Chickpea & Spinachballs

Här är mina kikärts- och spenatbollar som jag gjorde idag. Dom blev jättegoda, dock så behövs det någon sås till, så det inte blir allt för torrt. Annars kan man ju steka dom om man vill ha dom lite saftigare, men det här var ju som sagt en nyttigare variant.

 

Jag följer inte något recept så ofta så jag har svårt att ge exakt recept men här får ni på ett ungefär:

 

1½ burk kikärtor, ca 1 dl bladspenat (jag tinade fryst bladspenat och pressade bort vattnet, men färsk är nog ännu bättre), 1 vitlöksklyfta, Persilja, Spiskummin, Koriander, Salt, Citronpeppar, en skvätt Olivolja och lite vatten(ca en msk).

 

Mixa alla ingredienser i en matberedare. Ni får avgöra själv hur mycket olivolja och vatten det behövs för att få den rätta konsistensen. Men det ska gå att rulla bollar med händerna med det. Desamma med kryddor, börja med nått kryddmått av allting sen får man smaka och känna om det behövs mer av något.

 

Rulla bollar. Lägg i en form. Grädda i ugnen på ca 200°C och varmluft så dom får lite stekyta. Jag vände lite på mina efter 10-15 minuter så att dom skulle bli likadana på undersidan, men ja, man får göra som man vill.. Totalt var dom i ugnen ungefär 20-25 minuter. Man kan nog ha dom inne längre men jag orkade inte vänta.

 

Ta ut dom och ät! Jag åt det med lite creme fraiche och sparris, och extra salt och citronpeppar. Men man kan äta det med vad man vill. I en wrap tex. med massa sallad och viltökssås tror jag också skulle vara jätte gott. Då blir det mer matigt lixom.

 

Vilket otroligt rörigt recept. Förlåt. Men som sagt, jag blandar bara ihop lite tills det blir bra.


Kommentarer
Postat av: marre

åååhh va gotttttt

2011-12-06 @ 17:04:47
Postat av: Paula

Jaa de vare!!

2011-12-06 @ 21:34:55
URL: http://paulasimons.webblogg.se/
Postat av: Andrea

Looks yummyyy

2011-12-07 @ 00:32:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0