She's back!

Hej! Morgonen spenderades med att packa upp väskor och tvätta och lite sånt tråkigt. Ja, det har tagit mig enda tills nu att packa upp både Centralamerika väskan OCH Dubai väskan. Men mellan Dubai och Centralamerika var jag ju bara hemma i 24 timmar, så då hann jag verkligen inte med sånt. Då var det en miljard andra saker som skulle hinnas med!

Efter lite tråkigheter så satte jag, mamma och Rasmus oss i bilen mot Arlanda! Och hämtade Andrea!!! Min bästa syster är hemma och det känns himla bra! Vi har lagat mat ihop, druckit vin, och ätit middag hela familjen (eller ja, hela Sverigefamiljen iaf!). Äntligen är syskonen samlade och jag tycker det är himla himla mysigt!! Åh, jag tycker om dom! ♥

♥♥

 


En fredagsförmiddag hos Sara

Igår var jag och Maria hemma hos Sara på förmiddagen och bakade. Sara fyller år idag (Grattis världens finaste Sara!!) så vi hjälpte henne att baka, eftersom hon skulle ha lite födelsedagsfirande där idag.

Maria är brun och fin, för hon har precis kommit hem från Bali.

Sara bor med hennes pojkvän Patrik, och dom har fått så himla fint hemma hos sig nu! Små fina detaljer överallt.

Vi skulle baka kokoskakor med chokladkräm, och tyckte att dom såg lite konstiga ut först.

Men i ugnen började det likna nått!

Sara lånade min kamera och lekte med den lite. Så jag kom med på en bild for a change. Hej hej.

Nu ska jag berätta nått jätte ledsamt. När vi sedan promenerade till stan så upptäckte jag att jag tappat min favoritring från Belize. Min tumring. Jag är jättejättejättejätte ledsen över det! Fy, vill inte tänka på det. Min tumme känns jättetom nu!

Fina burkar i hyllan.

Sara.

Här är resultatet! Fina va?

Sara och Patrik älskar True Blood så dom hade satt upp två True Blood tavlor i köket. Det var fint!

Sen promenerade vi som sagt till stan, och såhär fina kompisar har jag!

Vi satte oss på en gräsplätt vid ån och åt jordgubbar. Det var mysigt och vårigt!

Maria och jag har likadana vårskor. Bara för att vi är så coola helt enkelt.

Back in Uppsala.. Det känns okej när man har så fina vänner som piggar upp en!


Omelette

Här kommer ännu mer matbloggande. Jag och Andrea skämtar alltid om att vi bara borde starta en matblogg istället, för vi tar alltid kort på mat (och bloggar om det). Haha, men nu börjar det nästan bli dags, haha. Nejdå. Jag håller mig till den här bloggen. Ni får stå ut med överflöd av matbilder ibland!

Idag åt jag som sagt en amazing omelett till brunch! Så sjukt gott! Har som sagt saknat det här med att laga egen mat!

Började med att skära upp lite rödlök, paprika och en tomat. Sen fräste jag vitlök i olivolja, sen rödlöken och paprikan också.
Sen hade jag i tomaterna också, och sen 2 ägg. Och massa kryddor såklart. Persilja, basilika, citronpeppar, salt.. ja, mina favoriter helt enkelt. Sen rev jag lite parmesan på.
Sen om man inte är megahungrig och bara vill äta nununu så kan man ju ha tålamodet till att försöka få till en fin omelettform också. Men i mitt fall var jag megahungrig och skrapade i princip bara av allting på en tallrik. Lika gott för det! Och just det, innan jag gjorde det så lade jag keso i också! Mums!

Suprise!

Hej på er. Har vart på överraskningsfest för en familjekompis ikväll. Det var jättemysigt, och han blev väldigt glad och överraskad! Sånt är så himla roligt! Mer sånt tycker jag! Dock är det så olika! Känner folk som hatar bara tanken av att få en överraskningsfest! Man måste väl pricka in det på rätt slags person. Jag skulle nog älska att få en överraskningsfest, med massa fina människor som fixat och trixat åt en för att allt ska gå ihop. Kul!

Sen var Sanna där också så vi hann med en snabb-catch up! Vi har dock så himla mycket att catch up on, så vi bokade in en catch-up-kväll så fort som möjligt! Det är faktiskt mysigt att komma hem och träffa alla fina som man har saknat. Så ja, it's not all bad.


Beautiful people, beautiful places, beautiful life.

Idag är det grått ute igen.. Depp.. Vaknade, duschade, och läste fina mail, vilket gjorde mig lite gladare. Sen gjorde jag världens godaste brunch! Omelett med massa goda grejer i. Ja, jag tog såklart kort, som jag såklart lägger upp sen. Matblogg vare va?

