon är här!


Bild från i somras, när jag inte hade mycket annat än att njuta av vädret på hjärnan.


Mornin'

Goodmornin'. Jag sitter och lär Theo msn. Så att han kan prata med mig och Andy när vi är down under! :) Han är så söt. Det är så kul när man försöker lära mormor eller Theo sånt här. För vi som sitter vi datorn varje dag, för oss är ju allt så självklart. Typ "okej, nu har hon precis skrivit nått, då ska du svara" . Haha gulle ♥


Mina favoriter! En riktigt varm sommardag i sommras när jag låg i solen och stekte på gräsmattan och Theo och Ludde försökte escape the sun! Söta!


Mama.


Börjar man bli gammal när man ser en kväll som spenderats med mamma och hennes kompis, och en massa "mamma-babbel" som en väldigt lyckad fredagskväll? Har hur som helst haft en sån precis nyss. Och det var väldans mysigt. Blev inte mycket packande, men mamma blev inte så arg. Hon kanske insåg att detta kan ha vart den sista sånna kväll hon får med mig på ett tag. Jag älskar min mamma. Hon är väldigt bra på det hon gör. "Mamma yrket" that is.


Jag kommer att sakna dig också Mamma!


Lax och pesto.

Helloo. Håller på att laga mat till mig själv. Hade inte så mycket hemma. Lax, Broccoli, Rödlök, Pesto, Creme fraiche och Citronpeppar var vad jag hade to work with. Så jag blandade ihop allt och körde in det i ugnen. Typ. Haha. Nej men laxen med resten on top. Blir nog smaskigt.

Jag har lovat mamma att ta tag i det sista i mitt rum idag. Så det ska jag göra! Sen är det mesta packat tror jag. Aaah jag ska verkligen flytta. Läskigt ! In a good way! :D


Lax och pesto är förövrigt en awesome kombination. Always works! You should try it! (Haha palla matglad brud. Jag känner att jag bloggar om mat lite väl ofta. Snart får jag göra en egen kategori för alla matinlägg! Kan ju köra "Dagens frukost" istället för dagens outfit.. höhö nu blev den här parentesen lite väl lång. Ciao)


Vår-Sommar-Vår-Sommar!

Åh, jag kan inte riktigt fatta hur bra jag har det!
Höst och Vinter är mina hat-årstider! Speciellt vinter. Kallt. Minusgrader. Snö. Slask. Grått. Mörkt.
Och i år, så får jag åka iväg till våren, som sedan blir sommar! Varm Australien-sommar, och skippa vintern helt och hållet. Och sedan komma hem, till ett mysigt vårigt Sverige, som sedan blir Svensk sommar! Åh vad livet kind of leker just nu!!


Vår i Sydney. Bilder snodda från Syster.


My Wafi Pafi!

Träffade Maria och co. ett tag. Sen hade jag ärenden att göra. Bl.a. i Gottsunda! Så efter hann jag svänga förbi min älskade Wafa lite! Åh det var mysigt! Vi är verkligen alltid "Wafa och Paula" no matter hur långt tid det går emellan att vi ses. I love you babe! Mysigt att vi hann ses innan jag åkte!


Wafa på studenten! So pretty!!


Friday.

Aloha. Jag vaknade försent idag, som vanligt. Jag har nått fel, jag kan inte komma upp på morgonen längre. Jag vet inte hur man gör. Jag undrar om man kan gå nån kurs för sånt och lära sig igen. Heh. Men seriöst.. Äh vi skyller på att det är min mobil som inte ringer..

Ska hoppa in i duschen nu, snabba mig och fixa mig. Sen möta upp Michelle och Sara och åka till Maria. Snyggaste tjejen ever, check it out.



Puss!♥


Maybe your dreams are just a baloon ride away.



ph by me.


Lookbookinspiration.


På lookbook hittar man alltid nån roligt och inspirerande. Här var dagens dos.


Vintage Mavens



Shareen Rubiera-Sarwar. This girl is amazing. Major inspiration, beautiful, and she has launched her own vintage retailer. She is also a stylist from Miami and has a great sense of stile. Like I said, Major Inspiration!


