Oh how we've grown.

För ett år sedan så hade jag ett långt sista år av gymnasiet kvar framför mig. Det var projektarbete. Det var en miljard uppsatser. Det var prov. Det var läxor och inlämningsuppgifter. Det var skola hela dagarna. Det var hänga med johanna och madde på rasterna. Det var lite skolkande och försovningar. Det var äcklig skolmat. Det var dryga lärare (Marit!).
För ett år sedan var det ett höstigt svenskt 2009. Jag och Selma körde stenhårt på gymmet nästan varje dag. Jag dansade på DC med min dansgrupp 3 timmar i veckan. För ett år sedan levde jag mitt vanliga gymnasie liv i Uppsala. Det enda jag visste typ.

Det jag försöker komma fram till är att jag inte hade en aning, även fast jag gärna dagdrömde om det, att jag skulle sitta på andra sidan jorden, i en lägenhet som jag och min syster kan kalla "våran", ha ett full time jobb och till hundra procent ta hand om mig själv. Jag menar inte att jag är cool för att jag gör det, det har med att växa upp att göra, men jag hade inte en blekaste aning om att det skulle komma så snabbt. Livet kan förändras och visa vägar man aldrig trodde man skulle hitta. Man vet aldrig vad man kan förvänta sig.
Att jag bor i Sydney. Att jag har vänner som minglar runt på Beffta awards i London med stjärnor som Alicia Keys och Naomi Campbell,  att jag har vänner som jobbar på dagis, som flyttat till london, som gör volontärarbete, som jobbar som vikarie, som vunnit en skönhetstävling, som har blivit student i Uppsala, som tagit körkort, som ska bli mamma, som flyttat ihop med sin pojkvän, och som är kvar i Uppsala ströjobbar, festar och lever det lite mer typiska efter studenten livet.. Ja allt det hade vi ingen aning om för ett år sedan. Det är helt underbart att se hur alla går sina egna vägar tycker jag! Att alla gör sin egen grej. Det som känns rätt för dom. Men bara tanken på att alla är på så olika ställen nu, och att alla gör så olika grejer nu känns helt sjukt. Det var bara några månader sedan vi fortfarande satt i skolbänken, och inte hade någon aning.


It was just a moment ago..


Helg!

I fredags var vi ute som sagt. Vi var i Neutral Bay hos Sanna och Jenny på förfest, det var mysigt! Vi åt grönsaker bröd och hummos och en annan god dip som snacks. Sen åt vi en mega god yoghurt med frukter som en liten efterrätt. Yoghurten var köpt på Harris Farm Markets, som är en affär med en massa fresh foods, goda nötter och torkad frukt, organiska grejer m.m. Eller ja, det är helt enkelt en lite dyrare mataffär bara. Med As goda grejer! Hur som helst, på kvällen gick vi ut i Darling Harbour, men var inte kvar så länge för klubben vi var på sög, för musiken sög, så vi blev lite otaggade och åkte inte hem så sent. Men darling harbour är förövrigt jätte fint och klubben var fint inredd med as fin utsikt mot darling harbour. Alltid nått!

Igår så åkte jag och Andrea till Ikea i Rhodes igen. Det är en bit med tåg, men vi tyckte det var dags att införskaffa sig ett köksbord. Så vi var där i några timmar, åt en god lunch wrap, köpte ett fint litet köksbord, lite ljus och lite annat och sen kånkade vi hem det tunga bordet alldeles själva. Först buss, sen tåg, sen buss igen. Men det var det värt för nu har vi äntligen ett bord att äta vid! Vi invigde det nyss och satt och åt frukost på det! Mysigt!

Ikea i Rhodes shopping centre.

Igår kväll, efter vi satt ihop köksbordet, så åkte vi till Bondi Junction. Vi åt en snabb liten middag, två sushi bitar för min del, och sen gick vi på Bio. Vi såg The Town. Den var bra oc hade många bra skådisar med. Blake Lively var med och spelade white trash typ. Tyckte hon gjorde ett väldigt bra jobb! Och Ben Affleck ännu bättre! Som sagt, bra skådisar!



Nu måste jag skynda mig och sminka mig så jag hinner med bussen till jobbet! Puss!!


Don't let the bed bugs bite.

