Antigua

Hej!! Befinner mig just nu i Guatemala! Lämnade Caye Caulker efter en vecka på ön i fredags. Då åkte vi till San Ignacio, som ligger vid Belize-Guatemala gränsen. Där stötte vi helt randomly på några tjejer som vi hängt med några dagar innan, på Caye Caulker, som vi hade sagt hejdå till och trodde att vi inte skulle träffa mer. Blev så himla glad! Två tjejer från Kanada och två från England som jag kommut så himla bra överens med! Och jag kom med två till från hostelet, en jättesöt amerikansk tjej och hostelägaren av hostelet "Bellas" som vi bodde på på Caye Caulker. Han skulle till Guatemala och köpa lakan och grejer till hostelet (för det är billigare) så vi bestämde oss att haka på! Hur som helst så åkte vi alla och hälsade på på en bondgård i San Ignacio, i jungeln, som ursprungliga ägaren av Bellas hostel har startat upp. Sen åkte vi hem, lagade en megastor middag och hade ännu en galen kväll tillsammans. Vi gick ut och fick se vad San Ignacios uteliv hade att erbjuda - vilket inte var sådär jättemycket. Vi hamnade på ett Casino till slut, där dom iaf hade ett roligt dansgolv, och sen fyllekäk på ett tacostånd för 3kr/taco! 
 
Dagen efter gick vi på marknad i San Ignacio, och sen gick vi till ett Maya ruin område som hette "Cahal Pech" på eftermiddagen. Vid 18tiden vinkade vi hejdå till tjejerna ännu en gång och så åkte jag, Kenzie (amerikanska tjejen) och Jeff (han som äger hostelet på Caye Caulker) vidare mot Flores i Guatemala. I Flores har jag ju varit förut, så jag gick och hälsade på några på Cafe Yaxha där vi hängde en del sist. Den tjocka lilla söta tanten som jobbade där kom ihåg mig och blev så glad så att hon fick tårar i ögonen när hon såg mig. Det var fint! 
Sen stötte vi på Ben från San Diego och Stew från York (några andra vi hängde med på Caye Caulker) på gatan på Flores också, som vi stannade och pratade lite på. Så himla roligt att man bara stöter på folk man känner sådär. Sen hoppade vi på en nattbuss till Antigua där vi är nu.
 
Antigua är jättevackert. Staden är omringad av vulkaner och har fina färglada hus och en jättestor marknad. Vi kom imorse, så hitills har vi hunnit med marknaden men inte så mycket mer. Just nu är dom andra ute och utforskar men jag var för trött så jag hängde kvar på hostelet. Sitter och provsmakar konstiga frukter med nån hippiekille just nu, som hade köpt alla av dom konstigaste frukterna och skrivit upp namnen och dokumenterar hur dom smakar haha. Åt en asgod frukt nyss som smakade som en blandning mellan mango och ett äpple. 
 
Förlåt för ett megarörigt inlägg, men har inte sovit mycket inatt haha. Men bättre än inget right? 
Puss!! 

Kommentarer
Postat av: Andrea

Ja verkligen bättre än inget. Känns som att du sitter och babblar som vanligt framför en :) Älskar det där med frukterna, det låter som våran grej!

2013-01-28 @ 08:22:40
Postat av: maria

åh va underbart!! det är bara att babbla på paula, världens bästa babbel! MER <3

2013-01-28 @ 21:10:13
URL: http://mariakallmans.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0