I love life!

Imorgon har jag spenderat 2 veckor vid Lake Atitlan i Guatemala. Jag älskar det här stället! Helt underbart på så många sätt! 
 
Lake Atitlan är en stor sjö omringad av berg och 3 vulkaner. Runt sjön finns det olika små byar. En av dom är San Pedro La Laguna, och det var dit vi åkte först (Jag och min vän Matilda från London). Efter dykning i karibien på Utila så var jag excited att komma till Guatemala, upp till bergen for a change, till billiga avokados (1kr styck!!) och att träffa nya människor, samt några kompisar som jag känner sedan Caye Caulker. 
San Pedro är inte stort, men fullt med mysiga caféer, restauranger, små butiker, en underbar ekologisk mataffär (eh ja, jag gick dit i princip varje dag), juice och smoothie stånd, vegetarisk mat osv. 
 
Vi bodde på ett hostel som hette Zoola's, med alla våra kompisar. Vi blev ett stort skönt gäng bestående av australiensare, kanadensare, nya zeelendare, européer osv. som hängde varje dag. Har haft så himla roligt så jag kan inte ens förklara det. Underbara underbara människor. Vi har paddlat kajaker på sjön, hängt på hostelet, åkt över till San Marcos en dag för Cacao ceremoni (choklad meditation), festat, ätit underbart god mat, skrattat, spelat kortspel, myst i regnet under filtar och druckit varm choklad, sjungit, badat i hot tubs utomhus med vulkanerna och sjön som utsikt.. Och massa mer! Så. himla. bäst. 
 
Jag älskar livet så himla mycket just nu och jag har mer eller mindre bestämt att jag ska bo/resa/vara i Centralamerika så länge jag bara kan! Jag känner mig så sjukt hemma här, mår så himla bra, och känner mig mer som mig själv än vad jag någonsin gjort. 
 
Choklad meditationen går inte ens att förklara. Jag har aldrig mediterat i mitt liv eller gjort något liknande, men det var en helt underbar upplevelse. Knäpp, konstig, flummig, intense, underbar, amazing upplevelse. Det går verkligen inte att förklara för någon som inte har gjort det, men basically så dricker man ren cacao (inte sån som man köper i affären i sverige. Mycket mycket mycket starkare och högre procent), och det öppnar ens senses och speedar upp ens hjärta.. Så sitter dom och föklarar saker och guidar en igenom hur man ska meditera och det är olika för alla men folk börjar gråta, skratta osv. Och man går igenom saker som man själv inte ens kan förstå. Exempelvis om man har problem, issues osv. som man försökt gömma eller förtränga hela sitt liv så kan det komma upp i ens hjärna och så hjälper dom en att guida en igenom der så att man på något sätt kan släppa det eller komma över det. Bara ett exempel. Men det är olika för alla. Som sagt.. Det går inte alls att förklara men hur som helst så var det en helt amazing upplevelse och jag ska lätt göra det igen! Mådde så himla himla bra efterråt!
 
 Idag lämnade jag alla mina kompisar i San Pedro och åkte över till San Marcos igen. I San Marcos är det ännu fler hippies och "speciella" människor, mer vego restauranger m.m. Jag älskar det so far! Jag är här över helgen för en festival som pågår. Det är en yoga, meditation, holistic healing, spiritual, "hippie" festival som pågår hela helgen. Massa workshops och föreläsningar osv. och hela festivalen kostar bara 200 kr! Det ska bli så himla himla intressant och jag ser fram emot det! Känner att jag behövde göra det här själv.. Har suttit ihop med folk i några veckor nu, och ibland är det så skönt att bara vara själv. Fast jag är ju ändå inte själv. Har redan träffat massa nya människor.
Alla mina kompisar åker till El Salvador i helgen, men jag stannar här för festivalen och sen åker jag dit och möter upp dom nästa vecka för surfing, stranden och massa annat roligt! det ska som sagt bli en sjukt intressant helg och jag har ingen aaning om what to expect!! 
Det är en invigningsfest för festivalen på hostelet jag bor på just nu. Massa trevliga människor, musik, uppträdanden, underbart god fräsh nyttig mat (vego/raw food mat) m.m. Love it! Dock så ska jag ta det lugnt ikväll för jag ska upp för yoga klockan 8 imorgonbitti! Dessutom vill jag chilla med festandet i helgen. 
 
Pretty sure att detta är det längsta inlägget ever, men eftersom jag sugit på att blogga på senaste kände jag att jag behövde catch up lite. Och ursäkta svengelskan! Men ni vet inte hur många gånger jag fått gå in på tyda.se under tiden jag skrev detta för att söka på engelska ord, vad dom heter på svenska. Min svenska funkar inte längre efter mer än 2 månader av bara engelska. Men men, jag hoppas ni förstår mitt röriga inlägg ändå! 
Puss!! 

Kommentarer
Postat av: Maria

Världens bästa blogg Paula. Skulle kunna sitta hela dagarna och läsa dina inlägg. Aldrig för långa. Låter heeeeelt underbart!!! Puss!

2013-03-24 @ 08:44:51
Postat av: Paula

Åååh vad roligt att någon uppskattar det <3 tack! Puss

2013-03-24 @ 20:34:31
URL: http://paulasimons.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0