Celebrations times

Fredagen blev en mycket fin dag/kväll. Nästan alla jag tycker om kom och vi grillade, drack (lite för mycket) sangria som sydamerikanerna bredvid glatt bjöd på, hade det trevligt i den fina solnedgången och ja, lite så. Mycket festligt var det. Sen gick vi upp till beach road, där det var ganska dött trots att det var fredag. Så när vi varit där ett tag, och blivit lite smått uttråkade så åkte jag, Steph och Ullis och Ricky till Fringe bar. Där dansade vi ett tag, sen tog sig Ullis och Ricky hem till the cross där de bor för tillfället, och jag och Steph blev kvar på Indian Home Diner och åt lite indiskt. Vi blev även kompis med den bengaliska mannen bakom disken, och jag slängde ur mig det lilla jag kan på bengaliska och jag blev direkt hans favoritkund, även fast jag typ sa att han var tjock eller liknande på bengaliska. Hela köket skrattade åt mig i alla fall, och så satt vi och blev kompisar med en massa kunder ett bra tag. Så stötte vi på ett par tvillingar som också bodde i Paddington så det slutade med att dom följde oss halvvägs hem.
Det var en rolig kväll det! Här är några få bilder, som Andrea (som var camera man for the night) tagit.  
Okej, det var nått lurt med att ladda upp bilder, så fler kommer när jag har mer tid. Nu ska jag till jobbet snart. Och vet ni? Imorgon åker jag på SURF CAMP!
PUSS!

My precious



Just det, jag har ju glömt att berätta. Det som var absolut högst på min önskelista var denna fina sak. Ett nytt kamerahus. Ni kanske tänker att jag redan har en bra kamera. Men kamerakåt som jag är så är detta en uppgradering som jag känner är perfekt. Känner att min nuvarande kamera begränsar mig, och jag vill inte känna mig begränsad. Min 1000D var en mycket snäll och bra nybörjarkamera men jag känner mig redo att ta några steg upp till lite mer avancerat och många mer möjligheter! Den är bättre på alla sätt, med både videofunktion och ISO 100-6400 och en massa massa mer! Den är himla fin och himla bra och jag längtar längtar längtar tills jag har den i mina händer. Vilket är i April, då den just nu ligger i en garderob och väntar på mig! Åh vad jag är glad! :)

Om någon känner sig sugen att köpa mitt gammla kamerahus (Alltså Canon EOS 1000D) nångång i April sådär så får ni hojta till :).
Puss!


Tonights gonna be a good night!

Godmorgon! Ikväll är planen att ha en barbecue vid stranden med alla mina vänner här. Vi börjar där och sen blir det förmodligen utgång efter! Vädret verkar vara på min sida idag, så i'm excited!

Måste gå och handla. Förbereda mat, och lite annat först. Men jus nu vill jag bara somna om (ligger fortfarande i sängen. Jag är jääättee trött! Snooooze!


23 Februari.


Efter att jag (på min födelsedag) bloggat om alla födelsedagar och alla fina födelsedagstårtor jag fått så bestämde vi oss för att vi kanske skulle ta och fira med lite tårta då också. Så vi tog oss till Bondi Junction och åt god tårta. Den ovan är oreo och chokladmousse tårta.

Vi fikade en stund, och sen hoppade vi på bussen till beachen.

När vi vaknade på morgonen så trodde vi att våra strand planer inte kunde bli av, för att det var grått och mulet. Men som alltid så växlar Sydney vädret runt två på dagen ungefär, så då var det strandväder minsann.

Det var enorma vågor. Svårt att fånga på bild hur stora dom var. Som jag kallade dom "hawaii surf vågor", ni vet sånna man ser på sjuka surf clip där dom surfar extremt höga vågor. Tror det var dom största vågorna jag sett i Bondi.
Trots det så hoppade jag i vattnet en stund. Det är ju alltid skönt att bada, med det var sjukt strömt och lite läskigt nästan. När jag såg en blue bottle (en manet som kan brännas så det gör jätte ont) så ville jag inte bada mer så då sprang jag upp till Andy på stranden igen.

En uppspolad blue bottle på stranden.

Bondi är alltid så vackert!

Och som vanligt så var det en miljon surfare i vattnet. Nästa vecka är jag också en sån där cooling som ligger i vattnet och försöka fånga vågen.

En helt vanlig spindel i Aussie land.

Ser ni spindelnätet!?

Sen satte vi oss på klipporna och bara njöt lite och tittade på hur de stora vågorna slogs hårt mot klipporna så att det skvätte flera meter upp i luften. Mysigt var det!


Kvällen har jag inte så många kort från för min kamera hade dåligt med batteri.
Jag och Andrea mötte i alla fall upp mina jobbarkompisar på bondi pizza. Jag och Andrea delade på en förätt för vi var inte så hungriga. Vi åt chiliräkor och drack vitt vin, så satt vi där och babblade om allt från funky femme till mat, till meditation.
Sedan åkte Andrea och ungefär hälften av gänget hem, men jag Steph, Denise, Sara och Martina fortsatte till beachroad för att gå ut. Vi hamnade först på en stor bar med flera våningar där vi drack drinkar, stod och pratade och dansade tills stället stängde. Då promenerade vi till en klubb som heter White Revolver. Det var en upplevelse. Många freaks och pårökta människor men det sket vi i (så gott det gick) och dansade en massa.
När vi fick nog, och när vi tappat bort dom andra, så gick jag och Steph till busshållsplatsen och hoppades på att en buss skulle komma. Där träffade vi en full engelsman som trodde att jag var från Canada. Han skulle sjunga min nationalsång och sjöng "Oh Canadiiiiaaaa oh Canadiiaaa". Vi skrattade jätte mycket och ungefär så slutade kvällen.