Sitter och pratar med Andrea nu och redigerar bilder. Hon kommer hem snart!! På söndag är hon officielt back from Australia. Vilket säkert är ångestframkallande på alla möjliga sätt för henne (been there!), men för mig känns det jätte jätte mysigt! Min bästa syster och bästa vän kommer hem till mig. Så om saker känns jobbiga och sånt så kan vi i alla fall trösta varandra, mer än genom facebook och skype! Men nu ska vi inte tänka så. Saker ska inte kännas jobbiga. Det är snart vår och vi har en fin tid tillsammans att se fram emot. Våren och sommaren är ju faktiskt när Sverige är som bäst!


Kan dock inte hjälpa att sakna ihjäl mig! Det gör lite ont i mig när jag kollar på alla bilder! Jag saknar alla fina människor jag mött, jag saknar havet, och jag saknar solen! Och livet! Att jag i början av förra veckan spenderade hela dagen på detta vackra ställe, och sen dansade salsa och drack drinkar natten lång på en strandbar i karibien, är nästan svårt att förstå nu.
♥♥♥

Mat

Centralamerika var bäst och allt sånt. Men faktiskt var det några få saker som jag saknade. Bland annat mat! Don't get me wrong, jag åt jättegod mat där, men ni vet, man saknar ju sina favoriter!
Sushi. Löskokt ägg. Kaviar. Lax. Grönsaker (haricot verts, kronärtskockor, soltorkade tomater, ärtor, rotfrukter m.m.). Sallader. Grovt bröd. Bregott. Te med svensk honung i... ja lite sånt. Egentligen det mesta som inte heter tortillas, tacos, quesadillas, burritos, eller är dränkt i smält ost, eller socker m.m. Efter att ha levt på 10krs tacos de senaste veckorna, förutom några få gånger då vi lyxat till det, så är det faktiskt väldigt nice att komma hem till maten här i Sverige! Mest har jag nog saknat nyttig mat! Typ sallader i alla former! Mmmums!

Idag åt jag tonfisksallad/röra till lunch! JÄTTEGOTT var det! I var det tonfisk, gröna ärtor, haricot verts, keso, färsk basilika och persilja, citronpeppar, salt, olivolja, balsamico och lite parmesan. Jag bara mixade ihop allt. Det är lixom det jag saknar, att bara kunna öppna en kyl och hitta på nått enkelt med det man har hemma.
Ja, jag älskar mat!

Redigerande..


Redigerandet och sorterandet av alla miljarder bilder från Centralamerika har börjat! Och denna gången ska jag inte göra som jag gjorde med New York bilderna, sluta efter halva och låta det gå ett tag, och sen börja igen. Nu ska jag få allt gjort på en gång! Jag la upp de sista av New York bilderna mer än ett halvår efter jag kommit hem. Skäms på mig! Så ska det inte bli nu! Så ja, det är det jag gör om ni undrar. Satt halva natten igår och har kanske gått igenom 1/4 so far. Vilket är jättemycket! Med tanke på hur många bilder det är! Att narrow down över 2000 bilder till ungefär 200 är megasvårt! Man får verkligen bara bara välja dom man tycker om mest. Vilket jag suger på. Jag vill ha med alla! Men det orkar ju ingen kolla på!

Anyways.. Solen skiner idag igen och det är mysigt! Sen får jag fina facebook messages, och fina sms av kompisar, som underhåller mig också. Så trots att detta redigerande är tråkigt och tidskrävande så skulle jag kunna ha tråkigare! Så ni vet!
♥♥

Solsken

Idag skiner solen i Uppsala, och för en liten stund, med solen skinandes i ansiktet, så glömmer man allt skit och bara njuter.

Jag har varit lite ledsen för olika anledningar sen jag kom hem. Dels för att jag inte vill vara tillbaka i Sverige, men också för att min kära älskade bästa hund har dött. Vi hade haft honom sen jag var 10 år, så det känns så himla tomt utan honom. Jag förstår ju att han var gammal, och det kanske var dags snart, men det känns ändå så himla ledsamt. För det senaste halvåret när jag bara jobbat halvtid ibland, så är det ju jag som vart hemma med honom, och tagit hand om honom. Vilket gjorde mig så himla fäst vid honom. Men ja, he's in dogheaven now, och han var våran bästa hund i 12 fina år!

Men ja, jag hoppas att solen fortsätter skina såhär ett tag nu. För man blir så himla mycket gladare! Jag är verkligen en vädermänniska. Påverkas så sjukt mycket i humöret av vädret!

Nu går vi mot ljusare tider hörrni, och försöker mest tänka på allt positivt istället för allt annat. Okej?


Travelling is life!

