Promenad


Michelle ringde så den blev en långpromenad med henne nu på kvällen. Vi gick ända till stan typ. Ludde a.k.a. Farfar orkade faktiskt hela vägen. Men sen tyckte jag synd om honom så det blev bussen hem igen. Skönt iaf. Det är riktigt kallt ute tyvärr. Hoppas det blir varmt imorn! Imorgon kör vi!


Kvalborg

Dagen började med en springtur med Miss Jeng. Vi var ute i sisodär en halvtimme sen blev det dusch och frukost i solen. Bra start på dagen! Sen körde vi till stan.

Där vi satte oss med en smoothie på Fågelsången.

Där dök Madde upp efter ett tag också. Och senare även Olivia. Vi satt mest i solen och pratade lite planer inför imorgon etc.

Det var skönt och vårigt ute men lite för kallt för shorts som jag och Michelle hade på oss.
Sen begav jag och Madde oss och åt sushi lite spontant sådär. Jag blev proppmätt. Sen satt vi ännu mer i solen och myste vid ån lite. Sen blev det bussen hem för min del och nu sitter jag här och oroar mig över vad jag ska ha på mig imorgon. Imorgon är det ju nämligen Uppsalas nationaldag typ! Valborg! För min del börjar det med champagnefrukost i Årsta sen får vi se vart dagen tar oss. Blir nog inte så mycket alkohol för min del. Kommer ihåg nån Valborg där jag efter champagne frukosten blev bakis och mer eller mindre gick runt med migrän hela dagen. Så nej, så ska det inte bli i år. Bara jag får vara med mina fina vänner och lite sol på det så är jag nöjd! Orka valborgsstressa? Nej.

Puss!♥


Coachella


Detta kan vara en av dem finaste lilla filmer jag sett. Sjukt bra gjord! Och jag blir så himla sugen på sommarfestivaler, festival klädsel, festival häng och ja sommar helt enkelt. Självklart blir jag sugen på att flytta till L.A. och gå på Coachella varje år också men det är en annan historia.


Sunrise looks like morning in your eyes


Ibland önskar man ju bara att man vaknade upp till detta ansikte. Åh, det skulle vara fint det.
Just denna morgon så var det ju tyvärr inte så, men det har vart en väldigt skön morgon i alla fall. Solen skiner och jag åt müsli och fil (åh fil! det har jag saknat!) till frukost som var en god kontrast bland alla mina gröt och sojamjölks frukostar. Eller okej, igår hos Michelle åt vi pankakor till frukost, men annars! Haha. Ibland "får man unna sig"..eller hur var det nu?


Två fina dagar

Har haft två underbara dagar med fina vänner. Igår kom Michelle (blondie) hit med sin hund som jag fick träffa för första gången. Finaste jag sett typ. Jag vill ha en ny, eller en till kanske jag ska säga, hund! Åh! Vi hängde hos mig lite sen bar det av mot stan där vi promenerade till Maria. Sen blev det lite små ärenden sen helt plötsligt var vi på Gränby Centrum. Där tog jag farväl av MochM och promenerar hem till Madde, där andra Michelle (Herregud vad många kompisar på M jag har!) och blir bjuden på middag. Madde hade lagat potatis, kyckling och fetaost sås (min mammas recept som hon är besatt av). För mig blev det ingen kyckling utan bara potatis och fetaost sås men det var supergott det med. Sen blev det allt ifrån en massa prat, dans/nostalgi trip/workout pass till Spice Girls och en massa skratt. Sen kom Nils hem och så kollade vi på Körslaget som de Nils och Madde hade vart på dagen innan för att vi skulle se om vi såg dom i publiken. Ja ja, hur som helst en fin dag/kväll var det!

Idag har jag lekt med Michelle (icke blond) hela dagen. Vi fick för oss idéen att promenera från henne (i Salabacke) till mig (I Sunnersta). 1 Mil, lite virrande i Boländerna, en massa prat och catching up och 2 timmar senare kom vi äntligen hem till mig. Då lagade vi Falafel och dog lite för att falafel är så gott. Sen kom hennes mamma hit och så satt vi och pratade lite med våra mammor innan dom åkte hem.

Det var det ungefär. Kanske inte så jätte intressant men jag ville mest skriva det för att jag tycker om mina kompisar så mycket. Himla fint att hänga med dom igen. Puss på er!♥

Red lips and Frank Sinatra

Jag vill ha röda läppar, imålade ögonbryn och glansigt lockigt hår. Jag vill ligga på en röd och vitrutig filt och lyssna på Etta James, Frank Sinatra och Ella Fitzgerald och äta jordgubbar. Jag vill ha högmidjade shorts, stora solglasögon och en ljus fin topp. Prata en massa strunt och inte bry mig om annat än att titta på fjärilarna som flyger omkring runtom mig. Jag vill känna mig som om jag är med i en gammal film och lyssna på dessa låtar.