Jag hade verkligen en underbar födelsedag! Den var mysig, rolig och precis så som jag ville ha den!


Ain't no party like..


foto: jonaspeterson
Idag har jag mest tillåtit mig själv att ha en riktig bakis dag. Jag har suttit och redigerat bilder, bloggat, läst bloggar, svarat på mail och inte gjort så mycket mer. Tog mig en liten promenad förut men thats it. Jag vilar upp mig till imorgon helt enkelt, då the birthday celebrations continue.

I'll be back.


Födelsedagsmorgon!


Klockan 07.00 satt vi framför ett dukat bord, med kaffe på bordet, på Sheraton on the Park hotel i stan.
Där var det stor hotell frukost som serverades, och vi var överlyckliga över hur fint allt var och hur mycket gott det fanns.

Jag testade australiensarnas älskade Vegemite för första gången. Det var inte det äckligaste jag smakat (som många andra har uttryckt det första gången dom smakat det) men det var ingen hit hos mig.

Det fanns allt från nötter och ostar till...


alla möjliga bakelser och crossiants..

..till goda frukter så som melon, ananas, lychees, vattenmelon, passionsfrukt, äpple, päron, körsbär osv.

Sen fanns det hotellgjord honung som droppade lite fint.
Så fans det american pancakes..

och en massa yoghurt och flingor..
och en massa bröd och pålägg. Så fanns det också omelett på beställning, korvar, äggröra, gravad lax, nudlar, ris, misosoppa, tofu lite sånt som kanske inte känns som den typsika frukostmaten direkt. Men skulle man nu vara sugen på det, så fanns det att välja på minsann.  
Jag fick en fin liten present av syster. Det var fint.

Sen promenerade vi ut från hotellet och hela vägen hem. Skönt med promenad efter en stor hotellfrukost!

Vi stannade i en av Andreas favoritbokaffärer. Där var det väldigt mysigt och fint.  

Sen rusade Andrea iväg och jag gick och windowshoppade lite i Paddington och önskade att jag kunde få alltihop i födelsedagspresent av butiksbiträdena. (Dom två första bilderna!!!)

Hittade en superfin marc jacobs väska på Trunk - recycled fashion, som är en butik som har fina vintage designer märken. Den må ha varit second hand, och mycket mindre dyr än som ny, men tyvärr inte billig nog för min plånbok. Men fin var den.

Sen gick jag hem och vilade lite tills Andrea kom hem igen.
Resten kommer sen!


Birthdays 2007-2010

2007

År 2007 spenderades min födelsedag i Järvsö. Jag fyllde 16 och jag åkte skidor med familjen och hade det mysigt. Det var iskallt och frost på fönstrena kommer jag ihåg.

2008
Klicka för att stänga bildenKlicka för att stänga bildenKlicka för att stänga bildenKlicka för att stänga bilden
image43Klicka för att stänga bilden
År 2008 var jag i Dubai på min födelsedag, och fyllde 17 år. Jag har alltid haft turen att oftast fylla år på sportloven.
Jag, Pappa, Andrea, Rasmus, Theo och Adam åt brunch på CoCo's. Jag kommer igår att jag åt en omelett med avokado! (Ser ni, lite minne har jag iaf!) Sen så gjorde pappa som han alltid gör; han sa till personalen i smyg att jag fyllde år så kom dom sjungandes med gratis tårta till mig! (den med grön text). Sen åkte vi till Mall of the Emirates och gick runt lite. På kvällen gjorde vi oss fina och gick ut och åt på en fin restaurang inuti Jumeirah Beach Hotel. Och då vart det såklart samma sak igen, efter middagen så kom personalen sjungandes med tårta (sista bilden)  till mig, och så spelade även live bandet "Happy Birthday" till mig. Det var fint!
Har nog aldrig blivit uppvaktad med så många tårtor som när jag fyllde 17. Sarah hade bakat tårta åt mig också, som vi åt lite av (trots att vi var proppmätta), sen när jag kom hem till Sverige några dagar efter så hade mormor också bakat en god tårta till mig. :)

2009

Min artonårsdag firades hemma i Sverige, och denna födelsedag var inte på ett sportlov. Jag blev dock uppvaktad på morgonen av min fina familj, och så hade jag sovmorgon och bara några lektioner i skolan. Sen åt jag god middag med familjen och Mega god tårta som jag själv bakat. Kan vara en av de godaste (och fettigaste) tårtorna jag ätit! Jag kommer ihåg en present som jag fick speciellt mycket denna födelsedag, en av de bästa jag fått. Och det var sånglektioner från Michelle och hennes Mamma. Som jag alltid velat ha! Efter det fortsatte jag självklart att köpa egna, för att det är typ det roligaste jag vet, och Bianca, min sånglärare är jätte duktig! 
Sen hade jag också fått min systemkamera som sen julklapp/tidig 18års present! :) Också en av de bästa någonsin!
Läs om den födelsedagen här.

Jag i en klänning lånad av Wafa innan middagen.


Firade några dagar efter med mina kompisar. Det blev ingen utgång, eftersom jag fyller ganska tidigt och inte många av mina vänner hade fyllt 18 än. Vi var ute och åt på tavernan istället och åt och det var supergott och supermysigt. Sen tog vi buss hem till en kompis och sjöng singstar med Abba låtar och festade till det lite. Mysigt!


2010


År 2010 fyllde jag 19 och jag och Michelle och Andrea var hos pappa i Dubai och hälsade på. Detta var även veckan innan Andrea flyttade till Sydney. Vi hängde på stranden på dagen och sen gick vi ut och åt sushi på en restaurang vid vattnet på kvällen. Och så drack vi supergoda mojitos! Mys! Jag fick en stor fin buckett rosor av pappa och som vanligt en supergod tårta. Mums! Och så fick jag min röda Olympus kompaktkamera som man bl.a. kan använda under vatten och så är den stöt tålig osv. Perfekt party kamera!