Gossip Fashion


Big up! Alla har olika stilar, but they all look fab! Min favorit är Blake Lively's a.k.a. Serenas. Så fina färger, och fint kombinerat! Turkos är en väldigt fin och somrig färg som känns lite bortglömd tycker jag..


Det snurrar.



Jag älskar att googla synvilla. Eller optical illusion. Man hittar så coola grejer som lurar ögonen och hjärnan!


Aj!

Vaknade för en halvtimme sen med sprängande huvudvärk.. Har tagit en treo så förhoppningsvis försvinner den snart.

Ja, annars är det vell nothing new. Jag ska packa idag som vanligt. Men nu har jag iaf packat ner alla kläder. Nu är det bara alla prylar kvar. Och själva väskan som jag ska ha med mig. Jag börjar fatta att jag faktiskt ska flytta. Spännande!

Har ingen ork att skriva för huvudvärken. Så.. hörs sen.


Update

Har haft till och från huvudvärk i några dagar nu.. Jag undrar vad det beror på! Hoppas jag inte håller på att bli sjuk!!!!!!!!!

Idag har jag minsann packat i alla fall. Det är inte klart men jag är på god väg. Har packat ner 3 lådor kläder, 1 låda skor, 1 låda prylar. Och börjat packa själva väskan jag har med mig. Hitills väger den 10 kilo.. oj oj hur ska detta gå?

Nu ska jag äta något mellanmål eller liknande, vila en stund (pga huvudvärken) och sedan fortsätta packa!! Good vad lång tid sånt här tar ! Ja, där har ni förklaringen till min frånvaro idag iaf. Ha det bra ♥ Puss!


Godnatt.

Jag är typ rädd för att somna. För att min "döda arm" komma tillbaka. Ush. Jag har haft en skum känsla i armen hela dagen. Och såklart så har jag googlat och skrämt upp mig själv. Läste om en som sov, så låg hon med armen ut, så låg hennes pojkvän på armen, hela natten. Då blev hennes arm helt förlamad, och hon tappade känseln, men den kom inte tillbaka föränn typ ett år efter. Scary!

Meen jag måste sova, för jag måste upp Tidigt imorn, ta en trip till doktorn. Komma hem. Pack my ass off (så att jag blir klar någon gång och kan göra annat), och försöka hinna med lite andra småsaker som måste göras. Sen kanske det blir häng hos Maria imorn. Jag får se vad jag hinner!

Godnatt!♥

POCAHONTAS

Helloooo. Idag har jag vart och slingat mig och klippt mig hos mamma. Sista gången på men än en halvår. Haha. Hatar att klippa mig, blir alltid missnöjd men det behövdes! Toppade bara lite. Men nu ska jag fanimej ta hand om mitt hår så att det blir långt igen! Det var typ det största misstaget i mitt liv att klippa av det! USH!

Sen kom M&M hit och vi kollade på pocahontas och åt glass. Haha vilka småbarn vi är. Men det var mysigt!! Men Michelle var jätte förkyld och Maria hade ont i magen och massa, så dom åkte hem sen. Meeen jag måste ändå packa!!
 


Shit vad man ville vara som henne när man var liten! Hon var ju typ vackrast ever!

Ikväll är det idol också! Säsongspremiär för 2010 och det börjar med Stockholm auditionen! Späännaanndee. Haha kanske lite extra spännande. Bara vissa av er förstår vad jag menar haha.
Nej men jag var nämligen där. Jag och två kompisar. Och jag kan säga att det var typ det roligaste jag gjort, kändes typ som man va på en skön musikfestival där alla älskade att sjunga! Jag ska lätt göra om det!! Och nej jag kom inte med haha. Vi var bland dom sista i kön, på den sista auditionen, så juryn man träffade så sent på dagen gav en inte direkt en chans. Hörde massa människor som var helt sjukt grymma på att sjunga som dom typ hade sagt "Kul att du kom, Kom gärna tillbaka nästa år.".. Men det var riiiktigt kul i alla fall! Träffade så sköna människor, körde allsång i kön, skrattade åt folk som var tok-seriösa och sjöng jätte falskt osv. osv.  Träffade bara 1 på hela dagen som gick vidare, (av alla dom jag pratat med) men han åkte ut sen när han fick träffa riktiga juryn, för att han inte kom på en annan låt att sjunga. Men han var riktigt duktig! Vi blev homies haha. Så han ska jag kika efter ikväll!

