Monster!

Igår såg jag den största spindel jag någonsin sett! Jag freakade laagom mycket eftersom det bara var längre ner på vår gata! Hjälp! Jag trodde det bara fanns sånna i bushen, och längre upp i Australen! Det jobbiga är att vi måste ha öppet fönster typ hela tiden i vår lägenhet för att vädra och så det inte ska bli för varmt! Kul om en sån där kommer intraskandes!! Not! Jag tror inte ni förstår hur stor den var! Bilden gör den inte rättvisa!

She's here babes!

Aloha! Imorse vaknade jag klockan 7. På mobilen fanns ett fint litet sms från johanna - "Im here babe ! :)" Gissa om jag blev glad! Jag flög upp ur sängen och åkte och mötte henne vid Hyde Park (där hon gått av flyg-tåget). Så hiimla roligt att hon är här! Vi gick en sväng till Bondi Junction för att handla lite(för att jag hade absolut ingenting hemma) och sen följde hon med mig till Newtown och hälsade på mig på jobbet lite. Sen tog jetlagen över så hon åkte hem för att sova lite. Och juste, hon hade med sig 3 kilo svenskt godis till mig!!! Två ord: Hej Fetma. Haha just what i needed efter julhelgen, heh. Men jag måste bara säga gud vad jag saknat svenskt smågodis! Australiens godis är inte så spännande alls faktiskt! Nu väntar 2 1/5 timmes jobb till sen ska jag hem till Johanna Banana igen! Gud vad vi ska ha kul när hon är här ! Just nu smids det nyårsplaner! :-D PUSS<3

Vet ni..



Imorgon får jag fint besök från Sverige. Världens bästa Johanna banana kommer HIIIIT!!!! AAH jag är så glaad!! Hon åkte från Sverige Igår vid fyra svensk tid. Två inatt min tid alltså. Nu ska hon flyga en jävla massa timmar och sen är hon häär hos mig! Åh jag är så glad!

Nu ska jag till jobbet! Sen ska jag hem och fortsätta min städning, som jag påbörjade igår!

PUSS!


A verry Aussie Christmas


I ett jätte stort och fint hus vid vattnet, med denna utsikt, spenderades julafton igår. Mer bilder kommer, i promise!

Idag, juldagen, var dagen då alla Aussies firar jul. Deras idé om jul är en aning annorlunda än våran. De flesta jag har pratat med har en Christmas lunch vid stranden med familjen. Dom har inte lika typisk julmat som vi har, de flesta har typ en barbeque, eller seafood och sallader och så.
Så idag firade vi lite på Aussie-vis också och hade picknick i värmen nere vid Balmoral Beach hela dagen. Vi åt en massa mat, och godis osv. drack öl, vin och glögg och njöt av solen hela dagen. Mycket mysigt må jag säga! Bilder kommer från detta också.

Nu ska jag soova. Imorgon väntar storstädning och möjligtvis middag i Paddington med Steph på kvällen. Mys!

Puss!


Julafton!

Påväg över Sydney Harbour Bridge för att ta mig till Mosman, där ja ska möta up Mia och co. och ta en taxi till Lane Cove. Det är julafton och jag är på toppen humör! Har lyssnat på julmusik på jobbet hela dagen. Sen fick jag gå tidigare också. :-) Ha en bra julafton! <3

Christmas Greetings



GOD JUL ALLIHOPA.
Hoppas ni får en fin jul med era nära och kära och att ni tar hand om varandra. Hoppas att ni får en fin julafton!


Julbak

För att få känna lite julstämning, men mest för att använda det fina receptet jag fick av mormor på vykortet imorse så bestämde jag mig för att göra ischoklad.

Så jag åkte en snabbis till Bondi Junction för att handla. Who knew att kokosfett typ inte existerar i vanliga mataffärer här. Jag frågade på 3 olika mataffärer och alla 3 som jag frågade såg ut som frågetecken. Jag prövade att fråga efter Coconut Fat, Coconut Oil, Coconut Butter, men ingen fattade någonting. Nära att ge upp så svängde jag förbi en Organic Health Food affär och när jag frågade där så vände det! Hon visste precis vad jag pratade om så då var det bara hem och baka sen.


Det var lätt som en plätt! Smält mörk blockchoklad med kokosfett på låg värme. Låt svalna. Vispa ägg och häll i chokladsmeten lite i taget, medans du vispar kraftigt. Häll i formar, In i kylen - Klart! Jag hade valnötter i några, mandlar i några och russin i några, och resten fick vara utan.

Mission accomplished. Julstämning = sisådär 7 av 10 (med tanke på att det var så varmt i mitt kök så chokladen nästan smälte av sig själv, och med tanke på att jag stod själv och gjorde detta.)

Nu är klockan aldelles för mycket igen. Imorgon är det julafton, I can't belive it. Jag jobbar imorgon, 9-3, men sen ska det firas på svenskt vis i Lane Cove! 
Dan före doppare dagen idag alltså. Tiden har gått så sjukt snabbt från det att jag lämnade Uppsala i September enda tills nu.
På ett sätt känns det som jag precis kommit och inte hunnit med mycket alls än, men på ett sätt känns det som jag har varit här, och borta från alla jag älskar hur länge som helst.

Nej nu måste jag verkligen hoppa i säng. Godnatt!♥


Adventsljusstake

Juste ! Jag har ju glömt att visa er min adventsljusstake.. Eller det var en adventljusstake innan den smälte ihop. Hehe. Den var fin från början iaf! Fyra doftljus med doften "Ginger Spice and Cinnamon".



Ja.. jag försöker ju med julstämningen iaf!