Goddag. Idag har vart en inte så rolig dag hitills. Det har vart lite kallare idag. Jobbade från 9-3 och the stock room was a MESS för att vi fick miljarder lådor stock förra veckan och vi har inte plats för allt., så fick jag skit för att det var jätte stökigt, när allt jag hade gjort var att försöka få det att se bättre ut. Blää. Sen var bussen miljarder år sen, och jag är så less på att åka den bussen för den tar hundra år. Sen när jag kom hem berättar Andrea att vi har bed bugs i våran matta. EUW! Hon har nämligen fått konstiga bett på flera ställen på kroppen, och så var hon hos doktorn idag och han sa att det var bed bug- bett. Så kollade hon i hörnet i våran matta vid sängen, så kröp det ut en bug. EEEUUWW!! Detta land och deras JÄVLA heltäcknings mattor! När ska dom fatta att det är fult, äckligt och ohygieniskt som fan!!! Så vi sprutade bug-spray på och ringde vår real estate och föreslog att dom borde byta vår heltäckningsmatta. Hoppas dom gör det!
Det roliga är att hela min barndom typ så har mamma sagt när hon har nattat oss "Goodnight, Sleep tight. Don't let the bed bugs bite." Trodde aldrig att dom fanns på riktigt! Trodde bara det var nått man sa!


EUW!

Jobbet var annars dock ganska underhållande. Det kom in en tant som var snäll som jag stod och babblade career choices med ganska länge. Hennes words of wisdom was att jag skulle alltid välja det som jag tycker är kul och det som intresserar mig. Men hon sa också att jag va ung så jag hade tid att experiment med olika careers. Hon hade gjort mycket, hon hade en utbildning i business någonting, så hon hade det att fall back on. Sen hade hon vart aerobics instruktör och jobbat inom fitness branshen - vilket hon älskade sa hon. Efter det började hon jobba inom marketing, och sen advertising, och hade aerobics grejen vid sidan. Och nu höll hon på att utbilda sig till nått inom medical industry. Jag blev ganska inspirerad. Jag är ung, och jag har mycket framför mig. Jag behöver absolut inte välja ett yrke i framtiden och stick to it. Not that i was planning on it... Hehe.

Senare på dagen kom det in en mörkyhad transa med orangeblondt lockigt hår, solglasögon i håret, en vit spets bh på sig, en bar kulmage, kort liten prickig kjol (med betoning på liten!), en stor guldig väska och en röd läderjacka som han/hon (?) bar runt på. Och svin fult blått smink. Han/hon sa att han var celebrity och supermodel, och gick runt i affären länge och kollade och kläckte ur sig några roliga kommentarer 
"I hate being a supermodel, cause everything looks soo good on me!"
"I want something tight, and revealing.. you know.. something that just sais POP you know.. Do you have anything like that in here?"
"Cause you know.. I wanna look prettier than all the other girls!"
Haha, ja som sagt.. Jobbet var inte all bad idag iaf. Lite underhållande också!

Imorn är det som sagt min första lördag ledig på länge så ikväll ska vi gå ut! Hitills är planerna att köpa med oss vin och åka hem till Sanna och Jenny i Neutral bay och sen vet jag inte. Men party ska det bli hoppas jag :) Man vet aldrig vart kvällen tar en.

Nu ska jag hoppa in i duschen. Puss !! ♥


Fredag!

Goodmorning. Klockan är 06.43 och jag ska snart börja göra mig i ordning för jobbet! Jobbar 9-3 idag (som jag gör de flesta vardagarna). Imorn är jag ledig, så sen ikväll blir det förhoppningsvis lite party. Är sugen på att gå ut iaf! Har inte vart ledig på en fredag eller lördag på jätte länge, så det är dags! Imorn kanske vi ska åka till ikea och köpa ett köksbord. Who knew att man kunde sakna att ha ett bord så mycket!? Är så less på att äta alla måltider antingen vid andreas lilla nattduksbord eller att sitta på sängen och äta. Det är dags att börja införskaffa lite möbler! Det är så tråkigt att spendera sina egna pengar på det bara.. Hehe. Men det är bara att grow up and do it.

Igår jobbade jag med den franska tjejen. Hon är snäll, och när vi jobbar tillsammans så jobbar vi typ inte, utan vi står vid the counter och pratar bara.. hehe.. Hon är från Tulouse i frankrike, men bodde i Paris ganska länge och jobbade på en reklambyrå innan hon flyttade hit. Hon är nog den enda jag har träffat på funky femme som jag iaf kan identifiera min stil med liite. Alla andra har olika klädstilar, och vissa har väldigt funky femme-ig stil. Och jag är inte crazy about funky femme kläder så.. ja you get it.