“No one realizes how beautiful it is to travel until he comes home and rests his head on his old, familiar pillow.” – Lin Yutang


Back in Sweden

Hej! Jag landade imorse till ett grått och regnigt sverige. Det har vart mysigt att träffa familjen och så, och Michelle kom hit idag också, så vi har börjat all the catching up that we have to do. Hon åkte ju till Indien innan jag åkte till Dubai, så hann vi inte träffas innan jag åkte till Dubai, och sen han vi inte ses innan jag åkte till Centralamerika heller. Så ja, we have some catching up to do!

Annars suger det att vara tillbaka. Förlåt, ska vara positiv snart, men ja, det suger verkligen. Har börjat gå igenom bilderna, och som ni säkert förstår så är det inte lite bilder! Har 2000 bilder eller mer, som ska sorteras och redigeras. Men jag ska försöka jobba snabbt, för jag vill få upp dom så snabbt som möjligt! Har ju redigerat några få på iPaden lite, under resans gång. Men det är inte ens hälften. Så ja, i've got work to do!

Garrafon de Castilla, Isla Mujeres, i måndags.

Men nu ska jag sova. Länge länge länge. Har inte sovit en hel natt sen natten från onsdag till torsdag, alltså 3-4 dagar sen. Så nu jävlar ska jag catch up on sleep!

Godnatt på er!


Not in Central America anymore.

Jag sitter nu redo att boarda på bryssels flygplats Charleroi. Bryssel var en mysig stad. Det var så himla kallt att komma dit, från karibien, utan ordentliga vinterkläder, men annars så var det en bra dag i Bryssel! Jag och en spanjor som bodde på samma hostel som mig på Isla Mujeres vandrade runt, åt mat, satt på caféer, åt en varsin bit belgisk choklad och såg lite av staden. En väldigt fin stad faktiskt! Hade jag varit där en sommardag hade jag njutit mer av staden, men men.

Jag kan fortfarande inte förstå att jag inte är i Centralamerika längre! Jag har dessutom fått jättetråkiga nyheter hemifrån. Så nu kommer det suga ännu mer att komma hem. Men jag ska försöka komma tillbaka med positiv  inställning!

Här är lite fler Bryssel bilder!

Kom igen nu, snälla Sverige bjud på vårväder!


Brussels

Min 9 1/2 timmars flygning från Mexiko gick bra. Jag sov för det mesta så det var skönt. Jag har spenderat morgonen med att vandra runt i iskalla Bryssel, och försökt leta efter ett hostel. När jag väl hittat ett, och mest vill sova och vara inomhus, så berättar han som jobbar där att dom har stängt mellan 10-14 varje dag för städning. Vad är det för jävla regel? Man fick inte ens hänga i receptionen. Man blir alltså uttvingad från hostelet klockan 10, vare sig man vill eller inte. Helt stört. Tänk om man typ är sjuk och bara vill ligga i sängen!? Aja..
Just nu sitter jag på ett café och dricker gott kanelte. Inatt klockan 4.00 går min buss till flygplatsen. Måste gå upp 3 ungefär, sen tar det 20 minuter att gå till busshållplatsen också.. Suck. Det suger verkligen att vara tillbaka i Europa. Jag fryser ihjäl, och inte har jag direkt vinterkläder med mig heller.
Nu ska jag sluta klaga. Här har ni lite bilder.
image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description
Ha en bra lördag!

Last Day!

Det är min sista dag idag. Det gör på riktigt ont i mig. Jag kan inte förklara hur ledsen jag kommer vara på planet. Jag vill inte lämna detta liv!
Men med lite tur så åker jag på en liten mini trip med bästis snart. Jag vill jag vill! Det skulle vara så himla kul! Åh!
Imorse vaknade jag jättetidigt, och orkade inte ligga där i hundra år och försöka somna om. Så jag gick upp, och ut till stranden som ligger precis utanför hostelet, där jag satt och tittade på vågorna och kollade på soluppgången. Så himla vackert! Vill inte ens tänka på att det var min sista morgon som kommer spenderas så på ett tag.
På förmiddagen idag har vi hängt på stranden några stycken. Väldigt nice! Sen gick jag och Chris (som också är matälskare som jag) till ett café och åt en dyr lunch, for a change. Jag åt en getost och spenatsallad med pecannötter, jordgubbar & torkade tranbär i, och vitlöksdressing ovanpå. Jag dog godhetsdöden! Jag saknar att äta sallader så himla mycket! Alla dessa tortillas gör mig galen!
Ikväll ska jag packa och sen ska vi gå ut och äta några stycken. Det är ju min sista kväll ikväll. Imorgonbitti tar jag en båt in till Cancun, och en buss till flygplatsen. Sen klockan 12.35 sitter jag på ett flyg och lämnar underbara Mexiko, för den här gången. Som sagt, en av de bästa resorna i mitt liv, jag skulle kunna tjata om hur bra det har varit i evigheter!
Jag landar lördag morgon i Bryssel, där jag ska spendera 24 timmar, sen sätter jag mig på ett flyg till Stockholm på söndag morgon. Lååång resa. Men det är okej, jag har inte bråttom att komma hem!