Det beskriver ungefär mitt humör idag och senaste tiden. Så vill jag se ut i vår och i sommar. Om ni förstår vad för känsla jag försöker få fram.
Fint! Ibland önskar man att man föddes några decennium tidigare.



Speciellt den här låten känns ju som ett måste att lyssna på just nu:


ph source: wildfox


NYC!!!!

Jag kunde inte blogga om det tidigare idag när jag fick reda på det. Jag var i extas. I chock. I trans typ. Jag kände att jag inte kunde få ihop ett sansat inlägg. 
 Jag vet inte ens vad jag ska skriva för att jag är så himla glad, chockad, överlycklig! Jag kan typ inte uttrycka mig i ord. Men såhär är det; sista veckan i maj så ska jag och Michelle till NEW YORK! Ja, ni läste rätt. NEW FUCKING YORK!!!!!!!!! Vääärldens bästa födelsedagspresent av väärldens bästa vän! I don't know what to say annat än OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG . Hahaha, ja, ni fattar. Jag dööööör!


Jag hade aldrig kunnat önska mig nått bättre. Det är perfekt. Det kommer bli helt sjukt bra! Jag är så glaaaaaaaaaaaaaaaaaaad! Tack Michelle! We are gonna rock NY! ♥


Coming home

Igår hade jag mina älskade tjejer här! Lite coming home party typ! Fast party var det inte riktigt men vi åt middag och hade det jätte trevligt! Lyckad kväll! Och jätte kul att träffa alla igen! Har ju saknat dom !

Vi satt och babblade och tog igen lite av det som behöver tas igen, åt god mat och hade det allmänt bra. Mys! Älskar mina fina vänner!


Skitrip

Hallå! Idag landade jag i Sverige igen efter en vecka i Val d'Isère! På resan lyckades jag stuka 2 fingrar, skada nacken på nått vis i nån vurpa så att jag nu har nackspärr, och såklart få en massa ont i kroppen och träningsverk. Jag har alltså inte tagit det så lungt med skidåkningen. Efter varje skiddag, efter middagen så deckade vi direkt. Sen upp klockan sju, köra hårt till lunch. Äta en snabb lunch och sen åka till 5 då liftarna stänger. Sen hem, duscha, middag, och så börjar allt igen.
Det är så mysigt att åka på skidresa med the boys. Dels för att man verkligen får kvalitetstid med dem, men också för att vi alla är lite äventyrliga, så det blir så kul att åka tillsammans. Det blir inte samma sak direkt på en skidresa med Mamma till exempel. Hon vill mest sitta och fika och sola ungefär. Haha.
The boys. Rasmus, Theo och Pappa.
(För er som har hängt med länge; Ja, det finns typ en exakt likadan bild från när vi var i Val d'Isère år 2009)

Sen jag kommit hem har jag hunnit äta middag med mamma, mormor, pappa, Theo och Rasmus (Andrea, du är saknad!), sen fört över lite bilder till pappa som åker hem (till Dubai) imorrn, pratat med fina vänner i telefon och kollat på lite American Idol med pappa. Nu ska jag sova för imorgon har jag mycket att göra!
Puss!!♥


Australia-Sweden-France.

Hallo! Grymt daligt bloggande fran min sida, men jag har inte haft tid. Jag har forflyttat mig fran Sydney till Uppsala. Och sen fran Uppsala till Val d'Isere, dar jag nu ar for en veckas skidakning. Det kandes hur konstigt som helst att komma tillbaka till Uppsala, men nu nar jag ar har kanns det ju lixom inte sa mycket. Nu kanns det bara som jag ar pa semester lixom. Vilket jag ar.
Vi har akt skidor i 3 dagar, och idag ar fjarde dagen. Jag har gjort natt skumt med mitt ben, sa imorse nar jag knappte pa pjaxorna och akte nagra ak sa kande jag att det gjorde ont i varenda svang typ. Sa det orkade jag inte med, sa jag har en chilldag hemma pa hotellet idag istallet. Ganska skont faktiskt. Relaxa lite. Efter ca 7 timmars akning per dag sa blir man gaanska trott. Forhoppningsvis mar mitt ben battre imorrn sa jag kan aka som vanligt!
Vi har haft supervader varje dag, och jag smorjer in mig och smorjer in mig for att slippa skidglasogon branna. Inte det snyggaste vill jag lova!
Igar sag jag Burlesque pa pappas dator (han hade tagit med den at mig). Nej , trots att jag ar Christina Aguilera-crazy sa hade jag inte satt den an. Andrea vagrade ga pa bio med mig och se den i Sydney och vi kunde inte ladda ner filmer dar borta. Sa nu har jag ANTLIGEN satt den. Sjalvklart levererar Christina, grym var den!!! Och ja, alla som sagt det har haft ratt - det ar verkligen en Paula film! Jag ar glad for filmen far oppnar nog flera folks ogon om hur grym Christina verkligen ar. Jag sager det nu och jag har alltid sagt det, hon ar Bast. She's the queen. Punkt slut!
http://www.youtube.com/watch?v=HJ4KlqF547U

Goodbye Australia.