Puss!


McMahons point.

Lägenhetsletandet fortsätter.. Andrea hade iaf vart på visning på en med awesome view idag, men ganska litet förövrigt. Men vi ska kolla lite till, annars kanske det blir där.. Det är verkligen svårt att hitta det man vill ha.
Inte för litet. Inte för dyrt. Hyfsat centralt. Bra område. Fräsh lägenhet/studio (inte lukta curry som Andrea berättade att en gjorde, haha) osv osv.


Hittade en i McMahons Point idag (ovan). Lägenheten var inte världens bästa men vem vill inte bo med den här utsikten för hyfsad hyra?? Ganska nice tyckte jag det lät!


Död arm!

Jag vaknade klockan 05.20 imorse och kunde inte somna om. TJUGO ÖVER FEM! Anledningen? Jag vaknade av att jag fick en hand i ansiktet. Det var så jävla äckligt! Så som normalt försvar så puttar jag snabbt bort denna hand som dunsar ner på täcket. Ja det visar ju sig vara min egen, men den var helt död! Jag hade vell legat på något konstigt sätt i sömnen, så att hela armen inte fick nått blod , så den var helt livlös och förlamad. Och då menar jag inte att den hade "somnat" eller det vanliga "domnat bort" lite, utan den var heelt väck. Så jag börjar typ panik skaka på den för att "väcka den till liv igen", men det tog ett bra tag innan jag fick tillbaka känseln, och innan jag kunde röra på den igen. Anledningen till att jag fick den i ansiktet var vell att jag hade rört på mig så att den ramlade i mitt ansikte. Men ush vad äckligt det var! Jag kan inte beskriva känslan, annat än att det var som att få en död hand i ansiktet, och som att försöka få liv i ett liks hand. Ush! Sen när jag tände lampan efter att jag iaf kunde röra den lite igen, så var den helt lik blek. Ingen färg alls typ. Riktigt obehagligt!

Sen när jag inte kunde somna om (och typ inte vågade för att jag var freaked out haha) så loggade jag in på datorn och pratade med Andrea. Hon ba "men please det där har hänt mig as många gånger." As äckligt ju! Visst det har hänt mig att min arm har börjat små domna lite när jag legat på den, men aldrig att den har varit helt förlamad! Har detta hänt er någon gång eller är det bara våra gener som är konstiga haha??


You guys make me laugh!

Så klockren bild, på världens skönaste!


Ny packningsplan.

Har lagt om packningsplanen. Packar lite i taget, lite då och då istället! Då känns det inte som lika mycket! Har i alla fall tömt min garderob nu. Eller den som står i mitt rum i alla fall. Imorn tar jag tag i mitt garderob-rum, min s.k. "walk in closet". Det kommer dock bli svårt att packa ner. Det är ju där allt jag gillar hänger! Så imorn börjar mega beslutsångesten över vad jag ska ta med och vad jag ska lämna! Hjeeelp!
Sen måste jag börja rensa hyllorna i mitt rum också, och packa ner det som ska sparas. Ush vad det är tråkigt att packa! Plus att jag hellre vill spendera den här "sista tiden" med dom jag tycker om meeest! Men men. Antingen får dom joina eller så får jag packa klart SNABBT och sen leka med dom varje dag!

Jag har en ny music love! Hennes Acoustic album på spotify har gått på repeat när jag har packat hela dagen. Melanie Fiona!


Riktigt skön musik!


Cause this town's too small for me to stay.




phs: wildfox, såklart


That frosty feeling.

Yes, i'm up! Jag vaknade klockan 07.00 imorse, efter att jag somnat till friends igår. Hehe. Men det var ju bra att jag vaknade tidigt för jag måste ta tag i packning osv. idag! Jag vill dock ha sällskap, annars blir det så himla tråkigt! Ska försöka tvinga hit Michelle och Maria.. hehe :)

Imorse fick jag känslan av typ frost. Ni vet när man vaknar och det är kallt inomhus. Så går man upp, drar upp persiennerna och så har den första morgon frosten kommit. Så går man upp, dricker kaffe och sätter sig där morgon solen lyser in genom fönstret för att bli lite varm.
Visst, självklart var det ingen frost imorse, det är ju lite tidigt för det, men det har vart så kallt de senaste dagarna, så man känner verkligen att man snart måste börja sätta på värmen inomhus!