Men nu måste jag gå och sminka mig och klä på mig! Vädret är molnigt för er som är intresserade, men det skulle inte förvåna mig om det vid tolvtiden är blå himmel och strålande sol. You never know what to expect. Vilket resulterar i -> you never know how to dress.


En mobilbild på vårt kära Paddington som jag tog för några dagar sen. Jag älskar de färgglada husen! Och alla mysiga cafén!! Och alla affärer med för dyra, och FÖR snygga kläder!

Puss på er!


Slapp

Hello. Ligger här i sängen och gör ingenting. Jag slutade jobbet 15 idag och sen dess har jag bara slappat. Skönt! (Som om jag gör annat än att jobba och slappa haha) Nu kom Andrea hem också. Har inget vettigt att skriva om så jag lägger upp lite random bilder istället.



Känner mig typ oinspirerad att skriva nuförtiden.. Vad vill ni läsa? Vill ni läsa? Haha finns ni ens? Ni är så tysta ibland.


Worth remembering.

Det blev en kort vistelse på stranden. Pga min beslutsångest så segade jag lite, vilket jag inte borde gjort!! För precis when I got there så blev svepte ett molntäcke in och det blev inte så mycket sol efter det. Men jag sket i att det blåste, och att det var molnigt och la mig där i min bikini och lyssnade på musik läste ändå.

Det var ganska mysigt faktiskt. Trots att det var mulet. Jag kan inte få nog av havet. Bara att vara nära det gör mig lugn. När det blev lite väl kallt så svepte jag in mig i en kofta och satt och kollade ut mot de stora gråblåa vågorna, och på de envisa surfarna som också ignorerade kylan. Att sitta och titta ut mot vågorna gör en så harmonisk tycker jag. Så trots att det inte blev så mycket sol på stranden idag så var det ändå mysigt! Och faktiskt så har jag fått väldigt svaga bikinisträck som inte fanns där innan! I det här landet tar solen alltid! Trots solskyddsfaktor 30 och ett molntäcke över sig!

Jag satt nyss och kollade igenom gamla bilder. Och fastnade i ett album från förra december. Min sista julavslutning på Fyris. Den dagen jag gjorde det jag alltid drömt om. Jag sjöng i domkyrkan. Med mikrofon i hand stod jag framför en hel skola, på ca 1300 pers, och sjöng solo. Det var lite läskigt. Men det var också det absolut roligaste jag har gjort! Det finns nog inget som slår det! Jag kan inte beskriva känslan!


Lätt en av de bästa sakerna jag gjort! Skulle jag få chansen så skulle jag göra det igen, och igen, och igen och igen och tusen gånger om! It's what I love!

Nu ska jag dricka grönt té och kolla på film! Sen väntar tvätt och mindre roliga grejer..
Puss♥


Beach or no beach?

Jag vill gå till stranden idag! Jag är ledig och det är helt okej väder! Ska jag eller ska jag inte. Andrea har varnat mig och sagt att varje gång hon har chansat, på en dag som sett fin ut, så har det blivit kallt på stranden, eller molnigt, till och med börjat regna en dag. Vädret här ändras så himla drastiskt! Vad ska jag gööra??

Tror jag chansar ändå.. Jag är as sugen på att ligga och steka.. Men det börjar faktiskt se ut som att molnen är på väg.. Hmm.. Kanske går och lägger mig i parken och läser istället... Blöööö.


Mobilbilder från en dag när jag var på väg till jobbet i Bondi.


There's nowhere else I'd rather be.

Skrivet igår. Bilder från igår också.

Idag är träden grönare. Idag är solen varmare. Idag är himlen blåare. Imorse när jag var på väg till jobbet kände jag att sommaren är på väg på riktigt. Mina lager av kläder behövdes inte. Inte ens på morgonen. Löven börjar övergå från ljusgröna vårlöv till djupare gröna sommarlöv.
När jag kollade ut genom fönstret imorse så var himlen inte grå och regnig som dagen innan, utan illrosa, orange och ljusblå. Solen var på väg upp och det var riktigt vackert. Då kom den känslan igen. There's nowhere else i'd rather be..



Saknar er där hemma dock! Kom och hälsa påå föfan! .. Hehe


Inspiration?

 
Christeric
Jag saknar min garderob och alla mina kläder sjukt mycket! Giiiisssaaa om jag har tröttnat på mina 20 kilo som jag fick ta med mig. Jag måste shoppa ! Fast hyra måste också betalas.. bajs. Och den här veckan får jag bara lön för 2 dagar (vi har veckolön). Men jag känner mig så tråkig och oinspirerad klädvis these days. Och jag har aldrig tid att läsa roliga modebloggar osv. längre heller... Det suger!