Jag har kramat syster hejdå.
Jag har packat ner pass och biljett.
Jag har köpt en billig våg som funkade sådär och vägt min väska. Förhoppningsvis ingen övervikt!
Jag har sagt hejdå till alla fina kompisar.
Ja, det känns som jag avslutat mitt liv här lite faktiskt.
Hur sorgligt det än är, och hur många tårar jag än kommer fälla när planet lyfter, så kan jag inte hjälpa att känna mig nöjd.
Nöjd över min tid här.
Nöjd över alla underbara människor jag träffat.
Nöjd över att ha bott i denna vackra stad.
Jag ångrar inget!
Dock så vet jag inte riktigt vad jag ska svara när folk frågar Varför jag åker hem.
Jag bara gör det. Men förhoppningsvis kommer jag tillbaka en dag.
Det gör lite ont i magen. Och det känns fortfarande lika konstigt att lämna allt. Men det blir nog bra.
Nu åker jag till flygplatsen.
Hoppas jag inte har glömt nått.
Puss på er! ♥

Andrea 22 år!



Grattis på födelsedagen min finaste syster!

Vi har aldrig varit närmare än vi är nu. Vi är med varandra ungefär 20 av 24 timmar om dygnet, vi bråkar, vi hatar varandra, vi tycker det är skönt att slippa varandra. Men samtidigt så älskar vi varandra, har det supermysigt ihop, förstår varandra och tycker om varandras sällskap. Det är väl så syskonkärlek går till egentligen?
Att åka ifrån dig imorgon kommer kännas så sjukt sjukt konstigt. Men jag vet att du kommer att ha det bra ändå. Du har fina kompisar, du har ett nytt bra boende, du slipper mig och mitt stök ;), så ja.. jag är inte orolig. Sydney är roligare än Uppsala anyday så vi båda vet att you are the lucky one. Men jag kommer trots allt sakna dig jätte mycket!

I Love you sis! Happy Birthday!!


You're the only one that I want.


Fina fina fina fina sak! Jag har letat länge efter den perfekta clutchen och nu har jag hittat den. Varför måste jag hitta den just nu!? Varför inte liite tidigare? Det är nu av alla gånger som jag har råd med den minst. JAGVILLHAJAGVILLHAJAGVILLHAJAGVILLHAJAGVILLHAJAGVILLHA! Tidig julklapp någon? Sen födelsedagspresent? Namnsdagspresent? (vilket skämt, jag vet inte ens när jag har namnsdag). Åh, det gör lite ont i hjärtat faktiskt.
På asos finns det iaf, i både rött och svart för inte allt för dyra pengar.

Love!♥


What a day.

Det gick jättebra att surfa idag!! Plus att det var fint väder, klarblått vatten och jag fick min favorit instruktör! Super! Det var ett underbart avslut på mina surflektioner! Fick lära mig att göra lite cutbacks idag, och svänga och så. Det gick jätte bra! Nu vill jag ha en egen bräda och surfa hela tiden. Men riktigt så blir det inte nu.

Det känns så konstigt, och overkligt att jag kommer stå på ett par skidor i franska alperna i slutet av denna vecka. Min hjärna kopplar typ inte hur det ska gå till. Hur mycket jag än vet att jag ska åka hem om två dagar så förstår jag det inte fullt än. I'm in denial.

Nu ska jag försöka finna något att äta. Jag har ätit lite havregryn imorse och några torkade äppelringar efter surfingen. That's it. Bra diet! Not! Sen ska jag åka till vår gamla lägenhet och städa det sista.

Imorgon fyller en viss syster år, och förutom några ärenden som måste hinnas med, så ska det självklart firas! Antingen äter vi någon mysig frukost ute, eller någon mysig middag. Tror nästan det blir middag. Men jag vill ju såklart göra båda. Leva över sina tillgångar, javisst!

Önskar jag hade några roliga bilder att bjuda på men jag har varit dålig på att fota de senaste dagarna.