Ph by me.
Gud vad jag inte kommer sakna detta!


My day.

Hello! Min dag började med en lång powerwalk med mamma. Mysigt! Sen senare idag har jag hunnit fika med johanna också. Kanske sista gången vi ses innan Australien. Åh, jag kommer att sakna henne. Våra waynes-fikor är alltid så mysiga! Den kommande veckan kommer vara minst sagt fullspäckad. Men prioritet nummer ett är PACKA! Sen ska jag försöka hinna besök hos bl.a. frisören (also known as mammas jobb) och tandläkaren. Sista gången man går gratis hos tandläkaren då! Sen ska jag även göra en massa andra ärenden, plus även försöka träffa några söta som vill ses innan jag åker, och umgås allt vad jag har med mina kära vänner. Hur jag ska hinna allt vet jag inte!!

Men just nu ska jag försöka relaxa lite och dricka te! Några avsnitt friends skulle inte sitta helt fel!

Åh, dom gamla avsnitten när Ross och Rachel är ihop!♥ Dom har alltid vart my favorites!


Ägg, körsbärstomater & Avokado.


Frukost innehållande kokt ägg, avokado och körsbärstomater har blivit lite standard för mig. Eftersom jag som sagt, inte får äta mjölkprodukter till frukost (det påverkar medicinen jag äter) så är detta jätte bra ju! Och sen är det både nyttigt och riktigt GOTT också, så it's a win win! Detta var då dagens frukost!


Darling harbour.

Photo 4: 212/50 Murray St, DARLING HARBOUR NSW 2000

Har haft 0% blogglust idag. Kollat lägenheter för fullt. För det känns ju bra om jag och syster har någonstans att bo när jag kommer! Kolla fin bild över! Den ser lagom photoshoppad och fake ut men ändå väldigt fin. Darling harbour, Sydney.
Vi hörs imorn..
Over and out.


Dangerous!

Idag har jag inte riktigt rört på mitt ärsle. Eller jo, jag har städat mitt rum. Men annars har jag vart klistrad till datorn, letat lägenheter, försökt översätta mitt CV (och jag är sämst på att översätta. blandar ju bara ihop språken..). Sen har jag även pratat med syster. Om bl.a. läskiga djur.



Possums och Hajar är det som skrämmer mig mest! Possums för att jag har typ fobi för möss och råttor, tänk dig då en typ MEGA råtta mitt i stan! HJÄLP! Får typ kramp bara jag tänker på det! Och hajar är ju läskigt, för jag vill lära mig att suurfaaa! Men men. Sånna rädslor kan inte hindra en!


Lägenhetsletande...

Åh, jag har nyss hittat en nästan too good to be true lägenhet som jag vill haaa!!!!!!!


Jag ser mig själv sitta där på balkongen med en kopp kaffe på morgonen innan jag går till jobbet!! Åh jag vill ha jag vill ha !! Kolla utsikten lixom!!!!!


Förväntningar!

Det har inte slagit mig helt att jag ska åka. Men det börjar sjunka in lite. Ikväll på kräftskivan så pratades det ju självklart mycket om det, och ja.. Jag ska ju verkligen åka! Kan ni fatta det? Det kan jag knappt själv!

Jag tror det bästa av allt är att jag får träffa syster, som jag saknar så mycket. Att jag slipper uppleva svensk vinter på minst ett år (det kan nog vara det bästa!). Att jag får se och uppleva nya spännande delar av världen, ett nytt klimat, ny natur, nya typ av människor, och att jag kommer att utvecklas så mycket som person! Jag har inte för höga förväntningar, men dessa grejer vet jag att jag kan förvänta mig! Och det är more than enough!

Ja, det blir mycket "omg jag ska flytta"-prat framöver.. Men ja, det är ju typ det enda jag tänker på. Så det får ni leva med.
Btw, om ni har undrat det, så fortsätter jag självklart att blogga därifrån. Jag lovar att blogga så mycket och så ofta som jag kan där nere! Ta en massa bilder och keep you updated om mitt Australien-liv!

