El Tunco Video Diary

Här kommer en ny travel video! En vecka i El Tunco, El Salvador med världens bästa gäng! Hope you like it!

El Tunco, El Salvador from Paula Simons on Vimeo.

 
(Ps. Kul att ni läser, men tråkigt att ni är så tysta :( Jag vet att jag har vart sämst på att uppdatera men kommentarer motiverar en ;) ) 

Vamos a Nicaragua

Idag åker jag från El Tunco! Skippar resten av El Slavador och åker direkt till Nicaragua. Delvis för att jag vill komma neråt till Nicaragua och Costa Rica innan regnsäsongen börjar, och delvis för att jag inte hört så mycket mer om ställen i El Salvador som verkar nice. Runt 8 ikväll kommer jag vara framme i Leon, Nicaragua! Har masssa kompisar där, som jag mött på olika platser under resan, som jag ska försöka möta upp! Det kommer bli askul! Jag kommer dock ganska snabbt försöka röra mig mot stränder igen dock. Har längtat efter hav och surf så himla länge så nu tänker jag försöka hålla mig till kusten ett tag! Men Nicaragua ska vara bäst för små gömda surfbyar osv. Så det kommer bli amazing!!! 
Puss!! 

En vecka i El Salvador

Vi kom hit till El Tunco i tisdags. Vi hade en egen lyx minibuss från Guatemala, med tonade rutor, mjuka säten och spelade vår egna musik hela vägen. Efter ca 5-6 timmar så kom vi till kusten i El Salvador och jag kan inte beskriva lyckoruset jag kände är jag såg Stilla Havet (för första gången sen Australien), vågorna och den svarta vulkaniska sanden. Visst, jag har varit vid havet en del på den här resan, men bara på karibiska sidan. Det är klarblått, lugnt och jättevackert och så, men åh vad jag älskar den här sidan. De stora vågorna som du måste dyka under för att inte dras med i vågens kraft. Det finns inget bättre än att se havet så levande. Dessutom är det snygga surfare överallt, surfbräde uthyrning, kokosnötter och allting känns bara så himla tropiskt och underbart!
 
El Tunco i sig är bara en liten surfby, som blir ganska galet på helgerna, då i princip halva San Salvador kommer ut hit för att festa. Och nu under Semana Santa (deras påsk) har det varit helt sjukt! Det var så mycket folk på den lilla gågatan så att man knappt kom fram! Så vi hade minst sagt en galen påskhelg!
 
Vi bor på ett hostel som heter Papaya Lodge, som har kök (som vi har lagat guacamole i varenda kväll) och en pool (som är jättenice att coola ner sig i när man inte orkar gå till stranden), och som vanligt sköna människor! Vi har varit ett stort gäng som hållt ihop sen San Pedro i Guatemala, och efter man hållt ihop ett tag och umgåtts så intensivt så blir man ju som en liten familj.
 
Vi har hängt på stranden, haft galna partynätter, myst i hängmattor, ätit amazing glass, hängt vid poolen, lagat mat tillsammans, ätit pupusas (en typisk el salvadorian maträtt. Det är som en deg med olika grejer som bönor, ost, spenat, zucchini osv. i, som dom formar som ett pitabröd och sen steker), hikat i jungeln till ett vattenfall där man kunde bada och hoppa (tyvärr slutade den dagen mindre rolig, då en av våra fina kompisar landade tokigt när han hoppade från vattenfallet och gjorde illa ryggraden.. Han måste nu flyga hem till Australien för att opereras. Så himla ledsamt men han kan gå, prata, och röra armar och ben fortfarande, så vi försöker tänka positivt. Det kunde slutat så himla mycket värre!). Jag har surfat igen, för första gången sen Australien, så sjuukt nice! Åh vad jag ska hålla mig till stränder och surfa de kommande veckorna!! Fick dessutom gratis surflektion av en kompis! As nice! De flesta kvällarna har vi gått ner till stranden för att bada i de sjukt vackra solnedgångarna, och ja, för det mesta bara haft det så himla bra! De flesta åkte igår och idag, så nu är det bara jag och 3 andra kvar i vårat lilla gäng. Men jag ska försöka röra mig mot Nicaragua imorgon eller dagen efter. Till Leon, som ska vara en cool stad, där man också kan göra "Volcano Boarding" som låter rätt coolt. Men jag kommer nog ganska snabbt röra mig mot havet igen. Har saknat det så himla mycket! Ska hitta nån skön surfstrand och stanna där och fokusera på surfen ett tag. Mindre festande och mer surf ett tag!
 
Känslan av att bo i en bikini, inte använda smink eller ens borsta håret, inte bry sig ett piss om utseende eller annat skit som inte spelar någon roll och bara Leva! Vakna varje morgon och inte ha någon aning vad denna dag kommer att bringa, men fortfarande veta att den antagligen kommer att vara lika amazing som dagen innan! Jag älskar det livet, och jag tänker fortsätta leva det så länge jag bara kan!  

RSS 2.0