Dagens frukost.


Här är min frukost idag. Eller okej, jag drack en färskpressad juice innehållande ananas, apelsin och citron på väg hem från posten, och sen smakade jag en marzipan godis innan, men anyway.

Äter alltid gröt på morgonen. Gröt med kanel och sojamjölk. Men idag var det så varmt så då skippade jag att koka gröten och åt istället havregryn med kanel, sojamjölk och blåbär. Det var gott!!

Idag är jag ledig och jag har hitills bara latat mig här hemma. Detta är min första lediga dag efter 7 dagars jobb i sträck, så jag är ganska sugen på att bara sova hela dagen. Men jag ska försöka städa lite och även gå till Bondi Junction för att handla. Funderar på att försöka mig på att göra ischoklad och ta med mig imorgon kväll. Vi ska ju alla hjälpas åt att göra all jul mat där och så vidare, men jag tror inte någon tackar nej till lite extra julgodis!
Pusshej!♥


Världens finaste julklapp!

Jag har världens bästa och finaste familj! Visste ni det? Jag lovar er, Världens Bästa! När jag kom hem så slet jag upp det fina paketet och inuti låg detta..


Julgodis; Marsipan och brända mandlar från mormor, samt ett vykort med recept på ischoklad på. Från mamma och Theo fick jag body butter från The Body Shop, en fin liten nyckelring och en söt liten ängel, alla men söta små motiveringar till. Och ett vykort från mamma med en till julklapp skiven på. Världens finaste!

Jag som brukade säga att jag inte "kunde" gråta.. Jag hade inget att gråta för helt enkelt. När jag öppnade paketet brast jag ut i tårar och grät en skvätt! En ganska stor skvätt. Bara för att det var så fint och för att jag saknar dom så mycket! Detta var den finaste julklappen jag nånsin kunde tänkt mig!

Nyckelringen åker på nyckelknippan direkt. Det är nästan lite läskigt, för när jag var inne i en pryl affär idag så tittade jag lite på nyckelringar för jag tyckte att min nyckelknippa såg så tråkig ut med alla miljarder jobbnycklar. Och nu fick jag en, samma dag! Mamma tjatar nämligen jämt om att hon tycker att jag ska bo i Sverige, och att jag ska komma hem, därför var det ju en passande nyckelring. Don't worry mammsen, jag kommer hem i April!

När man bor i samma stad som man har växt upp i så bli man så himla trött på allt och vill bara bort. Jag om nån vet det! Man tror att man ska flytta någonstans och aldrig komma tillbaka. Men vad man lär sig när man väl är borta, är att den tråkiga staden man kom från, som man var så himla trött på, faktiskt är stället som man kan kalla Hemma. ♥ ...

Det är dagen innan julafton, och idag har jag hemlängtan.. Märks det?


Paket till mig!

Aah i can't wait! :-D jag känner mig som ett litet barn!

Tomtet hittade mig ändå..



Igår när jag kollade posten så såg jag att det hade kommit ett paket till mig. Jag blev överlycklig och sprang till posten det första jag gjorde. Att dom kanske hade stängt för att klockan nästan var 19.00 didn't cross my mind för jag var så glad. Så nu ska jag ruusa till posten och hämta ut mitt paket. Misstänker att det är en julklapp från mamma! ÅH ! Det spelar ingen roll vad som är i bara tanken av att jag fått ett PAKET från SVERIGE från min MAMMA gör mig ÖVERLYCKLIG!!!!!!

Vi hörs sen!


Mobilbilder jag tog när jag..


..tyckte det var mysig julstämning på Martin Place.

Såg fina lila blommor som var superfina.

.. diggade mitt fjäderörhänge.

...åt middag på Mickys med Andrea en kväll.

..stog på jobbet i Newtown och en liten jultomte åkte förbi.

... gick upp klockan 5 och var i Bondi för att titta på soluppgången.

... skulle till jobbet en dag.

... gick vilse inne i fox studios och allt såg ut som i nån gammal film.

.. kom hem från jobbet en kväll och det var live Bon Jovi musik och super vacker solnedgång.

Nu ska jag till jobbet! Puss! ♥


A Street.



Jag tycker den här gatan är fin. Det ser ut som en sån gata där barn springer hem från skolan släpandes på sin batman ryggsäck. Där två mammor tar sin morgon powerwalk över lite skitsnack. Där trötta pappor går ut med hundar lite för tidigt på morgonen. Där familjen i jeepen åker ner för gatan påväg hem från skolan med allsång till ain't no mountain high enough. En mysig och glad gata helt enkelt.


Can't fight the moonligt.



Igår när jag kom hem från jobbet var det himla fint utanför mitt fönster!


Vuxenpoäng!

Igår vare fanimej vuxenpoöng till mig! Efter jobbet gick jag till banken. Efter banken åkte jag hem och betalade hyran i tid. Efter det så gick jag och köpte kackerlacks hus för att byta ut dom, dom som vi hade håller bara i 3 månader så det var dags att byta. Kackerlacks hus är svarta små plast grejer som man placerar ut i lägenheten som dödar kackerlackor om dom kommer in i lägenheten. Det lucktar typ gott för kackerlackan i den lilla plastgrejen och när den går in och försöker smaka så får den gift i sig och döör! Det har typ funkat för oss för vi har bara haft 2 kackerlackor här inne, varav en var död. Så det funkar nog! 

Nu ska jag till jobbet, och ikväll kanske jag ska till Mosman och julbaka. Ååh ! <3

Förlåt för att jag är så frånvarande nuförtiden, men det känns som jag aldrig har tid att blogga. Men jag ska bättra mig!! Om EN VECKA KOMMER JOHANNA HIT !!!! WOHOOOO!