Imorgon ska jag nog börja packa. Jag har lite småpanik över att jag ska glömma något viktigt, och över att jag ska bli tvungen att lämna kvar kläder här. Jag får helt enkelt klä på mig halva min garderob och packa ner andra hälften. S e p a r a t i o n s å n g e s t över mina kläder!


Årliga kräftskivan.

Helloo. Igår hängde vi här hemma hos mig och drack té och bara umgicks. As mysigt!! Sen flummade vi alldelles för länge och somnade inte föränn jätte sent! Vilket resulterade att vi vaknade sent idag. Men men. Madde kom hit en sväng idag också, men hon och Michelle åkte precis. Nu ska jag duscha och göra mig i ordning, för ikväll blir det den årliga kräftskivan hos kusinerna i Bromma! Åh det ska bli kul!!!

Haha kräftskiva 2006! SHIT vad små vi var! Små och söta!

I år fattas Andrea dock.. Men i'll see you soon anyways (shit vad jag har längtat efter att få säga det !!)


Om 11 dagar..

...flyttar jag! Nu är det bokat och klart! Den 13 September sätter jag mig på ett flyg. En massa timmar, och några mellanlandningar senare så landar jag i Sydney och bosätter mig där en lång tid framöver. Jag vet inte hur länge jag stannar, men som allra minst, 7 månader. Det beror ju på hur jag trivs! Men jag har en biljett tillbaka till Sverige bokad i April, så då kommer jag hem och semestrar iaf.

Det här känns, som sagt, pirrigt, läskigt osv. osv. men också as KUL! Känns som jag har babblat om det här i några inlägg nu. Men som sagt, I'm Sooo excited!!

Tills jag flyttar vill jag hinna göra alla ärenden jag behöver göra. Hinna umgås så mycket som möjligt med alla jag tycker om. Sen måste jag ju som sagt packa en massa också. Jag SKA börja packa i tid! Funderar på att börja nu typ! För jag vill verkligen inte glömma nått när jag är borta så länge!

Det har dock inte riktigt sjunkit in än. För en vecka sen kunde jag inte ens ha drömt om detta!! Det känns GALET! Kommer inte fatta det förän jag åker typ!


Torsdag

Hello. Har städat mitt rum, och suttit och pratat med Andrea och kollat på lägenheter hela dagen. Pratat med pappa och pratat flygbiljetter hela dagen. Och nu sitter jag och inväntar Michelle som är på väg hit :) Treevliigt!



Central Business District, Sydney


Don't be scared to fly alone. Find a path that is your own.

Godmorgon. Jag är kvar i sängen. Dock har jag faktiskt gått upp och hunnit göra kaffe till mig själv. Så jag sitter med en kaffekopp i handen och datorn i knät. Jag vaknade faktiskt klockan 08.00! Eller okej, jag hade ställt larm då men jag vaknade inte (på riktigt) föränn typ kvart över. Men still!

Jag har kommit på att jag inte kan ligga och slöa en enda dag till som jag är kvar i Sverige. Jag måste hinna träffa alla jag vill träffa, och alla som vill träffa mig, jag måste hinna göra en masssa ärenden. Jag måste hinna börja planera min packning. Jag måste hinna få ut det mesta av den sista tiden jag har här i Uppsala på ett braa tag. Så inge mer sova till 12!

Nu ska jag gå upp och göra frukost till myself, och sen ska jag städa mitt rum. .  som jag fortfarande inte gjort. Min mamma blir galen på mig snart, så det är dags!!


Don't be scared to fly alone. Find a path that is your own.
© Photo by me.


Desert


4THANDBLEEKER i cool poncho och shnygga skor. Älskar typ nevadaöknen/roadtrip-känslan som bilden har!


The land down under.

Visum beviljat, så imorgon bokas biljetten! Aaaah this is happening for real now! Fast jag tror inte riktigt jag kommer att fatta det föränn jag är där!!


Nu ska jag kolla på ännu mera friends. Imorgon ska det lekas med dom bästa...som vanligt. Jag kommer sakna det, otroligt otroligt mycket!♥♥


Himmelskt.