I wouldn't change a thing

Min senaste 1 1/2 månad i Centralamerika har sett ut lite såhär:
Gått runt mer eller mindre barfota dygnet runt
Bott i en bikini
Slöat i fler hängmattor än jag kan räkna
Sovit i 15 olika hostel/hotellsängar
Delat badrum med hur många människor som helst
Snorklat i Karibiska havet och sett allt ifrån hajar till vackra koralleev till stora och små fiskar i alla färger!
Sett 4 olika områden med mayaruiner.
Varit på en mayaceremoni och tittat på soluppgången klockan 5 på morgonen.
Sovit på en strand
Ätit tacos så att det räcker för ett år ungefär.
Lärt mig lite espanol! Hola!
Träffat människor från världens alla hörn. Har vänner i hur många länder som helst nu! Jorden runt resa nästa?
Ridit på hästar uppe i bergen.
Simmat med sköldpaddor nere i havet.
Blivit lika van över att se iguanor som hundar och katter.
Haft många långa roliga nätter med en eller fler mojitos i handen.
Nattsimmat
Sett ca 10 stjärnfall på en natt
Campat i jungeln
Simmat i Cenotes
Blivit biten av bedbugs
Varit i 3 olika länder
Skrattat i timmar och timmar
Tagit hand om folk
Blivit omhändertagen av folk
Åkt låånga bussresor
Druckit kokosnötsmjölk från en nyplockad kokosnöt.
Ätit bönor (frijoles) till ungefär varenda måltid
Spenderat många långa timmar på stranden
Hikeat i jungeln över hängbroar och tittat efter apor
Sett spider monkeys
Låtit spontaniteten ta över
Blivit rånad
Lärt känna mig själv bättre
Lärt mig enormt mycket
Blivit brun
Sett vackra vattenfall
Blivit förkyld
Besökt ett barnhem
Gått många långa strandpromenader
Lärt mig tycka om öl litegrann
Sett de vackraste solnegångerna någonsin!
Sett två vackra soluppgångar
Köpt för mycket smycken.
Blivit, om möjligt, ännu mer fäst vid havet!
Fått ny inspiration och hopp om livet!
Haft en av de bästa månaderna i mitt liv!
I wouldn't change a thing!
(förutom min hembiljett kanske, hehe)

Garrafon de Castilla

Har har ni nagra bilder fran nar vi var pa stranden pa Garrafon de Castilla har om dagen. Sa himla harligt gang! BRA DAG!
Forsta bilden ar min, dom andra har jag lanat fran Jade och Natashas facebook! (Ar pa ett internet cafe och ar inne pa en dator, och inte iPaden, for forsta gangen pa lange. Det ar darfor det funkar med bilder.)



Idag maste jag gora nyttigheter, som att printa ut mina flygbiljetter osv. (:( jag grater inombords!), men lite hang pa stranden ska saklart ocksa hinnas med!
Puss!


Good Times at Isla Mujeres!

Hola! De senaste dagarna har varit så himla roliga! Killarna kom hit från Tulum, och man kan inte ha annat än asroligt med det här gänget. Några från hostelet joinade, så blev vi ett skönt Isla Mujeres gäng!
Igårmorse, efter ännu en god brunch på stället jag åt på dagen innan (jag drog dit alla för att det var så himla gott där!) åkte vi till ett ställe på ön som hette Garrafon. Det skulle vara en strand med mindre turister och så skulle det vara jätte vackert. Och det var det! Sjukt vackert, stora vågor (the way i like them!), och när vi gick i för första doppet blev vi omringade av massa färgglada fiskar som ville ha mat. Jättemånga! Jätte coolt! Vi badade, simmade, snorklade, drack drinkar och öl på stranden, och skrattade såklart! Jättebra dag!
På kvällen hade vi planerat el Grande Fiesta, eftersom det var några i gängets sista kväll. Vi började med drinkar på hostelet, sen var vi på en beachbar utanför hostelet, där vi dansade salsa, lyssnade på skön musik, och såklart skrattade ännu mer! Det blev ganska många drinkar för alla av oss, men himla kul hade vi! En av sakerna jag älskar med att resa är att man alltid träffar så underbara människor, från olika länder, som man aldrig skulle träffat annars, och så har man askul ihop! Ålder, nationalitet, stil och allt annat sånt spelar ingen roll lixom. Som det kanske hade gjort hemma. Så himla roligt!
Idag har vi haft en chilldag! Efter vi vinkat hejdå till dom som åkte imorse, så gick jag och Andrew (den roliga australiensaren vi mötte i Tulum) till stranden och låg där och tittade på vågorna och chillade i några timmar. Så himla skönt med en göra-ingenting-dag!

