Spaghetti och "köttfärs"sås

Ikväll har jag lagat vegetable bolognese till middag, som är nästan som spaghetti och köttfärssås fast med en massa grönsaker, som morötter, paprika och svampar i istället för köttfärsen. En vegetarisk variant helt enkelt. Det var en hit. Till och med Theo tyckte att det var gott, trots att han inte riktigt vågade erkänna det (han har en tendens att bestämma sig för att någonting inte är gott innan han smakar, sen om det faktiskt är gott så kan han inte riktigt erkänna det för att han är så envis).

http://www.acozykitchen.com/wp-content/uploads/2010/08/VegetableBolognese2.jpg

Bilden är lånad från A Cozy Kitchen där även receptet är lånat. Men jag gjorde om receptet lite, och hade bl.a. ugnsbakade körsbärstomater i i slutet. Det var supergott och smakade väldigt likt vanlig spaghetti och köttfärssås!

 

Ett av mina nyårslöften är nämligen att jag ska äta mindre fisk, ex. lax (som jag typ överkonsumerar). Istället ska jag försöka äta helt vegetariskt, som är supergott, bara det att det kräver lite mer fantasi. Sen får jag äta fisk max. 3 ggr i veckan. Det kommer nog gå bra när jag väl kommer igång! Nu har jag varit vegetarian i lite mer än ett år (förutom att jag åt kyckling några få gånger där i början) och jag kan helt ärligt alrig tänka mig att gå tillbaka till att äta kött. Folk frågar mig ofta om jag känner skillnad, om jag mår bättre sen jag blev vegetarian(eller ja, fiskätande vegetarian..). Jag kan säga att mina magproblem som jag haft i flera år är som bortblåsta, och jag har dessutom inte varit sjuk (ordentligt sjuk med feber osv.) sedan ungefär ett år tillbaka. Om det har med varandra att göra får man själv bestämma om man tror på, men jag tror att det har bidragit, speciellt det där med magen, då kött är extremt svårsmält för magen. Sen har jag börjat äta d-vitamin och speciella vitaminer som är till för vegetarianer, duktigt va! Nu kör vi - ett ännu hälsosammare 2012.


Kommentarer
Postat av: Andrea

Det ser gott ut! Som den vi gjorde i Paddy!

2012-01-03 @ 02:37:42
Postat av: Paula

Ja exakt! Den blev ännu bättre när man hade en matberedare! Sjukt gott!

2012-01-03 @ 03:03:48
URL: http://paulasimons.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0