Morning

Godmorgon hörrni. Jag gick och la mig nästan direkt efter jobbet igår så imorse vaknade jag klockan 8 pigg och glad. Idag är det 10 minusgrader och träden är vita av frost. Jag hatar kyla men det är himla fint när träden är vita! Här har ni två bilder från imorse. Min utsikt och min frukost.


Perfection

http://im.haberturk.com/galeri/2011/11/30/410921/14ca2affaca03491bb56c8b0f34e46dc_840.jpg

Amanda Seyfried.

Så sjukt vacker! Så vill jag se ut!

source


Dubai

Flygbiljetten jag bokade var till Dubai. Jag har inte varit där på två hela år och jag saknar det som fan! Sist jag var i Dubai var jag där med mina två favoriter, Andrea och Michelle. Ens syster och ens bästa vän i Dubai i 10 dagar, det var en bra semester det! Vi hängde på stranden, shopped til' we dropped, festade och åt god mat.

Denna gången kommer nog bli ganska annorlunda dock. Jag ska vara borta i lite mindre än en månad, och jag får varken sola eller dricka alkohol på grund av min medicin. Men bryr jag mig? Nej. På med hög solskyddsfaktor bara! Dessutom ska jag inte shoppa så mycket, för jag vill hellre spara till en kommande resa. Men jag ska fanimej njuta av att slippa kylan, av att bada i havet, av att träffa min pappa och min underbart söta lillebror, av att inte vara i Sverige! För FY vad jag är less på det! Jag ska bort till solen och få ny energi och livslust. Det är precis vad jag behöver just nu!

Här är lite blandade Dubai bilder från 2010 och 2009.


♥♥

Lunch

#Lunch and #privatepractice. Good stuff.
Åt en riktigt god sallad till lunch idag. Den innehöll bl.a. sparris, sockerärter, mozarella, lax, soltorkade tomater, körsbärstomater, pesto, färska örter m.m. Sjukt gott!
Snart ska jag göra mig i ordning för bio med Sanna. Denna gång ska vi se The Descendants med George Clooney. Det ska bli mysigt.

Och just det. Jag bokade nyss en flygresa! YES! Jag får en paus från gråa kalla Sverige after all!

Listen, the snow is falling everywhere. Between your bed and mine. Between your head and my mind.


AJ!

Igår fick jag en fin liten brännskada på min hand. Helvette vad det gör ont att bränna sig!! Jag var tvungen att smärtstillande för att det gjorde så himla ont, hela dagen! Jag var på Ikea en sväng, och eftersom jag inte hade något kallt på det då så var jag tvungen att gå till kiosken och be om nått kallt. Så sen gick jag runt med en frusen pizza på handen, hehe. Hur som helst så kändes de ungefär som att min hud frätes bort, så jag säger bara en sak. Var försiktig med hett vatten/vattenånga. Det kändes som att det fortsatte bränna in i mina fingrar hela dagen. Numera är dom lite fin rosarödlila ton. Nice!


Music on. World off.

Tumblr_lo6z7vhxdl1qfc9gso1_500_largeTumblr_lxisxjii9a1qao0cco1_500_largeTumblr_lx8wz2ch481qg12p3o1_500_largeTumblr_lxlxz3yyvy1r5glnjo1_500_large1326632703499512_largeCalifornia__the_killer_waves_by_alierturk-d4mgtw0_largeTumblr_lwgxnzod4t1qi1355o1_1280_large6039513519_8220d7fa96_z_largeTumblr_lpbiy2z7hz1qjh98ro1_500_large


0,1,2,3,4,5,6,7,8

En söndag i Sigtuna.

För två veckor sen åkte jag och Anna och Susanna till Sigtuna för en liten dagsutflykt.

Anna var glad.


Sanna hittade en grind som såg ut som en cykel, eller en cykel som såg ut som en grind.

Vi hittade ett café som hette Tant Brun. Som i sagan ni vet.


Det var fint. Men väldigt kallt!

En av alla hundar vi träffade.

Till slut hittade vi äntligen ett Café som var öppet (tips! om ni åker till Sigtuna på en söndag, var beredd på att inte så mycket är öppet!) där vi kunde värma oss och äta. Här är Annas räksallad.


