En vecka i El Salvador

Vi kom hit till El Tunco i tisdags. Vi hade en egen lyx minibuss från Guatemala, med tonade rutor, mjuka säten och spelade vår egna musik hela vägen. Efter ca 5-6 timmar så kom vi till kusten i El Salvador och jag kan inte beskriva lyckoruset jag kände är jag såg Stilla Havet (för första gången sen Australien), vågorna och den svarta vulkaniska sanden. Visst, jag har varit vid havet en del på den här resan, men bara på karibiska sidan. Det är klarblått, lugnt och jättevackert och så, men åh vad jag älskar den här sidan. De stora vågorna som du måste dyka under för att inte dras med i vågens kraft. Det finns inget bättre än att se havet så levande. Dessutom är det snygga surfare överallt, surfbräde uthyrning, kokosnötter och allting känns bara så himla tropiskt och underbart!
 
El Tunco i sig är bara en liten surfby, som blir ganska galet på helgerna, då i princip halva San Salvador kommer ut hit för att festa. Och nu under Semana Santa (deras påsk) har det varit helt sjukt! Det var så mycket folk på den lilla gågatan så att man knappt kom fram! Så vi hade minst sagt en galen påskhelg!
 
Vi bor på ett hostel som heter Papaya Lodge, som har kök (som vi har lagat guacamole i varenda kväll) och en pool (som är jättenice att coola ner sig i när man inte orkar gå till stranden), och som vanligt sköna människor! Vi har varit ett stort gäng som hållt ihop sen San Pedro i Guatemala, och efter man hållt ihop ett tag och umgåtts så intensivt så blir man ju som en liten familj.
 
Vi har hängt på stranden, haft galna partynätter, myst i hängmattor, ätit amazing glass, hängt vid poolen, lagat mat tillsammans, ätit pupusas (en typisk el salvadorian maträtt. Det är som en deg med olika grejer som bönor, ost, spenat, zucchini osv. i, som dom formar som ett pitabröd och sen steker), hikat i jungeln till ett vattenfall där man kunde bada och hoppa (tyvärr slutade den dagen mindre rolig, då en av våra fina kompisar landade tokigt när han hoppade från vattenfallet och gjorde illa ryggraden.. Han måste nu flyga hem till Australien för att opereras. Så himla ledsamt men han kan gå, prata, och röra armar och ben fortfarande, så vi försöker tänka positivt. Det kunde slutat så himla mycket värre!). Jag har surfat igen, för första gången sen Australien, så sjuukt nice! Åh vad jag ska hålla mig till stränder och surfa de kommande veckorna!! Fick dessutom gratis surflektion av en kompis! As nice! De flesta kvällarna har vi gått ner till stranden för att bada i de sjukt vackra solnedgångarna, och ja, för det mesta bara haft det så himla bra! De flesta åkte igår och idag, så nu är det bara jag och 3 andra kvar i vårat lilla gäng. Men jag ska försöka röra mig mot Nicaragua imorgon eller dagen efter. Till Leon, som ska vara en cool stad, där man också kan göra "Volcano Boarding" som låter rätt coolt. Men jag kommer nog ganska snabbt röra mig mot havet igen. Har saknat det så himla mycket! Ska hitta nån skön surfstrand och stanna där och fokusera på surfen ett tag. Mindre festande och mer surf ett tag!
 
Känslan av att bo i en bikini, inte använda smink eller ens borsta håret, inte bry sig ett piss om utseende eller annat skit som inte spelar någon roll och bara Leva! Vakna varje morgon och inte ha någon aning vad denna dag kommer att bringa, men fortfarande veta att den antagligen kommer att vara lika amazing som dagen innan! Jag älskar det livet, och jag tänker fortsätta leva det så länge jag bara kan!  

Kommentarer
Postat av: Andrea

Vackra bilder! Och man känner ju igen Sannas plumpy ass anywhere! Haha. Det ser ut som du utvecklas i fotandet, kul!

2013-04-05 @ 08:05:53
Postat av: Paula

Tack!! Haha ja, det var det första mina kompisar sa om henne - she has a nice ass! Haha! Ååh tack, vad roligt att höra!!! <3

2013-04-05 @ 16:06:30
URL: http://paulasimons.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0