Monday Morning

Godmorgon. Jag har precis ätit frukost och ska börja göra mig i ordning för jobbet. Jobbar 9-3 idag och sen senare ikväll är det något form av jobbmöte i Bondi som vi alla måste gå på. Andreas skola börjar idag, och hon har class hela kvällen så hon kan inte gå dock. Tror ändå inte hon missar så mycket hehe. Men jag ska iaf gå! :)

Ush jag drömde jätte hemska drömmar i natt. Att det var en man som tvingade mig göra massa dumma grejer, typ installera bomber och sånt, för annars skulle nått hända min familj.  När jag vaknade så var det verkligen en läättnaadd. Hatar när jobbiga drömmar är så verkliga! Fast det är ju skönt när man vaknar och inser att det inte är sant!

Igår var jag ju ledig. Och vädret sög. Var ute och promenerade lite ändå, sen köpte jag en hink och gick hem och tvättade golven, vilket verkligen behövdes! Sen var jag mest hemma hela dagen, och kollade på friends bl.a. Skön slapp dag! Men jag hade önskat lite bättre väder för jag vill verkligen till stranden! Har ju inte ens badat sen jag kom hit! Okej, jag har hört att det är kallt i vattnet fortfarande, och jag har ju alltid oturen att vädret suger när jag är ledig men still. Jag vill sola och bada!



Straanden. Bondi Beach. Bilden är tagen från när vi gick coastal walk. Ni ser det lilla turkosa och röda huset längst till vänster på senaste bilden (som inte ser så rött ut på bilden utan mer mör mörk rött/brunt.), På den gatan ligger Funky Femme affären i Bondi. Alltså jobbet! Ganska nice att sitta på stranden på sina lunchbreaks!

♥ Puss!


Babbel.

Jag borde verkligen ha börjat göra mig i ordning till jobbet nu, men jag tar mig lite tid att blogga först. Bra va? Haha. Jag ska till jobbet om en timme, och idag jobbar jag mitt längsta pass. Dom passen är sjukt långa, och man blir gaanska trött, men det blir pengar vill jag lova. Så it's worth it med andra ord!

Imorn är jag lediiig! :D Men enligt min iGoogle så ska det regna! Asså hur hur hur HUR har jag alltid den oturen att vädret suger på mina lediga dagar? Det har vart fint i fleera dagar nu, och det ska vara fint både innan och efter söndagen, men på just söndagen är det molnigt och regn. Bajs! Jag vill ju till stranden och soolaa! Känner mig riktigt blek här runt alla söndersolade Australiensare. Känns inte som att dom tänker på alls att solen här är typ mega farlig. Jag vet, jag låter som en gammal tant men it's true! Jag känner alltid att så fort jag går/sitter/står i solen utan solskyddsfaktor så börjar jag bli röd direkt. Sen är det ju min hy vi snackar om, jag kanske har lätt att bli röd ibland :P.. Skyller på mitt danska blod hehe.

Igår åkte jag och Andrea till stan efter jobbet. Vi gick på "noodle markets" vilket är ett av eventen som hålls den här månaden under "Crave - Sydney Food Festival". Det var i Hyde Park och det var en massa stånd med thai mat, turkisk mat, indisk mat, himalayan food och annan asian food. Sen hade dom pyntat Hyde Park med fina ljuslyktor också. Det var mysigt! Vi åt turkisk mat och satt i Kvällssolen i parken och njöt.

Nu måste jag veerkligen göra mig i ordning. Heh, kul inlägg. Men men. Nu ligger det bilder uppe på facebook btw, för er som har mig där!

PUSS!


Film Kväll

Idag har jag jobbat i 6 timmar. Damsugit lägenheten och städat köket när jag kom hem. Sen åkte jag och Andrea till svenska kyrkan som hade film kväll och åt svenskt godis och kollade på Farsan, med ett rum fullt med andra svenskar. Det var mysigt, och man fick lite hemlängtan. Både jag och Andrea ska dock upp och jobba imorn, hon öppnar i Mosman butiken och jag öppnar i Newtown butiken, så vi stannade inte och var sociala efter uten åkte hem istället. Men det var trevligt iaf! Jag älskar att göra saker på vardagskvällar. Då känns det som att man gör mer än att bara jobba lixom haha.