Puss på er♥


Weekend

HEJ! Nu har vi flyttat minsann. Det var det hela gårdagen gick åt. Vi packade ihop allt på några timmar, och sen vid 6pm kom flyttgubbarna och numera bor vi i Cremorne. Eller ja, Andrea bor här och jag sover här i några nätter innan jag åker. :(! Det känns så konstigt! Konstigt att säga hejdå till lägenheten. Konstigt att jag nu inte känner mig hemma riktigt utan att det känns som jag är hemma hos Andrea (vilket jag typ är, men ni fattar), konstigt att alla mina grejer är nerpackade och jag behöver inte ens packa upp. Ja. Allt känns konstigt och ovant. Men men, the start of something new!
I lördags hade ju Andrea födelsedagsmiddag på Manly Wine i Manly. Det var god mat, mysig restaurang och hur trevligt som helst! Vi var ungefär 10 personer. Jag gillar verkligen alla Andreas kompisar, så nu känns det mer okej att lämna henne. Hon har ju dom lixom. Vi satt och babblade och babblade jätte länge. Sen beställde vi mat. Jag och Andrea och Hannah beställde in lite olika Share Plates och smakade av varandra. Det var supergott! Ricottaost fyllda svampar med pesto och pinjenötter, Sparris och ruccola sallad med ägg och tryffelolja och seranoskinka och bröd och lite så. Och gott vin på det. Jätte gott! !  Efter middagen gick vi till Wharf bar en stund och satt där och pratade tills dom stängde, sen bar det av till The Stein. Där var vi bara ett litet tag sen tog jag Hanna och Sofie färjan över till stan där det blev Argyle i The Rocks och sen hemgång. Jätte bra kväll! Jag tror Andrea var as nöjd!
Idag ska jag ha min sista surflektion! Men nu då vi bor i Cremorne (på norra sidan) så är det mycket närmre till Manly (som också är på norra sidan). Så istället för buss och färja blir det bara buss, så jag har lite mer tid på mig nu på morgonen. Skönt! Älskar att ha tid på mig på mornar! Ioförsig så brukar jag låtsas att jag har tid på mig och sen ba SHIT nu måste jag sprriingaa! Haha. Tidsomptimist javisst!
Puss på er!

Saturday

Aloha! Internet håller på att ta slut men vi får hoppas att der funkar att blogga ändå.

Vi åt som sagt middag och drack vin igår på Bondi FM. Super mysigt ställe. Synd bara att ljudnivån var så hög. Jag hatar när man inte hör vad folk på andra sidan bordet säger. Sånt stör mig verkligen. Och det är så himla vanligt att dom har så på barer/restauranger. För hög musik alltså. För då blir det ju alltid den höga musiken plus alla som babblar runt omkring = Too much, så kan man knappt konversera lixom. Oh well.

Jag åt någon skum vegansallad som var ganska intressant men också ganska god! Vi satt och drack vin och babbalade där ett tag, sen förflyttade vi oss till ravesis. Där drack vi nån drink sen blev det white revolver där vi dansade en massa! Rolig kväll! Men det var så sorgligt att säga hejdå till alla. Ush. Ledsen i ögat! Men men, i'll see them again. Om inte i Australien så i Europa! Vi planerar en fet Eurotrip där vi åker och hälsar på alla våra vänner runt om i Europa! Askul ju!

Nu måste jag sätta igång med lite duktigheter. Det ska tvättas, det ska diskas och det ska packas. Det är bara att välja! Haha. Ikväll firar vi Andrea's födelsedag i förskott med middag med alla hennes vänner på Manly Wine! Det ska bli kul!

Puss!!

Fredag!

Hello! Nu har jag surfat 7 dagar i sträck och tro mig, det märktes på dagens lektion. Mina armar kändes jätte tunga och jag har ont i skulderbladen. Och armarna och ryggen är det som får jobba mest. När man paddlar ut, när man ställer sig upp och när man paddlar för att komma i samma hastighet som vågen för att sen ställa sig upp. Hur som helst så var det ändå kul! Såklart! Imorrn och på söndag vilar jag och på måndag har jag min sista!

Eller vila kanske var fel ord. Både imorrn och på söndag måste vi packa som galningar, för på söndag kommer det flyttgubbar och vi flyttar till Andreas nya ställe i Cremorne. Det är ett hus där 3 (?) andra bor och hon har fått hyra ett rum. Tur att hon äntligen hittat nått! Jag sover där i 3 nätter och sen sätter jag mig på ett plan härifrån. Gud vad konstigt det kommer kännas. Gud vad konstigt det känns att bara säga så. Men jag har bestämt mig för att sluta gnälla. Jag har haft världens bästa tid här och det är jag nöjd över. Nu är det moving on till nästa kapitel som gäller.

Ikväll ska jag och "bondi tjejerna" som jag kallar dom (mina jobbar kompisar från Bondi affären) äta middag på Bondi FM. Det blir mysigt tror jag! Nu ska jag gå och servera Andrea lite vin, som hon verkligen behöver mitt i denna stress, och sen göra mig i ordning för att åka!

Puss!

Sister.


olsensanonymous


Improving!



Låten var jag bara tvungen att lägga upp för en av surfinstruktörerna sjunger alltid den när vi paddlar ut. Så himla kul!
Idag gick det bra! Jag hade den svåra brädan som jag inte alls klarade av för några dagar sen, men idag gick det fin fint! Roligt att känna att jag har blivit bättre på bara några dagar. Som sagt, det är bara att öva öva öva. Imorgon är det min näst sista dag. Ush jag vill inte sluta!!! Det är ju nu det börjar bli kul på riktigt! Spara ihop till en surf bräda next? Eh ja!