Puss !!!

Christmas time

Hej hej. Idag blev jag lite ledsen efter jobbet. Jag var inne i en affär som spelade julmusik och så började jag tänka på hur alla jag tycker om där hemma sitter och julmyser med varandra genom denna tid men inte jag. It's stupid I know, det är mitt egna val att jag är här och jag är jätte glad att jag är här, men just julen är en speciell tid för mig. Och nu när Andrea åkt känns det ännu mer sorgligt.


Julafton förra året hemma i Sverige, hemma hos oss.  

Men jag ska göra det bästa av mig jul här. Imorgon kanske jag ska åka till Sanna och Jenny och julbaka. Och på julafton ska vi alla hem till Rebecca och Grant där det ska firas på svenskt vis med en massa andra svenskar. Det blir nog jätte mysigt! Nu ska jag gå och köpa pepparkakor för att cheer up! Eh bra middag . .


@taste newtown

Sitter på Taste och har precis ätit god sallad. Jobbar i Newtown idag med. Jag jobbar här i veckan också. Till och med på julafton! Fast jag slutar 3 då. Sen ska jag åka till lanecove och spendera julafton med en massa svennar! Mysigt! Och vet ni vad som händer inte den här tisdagen som kommer, men nästa? JOHANNA KOMMER HIT OCH HÄLSAR PÅ! :-D :-D Kan typ inte fatta det, jag är så glad! Hon är här från den 28e till den 13e! YAY Vad kul vi ska ha! Hon är här över nyår ju, så nu måste jag styra upp awesome nyårsplaner åt oss! :-D åh jag längtar! Nu är min rast slut för länge sen. Ops. Hehe. Internet funkar inte hemma, so you know. See ya!

The EQ

Hello! Mitt internet har haft lagom damp de senaste dagarna. Blir så jävla less. Internet i detta land suger! Det är både FÖR dyrt, och sen så suger det på köpet. Awesome! Anyways, det är därför jag inte bloggat.

Idag åker Andrea. Shit vad tomt det kommer bli. Min andra hälft typ. Literally. Vi har suttit ihop (nästan lite för mycket) sen jag kom! Så ifs är det nog därför bra att vi är ifrån varandra. Kommer vara lite ensamt bara här hemma.

Igår var det Bon Jovi konsert i Fox Studios. Jag jobbade 9-4 så jag hade gått hem by the time det började. Men det var en jäävla massa folk som köade.


För er som inte fattar vad Fox Studios, the Entertainment Quarter är så kan jag berätta att det är som ett stort kvarter med bara en massa underhållning. I ena delen - the entertainment quarter så är det typ affärer, bowlinghallar, biosalonger, mat, barer, dansstudios, stall och andra aktiviteter. Andra delen är Fox studios vilket vad jag förstår är en stor movie studio, och en massa scener (där konserter hålls), och det var lite som universal studios i los angeles, men dom stängde ner det. Sen ligger Sydney football stadium där också, och jag tror det var där Bon Jovi hade konsert.
Man hörde hela koserten hem till oss, vilket inte är så konstigt eftersom att vi bor as nära. Men det var lite coolt, man hörde lixom varenda låt och publikens skrik. Livin on a prayer och allt.

Jag har ringat in där vi bor, och som ni kanske ser, så där under har vi entertainment quarter.

Nu måste jag skynda mig till jobbet. Puss!


Bloggtorka?

Har kännt mig helt, totalt oinspirerad att blogga i nån/några dagar. Bloggtorka tror jag dom kallar det. Varför vet jag inte.. Jag försöker ju mobilblogga då och då men det blir mest nån bild och onödigt babbel. Jag saknar att blogga om mode, om annat än vad jag göra varje dag, och vad jag har för mig osv. Men det blir så svårt när jag är här. Dels för att jag själv nästan aldrig hinner läsa modebloggar osv. Så då känner jag typ noll inspiration. Dels för att jag inte har tiden/energin att lägga ner lika mycket tid på bloggen som jag brukade. Och ni, iaf några av er (mina nära och kära) vill ju läsa om vad jag gör/har för mig så ja, då blir det som det har vart den senaste tiden. Hoppas ni gillart' ändå!

Andrea har börjat packa nu. Hon åker till Sverige imorgon. Eller egentligen landar hon inte i Sverige föränn nästa vecka, hon gör ett stopp hos pappa i Dubai några dagar först, men hon lämnar mig imorgon iaf. Det kommer kännas jätte konstigt. Dels för att jag aldrig vart i Sydney utan henne. Dels för att jag aldrig i hela mitt liv bott själv. Förutom typ nån vecka nått sommarlov när resten vart bortresta. Men det räknas ju inte som att "bo själv". Nu ska jag bo själv i 3 veckor/1 månad! Själv. Ensam. Helt ensam. Det är inte så att jag tror att jag inte klarar av det, det är klart jag gör, men det kommer kännas riktigt konstigt bara!


Bild från när jag var och kollade på soluppgången. Riktigt fint var det vill jag lova.