No expectations!

Hola! Jag har precis kommit hem efter en helt sjukt god brunch! Jag och ett par jag träffat på hostelet (assköna, en från Nya Zeeland och en från Sydafrika, fast dom reser runt och jobbar lite här och vart, senast i frankrike, och nu ska dom till Florida och jobba, efter 7 månaders resande) mötte upp ett gäng amerikanare som dom träffat dagen innan, på ett brunchställe som var helt amazing! Jag åt Vegetarian burrito bowl vilket var en skål med frijoles och grönsaker med ägg, avokado, tortilla bröd, sourcream och tomatsalsa till! Sjuuukt gott! Lyx på hög nivå! Men eftersom mina senaste frukostar har bestått av tråkig toast med sylt (dom har bara sylt, honung, eller nån konstig kolasås på mackorna till frukost här), och torr gröt på hostelen, så tyckte jag att jag var värd en god brunch! And it was sooo worth it!
Igår fixade och trixade jag med flygbiljetter och annat krångel hela förmiddagen. Sånt som är tråkigt men måste göras. Men på eftermiddagen vart det stranden! Vi spelade Rummikub och badade och somnade en liten stund i solen. Sen skulle Nic åka och handla eller nått, men jag ville vara kvar och se solnedgången, så det var jag och det var jätte vackert! Isla Mujeres är dock så himla mycket turistigare än vad jag läst om på internet, och i lonely planet osv, men det är fortfarande sjukt vackert! Men det känns inte direkt som Mexiko. Men men, sålänge jag har havet nära mig så är jag nöjd!
Idag kommer Chris och Andrew hit också (killarna jag hängde mest med i Tulum). Det ska bli jättekul! I veckan ska jag bara njuta allt vad jag kan! För tyvärr så bär det av hemmåt snart! Jag vill verkligen inte, och jag får ont i magen bara jag tänker på det! Men med min budget har jag redan klarat mig så mycket längre än vad jag trodde att jag skulle, så jag är så sjukt tacksam för hela den här resan! Det har hitills varit en av de bästa resorna i hela mitt liv! Jag har träffat så många fina, inspirerande, coola människor, och sett så otroligt många vackra platser! Det bästa av allt är att ingenting var planerat! Jag kom hit med en Mexico Lonely Planet guidebok i handen, som jag hastigt köpt kvällen innan på Dubais flygplats, och hade ingen aning om vart jag skulle, och hade noll förväntningar!
Jag har blivit kär i Centralamerika och Karibien, och jag kan säga att detta är bara en början. Detta var bara den första av måånga resor hit. Nästa gång vill jag se mer av Centralamerika och Sydamerika också! Jag behöver bara more money and more time! Sen så!
Hasta Luego!

28/3 El Remate, Guatemala

För två veckor sen var det sista dagen i Guatemala för mig (för den här gången!). Vi hade planerat att åka till El Remate och bada hela gänget på eftermiddagen. När vi var på mayaceremonin (första natten i Guatemala) så stannade vi där på vägen tillbaka och åt lunch, men då hade jag inga badkläder med mig! Och min kamera var död så jag kunde inte ta några bilder heller. Så efter en lat mysig morgon i hängmattan medan några av dom andra var i Tikal och tittade på ruinerna där (Vilket jag inte orkade följa med på, för vi hade varit på en ruintur dagen innan med. Plus att jag måste ju spara nått till nästa gång ;)) så möttes vi alla upp i El Remate, och badade och åt lite lunch/middag och tittade på en sista vacker solnedgång i Guatemala tillsammans (för den här gången som sagt). Såhär fint var det!
image description
Här har vi Flores familjen (alla förutom Nic fr. New Zeeland som hade åkt ifrån oss nån dag innan). Fr. Vänster - Nicci, Isabel, Anna, Mark & Erin, Andreas, Alfred, Aljaze, Chris och Raphael. Dessa människor GJORDE våran vecka i Flores!
image descriptionimage description
(Försökte ladda upp fler bilder men det gick inte. Men förvänta er x antal bildbomber när jag kommer hem!)