Nej nu ska jag sova. Men jag lovar er bilder snart. Om inte här så blir det på facebook! Puss!


Ledig!

Aloha! Idag är jag som sagt ledig. Jag fick lön idag, så jag har precis fyllt på internet och fyllt på min mobil. Jag vet inte vad jag ska göra idag.. Solen skiner, men jag är faktiskt inte så sugen på stranden. Ska nog handla lite, sen ska jag nog gå till parken (Centennial Park )som ligger här precis vid oss och lägga mig och läsa eller nått. Vore mysigt! Sen ska jag även städa och sånt också, men det kan jag göra ikväll!

Det blev inte så jätte mycket bild redigering igår. Jag och Andrea fastnade framför Flash Forward istället. Om ni inte har sett den serien, BÖRJA KOLLA. Tyvärr ska dom inte göra en andra säsong men den är så sjuuuuukt bra och riktigt riiktigt spännande! Aja, här är några bilder iaf. Jag lovar att lägga upp fler sen.


Bronte Beach. Surfare som väntar på den perfekta vågen, och på sista bilden ser ni Coastal Walk. När man går där uppe och runt udden så ser man Bondi Beach. Sjukt fin utsikt vill jag lova! Visar sen :)

Puss!


Tisdag

HEJ! Idag är det mulet och kallt. Det är så konstigt hur vädret ändras så drastiskt här! Igår var det hur varmt och fint och soligt som helst, och idag när jag vaknade regnade det och var as kallt! Kul..

Jag jobbade 9-3 idag, och det var iiiiingee folk alls, vilket fick mina 6 timmar att gå väldigt mycket saktare! Men men. Imorgon är jag ledig, finally, så idag vill jag göra nått kul. Andrea är dock spårlöst försvunnen och jag kan inte ringa henne för mina pengar på mobilen är slut. (okej, jag vet att hon är och träffar Sanna, men jag är as rastlös så jag vill också göra nått!) Dock ska jag få lön idag, så jag ska fylla på mobilen så fort jag fått den!

Igår när jag kom hem från jobbet så var jag sugen på att göra nått, eftersom jag bara jobbade till 3, och eftersom det var så himla fint väder. Så jag och Andrea bestämde oss för att gå Coastal Walk. Det är en liten gångväg längs kusten på klipporna mellan Bondi Beach och Bronte beach, på ca 3,5 km. Så vi tog bussen till bronte och promenerade där i solnedgången. Det var Riktigt mysigt. Sånna stunder älskar jag. Sånna när man mår bra, har underbar utsikt runt om kring sig och typ känner "there's nowhere else i'd rather be right now". Vi tog en miljarder kort, så jag lovar att lägga upp några sen! När vi kom till bondi satte vi oss på stranden lite tills vi såg vår sista skymt av solen, och sen gick vi och åt Falafel. Det är alltid så mycket liv i Bondi. Även på vardagar. Jag älskar det!


Coastal walk bild, snodd från google. Så ser det ut iaf.

Nu ska jag redigera lite bilder från igår! Puss!  


Skum Aussie fakta.

Nu har jag vart här i en månad! Och hitills känns det bra! Jag kommer aldrig någonsin ångra att jag åkte hit. Även fast jag inte hänger på stranden varje dag, även fast jag inte äter världens godaste mat varje dag (ja, jag saknar min mammas mat.. och ett lite mer obegränsat skafferi), även fast jag jobbar ganska mycket just nu, även fast jag saknar er/dom där hemma, så känner jag att allting är värt det. Jag lär mig nya saker varje dag. Jag utvecklas som människa. Jag SLIPPER svensk-vinterkyla för i år. Och jag känner att jag verkligen kommer att växa upp lite av det här. Jag är dock 19 år, och har hela livet framför mig, och jag är inte "done travelling" efter det här (no freaking way!), men att växa upp lite, att komma ut i världen och att åka hit var precis vad jag behövde! Plus att det är ett jävligt nice land!

Under min tid här så har jag märkt konstiga/roliga/skumma saker om detta land och dess folk:

Cheers är ett ord som används väldigt mycket. Ibland i tack-samanhang ibland i andra skumma samanhang. Jag ba: jaja skål på dig med. Haha

Flip flops är lika accepterat som vilka andra skor som helst. Såg en man på bussen med jobbkläder och flip flops. Flera jag jobbar med jobbar i flipflops... För mig är det mer strandskor lixom.

