Mamma muu.


[^OBS. Tryck på Play först! ^]
I lördags gjorde jag och mamma som sagt något väldigt somrigt och mysigt på morgonen, men också ganska ovanligt. Vi var på betesläpp, som ingen av oss hade vart på tidigare.

Betesläpp är när en bondgård välkomnar folk dit för att titta på när de släpper ut korna i hagen för första gången på våren. Då har de stått inne och inte sett ljus eller en hage på flera flera månader, så när de släpper ut dom så är dom så glada och hoppar och skuttar och springer runt som galningar. Då får de vara ute på bete ända tills det är vinter igen.
Ska jag vara ärlig så var det först meningen att det skulle vara en grej för Theos skull, men när han vägrade följa med så bestämde jag och mamma oss för att åka ändå (jag med kameran i högsta hugg i hopp om att fånga dessa kossors glädje på någon bild eller två) och det visade sig vara en väldigt bra idé då det var hur mysigt som helst!

Varning: Ibland när jag fotar (eller alltid ungefär) så kan jag inte ta en bild, eller fem, eller tio. Utan jag blir så exalterad och tar ungefär hundratals. Sen kan jag aldrig välja ut några få av dom bästa för det råkar alltid bli för många. Så nu varnar jag er för överflöd av koss bilder. Men det har väl ingen dött av :)

Vi åkte ut på landet till en gård nära Bälinge som hete Roteberg.

När vi kom fram var det en massa folk där, med sina familjer och barn och så. Det spelandes country musik och det var riktigt mysig stämning redan då.



Efter de läst upp en fin liten dikt om kossor som pappan till han som ägde gården hade skrivit så började nedräkningen till då korna skulle släppas ut.

Sen släpptes de ut och oj vad ivriga och glada de var.

De muade, och sprang runt och man såg att de var jätte glada. Det var fint!

De smakade på sitt första färska gräs detta år.

De stångades och lekte.

De hoppade och skuttade som man inte hade någon aning om att kor var kapabla till, och såg ganska knäppa, men glada ut.

Fina Mamma.

De hade även andra djur lite längre bort som man fick titta på om man ville. Hur söt!?

De sålde ekologiska ostar, hamburgare, mjölk, glass och lite allt möjligt. Jag antar att det mesta hade tillverkats på gården.

Det blev dock inga ostar eller hamburgare för oss, utan vi "stadsbor" åkte in till stan igen och åt sushi istället.

Det var gudomligt gott som vanligt och det var den lördagsmorgonen. Värt!


Kommentarer
Postat av: Mikaela

Härliga bilder!

2011-05-18 @ 14:40:13
URL: http://moodfortotalwar.blogspot.com
Postat av: Paula

Tack!! :)

2011-05-18 @ 15:32:51
URL: http://paulasimons.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0