Tulum - Isla Mujeres

Igårmorse vaknade jag efter en festfri natt, for a change! (När man hänger med bara killar blir det mycket öl och fest kan jag lova!). Så jag var pigg och glad och ready för a road trip! Vi skulle nämligen köra till Cancun och reda ut mitt passkrångel och sen åka till Isla Mujeres. Chris och två israeler som vi hängt lite med skulle med och hoppa av i Playa del Carmen som ligger emellan Tulum och Cancun, och sen skulle jag och Nic fortsätta till Cancun. Nic har hyrbil här så han har basically kört runt oss dom senaste dagarna. Så himla snällt!

När vi kom fram till Cancun och ääntligen hittade till adressen där Svenska Konsulatet skulle ligga, så säger hon i receptionen - Nej, dom finns inte här längre, dom finns bara i Mexico City. Där fick jag en liten hjärtattack kan jag säga! Det enda jag har hoppats på de senaste dagarna är att jag ska slippa krångla och åka till svenska ambassaden i Mexico City, som är ca 24 timmars bussfärd härifrån! Men sen pratade hon med en annan tjej, som sa att det visst fanns ett svenskt konsulat i Cancun, ca 16 km därifrån. Så då, efter en låång utandning, hoppade vi in i bilen igen och körde dit. Där pratade jag med en kille som sa att mitt passproblem inte borde vara ett problem om jag flyger direkt härifrån till Europa, vilket är vad jag planerar att göra. Så efter ännu en weight off my shoulders så åkte vi till båten som skulle ta oss över till Isla Mujeres, som är en ö utanför Cancun.

Så vi kom äntligen hit igårkväll och det firades med den godaste vegetariska tacon jag ätit, och några drinkar på stranden för att fira att mitt passkrångel var över! Så träffade vi några jättesnälla och inspirerade människor här på hostelet, som gav mig hopp om livet och massa inspiration. Haha nej men deras jobb facinerade mig och jag vill göra samma sak! Så med lite tur så kanske jag inte behöver stanna i Sverige året ut, utan åker någon annanstans och jobbar istället! Men mer om det nån annan gång.

Hostelet vi bor på heter Hostel Poc Na och ligger precis på stranden. Dom har en beachbar på stranden och en massa hängmattor på stranden. Dom har yoga klasser, spanska klasser, salsa klasser m.m. Men jag kommer nog för det mesta bara chilla på stranden när jag är här. Suga i mig det sista av turkost vatten och sunshine innan jag tyvärr måste åka tillbaka till Sverige. På måndag kommer resten av Tulum gänget hit också, så det ska bli kul!


Last nights party

Vi har haft 2 roliga partynätter här i Tulum. I förrgår var det vår galet roliga australienares födelsedag, och det firades stort med 2 för 1 drinkar på weary treveller hela natten. En rolig kväll med många skratt!! Igårkväll började vi på weary traveller också, sen förflyttade vi oss till en bar på andra sidan gatan. Dom hade helt underbar livemusik, jazz, funk, salsa. Vi dansade oss svettiga, och sen åkte vi med Nick, vår personliga chaufför, till stranden. Där gick vi igenom ett dyrt hotell och la oss i deras hängmattor på stranden. Där låg vi och slumrade tills det var soluppgång. Det var så sjukt vackert! Himlen var helt rosa och det var helt magiskt! Jag var så himla arg på mig själv att jag inte hade kameran med mig! Men jag antar att man inte alltid kan dokumentera allt.. Vissa saker får man bara komma ihåg istället (vilket suger för jag har världens sämsta minne!) Men men..
Nu blir det en sista stranddag i Tulum. Imorgon bär det av till Cancun och passfixande, och sen Isla Mujeres!
Puss!

Lata dagar i Tulum

Hola! Imorgon har jag varit i Tulum i en vecka. När man stannar lite längre på ett ställe så är det så annorlunda från när man hoppar runt och bara stannar 2-3 nätter på ett ställe. Man lär känna en massa människor, man ser mer av stället, och man börjar nästan känna sig lite hemma. Så har det varit med både Flores, Caye Caulker och nu Tulum.

Det här har varit en bra vecka, och jag hänger med dom roligaste människorna! Vi beachar, skrattar (mycket!), dricker öl, lagar mat på kvällarna, hänger på weary traveller (det andra hostelet, som är lite mer av ett party hostel) och har det bra! I förrgår var vi i Akumal och snorklade med stora sköldpaddor och rockor. Det var en fin strand, så satte man på sig snorkeln och simmade ut en bit och helt plötsligt är det jättesöta sköldpaddor överallt! Jättecoolt! Havet alltså. It never ceases to amaze me!