Alla pratar med varandra! Det är ganska mysigt. Flera gånger har jag gått på gatan och så har random människor börjat prata med mig om allt och inget. På bussen, I affärer, vid övergångsställen, överallt! Gick på gatan en gång så kom det en söt liten tant emot mig, och när vi gick förbi varandra så slängde hon ur sig ett "Good Afternoon".
I omklädningsrummen på jobbet börjar kunderna prata med varandra och ge varandra råd osv. som om dom vore bästa kompisar. Sen efter ett tag så märker man att dom inte ens kände varandra.
Aja, Ganska trevligt if you ask me!

Det mesta här är dyrare än i Sverige. Mat, kläder, restauranger.. You name it.

Jag har flera gånger sett (och hört) folk som går och sjunger för sig själva. Går och trudeluttar till sin ipod på gatan helt enkelt. Inga konstigheter. I like it!

Det är vääääldigt mycket asiater här. Och vääldigt mycket asian food!
Det gick på några skolbarn på bussen här om dagen, från en vanlig public school. Och varenda unge var asiat. Inte så konstigt dock, eftersom det är ganska nära.

"Taaa" är ett fult ord som dom säger ibland istället för tack. Dom as in Aussies.

Macadamia nötter är lika vanligt här som typ mandlar. Vilket jag älskar för dom är så hiiiimla goda!

När det är fint väder så känns det som att hela staden är antingen på stranden, eller på stan, eller ute och motionerar, eller hänger i nån park. Inget slös på sunny days här inte!

Hundar får gå in i affärer här!

Detta land har väldigt skumma fåglar. Alla har skumma läten också. Det finns några (som jag och Andrea hatar) som låter som ledsna jamande katter. Riktigt dryga!


Sweet Dreams

Okej 4 dagar sen jag bloggade. 4 DAGAR SEN! Inte okej. I'm sorry! Skärpning på G. Men just nu har jag bara inte så mycket tid, och inte heller så mycket att blogga om. Har fått en miljard jobb pass på jobbet, vilket självklart är as bra, för då kan jag ju äntligen support myself. Men det lämnar inte så mycket fritid kvar. Vilket är bra på sitt sätt, för då när jag väl är ledig så försöker jag göra nått roligt, istället för att bara dega och sova ut.


Jag drömde om Daniel Pimentel här om natten. Haha. I'm in loove! Vi var tillsammans i drömmen och allt var frid och fröjd. Haha. Det var så sjuukt verkligt dock! När jag vaknade blev jag ledsen haha. Ganska pathetic, i know.

Sen jag kom hit har jag drömt nått skummt/konstigt/roligt varje natt. Det känns som att jag drömmer as mycket här, mer än vanligt! Typ varje morgon vaknar jag och typ tänker på min dröm hela morgonen! Jag gillar det! Jag gillar att drömma! Speciellt när det är bra drömmar, som ovan ;) Haha. Men ja, jag vet inte vad det kan bero på. Men det känns som att jag drömmer mer i Australien än vad jag gjorde innan.. Wierd..

Pussss

Nothing Special

Min sista lediga dag idag innan jag börjar jobba jobba jobba igen. Jag har fått jätte många, och jätte långa pass på jobbet. Vilket är bra för att obviously I need the money lixom. Men det kommer att bli slitsamt också. Jobbar 6 dagar i rad nu, sen har jag en ledig dag nästa onsdag, sen efter det jobbar jag och är ledig nästa söndag. Men det är as bra för jag kommer finally känna att jag har lite pengar att röra mig med sen!

Idag har jag inte gjort nått speciellt. Bara tagit det lungt, kollat på friends. Vart på en liten promenad, innan det började regna på mig. Nu öser regnet ner igen. Det var dock riktigt varmt idag, innan regnet. Men nu vill jag bara att det ska SLUTA regna och bli sommar! That's right, klaga på vädret kan man göra även i Australien. Men jag kanske inte borde klaga. För medan ni i Sverige fryser mer och mer gick jag till affären i shorts, t-shirt och flip flops idag.. Så det är nog ganska okej ändå. Jag får vell låta våren ta sin tid..

Nu ska jag diska lite innan Andrea kommer hem. Imorgon börjar jag jobbet klockan två i Bondi. Jag hoppas på varmt väder så att jag kan chilla på stranden innan! :)

Puss

Mobilpics från min vardag.

Med min kassa mobil kamera. Ber om ursäkt för det.

Balmoral:


Hyde Park:


The Opera House:


God frukost!


Funky Femme affären, i Newtown (jobbet):


God tallrik! Gårdagens middag. Falafel, tabouleh, hummos, tahini osv. Awesome!
Och utsikten, som var mycket finare i verkligheten än på denna kassa mobilbild!