Anna

Jag och Susanna åt tomatsoppa som var varm (precis vad vi behövde) och god!

Här är jag och Sanna.

Så träffade vi ju den här söta lilla vovven.

Sen gick vi till Tant Brun cafét som hade såhär fint julpynt.

Där trängde vi ihop oss på ett litet bord vid brasan och drack té i massor!

Och jag ville inte vara med på bild så mycket. Men här ser ni hur mörkhårig jag har blivit!

Anna var dock med på många bilder.

Sen åkte vi hem igen och såhär fin var solnedgången då.
Sigtuna är mysigt. Man borde åka dit oftare!

Chocolat

Igår såg jag och Sanna på Chocolat. Det är en sån himla himla fin film, och sist jag såg den var så längesen att jag nästan hade glömt bort den. Man blir sugen på choklad men personligen blev jag mer sugen på Johnny Depp. Herregud vad den mannen är sexig!

Mv5bmtczmje2otm1m15bml5banbnxkftztywmzuwnjm3._v1._sx450_sy306__large

Tumblr_lf0svpjjef1qddefto1_500_large
Ni som aldrig har sett Chocolat måste se den, för det är en för fin film för att missa! Punkt slut!

Blueberry and Banana pancakes

Idag gjorde jag "nyttiga" pankakor. I dom var det blåbär, bananer..


..ägg, kanel..

..och kokos.


Först mosade jag bananerna. Och vispade ägg. Sedan vispade jag ihop bananerna och äggen, och tillsatte blåbär, kokos och kanel. Så var smeten klar!

Sen stekte jag små fina pankakor. Det tog lite övning att få dom runda och inte söndriga.


Sen hade jag och Theo pankaksfest och jag åt mina med värmda blåbär och kiwi.

Theo däremot gick all out och hade glass, grädde, sylt och sirap på sina. Men då var ju iaf pankakorna lite nyttiga.
Receptet kommer från Green Kitchen Stories som har ungefär världens mysigaste matblogg med vegetariska, glutenfria, ibland veganska och raw-food recept m.m. och hur fina bilder som helst. Check it out!

RIP Etta James

Idag dog Etta James. Hon blev 73 år, och på dom 73 åren hann hon med mycket. Bland annat att bli en soul och jazzlegend som världen aldrig kommer att glömma. Hon är en av mina favoritartister, som jag lyssnar mest på, och jag kan säga att idag förlorade världen en av tidernas bästa sångröster! Rest In Peace Etta James!

 


Thursday

Idag kom Michelle hit på dagen. Vi gick en långpromenad och sen lagade jag lunch till oss. Potatissoppa närmare bestämt. Så sen åt vi den, med tända ljus, och satt och pratade en massa. Så drack vi té också. Sen skulle Michelle bege sig hem och jag skulle bege mig till jobbet.

Nu har jag precis kommit hem, och nu tänkte jag titta på serier. Juste! Jag åt gösfile med rödbetsrisotto och nån grej med västerbottenost och pistagenötter i på jobbet. Det var väldigt gott! Ungefär så mycket händer i mitt liv just nu.. Alltså inte mycket. Längtar till sol och värme och hav så att det gör ont i mig. Förhoppningsvis  löser jag det problemet snart. Planning planning planning..

Fina Michelle, en solig dag på Manhattan i våras.


Puss på er!

In Time

Igår mötte jag upp Sanna på stan efter hennes jobb. Vi gick och köpte godis och lite sånt sen gick vi på bio. Det är så himla mysigt att gå på bio! Jag kommer ihåg i Sydney när jag och Andrea hade världens bioperiod. Jag lovar, vi hade sett ungefär alla bios som gick under en period. Freaks. Haha. Men det är en sån mysig grej att göra. Mer sånt i vardagen!

http://caizawidin.blogg.se/images/2012/in-time_183251696.jpg

source

Vi såg In Time, med vackra Amanda Seyfried och Justin Timberlake, som hade biffat upp sig och var snygg! Den var väligt spännande och bra! Se den! I lördags såg vi Red Riding Hood med Amanda Seyfried hemma hos Sanna också. Den var ganska speciell, men jag gillade den. Sen åt vi god Thaigryta med räkor i också. Gott!