Helvette vad jag måste skynda mig nu. Idag jobbar jag i fox (samma som igår) 9-4. See ya ! Puss


The entertainment quarter

Sitter vid Fox Studios, eller i "The Entertainment Quarter" som det heter och väntar på att mitt jobbpass ska börja. Jag har aldrig vart här förut, men det är typ mysigt blandat med freaky. Nu är det ändå lite folk här men jag kan tänka mig att det kommer kännas som en spökstad ikväll. Det är nämligen typ ett ställe i mitten av ingenstans (känns det som) med endast en massa entertainment - bio, affärer, cafén, dansstudios, konserter, bowling och en massa andra aktiviteter. Men eftersom det ligger lite avlägset är det mer en helg aktivitet att åka hit. Så på vardagar är det ganska tomt. Ja jobbar 15.30-22.00 ikväll! As sent! Men det ligger ganska nära Paddington som tur är :-) Det är åskväder just nu. Ganska tråkigt.. Men på något konstigt sätt får jag typ julkänsla! Jag sitter under tak på ett café, dricker varmt kaffe, julmusik strömmar ur högtalarna på cafét och det är dåligt väder ute. Nästan som sverige ju! Haha. Jääävlar jag såg nyss den största blixten jag sett i mitt liiv typ. Hela himlen lös lila och det lät som bomber slog ned! Hjälp! Nu ska jag till jobbet! Jag ursäktar för mitt tråkiga tidsfördriv-babbel.. Puss!

Bondi kl 06.09



Panorama av Bondi imorse. Bilder blir ju tyvärr skit när man laddar upp dom på bloggen. Men men. Det var molnigt så man såg inte när solen väl steg ur vattnet, vilket var väldigt synd, men det var superfint ändå.  Ni får se mer bilder snart. Detta var kl 06.09 imorse.

Nu ska jag gå till Paddington Christmas Markets och sen ska jag till Bondi Junction och köpa smink. FINALLY.
Puss!


Fresh juice

VÄRLDENS godaste färkpressad juice till frukost. Pinapple, Orange & Lemon. YUM!

Morning swim

Tog mig nyss a morning swim i Bondi. Klockan är före 8 och jag kan definitivt säga att det här är bästa tiden att vara här. Det är ett speciellt morgon-lugn över hela bondi, och man slipper turist hetsen! Detta ska göras om! Många gånger! Nu ska jag gå i vattnet igen. Have a nice day! <3

On top of the world baby!

Just nu. Valde att stanna på toppen av klippan och lägga mig och sola. Man blir ganska svalkad ändå för att det blåser så mycket här uppe.

Coastal walk

Det blev coastal walk istället. Går nog till Tamarama beach istället! :-)

In the summertime when the weather is hot.

Känns som att jag lägger upp samma bilder over and over again, men det gör jag inte, denna är från igår när jag skulle till jobbet. Just nu är jag på väg till stranden för att göra det bästa av min day off! Solen skiner och det är varmt, då har jag ju nästan inget val. Haha. Jag var dock riktigt trött imorse, efter 4 dagars lång-pass jobb! Vaknade vid 9, sen satt jag lite vid datorn och somnade till och från enda till 12! Så då fick jag panik, slängde på mig solkräm och bikini och nu sitter jag på bussen! Bondi kommer ,som vanligt, vara PACKED med folk, men i don't mind. Bara jag får baadaa och sola! It's been ages känns det som! PUSS!

Smiling next to Oprah and the Queen..

Idag jobbade jag i Bondi 12-9. Det var en ganska seg dag för det var ganska lugnt i affären, inte så många kunder. Vilket är konstigt för helger i Bondi, speciellt när det är soligt, brukar vara väldigt överbefolkat! Ifs så låg vell alla och stekte på stranden, men ändå.

Plus att allt folk kanske hade annat för sig. Exempelvis att stalka Oprah Winfrey. Hon var nämligen och åt lunch i Bondi idag, på Bondi Icebergs. Hon är här just nu och ska göra nån show vid Opera huset på tisdag. Alla aussies är typ going crazy och gör stora O:n med flygplan i luften, står och väntar utanför där hon är osv. bara för att få en liten glimpse av henne. Min kompis Sara (som jobbar i Bondi med mig) såg henne när hon åkte ifrån Icebergs idag. Sara var påväg från jobbet och Oprah åkte förbi i sin bil vinkandes hejdå till alla. Haha vilken hysteri. Men lite coolt är det ju! Själv tycker jag att det är synd att hon inte kom förbi Funky Femme bara. Haha. (Som om)..


Oprah idag i Bondi.


Bondi Icebergs där hon åt lunch (som de flesta andra kändisar också gör när de kommer hit. Det är nämligen lite dyrare där, så dom Bondi lyxar sig helt enkelt.)
Tydligen så är Jay Z, Beyonce och Kanye West också in town. Jay Z ska göra en konsert med U2, thats probably why. Trevligt trevligt!

Nu har jag huvudvärk igen. Bläh. Så jag ska nog sova snart. Imorgon är jag leediiig !


Those small things that make everything easier.

En skitmorgon som denna: har bara sovit 5 timmar, har fortfarande sprängande huvudvärk, jag jobbar med min chef hela dagen, det första jag möts av på jobbet är en kackerlacka och tvåhundra grader i affären.. Som sagt, skit morgon, men en skitmorgon som denna så känns allt lättare när man hinner sitta 2 minuter innan jobbet och njuta av den här utsikten! Bondi<3 Nu blir det jobb här inne i bastun nine to five!

Ouch

Har haft en sprängande huvudvärk sen igår. Trodde jag skulle dö igårkväll av huvudvärk. Ush! Sara som jag jobbade med hela dagen igår var sjuk, hade feber osv. Jag hoppas jag inte får/har fått det! Jag vill inte bli sjuk igen!

Idag öppnar jag i Bondi, och jag har sovit typ 5 timmar, plus att jag fortfarande har huvudvärk så detta kommer inte bli en bra dag. Jag som skulle gå ut ikväll!! Hur ska jag orka detta?