Och ja, det blir mycket surf babbel nu. Men det får ni leva med!
Puss!


Bondi FM

Det blev vinmys igår med finaste Sara och Denise. Vi var på Bondi FM vilket var typ världens skönaste ställe, hur kan jag ha missat detta? Det är en bar, ett cafe & restaurang och en radiostation i ett. När man går in ser det bara ut som en vanlig bar. Sen går man längre in så går man helt plötsligt förbi några snubbar i ett rum med glasväggar där de sänder radio. Sen kommer man in på världens mysigaste bak gård. Vi drack vin, och deras vinglas var jätte stora så efter 2 glas kände man sig lite glad i hatten. De svishade förbi servitörer med mat på tallrikar hela tiden och allting lukade och såg super gott ut! Så jag bestämde mig för att jag måste hinna äta där innan jag åker. Så det blir imorgon, med mina favvo jobb tjejer. Lite farewell dinner för mig. Sorgligt! 

Sara och Denise. Ush, sorgligt att säga hejdå!


Hooked


Jävlar vad bra det gick att surfa igår. Jag stog upp på varenda jävla våg och lärde mig även svänga lite och lixom följa med vågen. I början så fick vi som surfat ett tag (vilket var jag och en annan tjej) gå ut och köra vår egen grej ett tag, medan instruktören gick igenom allt med dom andra. Sen när dom såg att det gick så bra för oss så kom det en till instruktör och så paddlade vi ut och körde bara "riktiga" vågor resten av tiden. Instruktören sa även att jag började surfa "på riktigt" nu. Det kändes BRA! När han sa "Okej en till våg nu sen går vi in", så kände jag ba Va? Redan? Jag vill surfa meeer! SJUKT KUL. Det känns som det äntligen har släppt. I get it now. Övning ger färdighet gott folk! Det finns bara en negativ sak med det hela. Och det är att nu när jag känner att det verkligen börjar släppa så vill jag bara köpa en bräda och surfa mer! Men det går ju inte riktigt då jag säger hejdå till havet om en vecka. Men ja, känslan när man väl ställer sig upp, surfar med vågen, svänger och skiftar vikten på rätt sätt, den känslan är obeskrivlig! Lyckorus! Jag förstår nu varför folk säger att man blir beroende! ÅH jag vill inte sluta!

Gissa om jag ska googla surfcamps i Europa till i sommar! Har hört att det finns en massa bra i Spanien och i Portugal! Nån som är PÅ!?


Morning

Godmorgon! Har precis ätit frukost, druckit te och bråkat lite med Andrea. Vardagsmat lixom. Det är svårt att leva med ens systers agressioner ibland vill jag lova!
Annars mår jag bra! Eller jag känner mig lite lite förkyld, som att det är på väg lixom. Men men. Det är kallt ute idag! Kallt på riktigt! Ni vet typ när man fryser när man vaknar och bara vill klä på sig en massa lager av koftor. Men jag hoppas det inte blir för kallt att surfa. Fast det tror jag inte. Våtdräkten håller en alltid varm, plus att det igår var varmare i vattnet än i luften, så det är nog lungt!

De senaste dagarna har jag börjat leva mycket hälsosammare. Inget kaffe. Inget socker. Inget kött/kyckling. Inga mjölkprodukter och knappt nått gluten heller. Nu tänker ni säkert att jag inte får i mig alla vitaminer och mineraler som man behöver, men tro mig, det går prima att äta en sån kost och få i sig allt man behöver ändå. Bara man läser på lite. Bönor, linser, tofu, havregryn, sojamjölk, ris, potatis, grönsaker grönsaker grönsaker, och lite frukt och nötter på det. Super!

Igår gjorde jag en supergod tomat och sötpotatis soppa. Jätte god var den och trots att jag planerat att ta med lite som matlåda idag, så tog den slut för att den var så god!
Nu ska jag göra mig i ordning och åka till Manly. Surf 11-13 idag. Sen vid 17 kanske jag ska möta upp Sara och Denise för en drink i Bondi. Om jag hinner that is. Det är lite mycket som ska hinnas just nu!
Puss!♥

Söndag 3 April 2011

Här kommer en liten bildbomb från i Söndags.


Alla de färgglada brädorna och gula och vita t-shirtarna är Manly surfschool som håller på. Så kan det se ut på mina surflektioner för er som undrade. (Dock ser det där ut som 2 väldigt stora grupper, eftersom det var helg. På veckodagarna är vi mycket färre.)


Dagen började med surflektion och slutade på älskade Micky's och promenad runt i Paddington. Love.