I veckan ska jag nog ta mig uppåt mot Cancun för att fixa ett nytt pass, för mitt går ut snart, och man måste oftast ha ett som är giltigt 6 månader frammåt. Det som är mest irreterande är att jag fixade ett provisoriskt pass innan jag kom hit, för att slippa detta. Men det är bara giltigt 7 månader, och eftersom jag nu varit borta längre än en månad så är det nu bara giltigt 5 månader och 27 dagar eller nått sånt. Jag är inte ett dugg sugen på att åka till Cancun, som är en galen party och turiststad för amerikanska springbreakare, men jag måste. Om jag har tur så kanske en kompis som har bil kan skjutsa mig. Vi får se. Eller så tar jag mitt pick och pack och åker upp dit, och sen ut till Isla Mujeres, som jag planerat att åka till efter Tulum ändå. We will see.
Idag har gänget åkt till nån cenote för att snorkla. Jag ville egentligen följa med men när Chris kom och väkte mig vid 7.30 imorse, efter att jag inte sovit mycket, och frågade om jag ville följa med, så kändes det som en väldigt ansträngande idé. Så jag har nu sovit ut istället, och ska försöka ta tag i mig själv och planera idag. Kolla bussresor, flygresa, passkrångel, hämta tvätt (rena kläder wohoo!) osv.
Have a nice day guys!
Och till min kära syster Andrea, jag vet inte hur det är med tidskillnaden, men i Mexiko fyller du inte år än. Men jag antar att du gör det i Australien? Så GRATTIS min älskade syster på födelsedagen! Snart ses vi!
<3

Beaching

Hola! I fredags kom killarna hit till Tulum, Chris och Raphael som var två av dom vi hängde med i flores.  Så jag checkade ut på Weary Traveller och checkade in på Casa del Sol, som är ett aschill hostel, som vi bor på nu. Sen i fredags har vi hängt på stranden vid solnedgången två gånger, haft en utekväll i Tulum, och chillat en hel del på hostelet. Vi har även träffat en canadensare  och en asrolig australiensare som vi hänger med också. Me and the boys, haha.
Idag blir det stranden igen, händer inte mycket mer i här Tulum, men stranden är så stört vacker här så jag kan inte få nog!

Tulum!

Hola! Nu är jag tillbaka i Mexiko, i Tulum. Sista dagen på Caye Caulker spenderades på the split, där jag låg lite för länge, och brände mig lite. Men jag kunde inte slita mig från att ligga och stirra ut i det turkosa vattnet och drömma. I'm such a dreamer. Ibland undrar jag om jag någonsin kommer att skaffa mig ett "vettigt" liv (ur andras ögon). Det finns alltid så mycket press från alla håll vad man borde göra, och att man måste "växa upp" osv. Men det är upp till en själv om man väljer att ta emot pressen, eller om man borstar av den och skapar sina egna mål. Den enda som egentligen har rätt att pressa en till att göra något är en själv. Kom alltid ihåg att du lever för dig själv, och inte för någon annan. Du kan göra precis exakt vad du vill, trots att folk lär säga emot.
Efter the split så hade Isabel kommit till ön. Isabel var en del av "la familia" i Flores. Alltså en av dom i gänget som vi hängde med där. Jag och isabel låg i hängmattorna och pratade om livet ett tag, sen gick vi alla ut och åt en liten Hejdå middag för mig. Sorgligt att lämna Anna efter 24 dagars resande ihop! Men jag är inte orolig, jag vet att både hon och jag klarar oss finfint på egen hand också!
Så klockan 7 igårmorse hoppade jag på en båt till Chetumal i Mexiko. Efter dryg lång väntan i customs (immigration är alltid kaos vid gränserna! Det tar hundra år!) så hoppade jag på en varm och svettig buss på 4 timmar upp till Tulum. På kvällen åt jag The Weary Travellers goda middag(hostelet som jag bor på), som man får köpa och grilla själv, och sen hängde jag med ett gäng engelsmän och en amerikansk tjej och drack lite öl. Till slut tog tröttheten över och jag somnade som en bebis i sängen.
Now: Off to Tulums beautiful beach! Gud vad jag har längtat!

Nästsista kvällen på Caye Caulker.

Hello! Igår hade vi en annan chilldag. Vi spelade alfapet några timmar, chillade på hostelet och promenerade runt på ön köpte glass och åt mat från "The Budgetman" - som var helt amaazing! Coconut curry shrimp, curried vegetables och fried platanos. Stöört gott! Som sagt, seafooden på den här ön slår det mesta!

På kvällen bestämde vi oss för att gå ut, för det var min nästsista kväll, för imorgonbitti åker jag jättetidigt så det blir nog ingen utgång ikväll. Vi började med Cashew Wine här på hostelet, med några kanadensare. Sen gick jag och Anna till I & I Reggaebar. Där drack vi några drinkar och satt och pratade med några som vi känner på ön, innan vi gick vidare till Oceanside, som är öns enda nattklubb. Där satte jag och Anna igång dansgolvet (precis som sist) och dansade oss rejält svettiga! När vi kände att svettet rann lite väl mycket, och musiken började bli sämre så bestämde vi oss för att gå hem. Men det var så himla kul! Jag älskar att dansa!
Imorgonbitti klockan 7 på morgonen hoppar jag på en båt till Chetumal i Mexiko. Därifrån tar jag en buss upp till Tulum. Det ska bli lite sorgligt att lämna ön. Och ännu sorgligare att lämna Anna! Men jag vet att vi båda kommer klara oss finfint!