Dreaming of Cali

Surfing1_large

California_surf_project_large

167721_10150387449635123_722655122_16775145_633443_n_large
Tumblr_lxqnf1bnuf1qmdgfdo1_500_largeTumblr_lxljpyi9io1r9tz6vo1_500_largeTumblr_lwiue3gcdi1qmef03o1_500_largeTumblr_ln8638vm9r1qij070o1_500_largeTumblr_l6wdzomb7t1qbvh44o1_500_largeTumblr_lxpr5r8wbj1qlqauao1_1280_large
Let's do it!

Sources: 1,2,3,4,5,6,7.8,9

Födelsedagsfest

Hej! Jag vet, det har varit lite segt med bloggandet. Men jag har inte mått så bra och haft noll inspiration och lust till att blogga!

Igår var jag iaf på Desirées födelsedagsfest. Det var trevligt och jag fick träffa min Maria en sista gång på 2 månader.
Imorse åkte nämligen Maria, Sara och Frida till Asien och jag dör av avundsjuka att dom slipper kalla vinteräckel sverige i 2 hela månader. Dom får ligga under palmer, bada i havet, se nya saker och länder och dom kommer att ha det Så bra! Som sagt, jag dör av avundsjuka!
Jag kommer att sakna er mina fina!


Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjj

Alltså det här har varit den värsta veckan!!! Först mår jag piss för jag är jätteförkyld och nu när jag äntligen mår bättre, så får jag väääärrllddeennnsss mensvärk! Alltså jag måste förklara det här med mensverk, för er som inte har det, eller för er som bara har lite, eller bara för er som inte förstår hur ont det gör. De senaste månaderna har det bara blivit värre och värre för mig. Och nu för tiden gör det så ont att det känns som jag ska svimma, det känns som att någonting typ maler sönder min livmoder, jag mår illa och vill spy, jag kan inte stå upp, fast det hjälper inte att ligga ner heller. INGENTING hjälper! Dessutom har jag det i flera dagar nuförtiden, när jag var yngre hade jag typ litegran i nån timme, om ens det. Men helvette vad jag inte hade någon aning om vad mensvärk kändes som på riktigt.
Idag har jag alltså legat och vridit och vänt på mig i smärta och sprungit fram och tillbaka till toaletten i tron om att jag ska spy vilken sekund som helst för att det gör så ont! Jag har bestämt mig att gå till doktorn och få något receptbelagt mot den här skiten för ipren och allt sånt där skit suger!!
Nu ska jag fortsätta tycka synd om mig själv! Och om nån vänlig person har något BRA tips mot mensvärk, så Snälla hjälp mig!
Och ja, detta var ett väldigt nödvändigt bloggämne måste jag säga.

Sjuk

Hej! Tänkte mest tala om att jag lever. Dock har jag legat i sängen i två dagar och sneezed my brains out och annat sånt mysigt. Med andra ord har förkylningen bara blivit sämre, och jag har därmed noll ork att blogga. Men jag hoppas på att jag ska må lite bättre imorgon!


Serienörden

I detta inlägg skrev jag att det var så himla längesen jag var sjuk. Så himla typiskt då att jag går och blir sjuk veckan efter. Idag mår jag verkligen piss. Min hals gör ont, min näsa rinner, jag nyser hela tiden osv. En härlig förkylning helt enkelt. Ush! Så idag ligger jag i sängen och kollar på serier och snyter mig var femte minut, istället för dom ursprungliga planerna.

Igår åkte jag hem till Michelle på kvällen. Vi drack några liter té ungefär och åt cheesecake som jag hade med mig, som var över från i lördags då jag hade fina tjejer här på middag. Det var mysigt.

Nu - tillbaka till serietittandet. Mina älskade serier har börjat igen!
http://smuls.blogg.se/images/2011/tvd-season-3-poster-the-vampire-diaries-26242569-568-740_175453960.jpg
source
The Vampire Diaries är klart bäst just nu, av de 9 serier jag följer. Ja, jag sa nio. Pinsamt många!

Sigtunamys

Såhär såg det lite ut idag när vi var i Sigtuna. Jättemysig dag!! Vi såg världens sötaste hund som ni ser. Dog lite. Fler bilder kommer när jag orkar. Nu ska jag bege mig till Michelle och dricka dagens ungefär sjunde kopp te! Puss!


 


Godmorgon!