Surfer chick


google

Har precis kommit hem från Manly. Det gick bättre att surfa idag. Jag hade mer energi och var mer positiv. Jag tror inte jag fattade innan hur fysiskt ansträngande den här sporten är. Inte heller hur svårt det är, och hur långt tid det tar att lära sig. Visst, men en stor nybörjarbräda som är som skumgummi och jätte bred så kan man nog tycka att man lärt sig hyfsat bra efter några gånger. Men när man prövar på dom svårare brädorna så är det verkligen inte lätt. Samma med vågorna. På småvågorna kan det gå jätte bra, och man blir inte alls lika trött, men på dom stora "riktiga" vågorna så är det mer än dubbelt så svårt, och bara att paddla ut till dom tar musten ur en! Svårast tycker jag är att hålla balansen, inte stå för långt fram, inte titta ner utan titta framåt in mot stranden och hoppa upp i själva surfpositionen - samtidigt. Det är så mycket man måste tänka på för att det ska funka. Men ja, jag har ju 4 lektioner kvar. Så jag ger inte upp än! Jag ska lära mig ta de stora vågorna också, på en svårare bräda. Jag ska jag ska jag ska!

Låg kvar lite på stranden efter lektionen och åt min matlåda och försökte få lite sol. Men jag kan ärligt talat säga att det är väldigt för kallt för sånt nu! Även fast solen sken så blåste det och jag låg där med gåshud nästan hela tiden. Så efter jag torkat lite så bytte jag snabbt om och åkte hem.

Förövrigt så känns det som att jag har saltvatten överallt hur mycket jag än duschar. Öron, hår ja överallt. Det känns till och med som att jag nyser saltvatten. Så ja, jag känner mig lite som en surfer chick (förutom the fact att jag inte riktigt kan surfa ordentligt än). Jag går ständigt runt i flipflops, strandklänningar med bikini under, med rufsigt hår som känns strävt av saltvatten och som grädden på moset en liten våtdräktsbränna - jag är alltså brunare i ansiktet, på händer och fötter. Men I like it. Livet hade vart så mycket lättare om man alltid kunde leva såhär!

Tänkte lägga upp lite bilder, men min dator strejkar. Återkommer när den mår bättre.. (Om den nånsin gör det. Gud vad jag hatar denna dator!)


PANIK!!!!!!!

Jag har aldrig i hela mitt liv vart så rädd som jag var nyss. Aldrig. Ni kommer tycka att jag är hur töntig som helst, men fy i helvette jag fick nyss typ en panik attack och tårarna sprutade. Andrea kommer hem, tänder lampan i hallen och märker att det sitter en FET JÄVLA MEGA SPINDEL på väggen. Jag fattar inte vad hon håller på med, kollar ut mot andra rummet och ser den största spindel jag någonsin sett sitta på väggen i våran lägenhet. Den var ungefär lite större än min handflata! OCH JAG ÖVERDRIVER INTE! Underdriver snarare.

Vi båda började som sagt freaka (läs:skrika och gråta) och jag försöker panikslaget googla fram vad det är för spindel och om den är farlig. Vi kommer fram till att det är en huntsman en ganska vanlig spindel som är ofarlig för människor, fast jäävligt stora. Dom kan även bitas så att det gör väldigt ont, typ så att man får ett blåmärke, men mer än så kan dom inte göra. Så då försöker jag (fortfarande skikandes och gråtandes) googla fram hur man ska bli av med den. Fast bara tanken av att gå nära den ger mig typ en panikattack, och desamma för Andrea.

Till slut kommer vi fram till att vi ska knacka på hos nån granne och be om deras hjälp. Vilket dom säkert tycker är världens töntigaste grej eftersom det säkert är vardagsmat för alla Aussies. Men inte för oss. Så Andrea hittade en snäll tant som kom in och fick spindeln att krypa på ett paraply och sen skakade hon av den utanför fönstret.

Jag vill bara säga en sak: Aldrig aldrig aldrig aldrig har jag öppet fönster igen. Hade jag märkt den när jag var ensam och Andrea inte var här så kan jag lova att om jag inte hade svimmat så hade jag suttit inlåst på toaletten tills hon kom hem. USH!

Här kommer några bilder från google på en huntsman. Men Andrea han, mitt i all panik, ta kort så riktiga kort kommer sen.



Googla huntsman spider själva så får ni se.

Jag kommer aldrig kunna sova i natt!!


Foul

Jag har ätit middag nu och lite annat och är lite gladare. Jag lyckades till och med laga middag utan att skära av mig nått finger! Det måste ju tyda på att min dåliga dag är över. Ha ha.

