Perfect Potion

Aloha. Idag har jag i princip handlat slut på mina pengar. He he. Brukar vara så. Lönen kommer varje tisdag (ska komma i alla fall) Och så är den nästan slut lagom till helgen. Woopsie. Haha. Oh well.

Jag köpte en cleanser, en mosturiser och jojoba oil på "Perfect Potion". Allting som dom har är certified natural and organic. Och alla tjejer som jobbar där är super snälla!
Eftersom min jävla hy bara blivit värre sen jag bott här, så har jag nu, som ett sista försök (efter att ha researchat om allt sånt ett tag) slängt ut i princip allt på min badrumshylla (alla dåliga s.k. acne krämer med en miljard kemikalier som bara gör huden tunnare och mer sårbar) och införskaffat mig endast naturliga och organiska produkter. Det+organisk och nyttig kost är min sista utväg - och probably det som kommer hjälpa också! Om jag håller mig till det såklart.
Jag har snart haft Acne i 5 år, och nu efter jag lärt mig allt om vad vi stoppar i oss, kemikalier vi använder på vår hud osv, så är jag ärligt talat inte ett dugg förvånad över det. Min kropp visar helt enkelt hur den mår inuti på utsidan, dvs. på mitt ansikte. Dåligt mår den med andra ord! Men på ett sätt är det ju bra. För alla dom som kan utsätta sina kroppar för i princip vad som helst och äta vad som helst och det inte visar ett enda litet spår på utsidan, ja dom ruttnar nog inombords. Nejdå, men dom kanske inte märker någonting föränn det är försent. Föränn dom drabbas av någon ännu jobbigare sjukdom. Så då är det ju på ett sätt bra, att det visar sig, så att jag inser att jag måste börja ta hand om min kropp mer, innan något sådant händer. Haha way to look at it on the positive side! (Trots det så hatar jag det och alla ärr det gett mig. Men det ska jag ju försöka ändra på nu!)

Gud vad jag babblar på i mina inlägg nuförtiden! Det var inte ens meningen. Tänkte bara visa vad jag hade köpt för produkter!

Jag köpte Soothe cleansing gel, geranium mosturising emulsion och jojoba olja som sagt.
Soothe Cleansing Gel 125ml
Soothe cleansing gel innehåller bl.a. lavendelolja, aloe vera juice och kamomill. Både kamomill och aloe vera lugnar huden och lavendelolja har en stor helande effekt på huden. Den motverkar ärrbildning genom att stimulera cellbildningen, och snabba på läkningen. Den främjar celltillväxten och balanserar talgproduktionen. Den är en av de mest effektiva naturliga oljorna vid behandling av bl.a. acne. Jag funderar att köpa ren lavendelolja också, för att den är bra för så många grejer.
Det ska vara en väldigt lugnande cleanser som inte gör att man blir röd eller irreterad, utan istället tvättar rent huden och lugnar den.  
Geranium Moisturising Emulsion 50ml
Denna ansiktskräm är mer som en gel, balanserar och återfuktar utan att täppa till porer och kontrollerar också talgproduktionen (så man inte exempelvis blir "oljig" lika lätt).
Innehåller pelargon (geranium) olja som är både rengörande, bakteriedödande, sårläkande och inflammationshämmande. Den har också sammandragande verkan på slapp och hängig hy. Jag har hört att ren geranium olja ska vara typ världens bästa finnmedel, just för sina naturligt bakteriedödande effekter. 
Krämen innehåller även lavendelolja och jojobaolja och cederolja. Cederolja är även den antiseptisk och är även uppmjukande och reglerar talgproduktionen och lugnar irritationer.
Jojoba Oil 100ml
Jojoba olja är en av de oljorna som är mest lik vår egna huds olja. Den sjunker lätt in i huden (så man känner sig alltså inte oljig efter man använt den) och täpper inte till porerna. Den hjälper till att balansera produktionen av din egna huds sebum (talgproduktionen) och återfuktar huden jättebra. Den innehåller antiinflammatoriska ämnen (som är jätte bra för acne) och även ämnen som hjälper huden behålla sin elasticitet, så därför är den även bra för äldre hy och rynkor. Jojoba olja är bra för alla former av hudsjukdomar. Kallpressad jojoba olja har även en naturlig solskyddsfaktor på ungefär spf4 och den är även jätte bra för håret. Den både skyddar och återfuktar håret.

Finfint ju! Min fråga är, varför varför varför har man använt så många miljarder olika produkter med alla möjliga kemikalier i när naturen har så mycket bra att bjuda på!?

Haha jag sa ju att ni skulle tycka att jag hade blivit en freak. Ni kan kalla mig hippie Paula. Snart ska jag sluta raka mig under armarna också, NATURLIGT SKA DET VARA... Hahahaha nej men skämt åsido så tycker jag bara man bör vara medveten om sånt här, därför berättar jag det för er. Sen om ni väljer att fortsätta använda alla möjliga kemikalier på er kropp och struntar i allt som har med naturligt/organiskt/ekologiskt att göra skiter jag i. Men jag hoppas jag fått er att tänka till lite i alla fall!
Sen ett (stort) plus är ju också att det är bättre för miljön! Vad blir det, typ 50 flugor i en smäll!?

PUSS! ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0