Haha typ så kändes det igår.. Ush..


Nackdelarna.

Photobucket
"Btw, två stora nackdelar med Australien right there - kackerlackor och heltäckningsmattor. Ugh."
Citerat ur Andrea's Blogg.

Kunde inte sagt det bättre själv. Fast jo, jag hade nog sagt två JÄVLIGT stora nackdelar...


My 2010 according to facebook.

Upptäckte nyss detta på Facebook, as kul ju! En sammanfattning av ens facebook statusar under det senaste året! Och proof på hur mycket man har facebook-nördat sig. Jag undrar hur många minuter man lägger ner på facebook på ett år. Ännu värre, hur många minuter man sitter framför en datorskärm! Ush, jag vill inte veta!
Här är en sammanfattning av mitt 2010. Eller ja, av mitt facebook-2010.


De mest minnesvärda grejerna som hänt är vell:

Dubai med Michelle och Andrea ♥
Projektarbete - Min egna arrangerade dansföreställningc♥
Skivmånad ♥
Studenten ♥
Portugal ♥
Visby ♥
Gräsö ♥
Kräftskivor ♥
En massa massa festande ♥
Flytt till Sydney ♥
Jobb, mys, stranden och fest. ♥

Shit vilket bra år jag har haft! Kan lugnt säga att detta har vart ett av de bästa åren i mitt liv. Har haft så himla himla roligt det här året! Livet har helt enkelt varit en fest!
Men it ain't over yet! Typ 20 nånting dagar kvar av året! Efter det gör jag nog en blogg-sammanfattning.
Puss!


@Bondi store

Så sjukt ovärt att stänga 9 på en fredagkväll när det är dött från 6! Har varit as seg hela dagen, trött och ont i huvudet. Säkert för att det är så varmt i affären! ACn är sönder woho.. Idag fick jag mig en liten chock när Alexander Danielsson och Anton Furuland (Sunnersta grabbar) kom och hälsade på här i affären! Dom kom tydligen hit för några dagar sen och ska stanna i 2 månader! As kul ju! Känns som att hela Sverige är här! Iag har jag haft typ 7 svenska kunder idag! Men det är alltid fler när jag jobbar här i Bondi. Swedes love it here helt enkelt! :-) Nu: back to work. Sen ska jag raka vägen hem och däcka! Öppnar kl. 9 imorn! Yay.... . . Puss!

Dreams

Jag drömde att jag gifte mig i natt! Det var en "förbjuden kärlek" historia då jag och min pojkväns bästa kompis var jätte kära. Så när jag skulle gifta mig med min pojkvän så sprang hans bästa kompis upp till altaret och sa att jag skulle gifta mig med honom istället. Så gjorde jag det. Han var snygg lång och musklig dessutom, och vi levde lyckliga i alla våra dagar. Ni vet.. sånt som bara händer i drömmar och på film..

Igår när jag packade upp ett paket vi hade fått in till affären hittade jag dessa och föll direkt. Typ det första (ever) fina vi fått in på Funky Femme.

Fin fina örhängen. Vet dock inte om jag kommer ha båda på mig eller om det blir en örhänget-på-ena-sidan-håret-på-andra-sidan variant. Vi får se vad jag känner helt enkelt. Men jag gillar dom starkt! Dom kom i vitt och guld  också men då var dom inte alls lika fina!

Idag är det jobb i Bondi hela dagen som gäller. Lateerz.


Surfing at Sunrise.

Bondi bondi bondi. I love it. Jag har lovat mig själv att jag nån gång snart ska slita mig upp ur sängen olagligt tidigt och vara på plats i Bondi vid 05.30 nån gång när solen går upp, och äta frukost på stranden. Sjukt vackert!

Optimistic Crew
Alla bilder kommer från Aquabumps.com och är tagna i Bondi.

Jag sitter och googlar surfcamps. Har tänkt mig att i januari februari någon gång så kanske jag bokar en sån, är borta en vecka, blir provided med allt som behövs och sen vips så kan jag surfa. Awesome! Dyrt är det dock.. Hmm, surf camp eller en resa till Bali/Fiji? Båda? Hahah we'll see..

Min dröm är att kunna surfa i Bondi i soluppgången innan jobbet, och sen gå till jobbet och känna sig pigg och glad hela dagen. Åh!


You always want what you can't have.

När jag är i Sverige såhär års så klagar jag så himla mycket, om inte mest av alla, på vintern. Jag klagar på kylan. Jag klagar på slasket. Jag klagar på snön. Jag klagar på alla tjocka kläder. Jag klagar på nästan allting som har med vintern att göra. Jag trivs mycket bättre i värmen. Jag älskar att bo i värmen, och allt som hör det till. Men sen är jag ganska knäpp också. När jag ser allas vinter bilder på Facebook. När jag läser bloggar om att folk sitter inne och myser och tittar ut på ett vitt vinter landskap, så kan jag inte hjälpa att vara lite avundsjuk.
VAD är det för fel på mig!? Hade jag vart där så hade jag hatat det, det vet jag till 100%! Varför vill man alltid ha det man inte har? Jag skulle dock inte vilja byta väder med Sverige just nu, men jag tycker fortfarande att det verkar jätte mysigt!



Se.. liite mysigt ser det väl ändå ut? Alla bilderna är från förra vintern.
Haha jag måste ha fått solsting eller nåt...


Värmen har anlänt!