Det blev foul till middag. Jag tänkte dela med mig av receptet som jag och Andrea har ätit vääldigt mycket. Det är billigt. Det går snabbt att göra. Det är vegetariskt och det är AS GOTT! Enda nackdelen är vell att det inte ser så aptitligt ut.. Men vem bryr sig om det? Det är hur som helst en arabisk maträtt, som ofta äts med bröd, och man kan vell göra på en massa olika sätt, och jag är säker på att det finns hur många godare recept som helst, men här är det som vi brukar göra:

1 burk bönor (vi använder oss av en four bean mix i en koservburk som innehåller kidney bönor, kikärtor och två andra bönor som jag inte vet vad dom heter på svenska : lima beans och butter beans)
1 tomat
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
Olivolja
Kummin
Koriander
Salt

Hacka lök. Skär tomaterna smått. Hacka vitlöken (om man inte har en vitlökspress). Häll i lite olivolja i en kastrull, kanske sådär 2msk. I med löken och vitlöken. När den gula löken mjuknat lite häll i bönorna. Låt det puttra lite på låg värme. Häll i lite vatten också så det kan koka lite smått. Rör lite då och då. När det puttrat i några minuter lägg i tomaterna, salt, kummin och koriander. Krydda får man göra efter smak med jag brukar ha ganska mycket av allt! Ungefär några teskedar av båda kryddorna. Låt det puttra medans du rör. Ta en gaffel och mosa bönorna lite (nu förstår ni varför jag sa att det inte såg aptitligt ut). När det ser ut som en röra så smaka av och känn om du behöver mer av någon krydda eller liknande. Annars är det Klart!
Avnjut med sånt där gott libanesiskt bröd. (Jag brukar dock skippa brödet och äta som det är.)

bild från google.

Supergott jag lovar!!


One of those days..

Hej! Vädret imorse var jätte fint surfing väder men trots det så har jag kännt mig väldigt väldigt off idag. Ni vet en sån dag när allt går dåligt och man helst vill gräva ner sig i en grop. Det började med att jag aldrig kunde somna igår så jag sov på tok för lite! Vaknade med stora mörka påsar under ögonen. När jag gjorde mig en matlåda så skar jag mig i fingret, och då blir jag självklart paranoid över hajar. Jag vet, ett litet sår på fingret lixom, men hajar finns faktiskt i detta land och de kan känna lukten av blod flera mil bort. Men jag hade inte tid att oroa mig över det så jag lindade snabbt in det i lite papper och sprang till bussen.

I början av surflektionen fick jag ett liten och smal bräda. De brädorna är svårare än de större som man får i början. Men jag tänkte äsh det funkar vell, det har ju gått hyfsat bra hitills. Men det gjorde det inte kan jag säga. Jag tror att det var en kombination av att jag är svin trött i armarna efter så många dagars surfing i rad, att jag hade sovit för lite och att brädan var för svår för mig. Sen började mitt finger blöda igen när precis har blivit omtumlad av en våg och skulle paddla ut igen. Då ville jag nästan gråta. Jag var svin trött. Allt gick fel och jag var nära på att ge upp. En av surfinglärarna såg vell på mig att jag var lite less, så han kom och var jätte snäll och lugnade mig med att mitt sår var så litet så "you're fiiiine, thats nothiing" - alltså att det inte var nån hajrisk. Så sa han att jag kunde åka in och byta bräda till en större som låg inne på stranden. När jag gjort det gick det genast mycket bättre men då var lektionen typ slut.

Nu har vädret vänt och det har blivit molnigt och kallt. Så ja, jag vill mest lägga mig under täcket och ligga där tills imorn. Så ja, nått roligare än så har jag inte på att bjuda på idag tyvärr.

Hoppas ni har en bra dag!♥


En vecka och två dagar.


Ibland när jag sitter på färjan till Manly, så vill jag bara sitta där. Länge. Låta skön musik strömma in i mina öron och känna hur det guppar. Bara lyssna, och känna, och inte tänka. För när jag börjar tänka så kommer tankarna om hur stressad jag är. Om hur jag ska flytta hem snart, vare sig jag vill eller inte. Om hur jag snart bara har en vecka kvar. Om hur jag måste hinna med surflektioner, packa, flytta, träffa alla mina fina, fira Andrea och allt annat jag vill hinna göra inom loppet av en vecka och två dagar. En vecka och två dagar. Då lyfter planet. Och jag kommer att sitta på det. Jag intalar mig själv att det kommer att bli bra. Det har jag gjort ganska länge nu. Det blir jätte bra, vintern kommer här och sommaren kommer i Sverige. Det blir jätte bra, jag får träffa alla som jag saknat igen. Det blir jätte bra, jag står inte kvar här och trampar vatten på ett skit jobb. Det blir jätte bra. Men blir det verkligen det? Jag vet inte. Och jag tror jag bara är lite rädd för tanken att åka hem. Jag vet inte varför. Jag har ju vart där tusen gånger. Men jag kan inte förklara det. Allting kommer förändras. Jag kommer vara ifrån min andra halva, som jag mer eller mindre spenderat varenda dag och natt med de senaste 7 månaderna. Ja, allting kommer att förändras. Men nu får vi hoppas att det förändras till något bra! 
Ni kanske tycker att jag gör en jätte stor grej av det hela och helt enkelt tycker att jag ska sluta gnälla. Men sluta läs i så fall. Då kan ni gå någon annanstans. 
Det känns jätte jätte jätte jätte skönt att jag ska till Alperna först. Innan jag kommer hem på riktigt. Då får jag lixom landa halvvägs och ta in det. Umgås med mina efterlängtade bröder och pappa, och ja, rensa tankarna lite. Men sen kommer jag hem. Den 23 tror jag bestämt. Och ja.. snälla, låt det bli jättebra!