Jag ska snart bli uphäntad av Anna. Jag , Anna och Sanna ska nämligen åka till sigtuna.
Där ska vi strosa runt och mysa och äta lunch. Det ska bli jätte mysigt!
Och ja, jag har alltid på mig min favorit halsduk!
Puss!

 


Gnällis

Jag vet, tråkigheternas tråk-blogg just nu.men jag är sjuk och ganska less, så bloggar jag känner jag att det blir mest gnäll. Och det klarar ni nog er bra utan.
Puss

Torsdag

Det blev ingen bio igår. Istället kom Michelle hit och vi tittade på The Voice Sverige, som hade premiär igår. Jag tycker att det amerikanska är väldigt mycket bättre, men det här var ju kul också, tycker dock att domarna var lite väl lättflörtade ibland. Och Petter förresten! Vad snygg han är!

Imorse vaknade jag upp med jätteont i halsen. Alltså det kändes typ som att jag hade ett öppet sår i halsen, så ont gjorde det! Men jag pallrade mig till stan ändå för att träffa Maria. Vi år lunch och sånt, det var mysigt. Men nu när jag kommit hem känner jag mig ännu mer förkyld. Jag ska försöka pallra mig upp och slänga ihop nån soppa, och sen kolla på The Voice som är idag med!

 


Good Morning

Godmorgon!
Morgonen har spenderats i morga hage med Anna och hennes två hundar. Ludde fick inte följa med, för han orkar inte gå så långt längre,stackaren.
Nu är jag hemma och har precis ätit granatäpple och druckit färskpressad apelsin och kiwi juice. Ikväll ska jag och Michelle se Drive på bio, med min man Ryan Gosling. Åååh jag längtar!
Igår tog jag äntligen tag i att göra ett facebook album av de sista New York bilderna. Så check it out! Ni som har mig på Facebook!


Less..

Jag har kännt mig lite ledsen idag... Pms bidrar nog lite, men jag känner mig så himla less idag. På senaste tiden har jag faktiskt varit väldigt glad och mått väldigt bra, men idag vet jag inte riktigt varför.
De senaste månaderna har jag faktiskt kännt att det har vart okej att vara i Uppsala ett tag. Eller det har till och med varit mysigt. Men idag har jag suttit och kollat på skolor utomlands, och kollat på bilder från Sydney och jag känner verkligen, vad i helvette gör jag här!? Jag vill bara bort nu. Bort från Uppsala, bort från Sverige! Ett till av mina nyårslöften är att söka in på en massvis med skolor. Och sen se vilka jag kommer in på. Då blir det ju lättare att välja sen, när man vet vad man har för val på riktigt lixom... Men en sak är säker och det är att jag ska bort!


Årsresume: Mars

Så blev det Mars. I början av Mars regnade det. Och regnade. Och regnade och regnade. Kommer ihåg en natt då vi vaknade för att det regnade så högljutt och vi var tvugna att springa och stänga fönstrerna för att det regnade in så mycket.  Annars så jobbade jag mycket, och började förbereda mig på förändring. Det var snart dags att flytta tillbaka till Sverige och känslorna var väldigt jobbiga och blandade.

Jag och Andrea påbörjade även våran "eko-fas" och skulle ha allting ekologiskt och läste hälsoböcker som ex. Naturally av Jo Wood. Jag upptäckte de ekologiska Perfect Potion produkterna och har sedan dess inte kunnat använda något annat. Sen drack jag mycket juice från David Jones också.


Vi hängde i Fiveways en del, och dessa bilder är från en dag när vi promenerade runt där, i deras ekologiska mataffär och tittade på fina hundar och människor. Bilder från Andrea.

Sen åt vi frukost på favoritcafét Le Pain Quotidien en morgon, och promenerade i Paddington en kväll då solnedgången var såhär fin.


Det regnade som sagt mycket, och jag jobbade mycket. Här är en bild från en vägg i Newtown (där en av affärerna jag jobbade låg i), och regn, och en kväll när vi sorterade bönor från en bönmix och gjorde världsdelar av.

Jag sjöng karaoke med Denise och Eva en kväll på Fringe Bar och såg ut såhär.
Mot slutet av mars sa jag upp mig från jobbet och gick på min första surflektion i Manly. Det var himla skönt, och det kändes lite som jag upptäckte Sydney livet på nytt. De två andra bilderna är alltså från Manly.