Många fina födelsedagar har jag haft! Nu ska jag fortsätta fira denna fina födelsedag. Bilder kommer senare idag eller (troligtvis) imorrn!
Puss!


20 år!

Idag fyller jag år! 20 år! Betyder det att man är stor? Finns det nått kvar som man inte får göra? Köra moppe, check. Övningsköra, check. Ta körkort, check. Gå ut på krogen, check. Köpa alkohol på systemet, check. Vad mer finns det? Är det här den sista gången man fyller år och tänker "Yes, nu kan jag äntligen göra det där!". I alla fall om man tänker på svenskt vis. Här har jag ju fått köpa alkohol utan problem, så systemet är inte så wow för mig, eftersom det är 18års gräns här. Och i USA får man ju inte gå ut på klubbar föränn man är 21. Men men, nu snackar jag i Sverige.
Jag tror jag är mer orolig över vad jag inte får göra längre. Får jag inte längre tycka om att sitta i min mammas knä eller kramas med min mamma? Är jag för stor för sånt nu? Får jag inte längre vilja att min mamma ska följa med varje gång jag ska till doktorn? Får jag inte längre vilja att min mamma tar hand om mig? Måste jag göra allt själv nu?
Jag tror att vissa grejer måste man inte växa ifrån. Man har ju en mamma för en anledning, och vissa grejer tycker jag det är okej att behöva sin mamma till, så länge hon faktiskt finns där att hjälpa till. ♥

Ska försöka göra en liten resumé av födelsedagar som jag kommer ihåg. Inte för att jag har ett super minne direkt. Jag har bra korttidsminne och dåligt långtidsminne. För Andrea är det tvärt om, hon kan komma ihåg saker som hände när hon var 2 år, men inte komma ihåg vad som hände typ igår. Hm, jag undrar vad sånt beror på.

Aja, stay tuned!
Kommer även berätta vad vi gjorde imorse och vad vi ska göra ikväll! Puss på er!



So much to see!

Igår jobbade jag med två av mina favvo tjejer i Bondi. Sara och Steph. Jag stängde i den nya affären och Sara stängde i den gamla (det finns två funky femme affärer bredvid varann i Bondi om jag inte har berättat det tidigare). Så efter jag stängt så stod jag kvar och pratade med Sara ett bra tag. Vi båda ska åka hem snart, jag i April till Sverige och hon i Maj till Amsterdam. Vi både tycker att det kommer kännas konstigt men bra att åka hem.

Det känns på nått sätt som rätt beslut. Visst, jag älskar livet här, och Sydney är en tusen gånger roligare stad än Uppsala. Men, allting här känns väldigt temporary. Man har kul, man går till jobbet varje dag, man har det bra, går till stranden osv. Det är ett roligt och nice sätt att leva, och man har kul och får uppleva massa nytt, men mer än så är det inte. Jag känner lixom inte att jag kommer någon vart. Om jag skulle vara här och utbilda mig skulle det vara en annan sak. Då skulle ju detta liv iaf ge mig något för framtiden. Men lixom, att stå på funky femme 5 dagar i veckan, hänga på stranden, festa osv. Vart tar det mig i längden? Ingenstans. Jag skulle kunna stanna här i flera år bara för att det är nice att bo här, men sen när jag kom hem, vart skulle det ha det tagit mig? När jag kom hem så skulle jag få börja om igen. Då skulle det vara som om jag precis gått ut gymnasiet och inte hade nått jobb, fast x antal år senare.

Min tid i Sydney kommer alltid vara ett fint minne. Jag har lärt mig mycket om både mig själv och om världen omkring mig under min tid här. Men jag är fortfarande ung, och det finns så mycket mer jag vill se, och så mycket mer jag vill göra.

Ni behöver inte hurra än, för bara för jag kommer hem i vår så betyder det inte nödvändigtvis att jag stannar i Sverige sen, tyvärr. Om jag ska plugga i höst, eller nästa vår, så gör jag det med stor sannolikhet utomlands.
Jag har dock inte bestämt nått än. Men ja, just beslutet att inte boka om min biljett och faktiskt åka hem i April står jag fast vid. Jag vill lixom vidare.

Sara är världens gulligaste från Amsterdam btw. Hon planerar att resa runt i Europa i sommar och jag sa att hon MÅSTE komma och hälsa på mig i Sverige. Sen kanske vi tar en trip ner till Paris också för att hälsa på en annan jobbarkompis, och en sväng förbi Claire i Marseille och Johanna i Turkiet när man ändå är igång. Älska att ha vänner i olika länder!!!




Nytt!

Ny header minsann. Jag vet, inget "wow" direkt. Jag känner mig begränsad då jag varken har mina gamla photoshop program (eller nått jag brukade redigera med) på den här datorn, eller tiden att sitta och pillra med det i x antal timmar. Så den här får duga for now. För jag var så sjukt trött på den gammla, så jag slängde bara ihop nått snabbt. Fortfarande Sydney-tema då, eftersom jag fortfarande är här ;). Jag har tagit alla bilder, förutom dom som jag är med på. En har jag lånat från Andrea och en har jag lånat från Mia. Men alla andra har jag tagit. Jag tycker det piggade upp bloggen lite iaf. Not my best work, haha, men den får duga!
Hoppas ni håller med!


Bra måndag. Bra vecka. Bra liv.

Nu jobbar jag bara måndag-tisdag. Srn är jag ledig enda till söndag. Då jobbar jag hela dagen i Bondi, men sen är jag ännu mer ledig för då minsann ska en av mina drömmar uppfyllas. JAG ÅKER PÅ SURFCAMP OCH LÄR MIG SURFA. Underbart! Jag är ganska lycklig just nu!