Och gårdagen avslutades med gottt rödvin, tända ljus och mysiga konversationer. Vi skrev även en lista på saker vi vill göra när vi är här. Allt från att ta en promenad över Sydney Harbour Bridge till att lära sig surfa.
Jag brukar inte vara en jätte stor fan av rödvin men detta var jätte gott!


Puss!


Rainy day activity

I know my blogging sucks these days. Men som sagt, det är inte lätt när man ständigt måste tänka på att varje minut av internet är så dyrt!

Idag var både jag och Andrea lediga. Vi vaknade, åt frukost i sängen. Det spöregnade ute så vi bestämde oss för att gå på bio. Vi åkte till shoppingcentret (Westfield heter det) i Bondi Junction och gick runt lite, och åt god indisk mat med garlic naan bröd. YUM! Sen gick vi på Eat Pray Love! Den var as bra, och jag blev sjukt inspirerad att följa alla mina drömmar som jag har. Visst, Sydney är en av dom. Men jag har fler! Många fler. Tror inte jag någonsin riktigt kan bli en sån person som blir "bekväm" och stannar på ett ställe för länge. Ska köpa mig en bok och skriva ner alla mina drömmar. Sen ska jag uppfylla dom!

Sen åt vi middag på ett ställe där det var en glasvägg och jätte fin utsikt över sydney harbour. Lite mulet och regnigt men ändå fint. Jag och Andrea satt och diskuterade livet, livsfrågor, och hur vi är som personer. Sen spenderade vi nån timme inne i en bookstore. Jag fastnade på självhjälps delen (haha vad har jag för fel), på travel delen och på photography delen. Där satt jag på golvet och bläddrade igenom fotografi böcker medan Andrea satt en bit bort och läste om Herbal Remedies eller nått. Hur som helst, en as mysig dag och nu ska vi dricka vin.

Shit, nu började det spöregna igen. Jag önskar jag kunde visa er hur mycket det låter. Asså det regnar sjuka mängder här när det väl regnar.

Puss! Ska försöka lägga upp bilder snart.

Money money must be funny.

Hej. En trött Paula som skriver men jag ska göra mitt bästa för att ni ska få en liten update.

Gårdagens lediga dag spenderades på stan med Andrea. Vi gick runt i Myer och QVB och kollade i lite affärer. Jag åt en god wrap med aubergine och valnötter (den slog dock INTE den på Gotland hos Farbror Rulle. Not even close!). Sen svängde vi förbi lindt chocolate café och åt delade på några lindt bollar i olika smaker. Sen tog vi bussen hem, gjorde oss i ordning lite snabbt och åkte in till stan igen för att träffa Sanna, Jenny och Mia. Vi gick och åt middag på Giovanni's Pizzeria, med fin utsikt, bl.a. en liten skymt av opera huset. Sen hamnade vi på någon konstig tysk krog, där miljoner (kändes det som) tyskar firade Octoberfest like never before. Haha. Inte så snygga människor, men alla var pepp och vi dansade i några timmar till rolig musik och flummade. Rolig as in spice girls, vengaboys, grease etc. etc. Haha. Vi var dock inte ute så länge eftersom både jag och Sanna skulle upp och jobba.

Idag åkte jag till Bondi och skulle börja jobba kl. 11. Men när jag kommer dit och börjar jobba så har tydligen chefen ändrat sig, så jag får ett annat pass. Istället för att jobba 11-19 fick jag jobba 11-21 och stänga. Bajs. Men jag gick och satte mig på stranden, åt en fruktsallad, kollade på alla surfare ute i vattnet och vips så var klockan 12. Träffade en trevlig svensk tjej som jag jobbade med. Hon berättade lite för mig om hur hon lärt sig att surfa. Snart är det dags alltså. I sommar (sveriges vinter) tänker jag ta surflektioner. Punkt slut.


Bondi Beach

Nu har jag kommit hem, och är svin trött! Jag ska upp och jobba imorn tidigt också. Imorgon jobbar jag i Newtown 9-19. 10 FUCKING TIMMAR! Aja, money money must be funny tack hej leverpastej som Andrea är konstig och gillar Godnatt!♥


Day Off

Både jag och Andrea är lediga idag, men ingen av oss var sugna på stranden, så nu ska vi ner på stan istället. Ikväll ska vi nog ut och äta med tjejerna. Det blir mysigt! Och gott!! Känns som jag och Andrea lever på havregryn och bönor typ. No joke. Haha.