Go Slow

Jag vet att bloggande suger utan bilder, så min fråga är vill ni att jag bloggar ändå? Jag själv tycker det är så tråkigt utan bilder, så då blir jag så opepp. Sen märker jag att ni kommenterar mindre också och då blir jag ännu mer opepp. Aja..

Vi har nu bytt till Tinas Yumas Hostel här på ön, och har nu havet utanför dörren! Innergården är jättemysig med hängmattor överallt, och så finns det även stora sköna hängmattor ute på bryggan framför hostelet. Underbart!
Igår, efter vi checkat ut från china town hotel (där vi bodde innan) och kommit hit, så gick vi till the split (som är en badplats längst ut på ön, med en bar, musik och ett stort stenblock där man kan ligga och sola) och solade och badade. Det blåste inte så mycket så vattnet var lite lugnare, och så himla klart och ljusblått som vanligt! Eftersom det är rev hela vägen ut, så är det också jättegrundt, så man kan gå ut jättelångt och ändå bara ha vattnet upp till midjan!
Efter the split gick vi och köpte oss färsk juice, jag drack pineapple, orange och lime - sjukt gott! Efter det hängde vi mest i hängmattorna på hostelet med våra nya hostelkompisar. Bl.a. En jättetrevlig tjej från Canada som jobbar som flygvärdinna för FN.
Annars har vi inte gjort så mycket mer. Go Slow är öns motto och jag kan säga att vi följer det rätt bra!
På torsdag ska jag Anna skilja oss! Efter 24 dagars resande ihop ska vi då åt olika håll. Hon ska neråt i Belize, och in i Guatemala igen, och jag ska uppåt till Mexico och älskade Tulum igen. Tulum var ju stället jag startade på, och när jag åkte därifrån efter 2 dagar så lovade jag mig själv att det inte var sista gången jag var där. Det turkosa vattnet och den vackraste stranden jag sett är värt ett besök till! Dessutom ska jag möta upp några fina från Flores där, så det ska bli roligt! :)
♥♥

Snorkeling!

Heeej! Klockan 10.30 imorse gav vi oss ut på snorklingtur! Vi hade höga förväntningar och barriärrevet levererade verkligen! Vi åkte till tre olika ställen. På det första stället såg vi enorma fiskar så fort vi hoppade i vattnet. Vi kunde klappa dom och simma bland dom. Där såg vi också sjukt vackra koraller,  två stora sköldpaddor, en haj, en muräna, två stycken "spotted eagle rays" alltså stora prickiga rockor, och som sagt alla mööjliga färgglada fiskar, stora och små. Det var så himla vackert!


Nästa ställe vi åkte till var "Ray and Shark bay" där vi skulle simma med stora rockor och hajar. Guiderna började med att mata fiskarna och rockorna från båten så att dom skulle komma närmare, sen fick vi alla hoppa i och klappa och krama/hålla i dom enorma rockorna. Ganska lame jämförelse - men det kändes som att jag var i akvariet i Dubai mall (för där har dom enorma rockor och alla möjliga olika hajar och fiskar). Rockorna var jättestora, och inte farliga. Sjukt coolt var det. Sen simmade vi en bit bort där vi såg massa hajar. Det var tydligen "lite" hajar idag, då jag hört att andra har blivit omsvärmade av hajar och klappat dom. Men vi såg hajar iaf! Jag trodde jag skulle vara rädd när jag såg dom men det var jag inte, det var bara sjukt coolt att se! Efter vi simmat runt där ett tag hoppade vi upp i båten igen och åt lunch. Då kom det lite hajar helt plötsligt. Så en av guiderna hoppade i och "lyfte" upp en till ytan som vi fick klappa. Så hiimla coolt! Den var ungefär 1 & 1/2 - 2 meter.
Sista stället vi åkte till hette "Coral Gardens" där vi hoppades på att få se sjökor. Tyvärr så var dom inte där idag, så vi simmade runt och kollade på jättevackra koraller i alla möjliga färger, och fina fiskar och sånt.
Den här dagen var verkligen så himla lyckad! En av de coolaste grejerna jag gjort i mitt liv! Jag älskar havet! ÄLSKAR! Allting som har med havet att göra! I never ever want to leave it!

RSS 2.0