Onsdag - Jag fyller år, och jag och Andrea är båda lediga och har mysiga planer.
Onsdag kväll - Fira/gå ut for drinks med bondi tjejerna.
Fredag - Min födelsedags barbecue (true aussie style) på stranden.
Måndag - Jag och Mia åker på surfcamp i 3 dagar och 3 nätter och surfar 4 timmar per dag, campar, får förhoppningsvis se lite australiensiskt wildlife och ja, har det allmänt bra.

I love my life!


Aussie-fied

Igår var dagen. Igår kom dagen jag länge fruktat. Jag kan inte förneka det längre. Jag har officially adopterat lite (hemsk) aussie slang. Jag har länge försökt motstå att släppa in ord som "reckon", "mate", "cossie" (- som betyder bikini. swimming costume lixom. jätte självklart, eller..?) i mitt ordförråd. Och jag tycker att jag har klarat mig hyfsat bra. Men igår kom jag på mig själv flera gånger att använda några av dessa slangord/fraser i affären. Flera gånger slängde jag ur mig ett "no worries" som är väldigt typsikt aussie, som de använder istället för "no problem" eller ibland istället för att säga varsegod, eller det är okej. Men visst, "no worries" kan jag leva med. Men när jag råkat slänga ur mig ett "howya going" så tycker jag att det får vara nog! "How you going" är flitigt avänt av australiensarna istället för "how are you" eller "whats up" osv. Ja ni fattar. Hemskt fult tycker jag! Ush!
Visst det kanske inte låter så farligt men jag vägrar adoptera deras dialekt och deras ord bara för att jag bor här. Det är samma som att jag skulle börja prata brittiska om jag flyttade till Storbritannien eller indisk engelska om jag flyttade till Indien. As mobbat ju! Nej nej jag ska fortsätta att försöka hålla mig hyfsat dialekt fri. Ioförsig så får jag frågan "Where in America are you from", eller "So are you fron Canada, thats a canadian accent right?" i princip varje dag. Men min teori är att det är bara för att om jag inte har en aussie dialekt, och inte en brittisk, så antar dom direkt att jag måste vara amerikanare typ. Haha.



Förövrigt så älskade jag aussie dialekten när jag först kom hit. Men nu är det nog den jag gillar minst av de engelska dialekterna.

Och ja, jag hade flip flops på jobbet igår.. Så lite aussie kanske jag har blivit. Haha.


Helg.

Igår låg jag och Andrea mest och slappade hela dagen. Sen tog vi våra rumpor ut i friska (varma) luften och promenerade genom Centennial Park till Bondi Junction för att handla mat.


Vid sextiden stod räkor med aioli, bruchetta, sparris, ost, kronärtskockor och lit sånt gott framdukat på bordet. Sen knackade det på dörren här hos oss och så kom Mia och Jenny med dessert. Vi åt länge och det var supergott! Sen promenerade vi, mätta och glada, till Paddington Inn där vi tog oss varsin drink på deras bakgård. Sen var vi trötta så då bestämde vi att det var läggdags, så gick vi hem.

Idag var det en skateboard tävling i Bondi. En sån där cool med stora uppbyggda läktare, jublande publik och en massa skateboard proffs. Sånt där man kan se på tv typ. Så Bondi var smockfullt som vanligt. I affären var det dock ganska dött hela dagen. Men det kan också vara skönt ibland. På lunchrasten satte jag mig i skuggan vid stranden med min sallad och lyssnade på musik och läste Vouge. Det var skönt! Imorrn blir det jobb på samma vis, men jag gillar att jobba i Bondi så då känns det inte super jobbigt att jobba hela helgen.

Jag har blivit hemskt dålig på att ta bilder och jag lovar att försöka bättra mig. Har blivit mest kassa mobilbilder på senaste. Men jag misstänker att Andrea lägger upp några bilder från igår inom kort. Hennes kamera är mycket bättre så ibland orkar jag inte ens försöka, typ.

Puss på er.


Marry me in the sunset



Om jag ska gifta mig så är det fanimej såhär jag ska göra det!
Bali Wedding
Photos: jonaspeterson

♥♥


Tråk

Hallo. Jag har vart lite internet lös i några dagar, då blir det svårt att blogga minsann. Men men. Vad har jag gjort, hmm jag har jobbat. Ovanligt va? Men nästa vecka är jag ledig hela 4 Dagar! SEMESTER! Wooh. Plus att jag fyller år nästa vecka. Kan det BLI bättre! Svaret är ja, om vädret är på topp då är allt så bra som det kan bli. Sen den drastiska omvändningen från 42 till 18 grader så har vädret inte riktigt blivit så bra igen. Jag vill ju gå till Stranden!!

Idag är det fredag och jag är ledig. Skönt! Har jobbat i Bondi i veckan. Det har vart mycket och göra, så jag är lagom nöjd att få vila lite en dag. Jobbar hela helgen med!

Blää jag känner mig så tråkig när jag skriver nu för tiden. Har inget roligt att skriva om. Känner noll inspiration till att blogga nu för tiden. Vad vill ni lääsa om. För "Idag gick jag till jobbet" - bloggande spyr jag på, så jag inser att ni också måste göra det. Blää.

Vi hörs när jag har nått vettigare att säga.

FML

Hello. Idag ska jag jobba eftermiddagspasset i Newtown. Orka. Hatar att stänga där, för Newtown är inte ett område man vill hänga i på kvällen.  Ush.

Jag vill börja träna så himla gärna. Är så less på mina jävla ben som gör så ont. På fredag ska jag till doktorn, så vi får se vad han säger. Om han ger mig nån medicin så att det går bort snabbt så köper jag nog gymkort nästa vecka. Trots att jag bara är här i typ 2 månader till. Men från mitt googlande så har jag fått reda på att Om det är benhinneinflammation så kan det ta upp till 3 månader att läka. FML!!!!! Hoppas det inte förstör när jag är på surfcamp! DÅ dör jag! Fan fan fan i helvettes jävla skit. Varför händer sånt här ALLTID mig!?!?