Igår efter surfingen landade jag på Micky's där Andrea satt och pluggade. Jag åt godaste soltorkade tomat risotton och drack kaffe. Och ja, det kanske var sista gången jag gjorde det...


Inspo och kvällsbabbel.



Jag och Andrea hade en intressant konversation när vi promenerade runt i Paddington denna kväll. Vi båda är väldigt kreativa. Dvs. vi uttrycker oss gärna kreativt, i alla former nästan. Vi fotar, vi ritar, vi sjunger, vi dansar osv. och det vi gick och pratade om var varför man inte gör någonting av det. Att vi kanske tar våran medfödda kreativitet för givet. Både jag och hon får ofta en massa kreativa idéer som poppar upp i huvudet, men ignorerar kanske hälften av dom. Om inte mer. Då man kanske egentligen bara borde göra någonting av det. Nu tänker jag inte dra nått exempel och babbla på om vad jag vill göra av alla mina konstiga idéer, men min poäng är att man på något sätt borde bli duktigare på att använda sånt som man faktiskt är duktig på. Lixom kreativitet i sig är ingenting som alla har, vissa kan inte vara kreativa...
Nej nu känns det som det här mest blir rörigt, men det jag vill komma fram till är att jag vill bli duktigare på att satsa på sånt som jag brinner för och är duktig på. Och det tycker jag alla borde göra. Tänk efter vad du har för styrkor och svagheter, och satsa på dina styrkor! Do it!

Sources: Ph1 SRC783, Ph2 Fashiontoast, Ph3 Oraclefox?, Ph4 unknown, Ph5 unknown, Ph6 unknown, Ph7unknown.


Daylight Savings

Godmorgon! Andrea ligger och snarkar(nästan i alla fall) och jag sitter uppe med tuppen och äter grapefrukt! Gott! Imorse hände något som kan vara en av de bästa känslorna som finns! Mitt alarm ringde klockan 07.00 precis som vanligt. Men sen när jag kollar på telefonen så kommer jag på att det är daylight savings idag (vi går över till vintertid här) så helt plötsligt var klockan bara 6 och jag hade en hel timme till att sova! HUR skönt!?
Sen nu när jag väl gått upp så är det strålande väder, blå himmel, sol och nästan vindstilla, så ja, jag är på jättebra humör! Igår när jag kom hem från surfingen så var jag Helt död! Planen var att jag kanske skulle på middag hos en av mina jobbarkompisar, men när jag kom hem så ville jag bara gå och lägga mig typ. Tror jag somnade vid 21.30 eller nått. Trött tjej!
Igår på surflektionen så fick vi som hade surfat några gånger sticka ut och surfa direkt, utan någon form av genomgång eller nått innan. Det var kul! Så vi surfade ett tal på dom små vågorna och sen när läraren var klar med genomgången för dom andra, så tog han med oss ut till dom större vågorna. Det var verkligen skillnad (obviously)! Jag kan erkänna att jag fick en och annan mega våg över mig och tumlades runt som inuti en tvättmaskin. Men två gånger lyckades jag fånga en av dom stora vågorna! Och det var en braaaa känsla! En annan tjej som var på sin 5e lektion fångade inte en enda, så det kändes bra! Eftersom jag bara var på min 3e! Haha :) Det var dock molnigt och väldigt blåsigt så när vi kom upp ur vattnet var det jätte kallt!
Idag är det ju dock strålande väder, som sagt. Så nu ska jag ta och smörja in mig ordenligt och sen bege mig till bussen. Det tar ju sin lilla tid med buss och färja dit så jag åker alltid ungefär 2 timmar innan.
Idag ska jag ta med kameran så jag får lite fina bilder från Manly! Man vet aldrig om det regnar resten av veckan lixom!
Puss!!!♥

Markets

Hallå. Idag är det lördag. Min näst sista lördag i Sydney faktiskt! Ush! Vill inte tänka så!
För en halvtimme sen började Paddington Markets och Fringe Bar markets, så dit ska jag gå nu och ta en titt. Efter det så ska jag hem och byta om och sen blir det surflektion i Manly från 16-18. Det är väldigt blåsigt idag så vågorna kommer nog vara stora!

Igår var jag ju på min andra lektion. Jag stod upp fler gånger den här gången, men jag måste fortfarande verkligen öva på tekniken. Igår när han sa att det var 5 minuter kvar så kände jag typ "neej, jag vill surfa mera" haha. Men när vi skulle in till stranden igen så surfade jag faktiskt hela vägen in! Det ni! Haha.

Men nu ska jag som sagt till Paddo och Fringe Markets. Lägger upp lite bilder senare! Puss!

VintageMavens



Fin skit från Vintage Mavens.


RSS 2.0