Shiiit vad varmt det är idag! Det är molnigt (kommer troligtvis bli storm ikväll) men jäävlar vilken hetta! Kommer inte ihåg sist jag vart med om såhär varmt! Kanske på våren/början av sommarn i Dubai när jag var liten.. Om det inte vart så molnigt hade jag åkt raka vägen till stranden idag, men det känns ovärt då det kan börja regna vilken sekund som helst! Är just nu på väg hem från jobbet iaf. Får se vad jag gör. Kanske lägger mig och dör lite hemma framför våran lilla fläkt. Puss!

It's Thursday

Jag har precis upptäkt att min header är ful och att jag är sjukt less på den.. Hmm. Ska jag använda någon gammal eller ska jag ta mig tiden och orken att göra en ny? .. Får klura på det ett tag.

Igår åt vi Vegetable Bolognese. Ett recept från A Cozy Kitchen, som förövrigt är en väldigt mysig matblogg. Här är två bilder lånade från Andrea:

PhotobucketPhotobucket
Det var himlans gott vill jag lova. Vårat blev ju inte exakt som receptet eftersom vi inte äger en matberedare. Sen åt vi fullkornsris till istället för pasta, men gott var det !! Och nu har jag en god matlåda till idag! HUR värt är det att äta lagad mat!? MMmm I would säg mega värt!

Idag väntar jobb i Newtown 9-3 och sen får vi se. Är vädret bra så är jag sugen på att sitta och mysa på stranden på eftermiddagen. Är det dåligt kanske jag stannar inne och kollar på the Holiday för sjuttioelfte gången. Känner jag mig pepp kanske jag drar en Fringe Bar ikväll. Det sistnämnda är nog minst troligt, men man vet aldrig!

Puss♥


Santa Baby



Tror inte jag får så många julklappar alls i år. Men detta skulle jag helst vilja ha, ifall tomten kom flygandes även till mig!

En Canon Eos 550D (Känner att det är dags för ett nytt kamerahus. Även fast tomten inte kommer flygandes med detta så kommer jag nog inom en snar framtid sälja mitt kamerahus och köpa ett nytt. Och det är detta jag siktat in mig på!). 
Ett par skor som jag är förälskad i (ovanligt va?).
En bikini från Seafolly, helst den på bilden fast den svarta versionen.. Sen vill jag inte ha underdelen, tycker den är för stor. Men jag tror det finns en mindre version.
Väska från Witchery, fast det finns en i en annan brun färg, som jag vart kär i sen min första vecka här. Ja, i know, balenciaga kopia. Men we all know that is my favorite kind!
Nytt i.d. smink. I princip allt min smink är snart slut. Samtidigt! Kan det bli värre!?
En ny (och helst rosa!) dator. Min skoldator från Fyris är icke den bästa vill jag lova!
Pengar, Som jag kan sätta in på ett konto och börja spara till en resa med.

Sen önskar jag mig fina brev, eller små presenter, eller julkort eller bara några slängpussar från alla mina älskade hemma i Sverige!! Allt är välkommet! Här är min adress:

Paula Simons
43/364 Moore Park Rd
Paddington, NSW 2021
Sydney, Australia

Puss!♥


Martin place

Julpynt på Martinplace! Idag jobbade jag i mosman som sagt. Passen där är så sköna, för dom är så mycket kortare än alla andra pass! Sen är det lite roligt att det kommer in massa sönder-botoxade rika tanter, istället för junkies och transor (newtown), eller surfare och strand folk(bondi). De sistnämnda är nog min favorit! Nu är jag påväg hem till lagad mat. Gott! Puss

Live Life.

Jag har köpt en superfin rosa kalender som jag ska börja planera mitt liv med! Jag har kommit fram till att om man inte planerar så flyger tiden förbi och vips så har man vart här i 3 månader och så känns det som man inte har gjort någonting än! Och om jag ska åka hem om 4 månader så ska jag fanimej sett till att ha gjort det jag vill ha gjort när jag åker hem!



Pic1: Min fina kalender. Pic2: Unknown

Saker jag vill göra innan jag åker hem:

Lära mig att surfa, lära mig att surfa, lära mig att surfa.
Det kräver dock tid och pengar. Men på nått sätt så ska det funka!
Snorkla och se coola fiskar.
♥Festa mera i Bondi.
♥Klättra på Sydney Harbour Bridge
Spara ihop pengar och åka på en resa.
Det kan vara till Bali. Det kan vara till Fiji. Det kan vara till the Gold Coast. Men någonstans vill jag åka!

Ja, det är ju mer än så jag vill göra, men vi börjar så :)
Nu ska jag till jobbet! Pusshej!


Tisdag

Idag har jag inte gjort mycket. Suttit hemma och segat. När Andrea kom hem från skolan så åkte vi dock till Bondi Junction och storhandlade. Tror aldrig vi handlat så mycket på samma gång. Typ mat och andra behövliga saker för 800 kr. Men det behövdes för vi har levt på nudlar och tonfisk i en vecka känns det som. Plus att vi ska försöka göra lagad mat, och sedan ta med matlådor. Som man sparar i längden på! Hehe vad vuxen jag känner mig.

Just nu håller Andrea på att laga mat. Jag hade gärna hjälpt till men vårat kök är ju ganska litet så det blir mest jobbigt om man står två och trängs i det. Kvällens middag blir vegetariska korvar med någon form av sallad till. Vegetariska korvar kanske inte låter så spännande, men jag provsmakade nyss och dom var jätte goda. Typ fyllda med massa grönsaker, tomater och oliver. Äter som sagt inte så mycket kött och sånt längre. Är ganska äcklad av allt sånt efter jag läst skinny bitch. Tro mig, ni förstår om ni läser den.