Var bara det jag ville säga. Ville klaga lite som vanligt alltså. Blä jag är på dåligt humör.

Valentine.


ph by me.

Igår var det alla hjärtans dag. Jag älskar alla hjärtans dag. Jag tycker det är en mysig dag där man ska fira all kärlek man har i sitt liv. Trots att det finns många som är emot denna dag (min syster bl.a.) och tycker att man borde fira kärlek varje dag och inte bara på en speciell dag, så håller jag inte med. Varför ska man Inte ha en dag att fira att kärlek finns? Det behöver ju inte betyda att man är mindre kärleksfull alla andra dagar. Utan mer att man gör nått litet extra på kärlekens dag för dom man älskar. Det är samma som att man säger att man inte ska fira födelsedagar och få presenter då, för att man istället borde få presenter alla andra dagar på året. Oh well, jag och Andrea hade denna konversation igår och kom inte riktigt nån vart. Jag tycker att det är en fin dag iaf.

Jag tycker att man borde ägna dagen åt att fira all kärlek man har i sitt liv. Inte bara låta pojkvänner/flickvänner fira, och sen deppa om man inte har nån. Utan man kan fira sin kärlek till sin mamma, pappa, sin syster, sin bästa vän osv. Love is all around.

Jag fick en fin Valentines day. Den började med att jag överaskade Andrea med en choklad ask. Sen bestämde vi oss för att klä upp oss en massa och gå ut och äta, gå och shoppa och sen gå på bio mitt på dagen. Så det gjorde vi. Vi delade en mezze tallrik på Micky's. Sen gick vi och kollade i affärer. Sen gick vi på "No Strings Attached" som var förvånansvärt rolig och bra! Se den! Jag och Andrea satt och skrattade hela tiden!




Sen vill jag skicka lite kärlek hem till mina hjärtan som är långt borta. Min fina familj och mina älskade vänner.
I love you guys!
♥♥


Mobilens festligheter.

Okej, så mycket festligheter kanske det inte är. Mer mobilens vardags bilder. Hur som helst här kommer några..


Påväg till jobbet här om dagen. Jag vet, utväxten är hemsk.


En kille som brukar sitta på gatan och rita grymma målningar med kritor.


Morgonkaffe på jobbet. Värt.


Soluppgång taget med min dåliga mobilkamera från vårt fönster. Fint var det i alla fall!


Tamarama beach, som jag var på nån ledig dag och simmade i vågorna. Man får bara bada längst bort på stranden för att det finns så mycket farliga undervattensströmmar som kan suga ut en till havs.


Två glada älvor kom in en dag på jobbet, och var väldigt glada och pratiga och sprinkled fairy dust på mig. Väldigt glittrig blev jag. Jag blev glad så jag gav dom en liten rabatt på örhängena dom köpte.


En god frukost. Grapefrukt kan ju vara det godaste som finns!


En as grym graffiti målning.


Sunday

Aloha. Jag och Andrea är båda lediga idag! Kors i taket, det händer aldrig! Vet ni att vi inte ens har vart på stranden en enda gång tillsammans sen jag kom hit! Förutom en dag när jag hade jobbat hela dagen och kom dit på kvällen. Men det räknas inte. Jag menar lixom en hel dag på stranden. Anledningen är att vi inte har lediga dagar tillsammans. Typ någonsin. Jag jobbar typ alltid på söndagar, och det brukar vara Andreas enda lediga dag (då hon har skola eller jobb alla andra dagar). Men nu har hon lov, plus att vi har pratat med vår chef och bett henne ge oss lediga dagar samtidigt. So here we are.

Men eftersom vädret svek oss idag så blev det ingen strand idag. Jag har för en gångs skull sovit ut, sen åkte vi till Bondi Junction, gick runt lite och fikade på ett av mina favorit cafén. Ett organiskt franskt café som jag och Johanna upptäckte när hon var här. Vi beställde kaffe och en brödkorg med deras organiska bröd, så fick man god marmelad till. GOTT var det. Inte ofta vi äter bröd direkt! Plus att det inte var speciellt dyrt alls, kostade runt 4 dollar och vi fick till och med alldelles för mycket bröd! As kalas!


Dagens onyttigheter. Helg lyx!

Sen gick Andrea till gymmet (hon är stolt ny gymkortsinnehavare, jag vill också!) och jag åkte hem. Jag vill också träna, men mina ben gör så jävla ont! Tror jag har nån inflammation i mina benhinnor eller nått. Jag ska försöka pallra mig till doktorn imorgon eftersom det är det + en massa andra grejer som inte står rätt till. Så trots att det kostar 75 dollar (!) att gå till doktorn vore det skönt att veta vad som var felet, och kanske till och med få medicin så allt ont går bort! Är så less på att inte känna mig helt frisk!

Och vet ni en till sak.. Jag fyller år snart!! :D Då ska det firas!


I want a puppy!



Har ni SETT en sötare varelse i ert liv? Detta är en valp som vi såg på juldagen när vi hade picknick vid stranden i Balmoral. Jag blev kär ! Jag vill ha en hund så himla gärna! Jag saknar min hund hemma. Gud vad jag är beroende av husdjur när jag tänker efter! Jag har haft allt från papegojor, till en tam kyckling, till hamstrar, till fiskar, till kaniner, till hund, katt you name it. Men hundar är verkligen nått jag älskar. Så fort jag flyttar till en lägenhet, i en stad där jag vet att jag ska bo längre än bara i några år så ska jag skaffa mig en hund. En eller fler hehe.


We live the lives we choose to live, and we are free to choose whatever.