Outside my bedroom window. Exakt samma himmel, på exakt samma ställe, men ändå så olika.


Acne


Oh My ! ♥


Sydney, Australien.

Nu är visumet sökt och så fort jag har det bekräftat så bokar jag flygbiljett. Så nu kan jag lika gärna berätta för er också. Jag kommer förmodligen, om bara några veckor flytta till Sydney, Australien, där syster min bor. Planen är att åka dit på "Working Holiday" som det heter, och jobba och ha det bra. Ni som känner mig vet att jag har velat detta länge, riktigt länge, så nu är det äntligen på gång! Jag är mega excited, men det är också lite pirrigt. Men så ska det ju vara.

Min dröm har alltid varit att göra något spontant och galet efter studenten. Resa till nått annorlunda land och leva livet. Och nu, efter jag haft en av de bästa sommrarna i mitt liv, så får jag göra det jag längtat efter! Dock så vet jag att det inte kommer att vara en dans på rosor när jag kommer dit, utan en massa jobbsökande och snålt levande väntar. Men jag är så glad att äntligen få göra något annorlunda, och något som inte är så "safe" eller vad man ska säga. Uppleva nya saker, platser, kulturer; jag älskar sånt!

Nu kanske det känns som det här kom väldigt plötsligt. Och det gjorde det för mig med. För några dagar sen kunde jag inte ens drömt om detta. Men nu får jag chansen, och detta är något jag aldrig skulle tacka nej till!

Som sagt, jag kommer sakna folk så himla mycket!! Vissa sjukt mycket! Men I know i'm doing the right thing! Sen är det vääldigt mycket som måste hinnas med innan jag åker också! Träffa alla innan jag åker. Fixa en massa saker. Och börja packa ihop mitt rum. Sen FRUKTAR jag packningen. HUR ska jag packa ner mitt liv i 20 kilo!?!?!? DET GÅR JU INTE!! Men det löser vell sig. :)




Dagens to do list & klagomål.

 ♦ Damsuga
 ♦ Städa rum
♦ Söka Visum
♦ Fika med Wafa
♦ Träffa de tre M:en och dansa på DC?

(de tre M:en = Michelle, Maria & Madde)

Dock är jag osugen på dans. Yeah you heard me. Grejen är att alla bra danser, eller alla som jag gillar, ex. House, Street, Locking, Popping osv. Är i den sämsta lokalen. Plus att dom kurserna är väldigt populära så det blir smockfullt med folk i typ världens minsta lokal. Ja ni kan ju tänka er hur luften blir där inne när det är så mycket folk så man inte ser läraren om man råkar hamna längst bak, och alla står och dansar för fullt. Typ inget syre, äckligt svettlukt och riikttiigt jävla varmt! Typ som i en bastu, jag skojar inte! Visst, det finns en enda fläkt, men den hjälper inte ett piss.
Ex. igår när vi kom dit. Då kom vi lite sent till Housen. Då var det redan smockfullt, vi fick knappt plats längst bak. Och så fort vi gick in så kände vi den äckliga lukten och värmen. Sen såg vi ingenting och dom hade redan dragit igång med koreografin osv. så vi sket i det och gick ut på promenad istället. Sen var det ragga dancehall, vilket jag inte gillar, och då var det minst lika mycket folk, och ännu äckligare luft, så vi gav upp och sket i att dansa igår.
Jag blir besviken på DC! Jag tycker verkligen dom borde ha nån av street kurserna i någon av dom större lokalerna!!! Enda dagen dom har det är på fredag, och då kaan inte jag. För då äre kräftskiva i stockholm som gäller!
Meen jag ska ändå inte dansa där i höst, så what do I care.


I can do anything good. Better than anyone.. better than anyone.


How to stay positive.
Detta kan vara det skönaste jag sett. Haha! Kör detta varje morgon framför spegeln så får ni se att självförtroendet stiger och att ni blir över-positiva! hahahahah!


Breakfast


Dagens frukost. Probably the best breakfast in the world. Haha. Med massa salt och citronpeppar på. YUM! Sen var det så färgglatt och fint också så jag var tvungen att ta kort på det. Hehe.


RSS 2.0