Imorgon ska real estaten komma hit på inspection klockan 11. Sen ska jobba 14-19. Jobbar hela resten av veckan också. Imorgon i Mosman, men min chef. På torsdag i Newtown och sen fredag+helgen i Bondi. Roligt roligt.. not. Aja. Nu ska vi äta! See ya.


Less

Både förra veckan och den här veckan har jag , till och från, inte mått så bra. Förra veckan var jag förkyld, vädret var bajs osv. Och den här veckan är det av en annan anledning. En enda jävla anledning som har plågat mig i flera jävla år nu. En jävla hudsjukdom som förstör mitt liv.  Jag vet inte hur många gånger jag har tänkt Varför just jag?, och hur många gånger jag har tänkt ingen annan förstår och hur jävla många gånger jag har tänkt "Kan det gå ÖVER snart!?!?!?" Jag är så jävla less så jag vet inte vad jag ska ta mig till. Det känns som att det förstör hela mitt jävla liv. Jag ORKAR INTE mer! Men samtidigt så känns det som jag inte får vara ledsen över det. För hur många tårar jag än gråter. Hur mycket jag än isolerar mig själv, och hur mycket jag än försöker dölja det så vet jag att det finns större problem i världen. Jag vet att andra ser det som en liten töntig sak som man inte "behöver" vara så ledsen över. Och tro mig, jag försöker mitt bästa. Jag har lärt mig leva med det så gott det går efter snart 4 och ett halvt år. Men ibland kan jag inte hjälpa det. Det gör ont i mig. Jag känner att det förstör så mycket. Ibland kan jag inte hjälpa att undra hur mitt liv hade vart utan den här skiten. Ett bättre liv helt klart. Ni som inte drabbats av detta kan inte förstå hur det är. Det går inte att sätta sig in i. Men ni ska veta att ni är riktigt jävla lyckligt lottade.

Just nu saknar jag mina bästa väldigt mycket. Ni som alltid får mig att må bättre. Ni som alltid gör mig glad. Ni som alltid försöker att hjälpa till. Ni som kramar om en när man är ledsen. Jag saknar er där hemma!
Men jag är glad att jag har en av mina bästa här i alla fall. Annars vet jag inte vad jag hade gjort. ♥


Our little friend



Okej, vi erkänner. Det bor ju en tredje här. Lilla Paula! Som äntligen har blommat ut. Länge länge har det bara vart en grön växt, men nu har det kommit en liten blomma och jag och Andrea är överlyckliga. Haha. För er information så heter denna blomm-sort St Paula, och Andrea säger att det var hennes Paula när jag inte var här. Naw.


Julstämning


I fredags var det glöggkok på gång här i lägenheten, och jag lovade bilder. Så här har ni.

Vem visste att lite rödvin, socker, kanel, nejlikor, ingefära och kardemummakärnor vips kunde bli jätte god hemgjord glögg på nästan ingen tid alls? Inte jag i alla fall!
Vi satt och myste med tända ljus och pepparkakor.

Här är vårt lilla kök. Jag julpyntade som sagt med vår fina ljusslinga. Mys belysning på hög nivå!

Jag hade självklart vart och köpt mandlar som vi kunde ha i med russinen.

Väldigt trevligt att våran lilla IGA här i Paddington säljer Annas pepparkakor. Who would have thought?


Andrea har också lagt upp bilder på hennes blogg. Bättre bilder dessutom! Hennes kamera har dubbelt så mycket ISO som min (dvs, för er icke foto nördar, att hennes kamera kan ta mycket bättre icke-suddiga bilder i dåligt ljus) så hennes är finare med bättre ljus! :)

Puss!


The Holiday <3

Godmorgon. Igår var min plan att komma hem från jobbet, mysa och titta på the Holiday. Men efter 10 timmars jobb på lördagen, en utgång, och 9 timmars jobb på söndagen, tror ni inte jag slocknar efter halva filmen? Jag som försökte skapa lite mysig julstämning! Har fått låna The Holiday av Mia! Jag blev överlycklig! Det är ju en av mina favorit filmer och jag kollar på den varenda jul. Jag vet inte varför, men det har blivit en riktig julfilm för mig! Den är alltid lika bra! Men i år hade jag det inte på datorn (hade av någon konstig anledning tagit bort den), och jag kan inte ladda ner saker här, så jag var lite ledsen. Men det var Mia till the rescue så nu kan jag kolla på den!!



Så nu ska jag kolla om den och äta frukost. Quinoagröt med kanel och russin.. Nått roligare har vi tyvärr inte hemma. Aja det funkar.

Puss!


Darlo Bar

Aloha! Står på jobbet och är lite halvt sovande sådär.. Vi var på Darlo Bar igår i Darlinghurst för att fira min kompis Stephanie. Det var jag, Andrea, några andra funky femme tjejer från Bondi affären och Stephs andra kompisar. Det var en mysig bar och vi drack mojitos och satt och pratade med glada människor. Sen skulle vi dra vidare men när dom andra var mer sugna på att gå och fyllekäka än att gå till nån klubb så bestämde jag och Andrea oss för att åka hem. Men det var en trevlig kväll tycker jag! Kvällens oskönaste kommentar: "So what language do you speak in Sweden?" Jag: "Um Swedish..!" (såklart) Han: "Oh ok, so it's not like german or something?" Wtf lixom.. Haha Nu tillbaka till mitt lata jobbande! puss!

Morgonbesök

Imorse vaknade jag av att Andrea väckte mig och pekade på fönstret, där det satt två papegojor och tittade in. Ganska mysigt sätt att vakna på if you ask me. När jag reste mig upp, min första tanke var ju självklart *kameran!* så flög dom iväg. Men det var ett trevligt litet morgonbesök! Sen somnade vi om.
 