Ungefär en miljon tankar snurrar i mitt huvud nu. Det är mycket framtidstankar som snurrar. Planer som smids i mitt huvud. Jag vet vad jag vill i hjärtat. Men är det det smartaste? Bryr jag mig om det är smart eller inte? I am free to do whatever, och just nu tror jag att jag för en gångs skull tänker lyssna på vad mitt hjärta vill och inte vad mitt förnuft inser vore ett smartare alternativ. Jag har redan gjort det misstaget en gång och vad gav det mig? 3 års juridik och kriminal teknik som jag har noll användning eller glädje av.

Med andra ord så tror jag att det börjar formas en plan om vad jag ska göra efter Australien. Jag kommer sakna Sydney livet sjukt mycket. Jag vet inte riktigt hur jag passar in i lilla Uppsala nu. Jag vet ju självklart att jag har er där, och det kommer jag alltid att vara glad för, och det kommer alltid vara min anledning att återvända, men jag vet inte hur det kommer kännas. Jag tror med stor sannolikhet att det kommer att kännas konstigt. Som att jag började ett helt annat liv som var på väg att formas och sen helt plötsligt blir allt nästan som tillbaka spolat och så är jag tillbaka i ruta 1 igen. Men som sagt, har jag en plan behöver jag inte oroa mig. Går min plan/dröm i uppfyllelse så har jag ingenting att oroa mig för. Och den enda som kan få den att gå i uppfyllelse är jag. We always have a choice. A choice to choose the life we want. If you don't choose the life you really want, then is it really worth it?


bild:lelove


Update

Hej mina fina! Jag suger på att blogga nuförtiden jag är fullt medveten om det! Om det bara gick att mobilblogga igen! Då skulle det bli uppdatering betydligt oftare!! Men tyvärr. Nu är klockan 06.30, och jag har precis ätit en grapefrukt till frukost. Gott!! Älskar att ha frukt (och mat i allmänhet) hemma.

Det händer inte så mycket nu, annat än att jag jobbar varje dag. Försöker spara pengar till surfcamp osv. Men men. Det funkar :)

Hmm what else kan jag berätta. Vädret växlar en jävla massa nu. Den värsta hettan verkar vara över och nu har det hållt sig mellan 20-29 grader i några dagar typ. Vilket är både bra och dåligt. Dåligt för att jag gillar värmen (kanske inte 42 grader a la bastu värme men still) och då blir man mest sugen att gå till stranden hela tiden. Men det är bra för nu när jag är ute och springer är det typ 10 gånger lättare än när det är en bastu ute! Det har alltså sina för och nackdelar.

Nu på sommaren är det även kryp överallt. Mega gräshoppor i duschen när man vaknar på morgonen, spindlar lika stora som ens handflata lite här och var (jag och Andrea såg en här i Paddington här om dagen, mysigt värre). Så fort man känner nått litet röra sig på en (det kan va typ ett hårstrå eller en tråd från ett klädesplagg som rör en) så hoppar man till och blir livrädd för vad det kan vara. Vilket är bra på sitt sätt för är det en liten svart spindel som kan döda en så märker man ju det i alla fall. Haha. Men Sydney har relativt få farliga spindlar och djur om man jämför med längra upp i landet, där det är varmare och lite mer tropiskt. Och tack och lov för det! Jag vet inte om jag skulle klara av mer!

Nu måste jag skynda mig och göra mig i ordning. Så jag inte blir sen till jobbet . . igen. Oops. Haha. Jag jobbar i Mosman idag med Jenny. Vi har aldrig jobbat samtidigt förut så det blir nog kul.

Pusshej!


Wednesday

Hello! Igår var det jobb som gällde igen och samma idag. Igår efter jobbet var jag och småshoppade lite i Bondi Junction. Sen kom Andrea också, och vi gick till Wollies storhandlade! Vi båda är så less på att inte ha mat hemma/bara ha äcklig mat hemma. Så efter både storhandling och shopping igår (när lönen kom) så känner jag mig en aning fattigare idag. Hehe. Min nya taktik - shoppa upp allt innan man hinner köpa massa onödigt. Haha.

Nu måste jag skynda mig och fixa mig till jobbet. Måste hinna tvätta håret också, fast jag orkar inte. Fräsh tjej!

Haha, Puss!

Nysig

Som resultat av gårdagens temperaturförändring så känns det som en förkylning är påväg igen. Jag vägrar. Jag tänker inte bli sjuk igen!

Jag hade för tunn klänning på mig igår, eftersom jag trodde att det skulle vara varmt, sen sov vi här hemma med öppet fönster också, vilket resulterade i att jag vaknade flera gånger och frös, med bara lakan som täcke pga. värmen dagarna innan. Så imorse när jag vaknade kände jag mig lite snuvig, eller "nysig" som jag kallar det. Så efter att Andrea gått till skolan somnade jag om och sov läänge.

 
(bild från google)

Nu är jag vaken iaf men planerar på att fortsätta mysa här hemma. Eller först ska jag göra lite nytta. Städa badrummet. Men sen blir det nog film mys! Jag ska se vad syrrans hårddisk har att erbjuda!

Puss på er!


11 saker ni kanske inte visste om mig.

När jag var liten brukade jag släcka lampan i mitt rum och sätta på min discolampa och dansa och låtsas att jag var på disco.

Jag är sällan arg eller ledsen på riktigt, och om jag är det så går det över ganska snabbt.

När en kille spelar ett instrument så som gitarr eller piano så blir jag som förtrollad och han skulle kunna fria till mig och jag skulle säga ja utan att tveka. Sen i efterhand kanske jag skulle undra lite vad som hänt..

