Må bra lista

Hittade den här typ hälso/må bra listan och tänkte att den skulle vara rolig att svara på, eftersom jag tjatar om att vara vego, och bloggar om mat hela tiden osv. så är den väl ganska passande.
 
Vad är ditt humör just nu?
Trött (borde sova!) men glad! 

Vart och när är du gladast?
När jag reser. Utan tvekan. Det finns ingen gång jag är så lycklig som när jag är utanför Sveriges gränser och upptäcker nya platser (Vilket egentligen är lite tråkigt för jag önskar på ett sätt att jag kunde vara megalycklig och tillfreds med livet här också!)

Vad anser du vara de viktigaste egenskaperna hos dina vänner? 
Att dom är ödmjuka, ärliga personer som bara får en att må bra och ger en energi. Och förståelse och snällhet såklart. 

Vilken levande person beundrar du mest? 

Jag beundrar många. Min mormor för att hon är cool - hon tränar mer än mig och cyklar oftast istället för att åka bil, och verkar trots ålder och sånt ha ett väldigt roligt och aktivt liv. Så vill jag också vara när jag är nästan 80!
Sen Christina Aguilera för att hon är bäst, Kris Carr för att hon är fantastisk, människor som följer sina drömmar, och många många fler som jag inte kommer på. 

Vad är din högst värderade ägodel? 
Min kamera och mina bilder från resor och fina minnen, om det nu räknas som en ägodel. 

Vad gör du för att le och må bra? 
Sjunger, lyssnar på bra musik, hänger med fina vänner och familj, tittar tillbaka på bilder/filmer från roliga minnen, dagdrömmer.

Vad gör du för att försöka hålla dig hälsosam? 
Jag försöker få i mig så mycket vitaminer och bra mat som möjligt genom naturliga källor (växtbaserade), försöker avstå från animaliska produkter och äta ungefär 90% helt vegetariskt, promenerar rätt mycket och tränar lite då och då. 

Beskriv vad du äter på en dag?
Får denna fråga ofta; "Är du vegetarian?? Vad ÄTER du då??", så jag svarar lite mer allmänt och försöker reda ut detta för er som undrar. När jag lagar mat till mig själv äter jag oftast veganskt. Till lunch och middag- mycket soppor, grytor, sallader och sånt. Mycket bönor, nötter, frön, rotfrukter, quinoa, grönsaker (i alla former) frukt och sånt. Frukost - typ gröt eller chiapudding med mandel/havremjölk med nötter och frön på, finn krisp med mandelsmör/jordnötssmör (ekologiskt) på, frukt, men det händer även att jag äter löskokt ägg och andra saker. Det jag är sugen på! Jag äter alltid vegetariskt (lakto ovo)  förutom när jag är bortbjuden och någon bjuder på fisk (som jag mest äter för att underlätta för folk). Men utöver det så äter jag det jag har lust att äta. (Ja, jag äter godis och sånt också.) 

Äter du några extra vitaminer?
Nu på vintern äter jag d-vitamin, och sen brukar jag äta en "vegetarian-vitamin" med lite järn, zink och vitamin b12 och sånt i, bara för att vara på den säkra sidan. 

Har du några naturliga skönhetstips? 
Kallpressad ekologisk kokosolja! Jag tar bort sminket med det, använder det som hudkräm, ansiktskräm och hårinpackning, och mitt hår/hy blir helt sjukt mjukt och fint av det! Min hy har aldrig varit så "lugn" eller "icke-irreterad" eller vad man ska säga sen jag slutade tvätta ansiktet med vatten och tvål och började ta bort smink och smörja in mig med kokosolja i ansiktet på kvällen, och sen bara låta hyn vara på morgonen. Och nej, hyn blir inte fet av det! Torkar du ut din hy blir den fet och oljig. Om du ger hyn olja (naturlig såklart) så behöver den inte överproducera egen olja. Om kokosoljan känns för fet, pröva med jojobaolja som är den oljan som är mest lik hudens egna olja. Och sen använder jag naturliga & ekologiska shampoo och balsam och andra produkter också. Vem vill smeta på en massa kemikalier som kroppen inte kan ta hand om på sig?? 

Vad slösar du mest pengar på?
Mat och resor. Fast jag tycker inte det är att slösa så mycket. 

Ett favoritcitat som du försöker leva ditt liv efter?

Don't dream your life, live your dreams. Live, love, laugh. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0