Detta är från en stranddag på Bronte Beach. Jag gick mest runt och fotade surfare, och det var riktigt stora vågor den dagen. Och så drack jag en god juice som jag har för mig hette "Summer Breeze".

I slutet av mars och i början av April jobbade jag alltså ingenting. Jag gick på surflektioner ungefär varje dag, och hjälpte Andrea leta lägenhet.
Lite så såg mars ut.

We found love in a hopeless place

Tumblr_lx753zmpwu1r6ipclo1_500_large

Tumblr_lu3yqlfflb1r56njso1_500_large

Tumblr_lltkec7git1qk1gfeo1_500_largeTumblr12_large
399319_297319013639062_100000828975076_778814_2028203102_n_large
301945_250772898298144_201354269906674_717652_699428410_n_large

1,2,3,4,5,6



Nyår!

På Nyår var jag hemma hos Susanna. Vi båda kände för en lugn nyår så då hade vi bestämt att vi skulle laga en god middag tillsammans. Fanny och hennes pojkvän skulle också komma så vi delade upp det. Susanna stod för förätten, jag stod för varmrätten och Fanny stod för efterrätten.

1. Sanna: "Jag kan stå här så kan jag låtsas att jag har gjort allt!" Haha

2. Susanna gjorde en god räkcocktail som tyvär inte gjorde sig så bra på bild, men den var riktigt god och innehöll bland annat räkor, avokado och melon. Mums!

3. Jag hade gjort laxsallad med saffransaioli (som mamma brukar göra, som är så himla god). Jag tänkte att det kan aldrig bli fel lixom! Den är så god så jag funderar på att göra den i helgen också, när jag ska ha lite middag här hemma.

Bordet uppdukat! Fannys pojkvän var allergisk mot skaldjur så han fick chevréostbaguette med honung på istället. Inte dåligt!

Sen åt vi och satt och pratade och hade det mysigt. Laxsalladen var uppskattad så det var kul!

Sedan åt vi Kladdkaka med polkagrisar i till dessert som fanny hade gjort. Det var också gott, och då blev vi alla proppmätta! Det var en nice touch med polkagrisar i kladdkaka!

Sen lekte vi lite med tomtebloss som jag hade med mig..

Här skulle det stå Gott Nytt År, men det blev GO.. Men men.. Det var ett fint försök tycker jag.

Sen gick Fanny och Gabe vidare och så blev det tolvslag! Jag och Susanna gick ut för att titta på fyrverkerier, och det var himla fint som det alltid är med fyrverkerier.

Så tände vi tomtebloss och sa Gott Nytt År och sa att i år ska vi resa tillsammans! Ska!

Sen gick vi in i värmen igen och då var vi jättetrötta. Innan jag åkte hem så viftade jag omkring med lite fler tomtebloss och Sanna åt mer kladdkaka.

Jätte jätte mysigt Nyår! Och när jag åkte hem vid två var jag så himla glad att jag inte var full på någon stor fest, utan att jag mådde bra och skulle hem och sova. Värt!


Spaghetti och "köttfärs"sås

Ikväll har jag lagat vegetable bolognese till middag, som är nästan som spaghetti och köttfärssås fast med en massa grönsaker, som morötter, paprika och svampar i istället för köttfärsen. En vegetarisk variant helt enkelt. Det var en hit. Till och med Theo tyckte att det var gott, trots att han inte riktigt vågade erkänna det (han har en tendens att bestämma sig för att någonting inte är gott innan han smakar, sen om det faktiskt är gott så kan han inte riktigt erkänna det för att han är så envis).

http://www.acozykitchen.com/wp-content/uploads/2010/08/VegetableBolognese2.jpg

Bilden är lånad från A Cozy Kitchen där även receptet är lånat. Men jag gjorde om receptet lite, och hade bl.a. ugnsbakade körsbärstomater i i slutet. Det var supergott och smakade väldigt likt vanlig spaghetti och köttfärssås!