Jag kan inte titta på läskiga filmer. Det går inte. Även fast jag försöker så slutar det med att jag sitter och blundar och håller för ögonen mer än halva filmen. Jag blir paranoid och får mardrömmar om jag gör det. Den läskigaste filmen jag sett är the ring, fast jag kan inte riktigt säga att jag sett den för jag höll såklart för ögonen och kollade på en ungefär 2 centimeter i hörnet av tv-skärmen under lång tid av filmen.

Jag äter aldrig kött. Sist jag åt kött var för ungefär 5 månader sen. Kyckling har jag också börjat äta mycket mer sällan. Jag vill vara helt vegetarian, till och med vegan. Men det kräver tid, pengar och planering.. tyvärr.

Snåla och småsnåla och smygsnåla människor är det värsta jag vet. Snålhet är en vidrig egenskap tycker jag.

När jag var yngre så älskade jag att uppträda för mina föräldrar. Jag och min syster/mina kompisar kom på danser och sånger och så uppträdde vi för våra föräldrar sen.

Jag har fotfobi - Vilket innebär att du inte får röra, ens nudda mig med dina fötter/tår. Jag vet inte vad det beror på, men jag har haft det så länge jag kan minnas, och min syster brukade alltid reta mig och hålla fast mig och sätta sina fötter på mig. Får jag en fot på tex. mitt ben så är det som att jag känner bakterierna från foten på benet och måste torka av det. Jag inser att det är jätte knäppt men jag kan inte hjälpa det.

Jag somnar/slumrar till 7 gånger av 10 när jag åker buss själv. Jag vet inte varför, men jag tycker att det är riktigt svårt att hålla mig vaken på bussar. Samma när jag läser böcker. Det spelar ingen roll hur intressant boken är, jag tror jag aldrig i hela mitt liv har läst en bok längre tid i sträck utan att somna till lite.

När jag var liten ville jag sällan äta saker ihop. Åt vi tex. makaroner och köttbullar så ville jag äta bara makaroner. Tyckte inte om att blanda mat.

Jag mimar ofta till musik jag lyssnar på. Det kan vara hemma framför spegeln, på bussen med hörlurarna i öronen, på jobbet eller vart som helst egentligen. Fast ännu oftare går jag ju och sjunger med istället, fast nuförtiden så är jag lite rädd att vi ska få ännu mer klagomål av våra grannar he he. Sist jag pratade med dom efter vi fått klagomål om ljud frågade dom ju "Who does all the singing" Jag "Hehe thats me.. I can stop if you want, sorry.." Han: "No no, it's good singing, I was just wondering..". Haha!



Temperature drop!

I lördags var tydligen den varmaste dagen som Sydney har haft på typ 50 år eller liknande. Och jag SPRANG på morgonen! Inte konstigt att det inte gick så bra haha. På en dag har det gått från 42°C till 18°C! Inom bara några timmar igår sjönk temperaturen med 10-20 grader. Från att ha gått till jobbet i min tunnaste klänning, varm och svettandes, till att gå från jobbet och frysa ihjäl i spöregn och kalla vindar! Jätte skumt.

Jag misstänker att det kan ha med cyklonen att göra. Detta land får verkligen en omgång av naturkatastrofer i år! Översvämningar, cykloner, och nu är det bush fire i Perth också. Oj oj oj, vad ska komma härnäst?

När det händer mycket sånt samtidigt så tycker jag det är lite intressant att tänka på människor som faktiskt tror på att 2012 (som filmen typ) kommer hända. När man tänker på hur mycket naturkatastrofer som händer och hur vädret ändras och bara blir mer och mer galet i varje land så förstår man dom ju lite. Men personligen så tror jag bara att 2012 kommer att vara som vilket annat år som helst.

Idag är jag ledig! Sjukt skönt! I lördags mötte vi upp Sanna, Jenny och Mia på ett mexikanskt ställe som hette Cafe Pacifico och det var hög latino musik, serpentiner, tavlor, trummor. Ja, det var galet. Stämningen där inne var på topp!! Alla var taggade och vi drack Sangria, sen beställde jag och Andrea en varsin frozen Margarita så åt vi Nachos och satt och pratade. Sen gick vi och dansade lite på The Gaff (backpacker ställe nr 1!) men det var så sjukt varmt, vid midnatt var det run 30-35 grader. Jag skulle upp och jobba morgonen efter så vid 1-halv 2 så åkte jag och Andrea hem och däckade i värmen.

Bild hittad på google från Cafe Pacifico. Har egna bilder också men jag har inte orkat ladda upp dom än. Men det kommer!

Igår efter jobbet så gick jag hem till Mia i ovädret. Vi var där lite, sen bar det av mot en nord afrikansk restaurang som hette Radio Cairo. Det var lite Hejdå middag för Sanna eftersom hon flyttar hem till Sverige idag :(! Men det var en mysig kväll med god kryddig mat! Jag åt fisk och räkor i en god kryddig sås med cous cous till. Mums!

Det känns så konstigt att hon ska åka. Nästa gång är det min tur, då är det jag som åker. Jag vill inte. Fast jag vill samtidigt. Det här var en kapitel i mitt liv som jag aldrig någonsin kommer glömma. Men det är dags för nya kapitel att börja, och jag har redan planer på vart jag ska nästa höst/vår.
Men samtidigt så känns det lixom som att jag har min vardag här nu, jag bor ju här. Det kommer kännas så sjukt konstigt att åka till Sverige igen och på något sätt komma tillbaka till det man lämnade. Kan inte förklara det men det är så mycket blandade känslor!


Happy Saturday

Hallo. Morgonen började med en snabbis springtur. Det var så J Ä K L A varmt så det blev en kortis. Jag kom ändå tillbaka typ lilaröd i ansiktet och droppandes av svett. Haha inte en vacker syn. Det är lite jobbigt för jag måste antingen gå upp klockan 5 på morgonen och springa (på grund av värmen som kommer sen så fort solen går upp) eller springa sent på kvällen. Och jag hatar att springa på kvällen, så då är det tidiga mornar som gäller för det mesta. Ska dock försöka tvinga mig ut i morgon kväll trots att jag kommer vara svintrött från utgången ikväll + morgonpass med 7 timmars jobb. Aja. Jag försöker iaf. Gud vad livet skulle vara lättare med ett gymkort och ett luftkontitionerat gym att gå till! Aja.