Dom låter dock ganska mycket. Speciellt när dom sitter flera stycken i ett träd. Men ja, fina att titta på iaf!
Korten är tagna i Balmoral, under min första vecka här.


Glöggtider

Jag och Andrea har suttit och glöggmyst hela kvällen. Äntligen fick jag lite advents/julmys jag med! Jag har vart, believe it or not, jätte avundsjuk på alla er i Sverige som har bakat pepparkakor, kollat på adventsfyrverkerier, ätit lussebullar och druckit glögg. Så nu fick jag en liten dos av det jag med. Jag som älskar julen!

Vi har julpyntat lite (satt våra ljuslyktor från badrummet i köket), gjort egen glögg, ätit pepparkakor och suttit och myst med tända ljus och julmusik. Bilder kommer, men inte nu för nu måste jag duscha och gå och lägga mig. Jobb tidigt imorgon!

♥♥Puss! Jag saknar er där hemma! Speciellt när det är jul!♥♥


Kareoke Night @ Fringe

Tänkte bjuda på lite bilder från förra torsdagen. När vi kareokade på The Fringe Bar, som snabbt har blivit en av mina favoritbarer!


Vi startade kvällen hos mig och Andrea.  


Som ni ser så är det färga-utväxten-dags big time, men har man ingen mamma-frisör som vill göra det gratis omkring sig så snålar man in på sånt. Det är dock verkligen inte lika svart som det ser ut på bilden, jag bara lekte med kontrasten lite.


Hanna och Sofie
Vi drack vin ur koppar bl.a. (jag har haft sönder 2 av dom få glas vi har), åt hemgjord bruschetta (made by me), och lite annat snacks.

Hanna


Jag, Mia och Sanna var nog mest pepp på kareoke. Och Andrea kanske. Sångfåglarna.


@ The Fringe

Hanna & Sofie.


Claire, kvällens enda fransyska, och även kvällens enda icke-svenska. Andrea's jobbarkompis från Mosman.


Mia


Fringe ♥

Sofie


Sanna rockin' it.
Som sagt, vi, en bög kille och en gammal gubbe rocked the place. (Förutom vissa he he låtval)
Glad tjej efter lyckad sång!

Kvällens fotograf, som därför inte var med på så många bilder. Andy. Det slutade med att vi gick och natt-åt. Dom andra tog en taxi till andra sidan bron. Jag och Andrea tog bussen några busshållplatser hem, där vi träffade nykommna svenskar pojkar på bussen som vi skrattade lite åt. Åt, inte med. Haha. Dom blev inte så glada på oss.

Puss♥


Complaints

Tydligen bor det fler än 2 i våran lägenhet. Tydligen har vi vilda fester och bankar i golvet och låter jätte mycket. Tydligen är vi uppe och härjar på mornarna. Ja, enligt våran knäppa real estate agent i alla fall. Vi, jag och Andrea, som har haft folk över 1 enda gång, som aldrig spelar musik i vardagen (speciellt inte på kvällar när folk kanske sover), som ibland går och lägger oss klockan 10 när vi ska jobba dagen efter, som bara har vart trevliga mot våra grannar, har fått klagomål av våran real estate agent. Enligt dom så har dom "reason to believe" att vi bor fler än 2 här inne, och enligt dom så har andra residents klagat på oljudet vi för.

Allt jag har att säga till detta är - Bullshit! Varför i hela friden skulle dom ha "reason to believe" att vi bor fler än 2 här? Det är det dummaste jag hört!? Det är skrattretande är vad det är!! Den som har klagat på att vi är högljudda är en person, och en person endast - Bitterfittan downstairs.

Hon kom upp och skällde ut mig en gång för att vi gick på vårat golv för högt och för att vi satte på vattnet nån sen kväll. Vad ska jag göra? Ständigt smyga runt på tå och aldrig borsta tänderna eller tvätta ansiktet? Det är lyhört i detta hus, visst. Man ska självklart ta hänsyn till sina grannar. Men man behöver inte gå till överdrift. Om det hörs för henne när jag går från sovrummet till köket så är det fan inte mitt fel! Vi hör våra grannar hela tiden, skillnaden är bara att vi inser att det inte är deras fel utan husets fel.

Som sagt, skrattretande är vad det är. Speciellt det där med att vi skulle ha en tredje människa bo här inne. I sånna fall är det ett spöke som jag lyckligtvis inte fått träffa än.

Dom ska tydligen komma på inspection nästa vecka. Enligt Andreas kompisar kommer dom och räknar tandborstarna eller nått liknande. Skrattretande som sagt! Då får vi alltså passa på att gömma vårat spökes tandborste.

LOL!

Jag börjar bli ganska less på Bradfield & Prichard med andra ord! - Vår real estate agent....


Raining Cats and Dogs

Idag regnar det...

Inte lite, i might add..

Och det ska pretty much se ut såhär hela veckan.. Jag trodde det skulle bli sommar nu.. Inte nån regnperiod av nått slag! Har bara några få ärenden att göra här i Paddington idag. Bl.a. att lämna tillbaka en biblioteksbok och köpa en ansiktscreme, men annat än det tänker jag nog kolla på film hela dagen. Känner mig fortfarande krasslig.

Pusshej!♥


Update: Jag ångra mig! Det öser verkligen ner. Kan inte minnas att jag sett såhär mycket regn samtidigt någonsin! Så jag vägrar göra några ärenden idag. Tänker inte ta ett steg utomhus. Nu ska jag titta på en surf film och äta varma koppen! See ya.

RSS 2.0