 

Ett av mina nyårslöften är nämligen att jag ska äta mindre fisk, ex. lax (som jag typ överkonsumerar). Istället ska jag försöka äta helt vegetariskt, som är supergott, bara det att det kräver lite mer fantasi. Sen får jag äta fisk max. 3 ggr i veckan. Det kommer nog gå bra när jag väl kommer igång! Nu har jag varit vegetarian i lite mer än ett år (förutom att jag åt kyckling några få gånger där i början) och jag kan helt ärligt alrig tänka mig att gå tillbaka till att äta kött. Folk frågar mig ofta om jag känner skillnad, om jag mår bättre sen jag blev vegetarian(eller ja, fiskätande vegetarian..). Jag kan säga att mina magproblem som jag haft i flera år är som bortblåsta, och jag har dessutom inte varit sjuk (ordentligt sjuk med feber osv.) sedan ungefär ett år tillbaka. Om det har med varandra att göra får man själv bestämma om man tror på, men jag tror att det har bidragit, speciellt det där med magen, då kött är extremt svårsmält för magen. Sen har jag börjat äta d-vitamin och speciella vitaminer som är till för vegetarianer, duktigt va! Nu kör vi - ett ännu hälsosammare 2012.


Årsresume: Februari


Februari i Sydney inleddes med springturer på stranden, caféfrukostar, stekhett väder och långa jobbdagar. Det var sommar i Sydney och det var V A R M T! 43° var nog den högsta temperaturen Sydney kom upp i (varmaste dagen på 50 år), och dagen efter var det helt plötsöigt 18°. Väldigt växlande sommarväder alltså. Förutom det så hände även lite sånthär:


Vi gick ut en kväll ett gäng för att ha lite hejdå-middag/utgång för Sanna som skulle åka tillbaka till Sverige efter 2 år i Sydney. Det blev mexikanska Café Pacifico där det var himla galen och rolig stämning! Trummor, serpentiner, hög mexikansk musik och glada människor. Vi var också glada och åt Nachos och drack Sangria och frozen Margaritas och hade det trevligt. Kvällen avlutades med dans på The Gaff.
(Bilder lånade av Andy)


Det blev Allahjärtans-dag och jag och Andrea spenderade dagen med att klä upp oss lite extra, äta middag och dricka bubbel på Micky's och gå på Bio och se No Strings Attached. Det var en himla mysig dag!
(De tre översta bilderna är lånade från Andrea)


En kväll bjöd vi Mia och Jenny på middag hemma hos oss. Det blev brushetta, sparris, kronärtskockor, räkor med aioli och lite ostar. Det var upskattat och väldigt gott! Mia och Jenny bjöd på dessert som var äppelkaka med krämig vaniljyoghurt som de hade med sig. Sen avslutades kvällen med en drink på Paddington Inn.
(Bilden längst ned till höger - Andrea)


Det blev min födelsedag den 23e Februari och jag och Andrea hade en mysig dag planerad. Den började med en tidig hotellfrukost i stan. Dom hade hur mycket gott som helst att välja mellan och vi satt och åt länge länge.

Sedan promenerade vi genom Darlinghurst hem till Paddington. Vi bytte om och sen blev det stranden, där jag badade och vi promenerade runt och fotade. Det var en fin dag med stora vågor! På kvällen gick vi ut med mina jobb-tjejer och åt på Bondi Pizza, och sen gick vi ut och dansade! En väligt bra födelsedag!

Photobucket

Fredagen efter min födelsedag så skulle jag ha fest. Barbeque på stranden med alla jag kände ungefär. Det var fint väder och jag hade gjort goda grönsaksspett till mig och Andrea. Så drack vi lite bubbligt rosé också. Det rullade in folk och till slut var vi ganska många. Jag var glad, och drack lite för mycket Sangria som vi fick av några som också var där. Sen gick vi ut i Bondi och kvällen slutade med att jag, Steph, Ullis och hennes pojkvän (som var i Sydney då!) stod och dansade på Fringe Bar i Paddington. Och innan hemgång så satt jag och Stephanie och skrattade så vi fick ont i magen på ett indiskt gatukök. Bra kväll!

(Bilder lånade från Andrea)

Efter min födelsedagshelg så skulle jag och Mia egentligen åka på Surfcamp, och det var så februari skulle avslutas, men det blev tyvärr inställt pga. bad surfing conditions. Så himla tråkigt. Men Februari var en bra månad ändå!

RSS 2.0