Idag ska jag och Andrea jobba tillsammans i Mosman butiken. Första gången vi jobbar tillsammans i samma affär. Undra hur det kommer gå. Det kommer nog vara skönt och avslappnat tror jag. Eller så kommer Andrea att bossa runt med mig precis som här hemma. He he .

Ikväll blir det utgång med Sanna och gänget. Sanna åker hem Sverige efter att ha vart här i ca 2 år nu. Shit vilken omställning. Jag som tycker att det kommer att kännas svinkonstigt att komma hem efter bara 7 månader. Det kommer kännas som att jag har ändrats fast inte Sverige. Jag vet inte. Skumt i alla fall.

Glad lördag på er. Puss!



Faces



Jag har en tendens att tycka att svartvita kort på ansikten och fint hår är himlans fint! Därför har jag typ en miljon sparade på datorn. Jag vill ha ett porträtt objektiv!!


Wednesday and big decisions.

Klockan 6 imorse gick jag upp för att gå ut och springa i Centennial Park. Har bara så himla himla ont i min högra vad så det gick bra i sisodär 10 minuter sen gjorde det as ont :( Då gjorde jag lite styrka på gräset sen powerwalkade jag i 30 minuter. När jag kom hem körde jag lite yoga också! :) Härlig morgon. När man går upp så tidigt så hinner man ju så mycket. Har även hunnit duscha och föna håret, sminka mig och gjort i ordning mig, diskat och gått en liten promenad till affären! Great! Om en halvtimme ska jag åka till jobbet. Jobbar med min chef idag, i Mosman frpn 14-19. Bara 5 timmar! Skönt!

Juste ! Höjdpunkten på morgonen var ju lätt när Michelle ringde mig! Hon hade försökt ringa jättelänge med inte kommit fram, och precis när hon tänkte ge upp och gå och lägga sig så kom hon fram!! :D Men vi hann bara prata en kortis eftersom klockan hade hunnit bli 1 på natten hos henne, så hon behövde sova. Men hon ska antingen ringa ikväll eller imorrn igen. :) Hon hann dock pepptalka mig lite till ett stort beslut som jag håller på att gå och fundera på. Gällande min "framtid". Höhö vad töntigt det låter. Men okej, gällande de kommande åren iaf. Jag tror nämligen att jag äntligen vet vad jag vill! Egentligen har jag alltid vetat det men mitt undermedvetna har tryckt bort det på nått sätt. Så man kan säga att jag äntligen har bestämt mig (tror jag) för att göra det jag vill! Tänker tyvärr inte berätta någonting än på ett tag, men att äntligen veta känns riktigt skönt!



I miss you babe!


Surfer girl

Jag vill ha rufsigt långt hår med små flätor i. Jag vill gå upp innan solen och ta mig ut i havet. Jag vill sitta på en bräda ute i havet och vänta på de stora vågorna. Jag vill flyga fram på vågor med min alldelles egna bräda. Jag vill ta våg efter våg tills kroppen inte orkar mer. Jag vill inte oroa mig över nått annat än vad det kommer bli för vågor imorgon. I want to do it! And i'm gonna!Billabong-Surfer-Girl-Sea1.jpg

Jag har strålande nyheter ska ni veta. Den 28e februari åker jag på SURF CAMP med Australian Surf Tours. Vi ska kampa, surfa varje dag, träffa på massa vilda djur, äta kängru hamburgare (jag lovar inget..) och massa mer! Det ska bli så SJUKT kul! Jag LÄNGTAR! Plus att allt är inkluderat! Jag måste bara ta med mig bikini och handduk typ! Lite kläder kanske kan va bra och ha också! Shiiit vad jag är excited! Har ALLTID velat göra nått sånt här!


Morgonstund har guld i mun.



Klockan 06.30 var det Bondi som gällde imorse. Springtur på stranden. Morgonen är verkligen min favoritstund på dagen! Allt känns så mysigt nyvaket och orört på något sätt. Som att världen föds på nytt ännu en dag. Jag älskar det. Soluppgångar kan vara det bästa som finns!
Jag sprang lite på stranden, i sanden, och gud vad mycket jobbigare det blev. Har aldrig gjort det förut. Så nu måste jag börja med det så jag kan svisha förbi som ett proffs där sen som alla andra strand springare! När jag var genom svettig och varm så hoppade jag i vattnet och simmade lite. Det kan också vara det bästa som finns!

Nu ligger jag hemma och äter pistachnötter som har fått en konsistens som liknar slime. Anledningen till det är för att jag råkade köpta salta pistashnötter, men jag ville inte ha det, så när jag kom hem så sköljde jag av dom. Salt smaken försvann men dom blev lite slimiga som sagt. Men det funkar :)

Det har vart 40°-41°C grader här idag! Om man inte låg i havet och plaskade eller var inne på nån shopping galleria med iskall AC så drunknade man typ i sitt eget svett. Riktigt varmt med andra ord. Men jag tycker det är ganska härligt. Summer is here! Så nu ska jag bara ta det lungt och ligga framför fläkten. Min sista lediga dag tills måndag idag så jag försöker njuta av att bara göra ingenting. Massa jobb framför mig denna vecka. Men det gör ingenting! Ingenting alls! För jag vet att min belöning kommer snart! Jag fyller år snart och sen ska jag ut på äventyr! Som en liten födelsedagspresent till mig själv!! Jag är så himla glad! Berättar snart!

Puss på er fina!♥


RSS 2.0