Puss


Måndag, Tisdag.

Jag vet, har vart dålig på bloggfronten senaste dagarna. Men jag har jobbat. Igår jobbade jag i affären som ligger vid Bondi Beach (det verkar vara hennes grej att flytta runt mig mellan olika affärer). Trots en regnig morgon så satt jag under ett litet regn skydd och åt mitt äpple och kollade ut mot havet. En massa surfare i vattnet. Stora vågor. Liv på stranden trots regn. Åh vad jag älskar havet!

Sen jobbade jag i 8 timmar på Funky Femme. Det var lite segt i början, fast ändå lite kul, för jag jobbade med en snäll pratglad holländsk tjej. Hon var skön. Hon bodde precis vid Bondi Beach, hade vart här i ett år. Och hade nu börjar plugga Capoeira och fått studentvisum i 3 år till. Hon sa att det var det billigaste hon hittade att plugga, så hon ba why not. Tydligen är det så många gör här för att de inte vill åka hem. De vill ha längre visum.

Idag jobbade jag 14-19 i Mosman. Jag jobbade med Sanna en timme, det var mysigt, sen var det mest tyst. Inte så jätte mycket folk på kvällarna i Mosman.

För att komma till stan och Paddington från Mosman så måste man åka över bron vid Opera huset. Det var första gången jag såg det på kvällen idag och det var väldigt fint. Fina moln på orange himmel också på andra sidan. Det är väldigt fint detta land. I can't wait for summer! Idag var det varmt igen iaf :)


Sunday

Gårdagen var rolig, och vi hamnade på Fringe Bar, som va mer klubb än bar på lördagar. Det var roligt och vi dansade en massa och hade kul. Kvällen slutade på ett indiskt take-away ställe som var freakin amazing! Typ den godaste indiska maten jag ätit! Och jag har ätit mycket curry i mina dagar! Inlägget förtjänar faktiskt att bara handla om det, så gott vare! Kyckling och spenat curry med naan bröd som var to die for. Haha, kan man bli mer fetto!? Men don't worry, nu ska jag sluta tjata om mat.

Idag är Andrea på festival. Parklife heter den och ligger ganska nära oss. I moore park. Medans hon och Mia är där och festivalar så sitter jag och tar det lungt här hemma.

Och förresten, vi ställer om klockan idag. En timme frammåt. Så nu är jag 9 timmar bort och inte 8. Sen när Sverige ställer om blir det vell 10, om jag inte har fel. Oj oj. Time difference är så skumt. Sitter och pratar med Michelle nu och det är typ 4 på morgonen för henne och mitt på ljusa dagen för mig. Eller vet inte om den är så ljus.. det regnar idag. Tråkigt för alla parklifare.

Regnet här är crazy btw. Om man tror att det kan ösa ner i Sverige så har man fel. Igår när vi precis kom hem till oss så regnade det helt SJUKLIGA mängder. Typ floder på gatan när jag kollade ner. Aja, hoppas det blir varmt snart igen.

I veckan ska jag jobba 4 pass. 1 i Mosman. 1 i Newtown och 2 i Bondi. Vid Bondi Beach. Har ju inte varit där än. Trots att jag inte bor så långt bort från det.. Så där chillar jag nog lite innan eller efter jobbet!

Nu ska jag fortsätta läsa min braiga bok. Skinny Bitch heter den och den har börjat förändra mitt sätt att se på allt vi stoppar i oss och allt skit som finns i vår mat. Köttet vi äter, Mjölken vi dricker, Kaffet vi förgiftar oss själva med. Allt som finns i det och vad det faktiskt gör med kroppen. USH säger jag bara. Men den är sjukt bra!
LÄS DEN!



Party

Jag har en regel! Och det är att man inte får röka i lägenheten, genom fönstret whatever. Man får inte. Så nu är Andrea och Sanna nere och giftar sig och jag sitter här. Vi har snacksat med hommos och morötter, druckit vin och snart ska vi ut! So fun! I like my life. Saknar er där hemma dock. Mina trogna party kompisar <3
Love you guys
Puss


Hatar att jag är för snäll ibland. Ush. Nu står dom och röker i fömstret. So much for den reglen. Men SKÄRPNING Andrea!! Inte okej! Aja, nu är jag på g så nu ska vi uut! Fringe bar, Paddington Inn eller stan och nattklubbar? Vi får se, men party blir det !

 

PUSS!


RSS 2.0